Bästa Hybrid Elcykel (2024): Bäst i Test

bästa hybrid elcykel bäst i test

Är du trött på den dagliga pendlingen och letar efter ett mer miljövänligt transportsätt? Då behöver du inte leta längre, eftersom elektriska hybridcyklar är den perfekta lösningen. Dessa cyklar kombinerar det bästa av två världar och erbjuder en smidig och effektiv körning som drivs av både trampning och en elmotor.

I den här guiden dyker vi ner i de bästa hybridelcyklarna på marknaden och täcker allt från design till prestanda. Oavsett om du är en stadspendlare, helgäventyrare eller bara letar efter ett roligt och miljövänligt sätt att ta dig fram, kommer den här guiden att hjälpa dig att hitta den perfekta hybridelcykeln för dina behov. Så, låt oss komma igång!

För mer bakgrundsinformation om hybrida elcyklar kan du läsa vår köpguide.

De Bästa Hybrida Elcyklarna Är:

 1. Bäst i Test Hybrid Elcykel: Merida eSpresso 400 S EQ - Läs Vår Recension Här
 2. Bästa Hybrid Elcykel Herr: Batavus Zonar - Läs Vår Recension Här
 3. Bästa Hybrid Elcykel Dam: Scott Sub Tour eRide Lady - Läs Vår Recension Här


1. Merida eSpresso 400 S EQ

Bäst i Test Hybrid Elcykel


Merida eSpresso 400 S EQ

SPECIFIKATIONER:

Hjulstorlek: 28''

Motortyp: Mittmotor, Shimano STEPS

Räckvidd: 50-80 km

Vikt: 25,11 kg

FÖRDELAR:

 • Riktigt högkvalitativ konstruktion
 • Starka bromsar och bra växlar
 • Kraftfull motor
 • Stilren design
 • NACKDELAR:

 • Behöver speciell adapter till laddningssladden
 • Inte den mest bekväma sadeln

 • Mycket Smidig Och Bekväm Cykling För Dam Och Herr

  Merida eSpresso 400 S EQ är en elcykel med en högkvalitativ konstruktion, som gör den robust och stabil, och även med på vår lista över de bästa elcyklarna på marknaden just nu. Den har starka bromsar och bra växlar, som gör den säker och lättkörd. Elcykeln har också en kraftfull motor med Shimano STEPS mittmotor och Shimano E6100 elcykelmotor med 60 Nm, som gör det lätt att komma upp i hastighet och ta sig upp för branta backar med lätthet.

  Batteriet är ett Shimano E8035 med 500 Wh, vilket ger en räckvidd på 50-80 km och laddningstiden är 5 timmar. Cykeln har 9 växlar och skivbromsar, vilket gör den anpassningsbar för olika terräng och väderförhållanden. Merida eSpresso 400 S EQ väger 25,11 kg, vilket bidrar till en robust och stabil känsla när man cyklar, men det gör också cykeln tung att bära.

  En nackdel med elcykeln är att man behöver en speciell adapter till laddningssladden och sadeln är inte den mest bekväma.

  Sammantaget är Merida eSpresso 400 S EQ en avancerad och stilren elcykel med många fördelar och en bra lösning för den som söker en kraftfull och säker cykel för sina turer och pendlingar.

  Läs vårt fullständiga test och recension av Merida eSpresso 400 S EQ här.

  2. Batavus Zonar

  Bästa Hybrid Elcykel Herr


  Batavus Zonar

  SPECIFIKATIONER:

  Hjulstorlek: 28''

  Motortyp: Bosch, Mittmotor

  Räckvidd: 40-70 km

  Vikt: 27 kg

  FÖRDELAR:

 • Snabb och kraftfull motor
 • Bra och tydlig LED-display
 • Fyra smidiga och lättåtkomliga assistansnivåer
 • Prisvärd
 • NACKDELAR:

 • Fungerar bäst på platt mark

 • Kraftfull Hybrid Elcykel Med Pigg Motor Och Styrning

  Batavus Zonar är en väldesignad elhybridcykel som ger en bekväm och effektiv körning för cyklister som vill ha ett pålitligt transportmedel. Den här cykeln är utrustad med en högpresterande Bosch Performance Line Gen4-motor som ger snabb acceleration och en topphastighet på 25 km/h, vilket gör det enkelt för cyklister att hålla jämna steg med trafiken på vägen. Dessutom har cykeln en tydlig och lättläst LED-display som ger cyklister viktig information som hastighet, batterinivå och assistansnivå.

  En av de viktigaste funktionerna hos Batavus Zonar är de fyra olika assistansnivåerna, vilket gör att cyklisterna kan välja den nivå av elektrisk assistans som bäst passar deras behov. De lättanvända kontrollerna gör det enkelt att växla mellan de olika nivåerna, vilket ger en smidig och bekväm körning. Cykeln är också relativt prisvärd jämfört med andra elhybridcyklar, vilket gör den till ett bra alternativ för cyklister som letar efter en högkvalitativ cykel utan att bryta banken.

  Batavus Zonar lämpar sig dock bäst för plana vägar och cykelvägar och kan få det svårt i branta backar eller ojämn terräng. Den elektriska assistansen kanske inte ger tillräckligt med kraft för att enkelt navigera dessa typer av underlag, vilket kan vara ett problem för vissa cyklister. Trots detta är Batavus Zonar en väldesignad elektrisk hybridcykel som ger en smidig och effektiv körning, vilket gör den till ett bra val för dem som vill ha ett snabbt och pålitligt transportmedel.

  Läs vårt fullständiga test och recension av Batavus Zonar här

  3. Scott Sub Tour eRide Lady

  Bästa Hybrid Elcykel Dam


  Scott Sub Tour eRide Lady

  SPECIFIKATIONER:

  Hjulstorlek: 28''

  Motortyp: Bosch, Mittmotor

  Räckvidd: 5-8 mil

  Vikt: 26.80 kg

  FÖRDELAR:

 • Överlag en bra bekvämlighet
 • Bra batteripaket
 • Smidiga däck
 • NACKDELAR:

 • Systemet fungerar inte bra när man startar på högre växlar
 • Ingen snabbjusterbar sadel

 • Bekväm, Smidig Och Hållbar Elcykel För Dam

  Elcykeln Scott E-Sub Tour är en avancerad konstruktion med det fullständiga Bosch Active-systemet som den främsta egenskapen. Batteriet, med en kapacitet på 400 WH, är placerat på nedre röret medan motorn, som inte får överskrida 250 W effekt, är placerad i bottenkonsolen tillsammans med vridmomentssensorn. Drivsystemet har fem assistansnivåer och kan också köras bara med växlarna. Testerna visar att batteripaketet från Bosch är det bästa på marknaden för räckvidd och effektivitet.

  Elcykeln har också en bekväm fjädrande gaffel, växelspakar från Shimano Deore, Continental Cruise Contact-däck, fram- och bakljuskälla styrd med en knapp på LCD-skärmen, samt snabbkopplingsskruvar på hjulen. Cyklingen på Scott E-Sub Tour kan ge en blandad upplevelse, men efter att ha använt den på längre turer förbättras helhetsintrycket. Det största problemet är att om du börjar trampa med en stor växel baktill, vilket inte ger tillräcklig hjälp. När du väl når marschfart blir körningen behaglig och rolig, men det är viktigt att växla till lägre växlar när du saktar ner och behöver starta igen.

  Efter att ha vant sig vid cykeln, känns upplevelsen i sadeln nästan som att sitta på en lätt moped, men med assistans som ligger på maxnivån för lagens indikation. I slutändan är Scott E-Sub Tour en fantastisk elcykel med många utmärkta egenskaper, som ger en rolig och bekväm cyklingupplevelse.

  Hybrid Elcykel - Köpguide

  Innan man bestämmer sig för att köpa en hybrid elcykel så kan det vara en bra idé att närmare förstå hur dessa fungerar, och vad som skiljer de olika modellerna åt. På så sätt kan du ta en bättre köpbeslut över vilken modell som passar dig och din situation bäst. Här är några av de viktigaste faktorerna att hålla reda på:

  Vad Är En Hybrid Elcykel?

  Elektriska hybridcyklar överbryggar klyftan mellan en komplett mountainbike och en landsvägscykel - de erbjuder det bästa av två världar utan att vara extrema. Elektriska mountainbikes är mycket kapabla i terräng men är mycket tunga och kan kännas lite otympliga ute på vägen medans elcyklar är snabba och lätta på vägen, men är inte utformade för att klara av dåligt belagda landsvägar och skogsstigar. 

  Mångsidighet är nyckeln till hybridcyklar, de är den typ av cykel som du gärna kan cykla på asfalt eller om du vill åka ut på landet för att utforska kan du cykla på skogsstigar, singelspår och kanalstigar. Hybridcyklar är också lämpliga för cykling under vintern.

  En av de viktigaste egenskaperna hos elhybridcyklar är en mer avslappnad ramgeometri i kombination med däck med högre volym och framfjädring (på vissa modeller). Den främre fjädringen ger lite mer vikt och enligt min erfarenhet kan du cykla med en hybridcykel med styv gaffel i terräng utan problem.

  De flesta moderna elhybridcyklar använder liknande elmotorer och batterier som finns på sina motsvarigheter till mountainbikes elcyklar - dessa motorer är vanligtvis mjukare i sin kraftöverföring och optimerade för effektivitet.

  På grund av deras mångsidighet och komfort är elektriska hybridcyklar vanligtvis förstahandsvalet för pendlare. De passar perfekt och är tillräckligt tåliga för att klara av den dagliga körningen i alla väder.

  Läs vår guide till vad en elcykel är och hur den fungerar här.

  Användningsområde

  Användningsändamålet är en viktig faktor att ta hänsyn till när du köper en elektrisk hybridcykel. Olika cyklar är utformade för olika användningsområden, och att välja rätt cykel för dina behov kan göra stor skillnad för din totala körupplevelse.

  • Pendling: Om du använder cykeln för pendling, leta efter en cykel som är bekväm, pålitlig och lätt att underhålla. Funktioner som en lätt ram, ett fjädringssystem och ett stabilt sparkstativ kan göra din dagliga pendling roligare.
  • Fritidscykling: Om du använder cykeln för fritidscykling ska du leta efter en cykel med bra grepp, stabilitet och manövrerbarhet. Funktioner som en bredare däckprofil, en låg tyngdpunkt och ett justerbart styre kan göra din cykeltur roligare.
  • Andra användningsområden: Om du använder cykeln för andra ändamål, t.ex. för att transportera last eller dra en släpvagn, ska du se till att leta efter en cykel som klarar av den extra vikten. Funktioner som en stark ram, robusta hjul och ett pålitligt kickstand kan underlätta dessa uppgifter.

  Sammanfattningsvis, när du överväger användningsändamålet, bestäm varför du behöver en elektrisk hybridcykel och vilka funktioner som är viktiga för dina specifika behov. Oavsett om det är pendling, fritidscykling eller något annat, se till att välja en cykel som uppfyller dina behov och passar din budget.

  Batteritid & Räckvidd

  När det gäller batteritid och räckvidd är det viktigt att du tar hänsyn till din dagliga körsträcka och cykelns batteriutbud. Batterieräckvidden är den sträcka som cykeln kan färdas på en enda laddning.

  Om du har en kortare daglig pendling kan en cykel med kortare räckvidd vara tillräcklig. Om du däremot behöver resa längre sträckor eller planerar att använda cykeln för helgäventyr kan en cykel med längre batteriutbud vara lämpligare.

  Det är också viktigt att ta hänsyn till batteritiden, eftersom den avgör hur ofta du behöver ladda cykeln. En längre batteritid innebär att du kan resa under en längre tid utan att behöva stanna och ladda.

  Slutligen är det värt att kontrollera hur lätt det är att byta ut eller uppgradera batteriet vid behov. Vissa tillverkare erbjuder batterier med högre kapacitet som kan köpas separat för att öka cykelns räckvidd.

  Kort sagt, när du funderar på batteritid och räckvidd, se till att tänka på dina dagliga resebehov och välj en cykel som uppfyller dessa behov med en tillförlitlig batteritid och räckvidd.

  Elmotor

  Elmotorns effekt är en viktig faktor att ta hänsyn till när du köper en hybridcykel, eftersom den avgör hur mycket kraft cykeln har. Ju högre wattantal, desto mer kraft har cykeln, vilket gör det lättare att hantera backar och motvind.

  En motor med högre effekt ger mer hjälp när du behöver det, till exempel när du trampar uppför en backe eller när du står i motvind. Detta kan göra din tur smidigare och mindre tröttande, särskilt om du pendlar eller cyklar längre sträckor.

  Det är dock värt att notera att en motor med högre wattförbrukning också förbrukar mer batteri, så det är viktigt att tänka på kompromissen mellan motoreffekt och batteritid.

  När du kontrollerar motorns wattantal ska du leta efter en cykel med en motor som ger en bra balans mellan effekt och effektivitet. En motor med en effekt på mellan 250 och 750 watt är vanligtvis en bra balans för de flesta cyklister.

  Motorplacering Och Batterier

  Mittmonterade motorer är ett populärt val för elektriska hybridcyklar. De har en motor monterad mellan vevstakarna som driver bakhjulet när du trampar. Det är en position som ger mycket stabilitet eftersom den placerar motorns vikt lågt ner och centralt på ramen.

  Håll utkik efter system från Bosch och Shimano. En motor med bakre nav är ett annat alternativ, men framhjulsmotorer är mindre vanliga på hybrider.

  Batterierna monteras vanligtvis lågt på nedre röret, också för stabiliteten, även om vissa elhybridcyklar gömmer batteriet utom synhåll i ramen eller har det monterat under det övre däcket på ett bakre bagagehållare.

  Dyrare modeller tenderar att ha batterier med större kapacitet för ökad räckvidd och det kan finnas möjlighet att koppla in ett andra batteri om du vill åka längre.

  Det finns vanligtvis en styrenhet på styret, där den är lätt att nå, som låter dig välja assistansnivå och hålla ett öga på batteristatusen medan du cyklar.

  Ram & Fjädringssytem

  Ramen och fjädringen på en elektrisk hybridcykel spelar en avgörande roll för den totala körkomforten och upplevelsen. Här är några viktiga faktorer att ta hänsyn till:

  • Typ av ram: Det finns olika typer av cykelramar, bland annat aluminium, kolfiber och stål. Varje material har sina egna för- och nackdelar, till exempel vikt, hållbarhet och kostnad. Tänk på dina körbehov och välj en ram som ger rätt balans mellan dessa faktorer för dig.
  • Material: Materialet som används för ramen påverkar cykelns vikt och hållbarhet. En lättare cykel är lättare att hantera och transportera, men är kanske inte lika hållbar som en tyngre cykel. Tänk på din körstil och dina behov när du väljer material till ramen.
  • Fjädringssystem: Ett bra fjädringssystem absorberar stötar och vibrationer från vägen, vilket gör din cykeltur smidigare och bekvämare. Leta efter en cykel med en framfjädrande gaffel eller en cykel med ett helt fjädringssystem. Tänk på att ett fjädringssystem ökar cykelns vikt och kostnaden.

  Sammanfattningsvis, när du överväger ramen och fjädringen på en elektrisk hybridcykel, se till att titta på typen av ram, material och fjädringssystem. En bra ram och ett bra fjädringssystem garanterar en bekväm körning, så välj en som uppfyller dina behov och passar din budget.

