Merida eSpresso 400 S EQ – Test & Recension

Merida eSpresso 400 S EQ test recension elcykelkortet

Merida eSpresso 400 S EQ - Kraftfull Och Funktionell Hybrid Elcykel

I denna recension tar vi oss en närmare titt på cykelns egenskaper och specifikationer, samt hur den står sig i jämförelse med andra hybridcyklar som finns tillgängliga idag.

Merida eSpresso 400 S EQ är en elcykel som har varit med i följande bäst i test guider:

 1. Elcykel - Bäst i Test
 2. Hybrid Elcykel - Bäst i Test

Summerad Recension

Merida eSpresso 400 S EQ är en elcykel med en högkvalitativ konstruktion, som gör den robust och stabil. Den har starka bromsar och bra växlar, som gör den säker och lättkörd.

Elcykeln har också en kraftfull motor med Shimano STEPS mittmotor och Shimano E6100 elcykelmotor med 60 Nm, som gör det lätt att komma upp i hastighet och ta sig upp för branta backar med lätthet. Batteriet är ett Shimano E8035 med 500 Wh, vilket ger en räckvidd på 50-80 km och laddningstiden är 5 timmar.

Cykeln har 9 växlar och skivbromsar, vilket gör den anpassningsbar för olika terräng och väderförhållanden. Merida eSpresso 400 S EQ väger 25,11 kg, vilket bidrar till en robust och stabil känsla när man cyklar, men det gör också cykeln tung att bära. En nackdel med elcykeln är att man behöver en speciell adapter till laddningssladden och sadeln är inte den mest bekväma.

Sammantaget är Merida eSpresso 400 S EQ en avancerad och stilren elcykel med många fördelar och en bra lösning för den som söker en kraftfull och säker cykel för sina turer och pendlingar.

Merida eSpresso 400 S EQ

För- & Nackdelar

FÖRDELAR:

 • Riktigt högkvalitativ konstruktion
 • Starka bromsar och bra växlar
 • Kraftfull motor
 • Stilren design
 • NACKDELAR:

 • Behöver speciell adapter till laddningssladden
 • Inte den mest bekväma sadeln
 • Tekniska Specifikationer & Funktioner

  • Hastighet: 25km/h
  • Hjulstorlek: 28''
  • Motortyp: Mittmotor, Shimano STEPS
  • Elcykelmotor: Shimano E6100, 60 Nm
  • Batteri: Shimano E8035, 500 Wh
  • Laddningstid: 5h
  • Räckvidd: 50-80 km
  • Bromstyp: Skivbroms
  • Växlar antal: 9
  • Vikt: 25,11 kg

  Detaljerad Recension Av Merida eSpresso 400 S EQ

  Konstruktion: Merida eSpresso 400 S EQ har en riktigt högkvalitativ konstruktion, vilket ger cykeln en stadig och robust känsla. Detta är viktigt för säker och stabil cykling, särskilt när man använder den med höga hastigheter.

  Bromsar och växlar: Cykeln har starka bromsar som ger en säker och pålitlig bromsning, vilket är viktigt för att upprätthålla kontrollen över cykeln när man cyklar i olika terräng eller hastigheter. Bra växlar gör det också lätt att anpassa hastigheten efter terrängen och förhållandena, och ger en smidig och enkel cykling.

  Motor: Merida eSpresso 400 S EQ har en kraftfull motor med Shimano STEPS mittmotor och Shimano E6100 elcykelmotor med 60 Nm. Denna kraftfulla motor gör det lätt att komma upp i hastighet och hålla den, och ger också möjlighet att ta sig upp för branta backar med lätthet.

  Batteri: Batteriet är ett Shimano E8035 med 500 Wh, vilket ger en räckvidd på 50-80 km beroende på hastighet och användning. Laddningstiden är ungefär 5 timmar.

  Bromsar: Bromsarna är skivbromsar, vilket ger en kraftfull och pålitlig bromsning i alla väderförhållanden.

  Växlar: Merida eSpresso 400 S EQ har 9 växlar, vilket ger möjlighet att anpassa hastigheten enkelt efter terrängen och förhållandena.

  Vikt: Cykeln väger 25,11 kg, vilket gör den tung att bära, men samtidigt bidrar detta till en robust och stabil känsla när man cyklar.

  Laddningsadapter: En nackdel med Merida eSpresso 400 S EQ är att man behöver en speciell adapter till laddningssladden, så det är viktigt att kontrollera att man har rätt adapter innan man köper cykeln.

  Cykling

  Sadeln: En av nackdelarna med Merida eSpresso 400 S EQ är att sadeln inte är den mest bekväma. För längre turer kan det vara viktigt att välja en mer bekväm sadel för att undvika trötthet och obehag.

  Design: Cykeln har en stilren design, vilket ger en snygg och attraktiv look. Detta kan vara viktigt för användare som vill ha en cykel som både är praktisk och ser bra ut.

  Kraftfull motor: Merida eSpresso 400 S EQ har en kraftfull motor, vilket gör det lätt att cykla snabbt och komma upp i hastigheter. Detta kan vara en stor fördel för användare som vill kunna cykla snabbt, särskilt när man vill ta sig fram i tät trafik eller undvika långsamma klättringar uppför backar.

  Bra bromsar och växlar: Starka bromsar och bra växlar gör det lätt att säkerhetsställa kontrollen över cykeln när man cyklar, och gör också cyklingen smidig och enkel.

  Räckvidd: Med en räckvidd på 50-80 km, beror på hastighet och användning, gör det Merida eSpresso 400 S EQ till en idealisk cykel för längre turer, utforskningar eller dagliga pendlingssträckor.

  Lätt att använda: Merida eSpresso 400 S EQ är en enkel och lättanvänd cykel, med bra funktioner som kraftfull motor, starka bromsar och bra växlar, som gör det lätt att cykla snabbt och smidigt.

  Sammanfattningsvis är Merida eSpresso 400 S EQ en kraftfull och lättanvänd elcykel med en stilren design och starka bromsar och växlar. För längre turer kan sadeln vara obekväm, men med rätt sadel och en kraftfull motor, gör det Merida eSpresso 400 S EQ till en idealisk cykel för längre turer eller dagliga pendlingssträckor.

  Merida eSpresso 400 S EQ test recension 1

  Sammanfattningsvis om Merida eSpresso 400 S EQ

  När det gäller den här elcykeln kan vi börja med att notera att den har en riktigt högkvalitativ konstruktion. Detta är en viktig faktor eftersom det säkerställer att elcykeln är robust och håller en hög standard. Elcykeln har också starka bromsar och bra växlar, vilket gör den säker och lättkörd. Tillsammans med den kraftfulla motorn och det stilrena designen är det en elcykel som definitivt sticker ut från mängden.

  Det finns dock vissa nackdelar att ta hänsyn till, såsom behovet av en speciell adapter för laddningssladden. Dessutom är inte sadeln den mest bekväma. Men när det gäller tekniska specifikationer är elcykeln väl utrustad. Hastigheten är upp till 25 km/h, med 28'' hjulstorlek och en mittmotor från Shimano STEPS. Motorn, en Shimano E6100 med 60 Nm, är kraftfull och tillsammans med batteriet på 500 Wh (Shimano E8035) så är laddningstiden endast 5 timmar. Elcykeln har också en räckvidd på 50-80 km och är utrustad med skivbromsar och 9 växlar. Totalt väger elcykeln 25,11 kg.

  Sammantaget är den här elcykeln en avancerad konstruktion med hög kvalitet och många fördelar. Det är en elcykel som passar den som söker en kraftfull, säker och stilren elcykel för sina turer och pendlingar.

  John Steen

  John Steen började cykla för över 25 år sedan, och har inte slutat med det sedan dess. Länge har han varit intresserad av klassiska cyklar, men när elcyklar blev allt mer populärt för några år sedan har John fokuserat på det.

  Gillade Du Vad Du Läste?

  Här har du fler bra inlägg:

  Bästa Elcykel Med Mittmotor (2024): Bäst i Test
  Bästa Cykelkorg Till Elcykel (2024): Bäst i Test
  Bästa Elcykel (2024): Bäst i Test