Bästa Elcykel Trehjuling (2024): Bäst i Test

bästa trehjuliga elcyklar bäst i test

Elektriska trehjulingar har blivit ett populärt alternativt transportmedel för dem som vill ha ett bekvämt och miljövänligt sätt att ta sig fram. De erbjuder stabiliteten hos en trehjulig konstruktion och den enkla användningen av elektrisk kraftförsörjning. Med så många alternativ på marknaden kan det vara överväldigande att välja rätt.

För att hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut ger den här guiden en översikt över de bästa eldrivna trikes, inklusive deras egenskaper, fördelar och nackdelar. Oavsett om du letar efter en trike för att pendla, åka på fritiden eller till och med ta dig an terräng, kommer den här guiden att ge dig all information du behöver för att hitta den perfekta elcykeln med tre hjul för dig.

För mer bakgrundsinformation om trehjuliga elcyklar kan du läsa vår köpguide.

De Bästa Trehjuliga Elcyklarna Är:

 1. Bäst i Test Elcykel Trehjuling: Monark Trehjuling El - Läs Vår Recension Här
 2. Näst Bäst i Test Elcykel Trehjuling: EvoBike Trehjulig Elcykel Flex - Läs Vår Recension Här
 3. Bästa Billiga Trehjulig Elcykel: Monty Nuke 20 - Läs Vår Recension Här


1. Monark Trehjuling El

Bäst i Test Elcykel Trehjuling


Monark Trehjuling El

SPECIFIKATIONER:

Hjulstorlek: 20"

Räckvidd: 35-70 km

Växlar: 3 st

Vikt: 33 kg

FÖRDELAR:

 • Rejäl och hållbar konstruktion
 • Lättmanövrerad
 • Smidig lastelcykel med bra lastmöjligheter
 • NACKDELAR:

 • Dyrare modell
 • Inte pedalassistans över 20 km/h

 • Robust, Hållbar Och Mycket Bekväm Trehjulig Elcykel

  Monark Trehjuling El är en elektrisk trehjuling med högsta prestanda som fått utmärkelsen "Bäst i Test" som en av de bästa elcyklarna. Den har en hjulstorlek på 20 tum och har en räckvidd på 35-70 km, vilket gör den lämplig för längre turer. Den här elektriska trehjulingen är utrustad med 3 växellådor, vilket ger större kontroll och mångsidighet vid körning.

  En av de framträdande fördelarna med Monark Trehjuling El är dess robusta och hållbara konstruktion. Trehjulingen är byggd för att hålla, vilket gör den till ett idealiskt val för ryttare som behöver ett pålitligt transportmedel. Dessutom är Monark Tricycle Electric lätt att använda, vilket gör den till ett utmärkt val för ryttare på alla erfarenhetsnivåer.

  En annan fördel med Monark Trehjuling El är dess smidiga lastcykel med goda lastningsmöjligheter. Trehjulingen har gott om förvaringsutrymme, vilket gör den till ett bra alternativ för ryttare som behöver bära med sig föremål. Vare sig du pendlar till jobbet eller bara går ärenden är Monark Trehjuling El ett bekvämt sätt att bära dina tillhörigheter.

  Monark Trehjuling El är dock också en dyrare modell, vilket gör den mindre tillgänglig för vissa ryttare. Dessutom erbjuder trehjulingen inte pedalhjälp över 20 km/h, så ryttare som letar efter ett mer intensivt träningspass kan bli besvikna.

  Sammanfattningsvis är Monark Trehjuling El en robust, hållbar och mycket bekväm elektrisk trehjuling som är perfekt för ryttare som vill ha ett pålitligt och lättanvänt transportmedel. Trots det höga priset är denna trehjuling ett utmärkt val för ryttare som letar efter en toppresterande elektrisk trehjuling som erbjuder en smidig körning och gott om förvaringsutrymme.

  2. EvoBike Trehjulig Elcykel Flex

  Näst Bäst i Test Elcykel Trehjuling


  EvoBike Trehjulig Elcykel Flex

  SPECIFIKATIONER:

  Hjulstorlek: 24"

  Räckvidd: 40-70 km

  Växlar: 3 st

  Vikt: 35 kg

  FÖRDELAR:

 • Kraftfull och hållbar kosntruktion
 • Korg både bak och fram på cykeln
 • Kraftfull motor med bra batteri
 • NACKDELAR:

 • Tung och stor
 • Maxvikt på bara 120 kg

 • Kraftfull Och Stor Trehjulig Elcykel Med Mycket Förvaring

  EvoBike Trehjuling elcykel är den nästa elektriska trehjulingen på lsitan och erbjuder en rad funktioner som gör den till en stark utmanare på marknaden för elektriska trehjulingar. Trehjulingen har en hjulstorlek på 24 tum och en räckvidd på 40-70 km, vilket gör den lämplig för längre turer. Med 3 växlar ger EvoBike Tricycle Flex större kontroll och mångsidighet vid körning.

  En av de utmärkande fördelarna med EvoBike Trehjuling elcykel är dess kraftfulla och hållbara koskonstruktion. Trehjulingen är byggd för att hålla, vilket gör den till ett idealiskt val för ryttare som behöver ett pålitligt transportmedel. Dessutom har EvoBike Trehjuling elcykel en cykelkorg på baksidan och framsidan av cykeln, vilket ger gott om förvaringsutrymme för ryttare som behöver bära med sig föremål.

  En annan fördel med EvoBike Trehjuling elcykel är dess kraftfulla motor med bra batteri. Detta gör att cyklisterna kan ta sig an backar och andra hinder med lätthet, vilket ger en jämn och trevlig körning.

  EvoBike Trehjuling elcykel är dock också tung och stor, vilket gör den svår att transportera och förvara. Dessutom har trehjulingen en maximal viktgräns på endast 120 kg, så den kanske inte är lämplig för alla ryttare.

  Sammanfattningsvis är EvoBike Trehjuling elcykel en kraftfull och stor trehjuling med mycket förvaringsutrymme. Trots sin tunga och stora design är denna trehjuling ett bra val för ryttare som letar efter ett hållbart och pålitligt transportmedel. Med sin kraftfulla motor och sitt stora förvaringsutrymme är EvoBike Trehjuling elcykel en toppkandidat på marknaden för elektriska trehjulingar.

  3. Monty Nuke 20

  Bästa Billiga Trehjulig Elcykel


  Monty Nuke 20

  SPECIFIKATIONER:

  Hjulstorlek: 20"

  Räckvidd: 30-45 km

  Växlar: 7 st

  Vikt: 30 kg

  FÖRDELAR:

 • Prisvärd modell
 • Lättare och smidigare modell än andra treghjulingar
 • Bra förvaringsmöjligheter med korg bak och fram
 • NACKDELAR:

 • Inte särskilt lång räckvidd/batteritid
 • Ingen fotbroms

 • Liten, Smidig Och Prisvärd Elcykel Med Tre Hjul

  Monty Nuke 20 är den bästa billiga trehjulingen och erbjuder en rad funktioner till ett överkomligt pris. Trehjulingen har en hjulstorlek på 20 tum och en räckvidd på 30-45 km, vilket gör den lämplig för kortare turer. Med 7 växlar ger Monty Nuke 20 större kontroll och mångsidighet när du åker.

  En av de utmärkande fördelarna med Monty Nuke 20 är dess överkomlighet. Den här trehjulingen är ett idealiskt val för cyklister som letar efter ett budgetvänligt alternativ utan att göra avkall på kvaliteten. Dessutom är Monty Nuke 20 lättare och smidigare än andra pedaler, vilket ger en trevligare åktur.

  En annan fördel med Monty Nuke 20 är dess goda förvaringsmöjligheter, med en bakre och främre korg. Detta gör det möjligt för ryttare att bära med sig föremål och ger gott om förvaringsutrymme för dem som behöver det.

  Monty Nuke 20 har dock vissa nackdelar, bland annat dess begränsade räckvidd/batteritid och avsaknaden av en fotbroms. Trots dessa begränsningar är Monty Nuke 20 fortfarande ett utmärkt val för cyklister som letar efter en liten, smidig och prisvärd trehjulig elcykel.