  Broms & Växlar

  Bromsarna och växlarna på en elektrisk hybridcykel är viktiga komponenter som påverkar din totala körupplevelse. Här är några viktiga faktorer att tänka på:

  • Bromsar: Leta efter en cykel med pålitliga bromsar som ger en stark och jämn bromskraft. Skivbromsar är ett populärt val eftersom de ger god bromskraft i alla väderförhållanden. Fälgbromsar är ett annat alternativ, men de ger kanske inte lika mycket bromskraft i våta förhållanden.
  • Växlar: Med växlar kan du justera ditt trampmotstånd, vilket gör det lättare att ta sig fram i backar eller motvind. Leta efter en cykel med ett växelsystem som är lätt att använda och underhålla. En cykel med flera växlar är idealisk, eftersom det ger fler alternativ för att justera ditt motstånd.

  Det är värt att notera att en cykel med fler växlar blir dyrare och mer komplicerad, så tänk på dina körbehov när du väljer en cykel med växlar. Om du mestadels cyklar på platt terräng kan en cykel med färre växlar vara tillräcklig.

  Vanliga Frågor Om Hybrida Elcyklar

  Här finns ett avsnitt med vanliga frågor och svar om hybrida elcyklar:

  Hur fungerar den elektriska assistansen på en hybridcykel?

  Den elektriska assistansen aktiveras genom att trampa på cykeln. Motorn ger extra kraft, vilket gör det lättare att cykla. Assistansen kan justeras till olika nivåer, så att du kan kontrollera hur mycket hjälp du får.

  Hur långt kan jag åka på en enda laddning av elbatteriet?

  Räckvidden för en elektrisk hybridcykel varierar beroende på faktorer som batterikapaciteten, elmotorns effekt och terrängen du cyklar på. I genomsnitt kan du räkna med en räckvidd på 20 till 40 mil på en enda laddning.

  Kan jag fortfarande cykla på cykeln om batteriet tar slut?

  Ja, du kan fortfarande cykla på cykeln om batteriet tar slut. Cykeln kommer att fungera som en traditionell cykel och du kan fortsätta att cykla med din egen trampkraft.

  Vilka är underhållskraven för en elektrisk hybridcykel?

  Underhållskraven för en elektrisk hybridcykel liknar dem för en traditionell cykel. Regelbundna underhållsuppgifter omfattar kontroll av däcktrycket, smörjning av kedjan och justering av bromsarna. Batteriet och elmotorn kan kräva ytterligare underhåll, till exempel laddning av batteriet och rengöring av motorn.

  Är det lagligt att cykla med en elektrisk hybridcykel på vägarna?

  Det är lagligt att köra en elektrisk hybridcykel på vägarna beroende på var du befinner dig. I de flesta länder behandlas elhybridcyklar som traditionella cyklar, med liknande bestämmelser och restriktioner. Det är alltid en bra idé att kontrollera de lokala lagarna och bestämmelserna innan du kör en hybrid elcykel på vägarna.

  Sammanfattningsvis Om Hybrid Elcykel

  En hybrid elcykel kan vara det perfekta alternativet för dig som letar efter en flexibel och mångsidig elcykel du kan lita på. I denna guide har vi tagit oss en närmare titt på de olika alternativen av hybrida elcyklar som finns på marknaden, och testat samt utvärderat dessa, för att du bättre ska kunna ta ett informerat köpbeslut.

  Vi hoppas att vårt test har varit givande för dig . Nu är det dags för dig att bege dig ut på vägarna och testa själv.

  John Steen

  John Steen började cykla för över 25 år sedan, och har inte slutat med det sedan dess. Länge har han varit intresserad av klassiska cyklar, men när elcyklar blev allt mer populärt för några år sedan har John fokuserat på det.

  Gillade Du Vad Du Läste?

  Här har du fler bra inlägg:

  Bästa Elcykel Med Mittmotor (2024): Bäst i Test
  Bästa Cykelkorg Till Elcykel (2024): Bäst i Test
  Bästa Elcykel (2024): Bäst i Test