• Hem
  • Merida eSpeeder 400: Test, Recension & Omdöme

Merida eSpeeder 400: Test, Recension & Omdöme

Senaste Uppdaterad: 19/07/2023

Sammanfattning Av Merida eSpeeder 400

Merida eSPEEDER-serien är smala och lätta elcyklar optimala för stadsanvändning. Dessa cyklar använder Mahle X35-drivning, med en navmotor i bakhjulet och ett kompakt batteri i diagonalröret. Drivsystemet styrs via iWoc One-knappen på överröret som visar hastighetsnivå och batteristatus, med ytterligare information tillgänglig via en gratis smartphone-app. Systemets diskreta integration i ramen möjliggör låg totalvikt, med eSpeeder 200 vägande 13,9 kg och eSPEEDER 400 EQ på 15,5 kg. Ramen är gjord av aluminium och gaffeln av lättare kolfiber. Cyklarna är utrustade med 40 mm breda Continental Contact Urban-däck och Shimano hydrauliska skivbromsar. Dessutom har cyklarna en integrerad kabeldragning för skydd mot yttre skador.

Fördelar

- Kraftig navmotor som bidrar till en naturlig cykelkänsla
- Lätt och slimmad ram perfekt för snabbare turer
- Smidiga och högkvalitativa Shimano-växlar

Nackdelar

- Svagt batterikapacitet

Vår Ranking Av Merida eSpeeder 400

Värde/Pris:

7.7

Motorprestation:

8.1

Batteri:

7.4

Körkänsla:

8.1

Hållbarhet:

8.2

Vårt Betyg:

7.9

Motor & Batteri


Motor:

MÄHLE X35+

Motorplacering:

Navmotor

Motoreffekt:

250 Watt

Topphastighet:

25 km/h

45 km

Övriga Specifikationer


Växelreglage:

Shimano Deore

Antal växlar:

10 st

20 kg

Kön:

Herr

Välkommen till vår djuplodande recension där vi granskar varje aspekt av den eleganta elcykeln Merida eSpeeder 400, för att ge dig all information du behöver för att göra ett informerat köp.

Idealisk för urban pendlare, erbjuder Merida eSpeeder-serien smidiga, lätta elcyklar, med en diskret integrerad Mahle X35-drivning, styrd genom en iWoc One-knapp och ett kompakt batteri inne i diagonalröret, alla framhävda av en aluminiumram och en lätt kolfibergaffel.

Låt oss nu kliva in i det optimala skälet till varför Merida eSpeeder 400 är den perfekta kompanjonen för att navigera genom stadens pulserande gator.

Motor och växlar

Rykande kraftfull – så skulle jag beskriva Merida eSpeeder 400 och dess MAGHLE X35+ motor. Med sina 250 watt ger denna elcykel dig skjuts upp till 25 km/h. Bara stig på, tryck till på pedalerna, och känn hur cykeln svarar genast med en imponerande kraft.

Bland växlarna hittar vi Shimano Deore, ett namn som är närmast synonymt med noggrannhet och tillförlitlighet. Med tio växlar ger eSpeeder 400 dig smidighet och flexibilitet för att anpassa körstilen till olika terräng och förhållanden – upp en brant backe eller i god fart på slät mark, denna elcykel tar dig enkelt där du vill.

Under vårt noggranna test gav vi motorsystemet på Merida eSpeeder 400 betyget 8.1 på en skala mellan 1 till 10. Varför inte full pott, kanske du undrar? Trots alla dess fördelar finns det fortfarande utrymme för lite förbättringar när det kommer till ljudnivån och energieffektiviteten. Men sammantaget ger denna elcykels motor och växlar dig onekligen en stabilt stark, tillförlitlig och imponerande upplevelse. Byte mellan växlarna är smidigt, och motorns svar på tryck på pedalerna är aptitligt direkt.

Batteri

När vi pratar om elcyklar är batteriet ofta hjärtat i systemet. Med Merida eSpeeder 400 och dess navmotor har vi ett 36V 10Ah batteri vid ratten – det är det som matar de 250Wh till systemet och håller dig rullande.

I praktiken betyder det en imponerande räckvidd på upp till 45 km. Så om du planerar för en dagsutflykt eller har en lite längre pendlingssträcka, eSpeeder 400 tar dig dit utan att svettas.

Under testet gav vi batteriprestandan ett solidt betyg på 7.4 av 10. Batteriets livslängd och räckvidd är exceptionell, men vi skulle vilja se lite snabbare uppladdningstid. Men överlag erbjuder batteriet på denna elcykel ett bra paket av prestanda och räckvidd – så att du kan njuta av din färd utan att oroa dig för att batteriet ska ta slut.

Bekvämlighet & Körupplevelse

Låt oss dyka djupt in i kärnan i vår recension – körupplevelsen med Merida eSpeeder 400. Det här är en 20 kg elektrisk cykel speciellt utformad för herr, vilket ger den en solid känsla när du får grepp om den första gången. Med sina 28” däck, är den smidig, stabil och följsam på både stadens gator och landsvägarna, vilket gör eSpeeder en riktig all-rounder.

Bekvämligheten en elcykel ger är av största vikt och det är här eSpeeder 400 verkligen glänser. Under vårt omfattande testning och bedömning, gav vi eSpeeder 400 ett imponerande värde på 8.1 på en skala av 1 till 10. Det ska noteras att detta inte är en liten bedrift – för att få fram detta starka resultat krävs det att en elcykel har den perfekta balansen mellan komfort och kontroll, och det blir tydligt att Merida har gått den extra milen här.

Sadeln är rikligt vadderad för att ge komfort under långa turer, medan dess fjädringssystem tar små ojämnheter i terrängen med lätthet. Det här är en cykel du kan lita på, oavsett om du är ute på en morgonpendel till jobbet eller utforskar öppna vägar under helgen. Att cykla på en Merida eSpeeder 400 känns mindre som en utmaning och mer som ett äventyr – en bekväm och spännande resa.

Kvalitet & Hållbarhet

Låt oss plocka isär Merida eSpeeder 400 – en elcykel som gör det tydligt att den menar allvar när det gäller kvalitet och hållbarhet. Med en tvättäkta 8.2 i värde på vår hållbarhetsskala, kan du vara säker på att denna tvåhjuling är byggd för att hålla.

Detta är ingen rackargrej – vars noggrannhet och omsorg i konstruktionen genomsyrar varje blänkande skruv och svetsning. Så här på pratet om hållbarhet kan du räkna med att Merida eSpeeder inte bara kommer att hålla jämna steg med dussintals andra elcyklar ute på marknaden, utan även överträffa dem.

Att den får en 8.2 istället för en perfekt 10 handlar mest om att även om Merida eSpeeder 400 är ett stabilt och hållbart paket, så finns det fortfarande elcyklar där ute som kan vara små nagg i tackorn bättre när det gäller hållbarhet. Men tro oss, i den stora bilden är detta en elcykel som definitivt kommer att stå emot tidens tand.

Pris

Går vi över till att prata om priset ligger Merida eSpeeder 400 under 40 000 kr, vilket ger den ett prisvärdhetsscore på 7.7. Tänk på det, alla de kvaliteter vi nämnde innan, all denna pålitlighet och slitstyrka, mycket väl klädd och presenterad, kommer för under 40 000 kr.

Är det billigaste på marknaden? Nej, det är det inte. Är det det mest prisvärda? Med vårt betyg på 7.7, är det en okej modell men inte en av de mer prisvärda alternativ. Och med tanke på att värde inte bara handlar om siffror, pris och premien du betalar idag, utan också om hur många bekymmersfria cykelturer och dyra reparationer du kommer att spara på i morgon, är Merida eSpeeder 400 definitivt värd att överväga.

Merida eSpeeder 400

Select Dynamic field

Andra Recensioner Av Elcyklar: