Bästa Hopfällbara Elcykel (2024): Bäst i Test

Vikbara elcyklar är ett innovativt och bekvämt sätt att ta sig fram. De erbjuder fördelarna med traditionella cyklar och elcyklar, med den extra fördelen att de är bärbara och lätta att förvara.

I den här guiden kommer vi att utforska några av de bästa hopfällbara elcyklarna på marknaden idag, inklusive deras viktigaste funktioner, fördelar och nackdelar. Oavsett om du letar efter en cykel för pendling, fritid eller terrängäventyr finns det en vikbar elcykel som uppfyller dina behov. Med hjälp av den här guiden kommer du att kunna hitta den perfekta för dig.

För mer bakgrundsinformation om hopfällbara elcyklar kan du läsa vår köpguide.

De Bästa Hopfällbara Elcyklarna Är:

 1. Bäst i Test Hopfällbar Elcykel: Electrastore Mate - Läs Vår Recension Här
 2. Näst Bäst i Test Hopfällbar Elcykel: Hecht Elcykel Compos - Läs Vår Recension Här
 3. Bästa Hopfällbara Elcykel 500w: Rawbike U2 - Läs Vår Recension Här
 4. Bästa Billiga Hopfällbara Elcykel: Lyfco Hopfällbar Elcykel - Läs Vår Recension Här
 5. Bästa Liten Hopfällbara Elcykel: Xiaomi Mi QiCycle Folding - Läs Vår Recension Här

1. Electrastore Mate

Bäst i Test Hopfällbar Elcykel


Electrastore Mate

SPECIFIKATIONER:

Motoreffekt: 250w

Maxhastighet: 25 km/h

Batteri: 36V

Vikt: 20.2 kg

FÖRDELAR:

 • Snygg och modern design
 • Kompakt, lätt och smidig att ta med sig
 • Robust och hållbar design + motor
 • Bra batteri med lång räckvidd (80 km)
 • NACKDELAR:

 • Dyr modell
 • Lite mindre hjul än vissa andra modeller

 • Robust, Effektiv Och Smidig Hopfällbar Elcykel

  Electrastore Mate Folding Electric Bike är en av de bästa i sin klass och har en snygg och modern design som skiljer den från andra modeller. Med en 250w-motor och en maxhastighet på 25 km/h är den här cykeln både kraftfull och snabb. Batteriet på 36 V ger en imponerande räckvidd på 80 km, vilket gör den idealisk för långa turer och en stark konkurrent bland de bästa elcyklarna.

  När det gäller designen är Electrastore Mate kompakt, lätt och lätt att bära, vilket gör den perfekt för dem som behöver en cykel som de kan ta med sig i farten. Den robusta och hållbara konstruktionen, tillsammans med den effektiva motorn, innebär att den här cykeln kommer att hålla i många år framöver.

  En potentiell nackdel med Electrastore Mate är dess höga kostnad jämfört med andra modeller. Dessutom är hjulen något mindre än vissa andra cyklar, vilket kan vara ett problem för cyklister som behöver lite mer stabilitet.

  På det hela taget är Electrastore Mate Folding Electric Bike ett bra alternativ för dem som letar efter en högpresterande hopfällbar cykel med en snygg design. Den långa batteritiden och den robusta konstruktionen gör den idealisk för frekventa cyklister, och den kompakta och lätta konstruktionen gör den lätt att transportera.

  2. Hecht Elcykel Compos

  Näst Bäst i Test Hopfällbar Elcykel


  Hecht Elcykel Compos

  SPECIFIKATIONER:

  Motoreffekt: 250w

  Maxhastighet: 25 km/h

  Batteri: 36V

  Vikt: 23.5 kg

  FÖRDELAR:

 • Robust och greppvänliga hjul
 • Bra funktionalitet i cykeldatorn
 • Utrustad med pakethållare och stänkskärm
 • Hållbar konstruktion
 • NACKDELAR:

 • Dyr modell
 • Inte den mest diskreta designen

 • Slitstark Hopfällbar Elcykel Med Stora Greppvänliga Däck

  Hecht Elcykel Compos är en hopfällbar elcykel med en 250w-motor och en maxhastighet på 25 km/tim. Den drivs av ett 36 V-batteri och väger 23,5 kg, vilket gör den till ett relativt lätt alternativ för en hopfällbar elcykel.

  En av de viktigaste fördelarna med den här elcykeln är dess robusta och greppvänliga hjul, som ger en jämn och bekväm körning. Cykeldatorn är också välfungerande och visar viktig information som hastighet, avstånd och batteritid. Dessutom är Hecht Elcykel Compos utrustad med en packhållare och ett stänkskydd, vilket gör den till ett praktiskt alternativ för pendlare. Cykelns hållbara konstruktion är en annan positiv aspekt, vilket garanterar att den kommer att hålla i många turer framöver.

  Hecht Elcykel Compos är dock en dyr modell, vilket gör den mindre tillgänglig för dem som har en stram budget. Cykelns utformning är inte heller den mest diskreta, vilket kan vara ett bekymmer för vissa cyklister.

  Sammanfattningsvis är Hecht Elcykel Compos en hållbar vikbar elcykel med stora, greppvänliga hjul. Dess väl fungerande cykeldator, packhållare och stänkskydd gör den till ett praktiskt alternativ för pendlare, men dess dyra pris och inte så diskreta design kan vara nackdelar för vissa.

  3. Rawbike U2

  Bästa Hopfällbara Elcykel 500w


  Rawbike U2

  SPECIFIKATIONER:

  Motoreffekt: 500w

  Maxhastighet: 25 km/h

  Batteri: 36V

  Vikt: 25 kg

  FÖRDELAR:

 • Kraftfull motor
 • Snygg och stilren design
 • Smidigt och enkelt växelsystem
 • Utrustad med pakethållare och andra smidiga tillbehör
 • NACKDELAR:

 • Dyr modell
 • Relativt stor och otymplig i förhållande till andra modeller

 • Kkraftfull Hopfällbar Elcykel Med 500W Motor

  Rawbike U2 är en bästa hopfällbara elcykel med en kraftfull 500w-motor och en maxhastighet på 25 km/h. Den drivs av ett 36 V-batteri och väger 25 kg, vilket gör den till ett av de tyngre alternativen på marknaden.

  En av de viktigaste fördelarna med den här elcykeln är den kraftfulla motorn, som ger en jämn och snabb körning. Den eleganta och snygga designen är en annan höjdpunkt som skiljer den från andra hopfällbara elcyklar på marknaden. Det smidiga och enkla växelsystemet är en annan positiv aspekt som gör det enkelt för cyklisterna att växla mellan växlarna. Rawbike U2 är också utrustad med en packhållare och andra praktiska tillbehör, vilket gör den till ett praktiskt alternativ för pendlare.

  Rawbike U2 är dock en dyr modell, vilket kan vara en nackdel för vissa. Den är också relativt stor och skrymmande jämfört med andra modeller, vilket gör den mindre portabel och svårare att förvara.

  Sammanfattningsvis är Rawbike U2 en kraftfull hopfällbar elcykel med en 500w-motor och en snygg design. Dess smidiga och enkla växelsystem och utrustad med en packhållare och andra praktiska tillbehör gör den till ett praktiskt alternativ för pendlare. Dess dyra prisnivå och stora storlek kan dock vara nackdelar för vissa cyklister.

  4. Lyfco Hopfällbar Elcykel

  Bästa Billiga Hopfällbara Elcykel


  Lyfco Hopfällbar Elcykel

  SPECIFIKATIONER:

  Motoreffekt: 250w

  Maxhastighet: 25 km/h

  Batteri: 36V

  Vikt: 19.5 kg

  FÖRDELAR:

 • Liten, kompakt och smidig
 • Prisvärd
 • Bekväm sitts
 • Utrustad med pakethållare och stänkskydd
 • NACKDELAR:

 • Inte den bästa batteritiden (och därmed körsträcka)

 • Smidig Och Prisvärd Hopfällbar Elcykel Perfekt För Stadsbruk

  Lyfco Hopfällbara Elcykel är en av de bästa billiga hopfällbara elcyklarna med en 250w-motor och en maxhastighet på 25 km/h. Den drivs av ett 36 V-batteri och väger 19,5 kg, vilket gör den till ett av de lättare alternativen på marknaden.

  En av de viktigaste fördelarna med den här elcykeln är dess lilla, kompakta och smidiga design, vilket gör den idealisk för stadsbruk. Det är också ett prisvärt alternativ, vilket gör den tillgänglig för ett större antal cyklister. Det bekväma sätet och den utrustade packhållaren och stänkskyddet är andra höjdpunkter, vilket gör den till ett praktiskt alternativ för pendling.

  Lyfco Hopfällbara Elcykel har dock en nackdel när det gäller batteritid och körsträcka, vilket kanske inte är lämpligt för dem som behöver resa långa sträckor.

  Sammanfattningsvis är Lyfco Hopfällbara Elcykel en smidig och prisvärd vikbar elcykel som är idealisk för stadsbruk. Dess lilla, kompakta och smidiga design, överkomliga pris och bekväma sits gör den till ett praktiskt alternativ för pendling. Dess inte bästa batteritid och körsträcka kan dock vara en nackdel för vissa cyklister.

  5. Xiaomi Mi QiCycle Folding

  Bästa Liten Hopfällbara Elcykel


  Xiaomi Mi QiCycle Folding

  SPECIFIKATIONER:

  Motoreffekt: 500w

  Maxhastighet: 25 km/h

  Batteri: 36V

  Vikt: 18 kg

  FÖRDELAR:

 • Billig
 • Mycket lätt och kompakt design
 • 4 olika smarta cykellägen
 • NACKDELAR:

 • Inte särskilt snabb (små hjul + svagare motor)
 • Begränsad batteritid

 • Liten Och Kompakt Hopfällbar Elcykel

  Xiaomi Mi QiCycle Folding är en bästa lilla hopfällbara elcykel med en 500w-motor och en maxhastighet på 25 km/h. Den drivs av ett 36 V-batteri och väger 18 kg, vilket gör den till ett av de lättare alternativen på marknaden.

  En av de viktigaste fördelarna med den här elcykeln är dess billiga pris, vilket gör den tillgänglig för ett större antal cyklister. Den mycket lätta och kompakta designen är en annan höjdpunkt, vilket gör den idealisk för dem som behöver ett litet och bärbart alternativ. Dessutom erbjuder den 4 olika smarta cykellägen, vilket ger större mångsidighet och anpassningsmöjligheter.

  Xiaomi Mi QiCycle Folding har dock vissa nackdelar när det gäller hastighet och batteritid. De små hjulen och den svagare motorn gör att den inte är särskilt snabb jämfört med andra modeller, och den begränsade batteritiden kanske inte är lämplig för dem som behöver resa långa sträckor.

  Sammanfattningsvis är Xiaomi Mi QiCycle Folding en liten och kompakt hopfällbar elcykel som är billig och lätt. Dess 4 olika smarta cykellägen och billiga pris gör den till ett praktiskt alternativ för dem som behöver en liten och portabel elcykel. Dess begränsade hastighet och batteritid kan dock vara en nackdel för vissa cyklister.

  Hopfällbara Elcyklar - Köpguide

  Innan man bestämmer sig för att köpa en hopfällbar elcykel så kan det vara en bra idé att närmare förstå hur dessa fungerar, och vad som skiljer de olika modellerna åt. På så sätt kan du ta en bättre köpbeslut över vilken modell som passar dig och din situation bäst. Här är några av de viktigaste faktorerna att hålla reda på:

  Användningsområde

  Syftet med den hopfällbara elcykeln har stor betydelse för vilken typ av cykel du behöver.

  • Pendling: För att pendla vill du ha en cykel med längre batteriutbud, en mer upprätt sittställning för komfort och en hållbar konstruktion som klarar daglig användning.
  • Fritid: Om du planerar att använda cykeln för fritids- och rekreationsaktiviteter kanske du vill ha en cykel med lägre topphastighet och en mer avslappnad sittställning för ökad komfort. Du kanske också vill ta hänsyn till cykelns vikt och hopfällbarhet för enkel förvaring och transport.
  • Äventyr i terräng: För terrängäventyr vill du ha en cykel med en kraftfullare motor och större hjul för bättre dragkraft och stabilitet i grov terräng. Du kanske också vill leta efter en cykel med en mer aggressiv körställning för bättre kontroll och en robust ram för hållbarhet.
  kompakt hopfällbar elcykel

  Genom att bestämma ditt syfte kan du begränsa alternativen och hitta en vikbar elcykel som är bäst lämpad för dina behov.

  Batterikapacitet

  Batteriernas räckvidd är en viktig faktor att ta hänsyn till när du köper en hopfällbar elcykel, eftersom den avgör hur långt du kan åka på en enda laddning. Här är några saker att tänka på:

  • Avstånd: Tänk på den genomsnittliga distans du planerar att resa med cykeln, oavsett om det är för pendling eller fritid. Detta ger dig en uppfattning om den minsta batteriräckvidd du behöver.
  • Terräng: Tänk på vilken terräng du kommer att cykla i, eftersom backar och ojämn terräng kan minska batteriets räckvidd.
  • Hastighet: Ju snabbare du cyklar, desto snabbare töms batteriet. Om du planerar att färdas i högre hastigheter behöver du en cykel med högre batteriutbud.
  • Uppladdningstid: Tänk på hur lång tid det tar att ladda batteriet helt och hållet och om det passar in i ditt schema.

  Det är viktigt att välja en cykel med ett batteriområde som uppfyller dina behov för att undvika att du får slut på ström under en tur. Vissa cyklar kan också erbjuda möjligheten att uppgradera till ett större batteri för längre räckvidd.

  Vikbarhet & Transport

  Vikbarheten är en viktig faktor att tänka på när du köper en hopfällbar elcykel, eftersom den är lätt att förvara och transportera. Här är några saker att tänka på:

  • Vikningstid: Vissa cyklar kan ta längre tid att fälla ihop än andra.
  • Vikta storlek: Leta efter en cykel med en kompakt design som tar upp minimalt med utrymme när den är hopfälld, för enkel förvaring i små lägenheter eller bilkofferrum.
  • Vikten i hopviktat skick: Se till att vikten på den hopfällda cykeln är hanterbar för dig att bära, särskilt om du planerar att transportera cykeln ofta.
  • Robust konstruktion: Leta efter en cykel med en robust konstruktion som håller bra över tid, även när den utsätts för upprepade gånger att fällas ihop och fällas upp.
  • Vikbara komponenter: Fundera på om några komponenter, till exempel styret eller pedalerna, enkelt kan tas bort för mer kompakt förvaring.

  Genom att välja en cykel som är lätt att fälla ihop och har en kompakt design kommer du att kunna förvara och transportera din cykel på ett smidigt sätt, vilket gör den till ett bekvämt och praktiskt alternativ för daglig användning.

  Vikt & Storlek

  Vikt och storlek är viktiga faktorer att ta hänsyn till när du köper en hopfällbar elcykel, eftersom de påverkar cykelns bärbarhet och användarvänlighet. Här är några saker att tänka på:

  • Cykelvikt: Tänk på cykelns vikt, särskilt om du planerar att bära den ofta. Lättare cyklar är lättare att bära och transportera, men kan vara dyrare.
  • Cykelstorlek: Se till att cykeln har en lämplig storlek så att du kan cykla bekvämt, och tänk på cykelns storlek när den är hopfälld för förvaring och transport.
  • Bärbarhet: Leta efter en cykel som är lätt att bära och förvara, särskilt om du bor i en liten lägenhet eller har begränsat förvaringsutrymme.
  • Användarvänlighet: Tänk på om cykeln är lätt att lyfta, manövrera och förvara, särskilt om du planerar att ofta fälla ihop och fälla upp cykeln.
  liten hopfällbar elcykel

  Genom att ta hänsyn till cykelns vikt och storlek kan du försäkra dig om att den är ett lämpligt alternativ för dina specifika behov och din livssituation.

  Kraft & Hastighet

  Effekt och hastighet är viktiga faktorer att ta hänsyn till när du köper en vikbar elcykel, eftersom de påverkar cykelns prestanda och kapacitet. Här är några saker att tänka på:

  • Motoreffekt: Tänk på motoreffekten, särskilt om du planerar att använda cykeln för pendling eller längre turer. Med en kraftfullare motor kan du lättare ta dig fram i backar och ojämn terräng, men den kan också tömma batteriet snabbare.
  • Topphastighet: Titta på cykelns topphastighet, särskilt om du planerar att använda den för pendling. Vissa städer har begränsningar för elcyklars topphastighet, så se till att den cykel du väljer ligger inom den lagliga gränsen.
  • Acceleration: Tänk på cykelns acceleration, eftersom en snabb reaktionstid kan göra det lättare att komma upp i fart och hänga med i trafiken.
  • Batterieräckvidd: Tänk på förhållandet mellan cykelns effekt och topphastighet, och vilken inverkan detta har på batteriets räckvidd. Kraftfullare cyklar med högre topphastighet kan ha kortare batteriutbud.

  Genom att ta hänsyn till cykelns effekt och hastighet kan du försäkra dig om att den är ett lämpligt alternativ för dina specifika behov och din körstil.

  Tillbehör

  Tillbehör är viktiga att tänka på när du köper en hopfällbar elcykel, eftersom de förbättrar cykelns funktionalitet och användbarhet. Här är några saker att tänka på:

  • Ljus: Leta efter en cykel med inbyggda lampor eller möjlighet att lägga till lampor, särskilt om du planerar att använda cykeln för pendling eller cykling i dåliga ljusförhållanden.
  • Fendrar: Tänk på om cykeln har fendrar eller möjlighet att lägga till dem, eftersom de kan hjälpa till att skydda dig från smuts, lera och vatten.
  • Rack: Kontrollera om cykeln levereras med ett rack eller om det finns möjlighet att lägga till ett, eftersom det kan vara användbart för att transportera matvaror, en ryggsäck eller andra föremål.
  • Andra tillbehör: Överväg eventuella andra tillbehör som kan vara användbara för dina specifika behov, till exempel lås, kickstand eller justerbart styre.

  Genom att välja en cykel med rätt tillbehör kan du förbättra cykelns funktionalitet och göra den mer lämplig för dina specifika behov och din körstil.

  Vanliga Frågor Om Hopfällbara Elcyklar

  En hopfällbar elcykel är alltid ett stort inköp som kräver mycket övervägande. Med tanke på att hopfällbara elcyklar är en nischgenre som kan vara dyr, har du förmodligen några frågor. I vårt eviga försök att hjälpa dig att köpa rätt produkt har vi nedan försökt besvara så många av dessa frågor som möjligt.

  Är vikbara elcyklar lätta?

  Som i alla andra frågor är svaret i viss mån "det varierar". De är dock märkbart tyngre än cyklar utan batteri och motor. 

  Vikten kommer inte att göra någon större skillnad när du cyklar och kompenseras av motorn, men för att få en cykel på och av kollektivtrafiken och uppför trappor kan en tung cykel snabbt bli tröttsam.

  Om du kommer till ditt skrivbord med en död arm och inte ens kan lyfta ett kaffe till läpparna efter att ha släpat din nya cykel uppför trapporna kommer du snabbt att leta efter ett alternativ.

  Hur laddar jag min elektriska hopfällbara cykel?

  Att ladda en elcykel innebär att du måste få batteriet tillräckligt nära ett eluttag för att kunna koppla in laddaren. Ofta, men inte alltid, är batteriet avtagbart från en elcykel, så att du kan bära det någonstans där du lätt kan koppla in det. 

  En hopfällbar elcykel har en klar fördel här, eftersom du eventuellt kan fälla ihop cykeln och ladda den på ett lämpligt ställe i stället för att behöva låsa den och släpa runt på batteriet. De flesta laddare är ganska tunga, så helst vill du inte behöva bära med dig en sådan när du cyklar.

  Hur snabbt kan jag köra på en hopfällbar elcykel?

  Här i Sverige får du inte åka snabbare än 25 km/h på en elcykel (läs mer om regler för elcykel här). Går din hopfällbara elcykel snabbare än 25 km/h klassifieras det som en moped i klass 1 eller 2, och då gälelr lite annorlunda regler.

  I allmänhet kommer en vikbar elcykel att vara långsammare än de bästa elcyklarna som inte är hopfällbara, men även då kan den vara snabbare än till och med de bästa landsvägscyklarna som är pedaldrivna om det finns en lutning.

  Måste min hopfällbara elcykel ha små hjul?

  Nästan alla hopfällbara elcyklar har 16- eller 20-tums hjul, främst för att det drastiskt minskar cykelns totala längd när den är utfälld och gör att den kan fällas ihop till en mycket mer kompakt storlek än vad som skulle vara möjligt med fullstora hjul. 

  En ytterligare fördel med så små hjul är ökad manövrerbarhet, vilket är praktiskt när man ska undvika gropar eller när någon kliver in på vägen medan man surfar på Instagram på sin telefon. Det tar lite tid att vänja sig och vissa cyklister kan känna sig lite osäkra i början, men med lite övning kommer du snart att anpassa dig till den nya hanteringen. 

  Eftersom hjulstorlekarna är vanliga innebär det också att det finns lätt tillgängliga däck, så låt inte det oroa dig, eftersom det också finns eBike-specifika alternativ för att klara av de högre hastigheterna.

  En nackdel med mindre hjul är dock att de inte rullar över gupp så lätt, så de kan vara lite mer skakiga på ojämna vägar. Om komforten är ett bekymmer bör du vara uppmärksam på den maximala däckbredden.

  Hur lätt är det att fälla ihop en hopfällbar elcykel?

  Precis som de bästa hopfällbara cyklarna utan motor har de bästa hopfällbara elcyklarna konstruerats för att göra det snabbt och enkelt att fälla ihop och fälla upp dem. Motorn och batteriet är vanligtvis integrerade i konstruktionen och är inte i vägen.

  I vissa fall kan batteripaketet vara fastklippt på cykeln och kan bäras separat, vilket minskar vikten och storleken på cykeln som måste bäras runt, men innebär att det krävs ytterligare ett steg för att koppla bort det när man fäller ihop och koppla in det igen innan man åker.

  Det är ofta möjligt att fälla ihop en elektrisk hopfällbar cykel till hälften och skjuta eller dra runt den, vanligtvis med hjälp av den förlängda sadelstolpen, vilket gör att man slipper bära den. Hjulen är vanligen utformade så att de står i linje med varandra för att göra den lätt att manövrera. 

  Hur många växlar har vikbara elcyklar?

  Ingen av cyklarna i den här listan är utformade för att bestiga alpina toppar; för rörlighet i städerna krävs vanligtvis en minskning av växelområdet för att öka hållbarheten. Vissa har en navväxel, andra en mer traditionell inställning eller till och med en enkelväxel. I samtliga fall kommer din förmåga att ta dig uppför backar att förbättras drastiskt genom att du får en motor (förutsatt att du kommer ihåg att ladda den).

  Om du inte bor någonstans där det är enormt kuperat kommer växelområdet troligen att vara tillräckligt stort på något av dessa alternativ, men för dem som tar sig till jobbet i San Francisco kan det vara en faktor som man bör ägna lite mer uppmärksamhet åt för att undvika att överanstränga motorn och komponenterna.

  Sammanfattningsvis Om Hopfällbara Elcyklar

  Sammanfattningsvis kan en hopfällbar elcykel vara ett bekvämt och effektivt transportmedel för pendling, fritid och terrängäventyr. När du väljer en vikbar elcykel är det viktigt att ta hänsyn till faktorer som ändamål, batteriutbud, hopfällbarhet, vikt och storlek, effekt och hastighet samt tillbehör.

  Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kan du se till att du väljer rätt cykel för dina specifika behov och din körstil. Oavsett om du letar efter ett bekvämt och miljövänligt sätt att ta dig runt i staden eller ett äventyrligt sätt att utforska naturen kan en hopfällbar elcykel vara en bra investering för din aktiva livsstil.

  John Steen

  John Steen började cykla för över 25 år sedan, och har inte slutat med det sedan dess. Länge har han varit intresserad av klassiska cyklar, men när elcyklar blev allt mer populärt för några år sedan har John fokuserat på det.

  Gillade Du Vad Du Läste?

  Här har du fler bra inlägg:

  Bästa Elcykel Med Mittmotor (2024): Bäst i Test
  Bästa Cykelkorg Till Elcykel (2024): Bäst i Test
  Bästa Elcykel (2024): Bäst i Test