Remdriven Elcykel: Hur Fungerar Det?

remdriven elcykel

En remdrift är en alternativ typ av kedja på en cykel. Bälten är tillverkade av en blandning av polyuretan och kolfiber i stället för en traditionell metallkedja. Den bästa drivningen fungerar i kombination med navväxlar. Elcyklar med remdrift anses allmänt vara särskilt underhållsfattiga, ljudlösa och hållbara.

Fördelar Med En Elcykel Med Remdrift?

Bältesdrift på en elcykel har många fördelar:

  • Du kan cykla många fler mil med en remdrift än med en cykelkedja innan den behöver bytas ut.
  • Bredbandsdrivning kräver extremt lite underhåll.
  • En remdrift fungerar helt utan olja, därför behöver du inte oroa dig för att byxorna ska bli smutsiga när du cyklar.
  • Remdrift på elcyklar är nästan ljudlös.
  • Det är mycket enkelt att underhålla en remdrift.
  • Pedaleringseffektiviteten är hög.
  • Ett remdriftssystem är betydligt lättare än en drivning med kugghjul.

Vem Är En Elcykel Med Remdrift Lämplig För?

På grund av det låga underhållet och den effektiva trampningen är elcyklar med remdrift perfekta för vardagligt bruk, inklusive pendling till jobbet. Du kan cykla i lugn och ro att du inte får några oljespill på kläderna när du kommer fram.

Buller Från Remdrift

En elcykel med remdrift är garanterat en vinnare i ett bullertest mot en konventionell cykelkedja. Remdrifter går tyst, särskilt om de är perfekt inställda med minimal friktion. Eftersom den inte är tillverkad av hård, skramlande metall säkerställer remdriftens kol- och polyuretanfibrer ett smidigt drag mot kedjehjulet.

Slitage och hållbarhet hos en remdrift

Bältesdrift har betydligt högre hållbarhet än sina motsvarigheter med kedjedrift. Det rekommenderas i allmänhet att du byter en vanlig cykelkedja var 5 000 och 10 000 km, även under goda körförhållanden. En Gates Carbon Drive däremot har en rekommenderad livslängd på 20 000 km. Naturligtvis beror detta på ett antal faktorer som terräng och väderförhållanden. Det är dock mycket mindre sannolikt att en remdrift sträcker sig som en traditionell cykelkedja och behöver därför inte bytas ut lika ofta.

eldriven elcykel värt

Skötsel & Underhåll Av En Elcykel Med Remdrift

Fördelarna med en remdrift är uppenbara: inget irriterande skrammel, tyst trampning och framför allt ingen olja. Men kräver en remdrift på en elcykel fortfarande skötsel och underhåll? Ja! Efter att ha kört i regn och smuts bör du rengöra remdriften för att se till att den fungerar i många fler kilometer. Låt cykeln torka och borsta bort den grova smutsen. Var uppmärksam på remskivorna och plocka ut eventuella små stenar mellan tänderna med en liten skruvmejsel eller insexnyckel. Rengör cykeln som vanligt med rent vatten och lämpligt rengöringsmedel som är vänligt för elcyklar.

Varför kan navväxlar endast användas i kombination med remdrift?

En remdrift är utformad för användning med remskivehjul. Du kan se dessa remskivor i närheten av veven och det bakre navet. Själva remmen är relativt styv och spänns mellan de främre och bakre remskivorna. När den väl är monterad finns det ingen möjlighet att flytta remmen över ett kugghjul eftersom detta skulle ändra spänningen. Processen att växla måste därför ske internt i bakhjulets nav.

Är En Remdriven Elcykel Värt Pengarna?

Som vi nämnde ovan anser vi att eBikes med remdrift är värda det för vissa typer av cyklister, särskilt stadscyklister och pendlare. Av denna anledning är de flesta modeller av elcyklar med remdrift stadscyklar.

Renligheten, bristen på underhållsbehov, hållbarheten och enkelheten gör dessa cyklar mycket tilltalande. Icke desto mindre kostar de vanligtvis mer, vilket innebär att du offrar komponenter av högre kvalitet på andra ställen på cykeln för att ha en remdrift.

Om det passar din budget och du värdesätter bekvämlighet och tidsbesparingar bör du därför överväga en modell med remdrift för din nästa elcykel.

John Steen

John Steen började cykla för över 25 år sedan, och har inte slutat med det sedan dess. Länge har han varit intresserad av klassiska cyklar, men när elcyklar blev allt mer populärt för några år sedan har John fokuserat på det.

Gillade Du Vad Du Läste?

Här har du fler bra inlägg:

Bästa Elcykel Med Mittmotor (2024): Bäst i Test
Bästa Cykelkorg Till Elcykel (2024): Bäst i Test
Bästa Elcykel (2024): Bäst i Test