• Hem
  • EvoBike Classic-7: Test, Recension & Omdöme

EvoBike Classic-7: Test, Recension & Omdöme

Senaste Uppdaterad: 19/07/2023

Sammanfattning Av EvoBike Classic-7

Evobike Classic-7 är en stilfull elcykel med trendig design och utmärkt komfort. Med sin avslappnade körställning, breda sadel, sju Shimano-växlar och läderdetaljer, ger den en behaglig glidkörning. Cykeln har nyligen uppgraderats med ett mer slimmad batteri, en mindre OLED-display och stadigare pakethållare, vilket förbättrar den redan populära Classic-7. Med detaljer som skärmar, kedjeskydd och pakethållare lackerade i samma färg som ramen, ger den ett lyxigt och retro intryck. Med en driftsäker Shimano växel integrerad i baknavet, fotbroms för bakhjulet, hydraulisk skivbroms för framhjulet och en räckvidd på ca 45-100 km, är Classic-7 ett utmärkt val för dem som föredrar kombinationen av stil och funktion.

Fördelar

- Prisvärt alternativ med bra funktionalitet
- Extremt bekväm sadel med extra fjädring
- Bra lastkapacitet med pakethållare och framkorg (med AVS-funktionalitet)

Nackdelar

- Inte den starkaste motorn

Vår Ranking Av EvoBike Classic-7

Värde/Pris:

8.3

Motorprestation:

8.1

Batteri:

8.2

Körkänsla:

8.5

Hållbarhet:

8.1

Vårt Betyg:

8.24

Motor & Batteri


Motor:

Ananda

Motorplacering:

Navmotor

Motoreffekt:

250 Watt

Topphastighet:

25 km/h

75 km

Övriga Specifikationer


Växelreglage:

Shimano Nexus

Antal växlar:

7 st

25.5 kg

Kön:

Dam,Herr

Vi har nyligen provkört den uppgraderade versionen av EvoBike Classic-7 och kommer att genomlysa alla dess egenskaper och funktioner i denna omfattande recension.

Med sin trendiga design, bekväma glidkörning och förbättrade features, är EvoBike Classic-7 en perfekt elcykel för cykelentusiasten som söker blandningen av retroestetik och modern teknik.

Är EvoBike Classic-7 verkligen en upplevelse i särklass, eller bara ett trendigt alternativ? Stanna kvar och utforska mer i vår detaljerade recension.

Motor och Växlar

Lyft blicken mot den eleganta formel som driver EvoBike Classic-7 – motorsystemet. Ananda, en 250 Watt motor, skiner i all sin prakt. Tack vare Ananda har EvoBike Classic-7 i våra tester visat på imponerande resultat med en topphastighet av 25 km/h. Alltså, inga mjuka cykelturer här!

Ännu mer avgörande, Shimano Nexus 7 växlarna skapar en underbart harmonisk upplevelse när du glider genom landskapet. Dessa växlar anpassar sig oklanderligt till alla terrängförhållanden. Under vårt omfattande test fick EvoBike Classic-7’s motorsystem ett starkt betyg på 8.1 av 10. Det är ett utmärkt värde, som plockar ut den här elcykeln ur mängden.

Batteriprestanda

Vi kan inte prata om elcyklar utan att täcka det hjärta som pumpar liv i dem – batteriet. EvoBike Classic-7 är utrustat med ett robust 36V 12Ah – 432Wh batteri, en kompetent spelare på fältet.

Inte nog med det, denna elcykels navmotor ger ström nog att generera en cykeltur på imponerande 75 km på en enda laddning. Så packa fikakorgen och gör dig redo att njuta av en lång dag av utforskning!

Vårt test-team var faktiskt så imponerade av batteriets prestanda att de gav det ett betyg på 8.2 av 10. Det är klart att det här kraftpaketet till elcykel inte bara pratar pratar spelet – utan även spelar det.

Bekvämlighet & Hållbarhet

Genom varje sväng och kulle möter EvoBike Classic-7 dina krav och lämnar dig med ett leende på läpparna. Trots att den väger 25.5 kg är denna 28″” damvariant av elcykel något av en overklig upplevelse. Du kanske tänker att vikten kommer att vara ett hinder, men låt oss vara klara – det är inget mer än en illusion. Strukturens smarta balansering, tillsammans med precisionsteknik, förvandlar det oundvikliga till ivrigt väntad.

Huvudpoängen som verkligen tar bekvämligheten till en annan nivå, något som ska skattas högt vid val av elcykel, är körupplevelsen. EvoBike är inte bara en cykel, det är en upplevelse. Och oj vad för en upplevelse det är! Vi gav bekvämligheten och körupplevelsen under vårt tester otroligt nog en solid 8.5 på vår skala, ett resultat som inte kom lätt.

Denna siffra representerar en färd full av mjuka landningar och en stabil känsla på olika underlag. Varje skakning är dämpad, varje stöt balanserad, förvandlar din tur till en svävande dröm. Att rida på denna damelcykel är faktiskt närmast liknande att glida, det är så pass smidigt.

Att cykla på EvoBike Classic-7 är att fördjupa sig i den bästa versionen av en själv. Det är att befinna sig på innanför framförvarande och frigöra det som håller oss tillbaka. Så om du söker efter den optimala balansen mellan komfort och kvalitet i din kommande elcykel, bör EvoBike Classic-7 definitivt vara på din radar. Den uppnår inte bara förväntningarna på komfort och smidighet – den krossar dem.

Hållbarhet & Kvalitet

När det kommer till kvalitet och hållbarhet har EvoBike Classic-7 varit en riktig överraskning. I våra tester fick den ett starkt betyg på hela 8.1. Frågar du oss, det finns en hel del här att uppskatta. Hållbarheten av denna elcykel är verkligen imponerande. Dess robusta ram och pålitliga komponenter försäkrar dig mot att bli besviken långt ute på vägarna.

Man får känslan av att inget har blivit lämnat åt slumpen när det kommer till kvaliteten på Classic-7. Varje del ser ut och känns som om den har skapats för att uthärda – från den stadiga ramen till de slitstarka däcken. Men det är inte bara cykelns fysiska faktorer som imponerar. Den ger dessutom en stabil och bekväm körning, tack vare ett välgjort elsystemet som tillför kraft på ett effektivt och jämnt sätt.

Pris

Nu till frågan om pris. EvoBike Classic-7 kostar under 25000 kr, vilket i sammanhanget är fantastiskt givet vad du får ut av den. I vår prisvärdering fick den således en imponerande 8.3. Majestätisk i sitt utseende men ändå otroligt prisvärd – det är ingen tvekan om att Classic-7 ger dig verkligen valuta för pengarna.

För de tech-fokuserade cyklisterna som vill ha prestanda och pålitlighet utan att tömma plånboken, erbjuder Classic-7 ett trovärdigt och kostnadseffektivt alternativ. Oavsett om du använder din cykel för att pendla till jobbet, eller kanske bara för att njuta av en söndagsutflykt, kan du lita på att Classic-7 kommer att leverera en förstklassig prestanda utan att bryta banken.

EvoBike Classic-7

Select Dynamic field

Andra Recensioner Av Elcyklar: