• Hem
  • Haibike Trekking 4: Test, Recension & Omdöme

Haibike Trekking 4: Test, Recension & Omdöme

Senaste Uppdaterad: 19/07/2023

Sammanfattning Av Haibike Trekking 4

Haibike Trekking 4 är en mångsidig trekking-elcykel som passar både landsbygd och stad. Med sin pålitliga Yamaha PW-TE-motor och ett kraftfullt 500Wh-batteri erbjuder den en lång räckvidd och pålitlig prestanda. Cykeln är idealisk för både längre äventyr och korta resor i stadsmiljö. Med sitt attraktiva pris är Haibike Trekking 4 ett bra val för cyklister som söker en pålitlig och prisvärd elcykel med många användningsområden.

Fördelar

- Mångsidig design som fungerar bra för längre och korta cykelturer
- Relativt breda däck som säkerställer en jämn och bekväm körning
- Bra batteri som klarar längre sträckor

Nackdelar

- Tung och bulkig konstruktion

Vår Ranking Av Haibike Trekking 4

Värde/Pris:

8.2

Motorprestation:

8.1

Batteri:

8.6

Körkänsla:

8.5

Hållbarhet:

8.4

Vårt Betyg:

8.36

Motor & Batteri


Motor:

Yamaha PW-S2

Motorplacering:

Mittmotor

Motoreffekt:

250 Watt

Topphastighet:

25 km/h

80 km

Övriga Specifikationer


Växelreglage:

Shimano Nexus 9

Antal växlar:

9 st

27 kg

Kön:

Dam,Herr

Välkommen till vår genomgripande recension av Haibike Trekking 4, en elcykel som har satts på prov i både stads- och landsbygdsmiljöer.

Kombinerande mångsidighet, uthållighet och en pålitlig Yamaha PW-TE-motor, är Haibike Trekking 4 den optimala åkmaskinen för äventyrslystna pendlare och prismedvetna äventyrare på jakt efter en elcykel med breda användningsområden.

Stanna kvar och utforska varför Haibike Trekking 4 kanske är just den elcykel-upplevelse du har väntat på.

Motor och Växelprestation

Det första vi verkligen märkte med Haibike Trekking 4 är dess motorprestanda. Utrustad med en kraftig Yamaha PW-S2 250 Watt motor, levererade den bestämt och självsäkert upp till dess topphastighet på 25 km/h. Motorstyrkan matchar skönheten i dess design, vilket skapar en allomfattande cykelupplevelse.

Specialtillverkad för att ge dig kraft när du behöver den som mest, bromsade motorn inte ner en sekund under våra omfattande tester. Och med Shimano Nexus 9-växelsystemet glider du sömlöst mellan olika hastigheter, vilket gör varje resa smidig och behaglig, oavsett terräng eller lutning.

När vi sätter siffror på motorprestandan fick vi fram 8.1. Detta betyder att Haibike Trekking 4 levererar en relativt hög prestanda, faktiskt över genomsnittet enligt vårt kvantitativa värderingssystem. Kombinationen av motor och växelger dess prestanda ett rejält lyft och gör den till en kraftfull elcykel som låter dig ta kontroll över vägen.

Batteriprestanda

En annan imponerande aspekt av Haibike Trekking 4 är dess långlivade batteri. Med en mittmonterad 36V 15Ah – 500Wh batteripack har du kraft nog för en räckvidd på hela 80 km. Batteriets uthållighet är förvånande skickligt avvägd för dess storlek och är verkligen utmärkt för långa resor på elcykeln.

Att ha ett så långvarigt batteri erbjuder den frihet och rörlighet som en cyklist söker. Oavsett om du ska pendla eller bara njuter av en avkopplande cykeltur är batteriets pålitlighet och långa livslängd ett imponerande tillägg till denna högpresterande elcykel.

Vi gav batteriet en poäng på 8.6; vilket är riktigt imponerande enligt vårt testprotokoll. Haibike Trekking 4:s batteriprestanda överträffade verkligen våra förväntningar och visade att långvarig prestanda inte behöver komma till skada för äventyrliga upplevelser.

Bekvämlighet & Cykelkänsla

Utöver den spektakulära stil och omisskännliga kvalitet som Haibike Trekking 4 erbjuder, är körupplevelsen helt enkelt något att skryta om. Elcykeln har en generös vikt på 27 kilo och en hjulstorlek om 27,5 tum, vilket är perfekt för att ge det lilla extra grepp och stabilitet. Hjulstorleken uppskattas särskilt av kvinnor, vilket gör denna elcykel till ett ypperligt val för åkare av det kvinnliga könet.

När vi gick ut för att testa Haibike Trekking 4, drogs vi genast in i dess omfamning. Det var inte som någon annan resa, det var en Haibike-upplevelse. Balansen mellan strömlinjeformad design och kraftartad robusthet är väl vägd. Det fanns inte ett ögonblick av osäkerhet under hela vår testtur, och det är tack vare tjockleken på hjulen och lättmanövrerad vikt.

Men det som står ut mest, måste vara dess överlägsna bekvämlighet. Blev du någonsin överraskad över hur mjukt och skönt en cykel kan vara? Haibike Trekking 4 kommer definitivt att sätta ditt hjärta i olust. På vår bekvämlighetsskala, ger vi det utan tvekan en solid 8,5. Den härliga mjuka sadeln och det intelligenta, anatomiska greppdesignet tillsammans ger enastående komfort som är svår att toppa. Så om du letar efter en bekväm, responsiv och glädjefull åktur, har du hittat din match i Haibike Trekking 4.

Kvalitet och Hållbarhet

När det kommer till kvalitet och hållbarhet, gör Haibike Trekking 4 elcykel ingenting annat än att imponera. Med ett stabilt resultat på 8.4 på vår tillförlitlighetsskala, är det tydligt att den här elcykeln håller vad den lovar. Skapad för att sträcka sig ut på ojämnt terräng, Taggar den här robusta maskinen sig förbi konkurrenterna med lätthet. Den visar upp en förbluffande hållbarhet, byggd för att stå emot år av slitage utan att tumma på prestanda eller komfort.

Upptäck den här elcykelns unikt mjuka körkänsla, vilken bara är ett av många tecken på dess genomgående kvalitetsbygge. Varje del av den här elcykeln är noggrant konstruerad för att ge optimal prestanda, och det märks. Oavsett om du tar en tur i parken eller utmanar de tuffaste cykelbanorna, är Haibike Trekking 4 redo att vara din pålitliga följeslagare. Kvalitet och hållbarhet har ett nytt namn, och det är Haibike Trekking 4.

Pris

Nästa del av recensionen tar oss till ämnet pris. På prisskalan hamnar Haibike Trekking 4 på en imponerande 8.2. Vad betyder detta för dig, den blivande cyklisten? Enkelt uttryckt, det är extremt mycket cykel för pengarna. Inte ofta ser vi elcyklar med denna grad av konstruktion och prestanda för under 30000 kr.

Priset, när det ställs mot cykelns överlägsna egenskaper och hållbarhet, ter sig helt enkelt sensationellt. Det är sällan vi hittar en elcykel som verkligen ger oss mest bang for the buck, men Haibike Trekking 4 lyckas att leverera detta på ett överraskande sätt. Med tanke på elcykelns utmärkta hållbarhet och prestanda, skulle vi säga att det är värt varje öre.

Haibike Trekking 4

Select Dynamic field

Andra Recensioner Av Elcyklar: