• Hem
  • Crescent Elina: Test, Recension & Omdöme

Crescent Elina: Test, Recension & Omdöme

Senaste Uppdaterad: 19/07/2023

Sammanfattning Av Crescent Elina

Crescent Elina är en lämplig elcykel för dem som söker en pålitlig och praktisk cykel för vardagsbruk. Med Crescents eget E-Going-system och tillverkad ram erbjuder den en hög kvalitetsnivå och levereras med en imponerande tio års garanti på ramen. En praktisk funktion är AVS-fästena på pakethållaren, som gör att väskor och korgar enkelt kan klickas på och av utan risk för att tappa dem.

Recensionerna av Crescent Elina är blandade. M3-testaren uppskattar växelsystemet som snabbt och problemfritt. Pedalbromsen och komforten får också positiva omdömen. Å andra sidan upplevde testaren problem med batteriet och batterianslutningssystemet, vilket krävde en utbyte av batteriet. Det fanns även problem med elassistansen som stängdes av så fort man slutade trampa, vilket resulterade i ojämn pedalering. Trots några nackdelar kan Crescent Elina vara ett bra val för dem som prioriterar pålitlighet och praktiska funktioner i sin elcykel.

Fördelar

- Extremt prisvärd för byggkvalitén
- Enkel och smidig att cykla på
- Gott om lastmöjligheter med både korg och pakethållare
- Bra och felfritt växelsystem

Nackdelar

- Inte samma höga kvalité som vissa premiumalternativ
- Svagare motor med ganska långsam acceleration

Vår Ranking Av Crescent Elina

Värde/Pris:

9.0

Motorprestation:

7.7

Batteri:

7.9

Körkänsla:

8.6

Hållbarhet:

8.2

Vårt Betyg:

8.28

Motor & Batteri


Motor:

Bafang

Motorplacering:

Mittmotor

Motoreffekt:

250 Watt

Topphastighet:

25 km/h

65 km

Övriga Specifikationer


Växelreglage:

Shimano Nexus 7

Antal växlar:

7 st

25 kg

Kön:

Dam

Välkommen till vår djupgående recension av elcykeln Crescent Elina, där vi kommer sätta denna vardagshjältin – en elcykel som utmärker sig med dess tillförlitlighet och praktikalitet, på prov.

Crescent Elina är en perfekt följeslagare för dig som söker en duglig elcykel för dagligt bruk, utrustad med Crescents E-Going-system, praktiska AVS-fästen och mer, trots vissa konflikterande åsikter om batteriet och elassistansen.

Så spänn fast dig, för vi ska öppna upp denna elcykels inre hemligheter för att hjälpa dig att avgöra om Crescent Elina är den rätta elcykeln för dig.

Motor och växlar

När vi först gav oss an Crescent Elina, blev vi omedelbart imponerade av dess intressanta blandning av komponenter. Denna elcykel drivs av en Bafang-motor, känd för sin enorma effektivitet och tillförlitlighet. En motor på 250 Watt låter kanske inte mycket på papperet, men låt dig inte luras – Crescent Elina vet hur man levererar power med stil. Oavsett om du cyklar uppför eller längs med platta landskap, styrs dess acceleration och kraft smidigt, toppar på en hastighet om 25 km/h som gör varje tur till ett äventyr.

Och det stannar inte vid motorn – Elina har även fördelen av ett Shimano Nexus 7 växelsystem. Detta betyder att du kan växla smidigt mellan dess sju växlar, vilket gör att varje tur kan anpassas efter dina behov och villkor. Vår omdömesgilla poäng, på en noggrann utvärderingsskala från 1 till 10, lägger sig på en stark 7.7 för motorns och växelsystemets prestanda. Det placerar Crescent Elina jämförelsevis högt i tävlingen, där elcyklar som presterar på en 8.0 nivå ses som relativt bra, och cyklar som når upp till 9.0 anses vara exceptionellt bra.

Batteriets prestanda

Crescent Elina flitade inte när det kom till dess batterikapacitet heller. Dess mittmotor drivs av ett 36V 11.6Ah – 418Wh batteri, vilket ger dig en rejäl distans att jobba med. Under vårt omfattande test såg vi Elinas batteri hålla starkt för en mängd av 65 km per laddning. För genomsnittlige pendlingen, eller kanske en tillfälligare äventyrslysten resa, kommer du inte behöva oroa dig för att batteriet ska tryta.

Detta, tillsammans med den praktiska laddningstiden, gör att vi ger batteriet en poäng 7.9 på vår skala. Återigen ligger den nära den prestigefyllda 8.0 poängen som anses vara relativt bra, och förundras av många för dess batteriprestanda. Men varför bara prata om det? Crescent Elina är en upplevelse som måste upplevas – och vi är säkra på att du kommer att bli lika imponerad som oss.

Bekvämlighet & Körupplevelse

Underbar bekvämlighet och oförglömlig körupplevelse. Det är vad du kan förventa av en Crescent Elina, en av de mest framstående modellerna i Crescent’s eftertraktade elcykelserie. Inte vanligtvis en man av överdrifter, men Elina förtjänar alla kudos den kan få.

Elina är inte en lättviktsframställning med sina 25 kg, men är trots detta väldigt smidig i alla dess manövrar. Detta ståtliga ekipage, med sina 28” däck, erbjuder otrolig stabilitet och försäkran på vägen. Främst utformad som en damcykel har Elina lyckats vinna över en stor fanbas oavsett kön. Dess robusta struktur kompletterad med eleganta finish ger det ett tilltalande estetiskt, vilket gör det till ett perfekt val för den krävande cyklisten.

Och nu, det mest spännande – bekvämlighet och körupplevelse. Vi på Elektrocykel Sverige strävar alltid efter att ge våra läsare den mest rättvisa och transparenta bedömningen av alla modeller vi testar. Så hur presterar Crescent Elina enligt denna skala?

Baserat på vår omfattande prövning kan vi stolt rapportera att Elina uppfyller sin hype och mer därtill. Släta glid och precis balans har givit oss ett slående betyg om 8.6 av 10 i bekvämlighet och körupplevelse. Ja, Crescent Elina ligger där uppe i toppen.

Kvalitet &Hållbarhet

När vi utforskar djupet av Crescent Elina möter vi en uppfriskande känsla av kvalitet och varaktighet. Skapad med fin precision, visade Elina ett imponerande värde av 8.2 på vår hållbarhetsskala – klart högre än genomsnittet. Till att börja med låter den sitt stadiga, robusta ramverk bli ett lysande testamente för dess tillverkning, vilket lägger en fast grund att bygga vidare på.

Alla dess komponenter, inklusive den pålitliga motorn och högkvalitativa batteriet bidrar till dess totala hållbarhet. Dessa levererar inte bara en jämn och stabil tur, men det står också upp modigt mot tidens slitage, vilket bevisades av hur den höll sig i vårt intensiva flerdagars test.

Pris

En annan stark punkt för Crescent Elina är dess pris på under 25000 kr. Slående en harmonisk balans mellan pris och kvalitet, nådde Elina ett fantastiskt värde av 9 på vårt pris-till-värde-index. Så, om du letar efter en elcykel som inte ska göra ett stort hål i din plånbok, är detta rätt.

Den erbjuder ett pris som är överraskande lägre än konkurrenter i samma klass, och ändå har Crescent Elina lyckats vinna över vårt team med sin indelande linje av funktioner – allt inom denna kostnadseffektiva ram. Det är sällsynt att se en sådan kvalitet av elcykel till en så lättillgänglig prispunkt, vilket gör Elina till ett verkligt fynd för varje cykelentusiast.

Sammanfattningsvis, Crescent Elina har skapat något av ett undantag i elcykelvärlden – en balans mellan pris och kvalitet som sätter ett leende på ditt ansikte och fortfarande är vänlig mot plånboken.

Crescent Elina

Select Dynamic field

Andra Recensioner Av Elcyklar: