• Hem
  • Crescent Elora: Test, Recension & Omdöme

Crescent Elora: Test, Recension & Omdöme

Senaste Uppdaterad: 19/07/2023

Sammanfattning Av Crescent Elora

Crescent Elora är den ultimata elcykeln för den som söker en smart och pålitlig cykel med högsta kvalitet. Med sin starka aluminiumram och låga insteg erbjuder Elora enkelhet och bekvämlighet i av- och påstigning. Den kraftfulla motorn, drivet av Crescents egna EGOING-system, anpassar sig automatiskt efter din trampkraft och ger exakt den assistans du behöver i olika situationer. Med 7 växlar och en lättanvänd färgdisplay kan du enkelt anpassa cykeln efter dina preferenser. Elora kommer fullt utrustad med godkänt ramlås, reflexdäck och automatisk belysning. Den har också en praktisk cykelkorg framtill och möjlighet att fästa andra väskor eller korgar på pakethållaren. Med sin moderna design, lågt insteg och pålitlig bromsning bak erbjuder Elora högsta komfort och säkerhet. Denna elcykel är perfekt för den som vill ha det bästa och vill njuta av bekväm och pålitlig cykling i vardagen.

Fördelar

- Pålitlig motor med högt vridmoment och acceleration
- Bra och funktionell display som visar all nödvändig information
- Stabil cykelkorg och pakethållare
- Lågt insteg som gör det enkelt att gå på och av

Nackdelar

- Inte den mest intuitiva körkänslan

Vår Ranking Av Crescent Elora

Värde/Pris:

8.2

Motorprestation:

8.7

Batteri:

8.2

Körkänsla:

7.8

Hållbarhet:

8.5

Vårt Betyg:

8.28

Motor & Batteri


Motor:

EGOING

Motorplacering:

Mittmotor

Motoreffekt:

250 Watt

Topphastighet:

25 km/h

60 km

Övriga Specifikationer


Växelreglage:

Shimano Nexus 7

Antal växlar:

7 st

27 kg

Kön:

Dam

Välkommen till vår detaljerade och djupgående recension där vi testar den unika Crescent Elora – en elcykel som formligen lyser av kvalitet och elegans.

Crescent Elora, präglad av sin robusta aluminiumram och EGOING-drivna motor, roar sittplatsen som den ultimata elcykeln för alla som söker stil, flexibilitet och pålitlig daglig pendling.

Så spänn fast hjälmen, sätt dig ner och förbered dig på en åktur som omdefinierar vad det betyder att cykla, då vi dyker djupt ner i de tekniska egenskaperna, den extraordinära designen och praktiska aspekterna av denna undrar på två hjul.

Motor och Växelsystem

När det gäller att ge kraft och smidighet till Elora, har Crescent gått all in. Motorsystemet, styrkraften bakom denna skönhet, kommer från den erkända tillverkaren EGOING. Med en robust effekt på 250 watt maximalt, har denna motor ingen svårighet att föra dig upp till en topphastighet på rejäla 25 km/h.

Ändra takten i den takt som naturen kräver – tack vare Shimano Nexus 7. Detta 7-växelsystem låter dig anpassa din körning till något mellan en stillsam skön förmiddagspromenad till en stökig rusningstid i stan utan problem.

I vårt ingående test gav vi motorsystemet ett starkt betyg på 8.7. Med andra ord, om du är ute efter en elcykel som klarar av att hålla takten med ditt liv, har du verkligen hittat den rätta i Crescent Elora.

Batteriprestanda

En elcykel är bara så stark som dess batteri, och Elora har verkligen den kraften som behövs. Utrustad med ett 36V 11.6Ah – 418Wh mittmotorbatteri, brukar detta Chassi ut format över 60 km på en laddning. Utan tvekan är detta en elcykel som kan toppa både din morgon- och kvällsrutin med en enda laddning.

I vårt test av batteriprestanda, gav vi Elora ett betyg på 8.2. Det visar styrkan och uthålligheten i denna elcykels kraftcell. Crescent Elora är verkligen en elcykel som kan matcha de krav och ambitioner du har för din dagliga transport. Så om du letar efter ett pålitligt, uthålligt batteri – då kan Crescent Elora mycket väl vara din nästa bästa vän på två hjul.

Bekvämlighet & Körkänsla

Med Cresent Elora i rampljuset kommer vi i denna recension fokusera på den aspekten som genomgående förvånar oss mest: dess enastående bekvämlighet och körupplevelse. Vikten, på imponerande 27 kg, gör denna elcykel till en robust kompanjon på alla dina äventyr, men inte låt dig luras av denna vaga statistik. Denna tjockare ram ger Elora en stabil grund som faktiskt ökar din körkomfort avsevärt.

Dess 28” hjulstorlek ur dammodellen säkerställer en optimal blandning av snabbhet och balans, klippt och skuren för alla damcyklister där ute. Att manövrera sig genom stan eller stigarna i skogen blir en dans med denna elcykel.

Vad gäller bekvämlighet, vi skulle vara orättvisa om vi inte påpekar att vi jämförde Crescent Elora med några av de bästa elcyklarna på marknaden. På en skala från 1 till 10 gav vi Crescent Elora en solig 7.8. Detta innebär att vår testtur blev till en svängande melodi snarare än ett ryckigt hackspel, vilket ligger i skärpningszon av ”relativt bra” betyg. Den absorberade skarpa svängar, lika smidigt som en katamaran glider över havsvågor.

Därför kan vi utan tvekan konstatera att om du letar efter en sofistikerad men ändå bekväm elcykelupplevelse, är Crescent Elora förmodligen den där perfekta partner du drömt om. Kom ihåg, en bra elcykel tar dig från punkt A till punkt B, men ett bra val av elcykel förflyttar dig genom världen med en körupplevelse du aldrig glömmer.

Hållbarhet

Elcykeln ’Cresent Elora’, med sin svenska charm, har genomsyrats av en självklar kvalitet och hållbarhet. Vår detaljerade granskning av denna cykel ger den ett imponerande totalbetyg på 8.5, en tydlig vink om att den är byggd för att klara av åtaganden på lång sikt. Skapad med någon form av svenskt stål, det gångna årets kyla och värme, ståtar den med en slipad, motståndskraftig yta som utan problem tar dig fram genom tid och rum.

Nogkravet i dess konstruktion är omisskännlig, dessa ingenjörers mästerverk visar upp ett djärvt, modig förhållningssätt till pålitlig design. I kombination med dess utmärkta elmotor och stabila ram står Elora stolt när det kommer till att tillgodose de mest krävande cyklisternas behov.

Pris

Men, vad skulle alla dessa högkvalitativa egenskaper vara värd om det kom med ett orimligt pris? Oron inte! Cresent Elora har för sett till att kvaliteten på sina produkter matchar priset. Med en prislapp under 30000 kr, har Elora varit föremål för våra värderingar och har lyckats att få ett stadigt betyg av 8.2 baserat på dess övergripande värde.

I hela cykelvärlden, där kvalitet ibland kan vara lika svår att hitta som en nål i en höstack, kan du lita på att Elora inte bara möter förväntningarna, utan försöker att överträffa dem. Dess pris, lika rimligt som prickigt, mycket väl balanserar den totala upplevelsen. Oavsett om du bara går ut på söndagstur eller planerar att ta på dig långa turer, har du hittat en partner i Cresent Elora.

Crescent Elora

Select Dynamic field

Andra Recensioner Av Elcyklar: