Bästa Fatbike Elcykel (2024): Bäst i Test

bästa fatbike elcykel bäst i test

Elektriska fatbikes har blivit alltmer populära de senaste åren och erbjuder ett unikt och spännande sätt att uppleva naturen. Med sina stora, feta däck och kraftfulla elmotorer kan dessa cyklar ta sig fram i nästan vilken terräng som helst, från sand till snö och allt däremellan.

Oavsett om du är en erfaren cyklist eller en nybörjare erbjuder en elektrisk fatbike ett roligt och effektivt sätt att utforska dina lokala stigar och bortom dem.

I den här guiden tar vi en närmare titt på de bästa elektriska fatbikes på marknaden och lyfter fram de viktigaste funktionerna och fördelarna med varje modell, så att du kan hitta den perfekta för dina behov. Så luta dig tillbaka, ta en kaffe och låt oss dyka in i världen av elektriska fatbikes!

För mer bakgrundsinformation om fatbike elcyklar kan du läsa vår köpguide.

De Bästa Fatbike Elcyklarna Är:

 1. Bäst i Test Fatbike Elcykel: Rad Power Bikes RadRover 6 Plus - Läs Vår Recension Här
 2. Näst Bäst i Test Fatbike Elcykel: Vafees Vikbar Elcykel - Läs Vår Recension Här
 3. Bästa Fatbike Elcykel: 2000w: Fatbike Elscooter M8 - Läs Vår Recension Här


1. Rad Power Bikes RadRover 6 Plus

Bäst i Test Fatbike Elcykel


Rad Power Bikes RadRover 6 Plus

SPECIFIKATIONER:

Däckstorlek: 26″

Motor: 750 W

Batterikapacitet: 48 V, 14 Ah (672 Wh)

Vikt: 33.3 kg

FÖRDELAR:

 • Stark 750w motor med smidig inkoppling och en förutsägbar effekt
 • Feta däck som är bra över terräng
 • Snygg modern design

NACKDELAR:

 • Den sekundära displayen är lite svag att se när du åker på en ljus solig dag

Kraftfull Fatbike Elcykel Med Fantastiska Komponenter

Rad Power Bikes flaggskeppsmodell, RadRover 6 Plus, bevisade sitt värde och sin kapacitet för oss under hela vår tid på den. Vi var verkligen imponerad av batteriets och motorns prestanda, så mycket att den är en seriös utmanare till en av de bästa elcyklarna man kan köpa för pengarna.

Även om batteripaketet kanske har samma kapacitet som de tidigare Rovers ser det mycket bättre ut. Det var mycket lättare att ta bort och byta ut batteripaketet än på tidigare modeller. Motorns avstämning var märkbart mjukare än på tidigare modeller, det kändes verkligen som om motorns inkoppling var synkroniserad med mina tramptag; något som inte kan sägas om alla bakhjulsdrivna elcyklar.

Det är tydligt att mycket tankeprocess och utveckling har lagts ner på RadRover 6. Från det nämnda motorengagemanget till den mindre styrenheten och den dubbla displayen är det uppenbart att Rad Power Bikes ägnade mycket tid åt att göra RadRover 6 till en standardsättare i den fat-tire e-bike världen.

Rover är uppbyggd på ett sådant sätt att den är extremt mångsidig. Den är inte bra för en viss typ av konsument, den är bra för många av dem. Det beror främst på det sätt på vilket Rad lyckades skapa en bekväm, men ändå kapabel fat-tire e-bike. Ta till exempel det 700 mm breda, 4 tum höga höjningshandtaget. Bredden på styret är bra för stabilitet och kontroll medan den 4-tums höga höjningen gör att cyklisterna kan sitta mer upprätt; vilket resulterar i en bekvämare och roligare körning.

RadRover 6:s lackering var också mycket lätt att se på, och när jag väl hade listat ut att Rover kan backa upp sitt utseende med sin prestanda. Den nuvarande konkurrensen inom cykelbranschen tvingar företagen att alltid vara på topp. RadRover 6 är produkten av detta hårda arbete.

Läs vårt fullständiga test och recension av Rad Power Bikes RadRover 6 Plus här.

2. Vafees Vikbar Elcykel

Näst Bäst i Test Fatbike Elcykel


Vafees Vikbar Elcykel

SPECIFIKATIONER:

Däckstorlek: 20″

Motor: 250 W

Batterikapacitet: 48 V, 12,8 Ah

Vikt: 30.1 kg

FÖRDELAR:

 • Kompakt och hopfällbar modell som är enkel att transportera
 • Mycket prisvärd
 • Ganska kraftfullt batteri med bra räckvidd
 • Bra att köra med på kvällen tack vare starka strålkastare
 • NACKDELAR:

 • Inte samma högkvalitativa design som RadOver eller andra dyrare modeller
 • Inte den snabbaste fatbiken

 • Smidig, Billig Och Hopfällbar Fatbike Elcykel

  Vafees Vikbara Elcykel är en kompakt och hopfällbar elektrisk fatbike som är perfekt för dig som behöver ett prisvärt och lätt att transportera. Med en däckstorlek på 20 tum och en 250 W-motor erbjuder den här cykeln en bra balans mellan kraft och bärbarhet.

  En av de utmärkande egenskaperna hos Vafees Vikbara Elcykel är dess batteri, som har en kapacitet på 48 V, 12,8 Ah som ger en stark räckvidd för cyklisterna. Detta, i kombination med starka strålkastare, gör denna cykel till ett bra val för nattkörning.

  Även om Vafees Vikbara Elcykel inte är lika högkvalitativ i designen som dyrare modeller som RadOver, erbjuder den fortfarande ett bra värde för sitt pris. Den är dock kanske inte den snabbaste fatbiken på marknaden, vilket kan vara en nackdel för vissa cyklister.

  Sammanfattningsvis är Vafees Vikbara Elcykel n prisvärd och kompakt eldriven fatbike som erbjuder bra batterikapacitet och räckvidd. Även om det kanske inte är den snabbaste eller mest högkvalitativa modellen som finns tillgänglig, erbjuder den ändå ett bra värde för sitt pris och är ett bra alternativ för dem som letar efter en smidig, billig och hopfällbar elcykel.

  3. Fatbike Elscooter M8

  Bästa Fatbike Elcykel: 2000w


  Fatbike elmoped M8

  SPECIFIKATIONER:

  Däckstorlek: 20″

  Motor: 2000 W

  Batterikapacitet: 60 V, 30 Ah

  Vikt: 70 kg

  FÖRDELAR:

 • Extremt kraftfull och snabb acceleration
 • Snygg retrodesign
 • Bekväm sittposition
 • Relativt prisvärd
 • NACKDELAR:

 • Det är en elmoped och inte elcykel
 • Tung och otymplig i jämförelse med elcyklar

 • Kraftfull Elmoped Med Stora Däck Och Kraftfull 2000w Motor

  Fatbike Elscooter M8 är en imponerande elektrisk moped med en kraftfull 2000W-motor som ger en otrolig acceleration. De 20-tumsdäcken och den snygga retrodesignen bidrar till dess övergripande attraktionskraft. Den bekväma sittställningen ger en behaglig körupplevelse. Den stora batterikapaciteten på 60V, 30Ah ger gott om kraft för långa turer.

  En av de största fördelarna med Fatbike Elscooter M8 är dess kraft och hastighet, vilket skiljer den från andra elcyklar. Trots sin imponerande kraft är den relativt prisvärd jämfört med andra högpresterande elmopeder.

  Det är dock viktigt att notera att Fatbike Elscooter M8 inte är en elcykel, utan snarare en elmoped. Det innebär att den kanske inte passar alla, särskilt inte de som vill ha en traditionell elcykelupplevelse. Den är också ganska tung, vilket kan göra den svår att transportera eller manövrera.

  På det hela taget är Fatbike Elscooter M8 ett utmärkt val för dem som letar efter en kraftfull och snygg elmoped. Den erbjuder en unik blandning av kraft, design och överkomlighet, vilket gör den till ett attraktivt alternativ för dem som är på marknaden för en elmoped.

  Fatbike Elcykel - Köpguide

  Innan man bestämmer sig för att köpa en fatbike elcykel så kan det vara en bra idé att närmare förstå hur dessa fungerar, och vad som skiljer de olika modellerna åt. På så sätt kan du ta en bättre köpbeslut över vilken modell som passar dig och din situation bäst. Här är några av de viktigaste faktorerna att hålla reda på:

  Användningsområde

  Den avsedda användningen av den elektriska fatbiken är en viktig faktor att ta hänsyn till innan du köper den. Om du främst planerar att använda cykeln för lugna turer i staden kan det räcka med en mindre kraftfull, tyngre och billigare modell. Dessa cyklar kan ha lägre prestandaspecifikationer men erbjuder en mer avslappnad och bekvämare körning för användning i staden.

  Om du däremot planerar att ta dig an mer utmanande terräng, som att bestiga berg, korsa sandstränder eller bära tunga laster, vill du ha en kraftfullare cykel med uppgraderade komponenter. I det här fallet bör du leta efter en cykel med en motor som har högre effekt, ett större batteri för längre räckvidd och uppgraderade komponenter för ökad hållbarhet och prestanda.

  anvädna en fatbike elcykel

  I slutändan är det viktigt att leta efter en cykel som uppfyller dina specifika behov och att betala för de funktioner som du faktiskt kommer att använda. Spendera inte för mycket pengar på funktioner som du inte kommer att använda, men snåla inte heller på viktiga komponenter som är nödvändiga för din avsedda användning.

  Gasreglage

  Tillgängligheten och lagligheten av att använda ett gasreglage på en elektrisk fatbike varierar beroende på plats. I de flesta nordamerikanska länder är gasreglage tillåtet och kan vara en användbar funktion för cyklister som planerar att ta sig an utmanande terräng. Ett gasreglage gör det lättare att starta och balansera, särskilt på torr sand, packad snö eller mjuka fuktiga skogsstigar.

  I vissa europeiska länder är det däremot inte tillåtet att använda gasreglage på elcyklar. Innan du gör ett köp är det viktigt att kontrollera bestämmelserna i ditt område för att se till att du kan använda gaspedalfunktionen om du vill. I Sverige är detta inte tillåtet att åka över 25 km/h om du vill att det ska klassas som en elcykel enligt de regler kring elcyklar som finns.

  Det är också värt att notera att även om ett gasreglage kan vara till hjälp under vissa förhållanden kan vissa cyklister föredra att förlita sig enbart på pedalkraften, eller föredrar den träning som följer med att cykla på en elcykel utan gasreglage. Valet att använda ett gasreglage eller inte är i slutändan en personlig preferens och bör övervägas utifrån din avsedda användning och körstil.

  Motor

  När du väljer en elektrisk fatbike är det viktigt att tänka på motorn och dess effekt för att se till att den uppfyller dina behov. Den totala kombinerade vikten för dig, cykeln och eventuell last som du planerar att bära kommer att ha en betydande inverkan på den effekt som behövs från motorn. Terrängen du planerar att cykla i är också en viktig faktor att ta hänsyn till. Om du till exempel planerar att cykla i terräng, navigera genom mjuk terräng eller bestiga branta berg, vill du ha en kraftfullare motor än om du främst planerar att cykla på plana, släta ytor.

  Effekten hos en elcykelmotor mäts i watt, och motorerna kan variera från 250 till 750 watt, beroende på lagarna i ditt område. En nominell motor på 500 watt anses vara mycket kraftfull.

  När det gäller typ av motor finns det två huvudalternativ: mittmotorer och framhjulsmotorer. Mid-drive-motorer är effektivare och kan göra det lättare att serva drivlinan och laga platta däck. De tenderar dock att kosta mer än navmotorer och erbjuder sällan gasdrift. Navmotorer är å andra sidan i allmänhet mer prisvärda och kan hittas i en mängd olika effektalternativ.

  Det är viktigt att väga för- och nackdelar med varje typ av motor och avgöra vilken som bäst uppfyller dina behov utifrån din avsedda användning och budget.

  Batteri

  När du funderar på batteriet till din elektriska fatbike är det viktigt att tänka på hur du kommer att använda cykeln, hur mycket vikt du kommer att bära (inklusive cykeln och eventuell last) och hur långt du planerar att cykla. Ett 36-voltsbatteri är det typiska systemet, men ett 48-voltsbatteri ger bättre effekt och effektivitet.

  cykla med fatbike elcykel

  Tänk på att feta elcyklar är tyngre och att de bredare däcken genererar mer motstånd, så du vill försäkra dig om att du har tillräckligt med batterikapacitet för att genomföra din planerade tur. Det kan vara värt att investera i ett större batteri eller till och med ett andra batteri för att se till att du har tillräckligt med kraft för att ta dig fram och tillbaka utan att behöva trampa utan hjälp.

  Det är också en bra idé att ta med sig en laddare om det blir omvägar eller längre turer, eftersom du inte vill fastna utan ström.

  Broms, Ram Och Fjädring

  När du överväger bromsar, ram och fjädring på en elektrisk fatbike är det viktigt att tänka på vilken typ av körning du ska göra. Om du planerar att cykla offroad, klättra i berg eller bära tunga laster är en starkare ram, bättre komponenter och ett fjädringssystem viktigt för att garantera stabilitet och säkerhet.

  Hydrauliska bromsar är ofta bekvämare att använda och ger bättre bromskraft, men de tenderar också att vara dyrare än mekaniska bromsar. Å andra sidan är mekaniska bromsar vanligtvis billigare och lättare att justera, men kan kräva mer ansträngning att använda.

  Stora skivbromsrotorer rekommenderas för elektriska fatbikes eftersom de ger bättre bromskraft och hjälper till att hålla bromsarna svala. Detta är särskilt viktigt för fatbikes, eftersom de större hjulen, däcken och ramarna genererar mer värme vid användning.

  Att ha ett bra fjädringssystem, till exempel en fjädrande gaffel och sadelstolpe eller helfjädring, kan också förbättra stabiliteten och komforten på din cykeltur. Detta kan vara särskilt viktigt om du planerar att cykla i grov eller ojämn terräng, eller om du ska bära tung last.

  Hjul & Däck

  Storleken och slitbanan på hjulen och däcken på en elektrisk fatbike kan i hög grad påverka dess prestanda och komfort. Större hjul ger en jämnare körning men mindre hjul kan vara mer manövrerbara. Majoriteten av fullstora elektriska fatbikes använder 26-tums hjul, eftersom de extra breda däcken ger hjulet ytterligare höjd.

  Fällbara fatbikes elcyklar kan å andra sidan använda 20-tums hjul med feta däck. Däckens storlek och slitbana bör väljas utifrån den terräng som cykeln kommer att användas i. Knubbiga däck är bäst för klättring, mindre knoppar eller rutmönster för terrängkörning och lägre däcktryck för cykling på sand. För stadsbruk kan mjukare däck som är tystare och har mindre motstånd vara ett bättre alternativ.

  cruisa fatbike elcykel

  Det är viktigt att välja rätt storlek och profil på hjul och däck för att optimera cykelns prestanda och göra det till en roligare cykeltur.

  Transport

  Om du behöver transportera din fatbike elcykel ofta är bärbarhet en viktig faktor att tänka på. Leta efter modeller som är lätta och kompakta och som lätt kan fällas ihop eller tas isär. Fatbikes är vanligtvis större och tyngre än traditionella cyklar, så det är viktigt att hitta en modell som enkelt kan förvaras i en bilkofferten eller transporteras i kollektivtrafiken.

  Vissa fat fatbike-modeller har avtagbara batterier och hjul, vilket gör dem mer bärbara och lättare att transportera. Leta dessutom efter modeller med snabbkopplingsmekanismer, till exempel vikbara gångjärn eller löstagbara komponenter, som gör att du snabbt och enkelt kan plocka isär cykeln.

  Display

  En display på en elektrisk fatbike ger vanligtvis information om cykelns prestanda och användning. När du väljer en fatbike elcykel bör du tänka på vilken typ av display du föredrar och om den erbjuder den information du behöver. Några vanliga uppgifter som displayerna tillhandahåller är hastighet, distans, batteritid och assistansnivå.

  Vissa displayer är mer intuitiva och användarvänliga än andra, så det är viktigt att överväga vilken typ av display som kommer att vara till störst hjälp för dig. Vissa displayer är monterade på styret för enkel visning, medan andra är integrerade i cykelramen eller använder en separat fjärrkontroll.

  Vissa displayer har också ytterligare funktioner som GPS-navigering, anslutning till mobila enheter och prestationsuppföljning. När du väljer display ska du tänka på hur du planerar att använda din fatbike elcykel och vilken information som är viktigast för dig att se när du cyklar.

  Vanliga Frågor Om Fatbike Elcyklar

  Här finns ett avsnitt med vanliga frågor och svar om Fatbike elcyklar:

  Vad är en elektrisk Fatbike?

  En elektrisk fatbike är en typ av elektrisk cykel som är utformad för användning i terräng och i alla terrängformer. Den har stora, breda däck för bättre stabilitet och dragkraft och är utrustad med en kraftfull elmotor och ett batteri för att hjälpa föraren på resorna.

  Varför välja en elektrisk fatbike framför en traditionell cykel?

  En elektrisk fat bike har flera fördelar jämfört med en traditionell cykel. Med sin kraftfulla elmotor och sina stora, breda däck kan den ta sig an utmanande terräng och hinder som en traditionell cykel kan ha svårt att klara. Dessutom gör den elektriska hjälpen från cykelns motor det bekvämare och mindre fysiskt krävande att cykla, vilket gör det möjligt för cyklisterna att enkelt ta sig över längre sträckor.

  Vad ska jag tänka på när jag väljer en elektrisk fatbike?

  När du väljer en elektrisk fatbike bör du ta hänsyn till följande faktorer: avsedd användning, gasreglage, motor, batteri, bromsar, ram och fjädring, hjul och däck, bärbarhet och display. Matcha behoven hos din motor och typ av körning med batteriets effekt och kapacitet, och välj en ram, komponenter och däck som är lämpliga för din terräng.

  Är elektriska fatbikes tillåtna i alla områden?

  Lagligheten för elektriska fatbikes varierar beroende på plats. I de flesta nordamerikanska länder är de tillåtna, medan de kanske inte är det i vissa europeiska länder. Det är viktigt att undersöka lagar och förordningar i ditt område innan du köper en elektrisk fatbike.

  Hur långt kan jag åka på en enda laddning med en elektrisk fatbike?

  Den sträcka du kan färdas på en enda laddning varierar beroende på batterikapacitet och typ av körning du gör. Tänk på den totala vikten av din kropp, cykel och last samt den terräng du ska cykla i när du väljer ett batteri med tillräcklig kapacitet för att ta dig dit du ska.

  Kan jag cykla på en elektrisk fatbike i terräng och i utmanande terräng?

  Ja, elektriska fatbikes är utformade för terrängkörning och användning i all terräng. Med sina stora, breda däck och kraftfulla motorer är de väl lämpade för att bestiga berg, navigera i mjuk terräng och ta sig an andra utmanande hinder.

  Vilken typ av underhåll krävs för en elektrisk fatbike?

  Regelbundet underhåll är viktigt för att säkerställa att din elektriska fatbike håller länge och fungerar korrekt. Detta kan omfatta regelbunden kontroll och åtdragning av skruvar, smörjning av kedjan och kontroll av däcktrycket. De specifika underhållskraven för din elektriska fatbike varierar beroende på modell och tillverkare, så se till att läsa bruksanvisningen för vägledning.

  Sammanfattningsvis Om Fatbike Elcyklar

  Få av cyklarna på den här listan kommer troligen någonsin att ge sig ut i den riktigt svåra terrängen som fatbikes ursprungligen var avsedda för på heltid, och det är okej.

  De jakt-, stig- och terrängrädda elcyklarna är undantag från det påståendet, men i stort sett föreställer sig nog inte din genomsnittliga fat-cykelcyklist slop, sand och snö som sin ideala dag på cykeln. De flesta av dessa cyklar kommer att leva sina liv på asfalterade vägar, grusvägar och kanske några mycket lätta stigar.

  Så varför välja feta däck framför traditionella cykeldäck? Svaret är enkelt: För att de känns stabilare och är mer förtroendeingivande, särskilt för nyare cyklister eller de som vågar sig ut i terräng för första gången.

  Fatbike elcyklar har gjort cyklar mycket mer tillgängliga och tilltalande för människor som tidigare aldrig tänkt sig att svinga ett ben över en människodriven maskin, och det är en underbar sak. Men dessa nya cyklister har många frågor och kanske till och med reservationer när det gäller dragkraft, kapacitet och om de har tillräckligt med kontakt med marken för att hålla sig med däcken i sidled i kurvor eller vid hårda inbromsningar. Feta däck hjälper till med detta.

  Visst finns det en hel grupp friluftsmänniskor som verkligen oroar sig för flytning och dragkraft, och många företag har levererat cyklar som kan röra sig obehindrat i backcountry. Men i stort sett vill den genomsnittlige cyklisten på en fet elcykel bara känna sig säker på sin cykel. Eller, om vi ska vara helt ärliga, tycker de bara att de stora däcken ser riktigt coola ut (det gör vi också).

  Oavsett om du är en backcountry-entusiast, en cyklist som letar efter känslan av stabilitet eller en person som bara tycker att de stora däcken ser coola ut, finns det något för dig här på den här listan över de bästa elcyklarna med feta däck.

  John Steen

  John Steen började cykla för över 25 år sedan, och har inte slutat med det sedan dess. Länge har han varit intresserad av klassiska cyklar, men när elcyklar blev allt mer populärt för några år sedan har John fokuserat på det.

  Gillade Du Vad Du Läste?

  Här har du fler bra inlägg:

  Bästa Elcykel Med Mittmotor (2024): Bäst i Test
  Bästa Cykelkorg Till Elcykel (2024): Bäst i Test
  Bästa Elcykel (2024): Bäst i Test