  Sammanfattningsvis är Monty Nuke 20 ett utmärkt alternativ för cyklister som letar efter en prisvärd trehjuling utan att göra avkall på kvaliteten. Med sina goda förvaringsmöjligheter, lättare design och 7 växlar är Monty Nuke 20 en toppkonkurrent på marknaden för elektriska trehjulingar.

  Trehjulig Elcykel - Köpguide

  Innan man bestämmer sig för att köpa en trehjulig elcykel så kan det vara en bra idé att närmare förstå hur dessa fungerar, och vad som skiljer de olika modellerna åt. På så sätt kan du ta en bättre köpbeslut över vilken modell som passar dig och din situation bäst. Här är några av de viktigaste faktorerna att hålla reda på:

  Vem Passar En Trehjulig Elcykel För?

  En trehjulig elcykel är ett bra val för flera grupper av människor, till exempel:

  • Äldre vuxna: De är ett populärt val för äldre vuxna som vill behålla sitt oberoende och sin rörlighet. Den elektriska assistansen bidrar till att göra det lättare att cykla och minskar belastningen på förarens ben och rygg.
  • Personer med begränsad rörlighet: För personer med begränsad rörlighet är trehjuliga elcyklar ett bekvämt transportmedel som är lätt att använda och manövrera.
  • Pendlare: Trehjuliga elcyklar är ett utmärkt val för pendlare som vill minska sitt koldioxidavtryck och spara pengar på transportkostnader. Den elektriska assistansen gör det lättare och effektivare att cykla, vilket gör att pendlare kan köra längre sträckor med lätthet.
  • Fritidscyklister: För dem som tycker om att åka lugnt är trehjuliga elcyklar ett roligt och enkelt sätt att utforska naturen och få lite motion.
  • Personer med lastbehov: Trehjuliga elcyklar är idealiska för dem som behöver bära mycket last, till exempel matvaror, paket eller förnödenheter. Den extra stabilitet och det förvaringsutrymme som en trehjulig konstruktion ger gör det lättare att transportera föremål på ett säkert och bekvämt sätt.
  bra trehjuling elcykel

  Sammanfattningsvis är trehjuliga elcyklar ett mångsidigt och bekvämt transportmedel som lämpar sig väl för många olika personer, bland annat äldre vuxna, personer med begränsad rörlighet, pendlare, fritidscyklister och personer med lastbehov.

  Användningsområde

  Syftet med din trehjuliga elcykel har stor betydelse för vilken typ av trike du bör leta efter. Här är några detaljer att tänka på utifrån olika syften:

  • Pendling: Om du planerar att använda din elektriska trehjuling för att pendla, leta efter en modell med längre batteriutbud, god stabilitet och ett bekvämt säte för längre turer. En trike med högre topphastighet och kraftfull motor är också till hjälp om du måste hålla jämna steg med trafiken.
  • Fritid: Om du letar efter en trike för fritidsturer ska du ta hänsyn till faktorer som komfort, användarvänlighet och stabilitet. Leta efter en trike med ett bekvämt säte, justerbart styre och ett fjädringssystem som kan absorbera ojämnheter i vägen.
  • Terrängkörning: För terrängkörning ska du leta efter en elektrisk trehjuling med stora, hållbara hjul och en kraftfull motor. Fjädring och stabilitet är också viktiga faktorer att ta hänsyn till, liksom en robust ram som klarar grov terräng.

  Genom att ta hänsyn till ditt syfte kan du hitta en eldriven trike som är optimerad för dina specifika behov och din körstil.

  Kraft & Motor

  En elektrisk trike har en stor effekt och prestanda som är viktiga faktorer att ta hänsyn till när du köper den. Här är vad du behöver veta om motoreffekt och topphastighet:

  • Motoreffekt: Motoreffekten mäts vanligtvis i watt och påverkar hur lätt elcykeln klarar av backar och andra hinder. En kraftfullare motor gör det lättare att ta sig igenom branta backar, men den förbrukar också mer batteritid.
  • Topphastighet: Topphastigheten på den elektriska trehjulingen avgör hur snabbt du kan färdas. Tänk på topphastigheten i förhållande till lokala hastighetsbegränsningar och din egen personliga komfortnivå.
  • Vridmoment: Vridmoment: Vridmomentet mäter den vridkraft som motorn kan producera och är en annan viktig faktor för trehjuliga elcykelars kraft och prestanda. Ett högre vridmoment gör det möjligt för elcykeln att ta sig igenom svår terräng och lutningar med lätthet.
  • Pedalassistans: Många elektriska trikåer erbjuder pedalassistans, vilket ger extra kraft när du trampar. Denna funktion kan vara särskilt användbar när du kör uppför backar eller i kuperad terräng.
  trehjuliga elcyklar

  Genom att ta hänsyn till motoreffekten och topphastigheten kan du hitta en eldriven trike som klarar av den terräng och de hinder du planerar att stöta på och som ger den prestandanivå du behöver för en bekväm körning.

  Räckvidd

  Räckvidden för en eldriven trike är hur långt den kan köra på en enda batteriladdning. När du överväger räckvidden är det viktigt att ta hänsyn till hur långt du planerar att resa. Här är några saker att tänka på:

  • Avstånd: Tänk på det genomsnittliga avståndet du kommer att resa och välj en trike med en batteriutbud som kan tillgodose dessa behov. Om du planerar att använda din trike för pendling ska du leta efter en modell med en räckvidd på minst 30-40 km.
  • Uppladdningstid: Den tid det tar att ladda batteriet är också viktig att tänka på. Leta efter en trike med snabb laddningstid om du planerar att använda den ofta.
  • Batterikapacitet: Batterikapaciteten mäts i wattimmar (Wh) och påverkar trikelns räckvidd. En trike med större batterikapacitet har längre räckvidd.
  • Strömförbrukning: Trehjuliga elcyklar energiförbrukning påverkar också räckvidden. Tänk på faktorer som motoreffekt, elcykelns vikt och terräng, eftersom de alla kan påverka batteriets räckvidd.

  Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kan du välja en elektrisk trike med en räckvidd som uppfyller dina specifika behov och garanterar att du har tillräckligt med batteritid för dina turer.

  Vikt & Storlek

  Vikten och bärbarheten hos en trehjulig elcykel kan vara viktiga faktorer att ta hänsyn till, särskilt om du planerar att transportera den ofta. Här är några viktiga saker att tänka på:

  • Vikt: Vikten på triken kan påverka dess manövrerbarhet och bärbarhet. Leta efter en lättare modell om du planerar att transportera den ofta eller om du måste bära den upp och ner för trappor.
  • Vikbarhet: Vissa elektriska trehjulingar kan fällas ihop för enkel förvaring och transport. Leta efter en trike som är lätt att plocka isär och fälla ihop om du planerar att ta med den i kollektivtrafiken eller förvara den i ett litet utrymme.
  • Transport: Tänk på el-trikens storlek och vikt när den är demonterad, liksom eventuella tillbehör som följer med. Leta efter en trike som är lätt att transportera och som passar i bilens bagageutrymme eller på ett cykelställ.
  trehjulig elcykel hjul

  Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kan du hitta en elektrisk trike som är lätt att transportera, förvara och manövrera, vilket gör den till ett praktiskt val för dina behov.

  Bekvämlighet

  Komfort är en viktig faktor att ta hänsyn till när du köper en trehjulig elcykel, särskilt om du planerar att använda den för längre turer. Här är några viktiga komfortfunktioner att tänka på:

  • Sittplats: Leta efter en sits som är väl vadderad, justerbar och ger ett bra ryggstöd. Sätets form och storlek ska också vara bekvämt för dig, så tänk på att prova elcykeln innan du köper den.
  • Handtag: Justerbart styre kan hjälpa dig att hitta en bekväm körställning, särskilt om du planerar att använda trehjulingen för längre turer. Leta efter styr som är lätta att justera och som erbjuder flera olika lägen.
  • Pedaler: Pedalerna ska vara tillräckligt stora för att rymma dina fötter, med tillräckligt avstånd för att förhindra kramp i fötterna. Leta efter pedaler med bra grepp och halkfritt material för att hålla fötterna säkra.
  • Fjädring: Ett fjädringssystem kan hjälpa till att absorbera ojämnheter i vägen och ge en jämnare körning. Leta efter en trike med fjädring framtill, särskilt om du planerar att ta dig an grov terräng.

  Genom att ta hänsyn till dessa komfortfunktioner kan du hitta en eldriven trike som ger en bekväm körning, även på längre resor.

  Förvaring & Utrymme

  Förvaring är en annan viktig faktor att tänka på när du köper en elektrisk trike. Här är vad du bör tänka på:

  • Förvaringsutrymme: Leta efter en trike med gott om förvaringsutrymme, t.ex. en korg eller en korg, så att du kan ta med dig saker som matvaror, väskor eller andra personliga föremål. Tänk på förvaringsutrymmets storlek och om det är säkert och lättåtkomligt.
  • Rack och fendrar: Överväg att köpa en trike med ett bakre rack eller fendrar, som kan hjälpa till att skydda dina föremål från regn eller smuts och ge ytterligare förvaringsutrymme.
  • Lås och säkerhet: Om du planerar att lämna din trike parkerad på offentliga platser bör du leta efter en modell med en låsmekanism för förvaringsutrymmet samt ett robust lås för ramen.

  Genom att överväga dessa förvaringsalternativ kan du hitta en elektrisk trike som uppfyller dina behov av att bära föremål och hålla dem säkra.

  Vanliga Frågor Om Trehjuliga Elcyklar

  Här finns ett avsnitt med vanliga frågor och svar om trehjuliga elcyklar:

  Vad är en trehjulig elcykel?

  En elektrisk trehjuling är en trehjulig cykel som drivs av en elmotor. Den ger hjälp åt föraren, vilket gör det lättare att trampa och att färdas längre sträckor.

  Vilka är fördelarna med att cykla på en elektrisk trike?

  lektriska trehjulingar erbjuder ett antal fördelar, bland annat ökad stabilitet, lättare att trampa och längre räckvidd. De är också bra för cyklister som vill minska den fysiska ansträngningen som det innebär att cykla.

  Vad bör jag tänka på innan jag köper en elektrisk trike?

  Tänk på vad du har för syfte med triken, vilken räckvidd du behöver, kraft och prestanda, komfort, vikt och bärbarhet samt förvaringsmöjligheter.

  Hur väljer jag rätt elektrisk trike för mina behov?

  Tänk på ditt användningsområde, din budget och eventuella särskilda behov som du har, till exempel hur långt du planerar att resa eller vilken typ av terräng du ska åka i. Gör lite forskning och jämför olika modeller för att hitta den bästa elektriska triken för dig.

  Hur långt kan jag åka med en elektrisk trike?

  Hur långt du kan köra med en elektrisk trike beror på flera faktorer, bland annat batteriets storlek, motorns effekt och din tramphastighet. I genomsnitt kan elektriska trikåer färdas mellan 20 och 40 miles på en enda laddning.

  Är elcyklar trehjulingar miljövänliga?

  Ja, elektriska trehjulingar är miljövänliga eftersom de inte ger upphov till några utsläpp och drivs av uppladdningsbara batterier.

  Är elektriska trehjulingar dyra?

  Priset på elektriska trehjulingar kan variera från flera hundra till flera tusen dollar. Kostnaden beror på trikens egenskaper, kvalitet och märke.

  Sammanfattningsvis Om Trehjuliga Elcyklar

  En trehjulig elcykel kan vara det perfekta alternativet för dig som planerar att cykla med mycket last och packning, och behöver det extra utrymmet och lastmöjligheten I denna guide har vi tagit oss en närmare titt på de olika alternativen av trehjuliga elcyklar som finns på marknaden, och testat samt utvärderat dessa, för att du bättre ska kunna ta ett informerat köpbeslut.

  Vi hoppas att vårt test har varit givande för dig . Nu är det dags för dig att bege dig ut på vägarna och testa själv.

  John Steen

  John Steen började cykla för över 25 år sedan, och har inte slutat med det sedan dess. Länge har han varit intresserad av klassiska cyklar, men när elcyklar blev allt mer populärt för några år sedan har John fokuserat på det.

  Gillade Du Vad Du Läste?

  Här har du fler bra inlägg:

  Bästa Elcykel Med Mittmotor (2024): Bäst i Test
  Bästa Cykelkorg Till Elcykel (2024): Bäst i Test
  Bästa Elcykel (2024): Bäst i Test