• Hem
  • EvoBike Sport-8: Test, Recension & Omdöme

EvoBike Sport-8: Test, Recension & Omdöme

Senaste Uppdaterad: 19/07/2023

Sammanfattning Av EvoBike Sport-8

EvoBike Sport-8, som vann Pricerunners stora elcykeltest 2022, är en uppdaterad variant av deras testvinnande storsäljare, nu med integrerat batteri och en starkare laddare för 50% snabbare laddning. Denna sportiga trekking-modell, med åtta Shimano-växlar och en kraftig Ananda-navmotor, är utmärkt som pendlarcykel. Dess vridstyva aluminiumram och integrerade litiumbatteri ger en stadig, följsam körupplevelse. Modellen har också en uppdaterad OLED-display för att reglera motorassistans, visa batteristatus och hastighet, samt kontrollera cykelns belysning. Med justerbar körställning, effektiva skivbromsar, och en räckvidd på ca 45-85 km, är Sport-8 ett överlägset val för sportiga cyklister som också värderar design och funktionalitet.

Fördelar

- Mycket prisvärd modell
- Snygg och diskret design med integrerat batteri
- Felfritt växelsystem

Nackdelar

- Inte särskilt bekväm sadel och högt insteg

Vår Ranking Av EvoBike Sport-8

Värde/Pris:

8.5

Motorprestation:

8.1

Batteri:

8.3

Körkänsla:

8.1

Hållbarhet:

8.0

Vårt Betyg:

8.2

Motor & Batteri


Motor:

Ananda

Motorplacering:

Navmotor

Motoreffekt:

250 Watt

Topphastighet:

25 km/h

65 km

Övriga Specifikationer


Växelreglage:

Shimano Acera

Antal växlar:

8 st

22 kg

Kön:

Dam

Den här recensionen tar oss på en detaljerad resa med den sportiga cykelmodellen EvoBike Sport-8, en mästare i att kombinera styrka och stil, som nyligen vann Pricerunners stora elcykeltest 2022.

Trots sin elegans här är Sport-8, tack vare fantastiska funktioner som ett integrerat batteri, kraftiga Shimano-växlar, en stabil aluminiumram, och en räckvidd mellan 45 och 85 km, den perfekta partner för den ivriga pendlaren som söker både fart och komfort.

Förbered dig på att upptäcka den spännande världen med EvoBike Sport-8, en elcykel som med säkerhet kommer att omdefiniera ditt dagliga resande.

Motor & Växel

Bromsen är hård och banan är slingrig. Men oroa dig inte, med Speedy Sport-8 e-bike från EvoBike kommer du att kunna manövrera genom varje vändning utan problem. Denna trevligt designade elcykel kommer med en imponerande Ananda motor på 250 watt, samt ett 8-växlat Shimano Acera system. Med den här kombinationen kommer du att glida upp för kullarna som en dröm och rusa nedför backarna med en topphastighet på 25 km/h, vilket är perfekt för den dagliga pendlaren eller fritidsåkare.

Efter noggranna tester gav vi motorsystemet på denna elcykel en 8.1 i betyg. Det vill säga, att det presterar bättre än genomsnittet och det effektiva växelsystemet låter cyklisten växla fram och tillbaka med en enkel touch, utan något hackande. Allt detta indikerar att EvoBike Sport-8 är mer än endast en transportmedel, det är en cykel som förvandlar trist pendling till en spännande upplevelse.

Batteri

Men vad skulle en kraftfull motor och smidigt växelsystem vara utan ett pålitligt batteri? Oroa dig inte, EvoBike Sport-8 kommer inte att svika dig på den fronten. Den är utrustad med en 36V 12Ah (432Wh) navmotor, som ger upp till 65 km per laddning beroende på de valda inställningarna och terränget. Detta ärliga batteriliv ger dig tillräckligt med räckvidd för att ta dig runt staden, pendlande till och från jobbet, och till och med lite extra för att göra ärenden längs vägen.

För att bättre spegla dessa erfarenheter, har vårt batteritest för EvoBike Sport-8 resulterat i en imponerande poäng på 8.3. Batteriet, precis som motorsystemet, översteg genomsnittet för det vi normalt ser inom denna kategori. Denna poäng indikerar att när det gäller prestanda och pålitlighet, EvoBike Sport-8 e-biken står sig stark i konkurrensen.

Körupplevelse & Bekvämlighet

Innan vi tar upp frågan om cykelns bekvämlighet, låt oss först dyka rakt in på EvoBike Sport-8:s körupplevelse. Hinner du blinka kommer du att märka att denna lätta skönhet, som väger endast 22 kg, glatt klättrar upp för kullar och glider mjukt över varierande terräng. Du kommer att uppleva en slät och behaglig cykelfärd som kan få varje resa att kännas som en dröm.

Dimensionerna på denna specifika EvoBike-modell, som står på 28-tums hjul, gör att den passar perfekt för kvinnor. Den är varken för stor att hantera eller för liten att leda till en obekväm tur. Istället hittar du en perfekt balans som definitivt förmedlar det som vi gillar att kalla ’Guldklockan’ av cykelstorlekar.

Under vår testfas kände vi verkligen att denna cykel inte bara körde bra, utan också presterade otroligt bra på bekvämlighetsfronten. Vi mätte vår upplevelse på en skala från 1 till 10, där 8.0 ses som relativt bra och 9.0 som väldigt bra. EvoBike Sport-8 slog verkligen inte långt ifrån marken med ett solidt 8.1 i komfort.

Alla dessa detaljer sammantaget skapar en cykel som inte bara är en fröjd att köra, utan också en dröm att sitta på. Mjuka, stötabsorberande stall och en bekväm sadel gör EvoBike Sport-8 till ett perfekt val för dem som värderar kvalitet, stil och bekvämlighet i sin cykling. Oavsett om du är ute för en lång dag på stigarna eller en snabb pendling till jobbet, kommer denna cykel att hålla upp och förblir bekväm hela dagen.

För de som letar efter en elcykel som lovar en utmärkt körupplevelse, och som presterar högt i bekvämlighet, rekommenderas EvoBike Sport-8 starkt. Inte nog med att den cyklar som en dröm, den gör också att du känner dig som om du befinner dig i en med sin överlägsna bekvämlighet och dess snygga utseende.

Elcykelns Kvalité och Hållbarhet

För att ge dig bästa möjliga inblick i vår upplevelse av EvoBike Sport-8, har vi mätt kvaliteten och hållbarheten genom några intensiva testcyklingar. Och utan att vända på orden, kan vi stolt förmedla att denna elektriska pärla landar på en imponerande 8.0!

Den robusta konstruktionen och smarta tekniska finesser speglar klart de hantverksmässiga detaljer som ligger bakom Sport-8. Kvaliteten på komponenterna är bara en del av bilden: deras samverkan är vad som verkligen skapar den starka prestanda som får Sport-8 att överträffa många andra elcyklar i denna prisklass.

och visst, ett 8.0 kanske låter mindre dramatiskt än ett toppresultat, men det är förtjänat av fler orsaker än bara en. EvoBike Sport-8:s stabila ram och raffinerade körning levererar en problemfri upplevelse, även under tuffa förhållanden. Hållbarheten lurar inte i svängarna –det här är en elcykel byggd för att gå distansen och hålla stilen på samma gång.

Prisvärdhet

Men vad betyder dessa allt lovord om du blir rånad vid kassan? Ingen fara på taket här – EvoBike Sport-8 visar sig vara en ekonomisk vinnare. Med ett pris under 20000 kr, belönar vi denna elcykel med en 8.5 på vår prisvärdeskala!

Måhända att du hittar billigare alternativ ute på marknaden, men sanningen är att EvoBike Sport-8 erbjuder ett oslagbart värde för pengarna. Inte nog med att den erbjuder topprestanda och kvalitét – du kan också lita på dess varaktighet.

För att landa på vår 8.5, har vi tittat på en rad faktorer: kvalité, komfort, teknologi, och självklart, långlivadhet. Sport-8 skryter inte bara om att leverera det bästa, det gör även det till ett fantastiskt pris. För de pengar du lägger ut, får du en solid elcykel som inte bara kommer att överleva tänderna av tiden, men dessutom göra den till en behaglig och pålitlig resa.

EvoBike Sport-8

Select Dynamic field

Andra Recensioner Av Elcyklar: