Cresent Elina – Test & Recension

Cresent Elina test recension elcykelkortet

Cresent Elina - Sveriges Mest Sålda Elcykel, Av Goda Anledningar

I denna recension tar vi oss en närmare titt på cykelns egenskaper och specifikationer, samt hur den står sig i jämförelse med andra elcyklarna som finns tillgängliga idag.

Crescent Elina har varit med i följande bäst i test guider:

 1. Elcykel - Bäst i Test
 2. Billig Elcykel - Bäst i Test

Summerad Recension

Crescent Elina är en otroligt bekväm och populär elcykel som har varit bland de bäst säljande modellerna på marknaden här i Sverige under många års tid. Det är en modell som har ett 28''-hjul, en framhjulsmotor (EGOING), en räckvidd på 30-70 km och en vikt på 26 kg.

En av de främsta fördelarna med Crescent Elina är dess komfort och användarvänlighet. Den här cykeln är utformad för att ge en bekväm och trevlig körupplevelse, med ett smidigt och effektivt växelsystem som gör det enkelt att växla i farten. Dessutom har cykeln goda lastningsmöjligheter med en cykelkorg och packhållare, vilket gör den idealisk för att bära dina tillhörigheter på dina turer.

Det finns dock även några nackdelar att ta hänsyn till. Pedalassistansen kan kännas lite knarrande när man inte trampar, vilket kan vara irriterande för vissa cyklister. Dessutom är batteriet på Crescent Elina inte det starkaste, så de som planerar längre turer kanske vill överväga alternativa alternativ.

Trots dessa nackdelar har Crescent Elina av goda skäl förtjänat sitt rykte som Sveriges mest sålda elcykel. Kombinationen av komfort, kvalitet och mångsidighet gör den till ett toppval för kvinnor som söker en pålitlig och prisvärd elcykel. Om du är på marknaden för en billig elcykel som ger bra valuta för pengarna är Crescent Elina definitivt värd att överväga.

Cresent Elina

För- & Nackdelar

FÖRDELAR:

 • Mycket bekväm och enkelanvänd
 • Bra kvalitet och hållbarhet
 • Smidiga och effektiva växlar
 • Bra lastmöjligheter med cykelkorg och pakethållare
 • NACKDELAR

  • Pedalassistansen kan upplevas lite knackig när man inte trampar
  • Inte det starkaste batteriet

  Tekniska Specifikationer & Funktioner

  • Hastighet: 25km/h
  • Hjulstorlek: 28''
  • Motortyp: Framhjulsmotor
  • Motoreffekt: 250w
  • Elcykelmotor: EGOING
  • Batteri: EGOING 36V 11.6Ah
  • Laddningstid: 6h
  • Räckvidd: 30-70 km
  • Bromstyp: Fotbroms, Skivbroms
  • Växlar antal: 7
  • Vikt: 26 kg

  Detaljerad Recension Av Crescent Elina

  Här är en mer detaljerad förklaring av de tekniska specifikationerna för elcykeln Crescent Elina:

  Hastighet: Med en maxhastighet på 25 km/h ligger Crescent Elina i nivå med många andra elcyklar i sin klass. Den här hastigheten är idealisk för stadscykling och pendling, eftersom den är tillräckligt snabb för att hålla jämna steg med trafiken men inte för snabb för att vara farlig.

  Hjulstorlek: Hjulstorleken 28'' är en vanlig storlek för elcyklar och ger en bekväm och stabil körning. Storleken är också lätt att manövrera och ger god balans, vilket gör den till ett bra val för cyklister på alla nivåer.

  Motortyp: Framhjulsmotorn ger cykeln bra kraft och stabilitet. Denna motortyp är relativt vanlig för elcyklar och ger en jämn och konsekvent körning.

  Motoreffekt: Motorn på 250w ger tillräckligt med kraft för de flesta cyklister och är lämplig för backar och lätt terrängkörning. Det är också en bra balans mellan kraft och effektivitet, vilket gör den till ett bra val för dem som vill ha en cykel som klarar en mängd olika terränger samtidigt som den är effektiv.

  Motor för elcykel: EGOING-motorn är ett pålitligt och välrenommerat varumärke inom elcykelbranschen. Den ger bra effekt och tillförlitlighet och är ett bra val för dem som vill ha en kvalitetsmotor till sin cykel.

  Batteri: EGOINGs batteri på 36V 11,6Ah är en relativt standardstorlek för elcyklar. Det ger en bra balans mellan räckvidd och storlek, vilket gör det till ett bra val för dem som vill ha ett batteri som inte är för tungt eller skrymmande. Laddningstiden på 6 timmar är lite längre än vissa andra elcyklar, men fortfarande rimlig.

  Räckvidd: Räckvidden på 30-70 km är lite lägre än vissa andra elcyklar, men är ändå lämplig för många cyklister. De som planerar längre resor kanske vill överväga alternativa alternativ, men Crescent Elinas räckvidd är tillräcklig för de flesta stadscyklingar och pendling.

  Bromstyp: Kombinationen av fotbroms och skivbroms ger bra stoppkraft och kontroll. Detta är en vanlig konfiguration för elcyklar och ger ett säkert och tillförlitligt sätt att stanna cykeln.

  Antal växlar: De 7 växlarna ger cykeln god mångsidighet, vilket gör att cyklisten kan växla mellan växlarna för olika terräng och körstilar. Detta är ett relativt vanligt antal växlar för elcyklar och ger cyklisterna god flexibilitet.

  Vikt: Vikten på 26 kg är lite på den tyngre sidan för elcyklar, men är ändå hanterbar för de flesta cyklister. Vikten beror delvis på cykelns kvalitetskomponenter och hållbara konstruktion, vilket gör den till ett bra val för dem som vill ha en cykel som håller länge.

  Överlag är de tekniska specifikationerna för Crescent Elina elcykel i linje med andra cyklar i sin klass. Kombinationen av kraft, räckvidd och mångsidighet gör den till ett bra val för dem som vill ha en bekväm och effektiv cykel för stadscykling och pendling.

  Cresent Elina test recension 1

  Sammanfattningsvis Om Crescent Elina

  En av de utmärkande egenskaperna hos den här cykeln är dess komfort och användarvänlighet. Det bekväma sätet och styret i kombination med de smidiga och effektiva växlarna ger en behaglig körupplevelse. Cykeln är också lätt att styra tack vare de väl utformade kontrollerna och det intuitiva gränssnittet.

  En annan stark punkt hos Crescent Elina är dess kvalitet och hållbarhet. Cykeln är välbyggd och utformad för att hålla länge, vilket gör den till en bra investering för dem som planerar att använda den ofta. De smidiga och effektiva växlarna är ett bevis på cykelns kvalitet, eftersom de garanterar en bekväm och konsekvent körupplevelse.

  Crescent Elinas lastningsmöjligheter är också anmärkningsvärda. Cykelkorgen och packhållaren ger gott om utrymme för att bära med sig väsentligheter, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för att göra ärenden eller åka på korta resor. Cykelns utformning gör det också lätt att montera och demontera den, vilket gör den enkel att bära och förvara.

  Även om Crescent Elina har flera fördelar finns det några nackdelar att ta hänsyn till. Vissa cyklister har rapporterat att pedalassistansen kan kännas lite knarrande när man inte trampar, vilket kan försämra den övergripande smidigheten i körningen. Dessutom är batteriet inte det starkaste, vilket kan begränsa cykelns räckvidd för vissa cyklister.

  Sammanfattningsvis är Crescent Elina elcykel ett bra alternativ för dem som letar efter en bekväm, användarvänlig och effektiv cykel. Dess kvalitet och hållbarhet i kombination med dess goda laddningsmöjligheter gör den till en solid investering. Ryttare bör dock vara medvetna om pedalhjälpens potentiella knarrande och det relativt svaga batteriet.

  John Steen

  John Steen började cykla för över 25 år sedan, och har inte slutat med det sedan dess. Länge har han varit intresserad av klassiska cyklar, men när elcyklar blev allt mer populärt för några år sedan har John fokuserat på det.

  Gillade Du Vad Du Läste?

  Här har du fler bra inlägg:

  Bästa Elcykel Med Mittmotor (2024): Bäst i Test
  Bästa Cykelkorg Till Elcykel (2024): Bäst i Test
  Bästa Elcykel (2024): Bäst i Test