• Hem
  • Ecoride HS Flexer Fold H-9: Test, Recension & Omdöme

Ecoride HS Flexer Fold H-9: Test, Recension & Omdöme

Senaste Uppdaterad: 19/07/2023

Sammanfattning Av Ecoride HS Flexer Fold H-9

EcoRide Flexer HS FOLD M-9 20 är en kompakt och vikbar elcykel med urbana vibbar, designad för att vara lätthanterlig och praktisk. Trots sitt lilla format är den fylld med cykelglädje och har en kraftfull mittmonterad elmotor från Shimano (STePS E5000) samt ett batteri med hög kapacitet. Den har 9 växlar från Shimano (Sora), och den robusta stommen kan enkelt fällas ihop. Den har också en pakethållare (AVS) för extra förvaringskapacitet. Cykeln är föredömligt lätthanterlig, med en räckvidd på upp till 120 km beroende på olika faktorer, och har kraftfulla skivbromsar för pålitlig bromsverkan. Den är utrustad med en tydlig display, stänkskärmar, punkteringsskyddade däck och ett godkänt ramlås. Det är en perfekt cykel för pendlare och de som ofta reser där utrymme är en bristvara.

Fördelar

- Lätt och smidig modell
- Högkvalitativa komponenter med en lättläst display med hög kontrast
- Bra Shimano-växelsystem med nio olika växlar

Nackdelar

- Något dyrare modell än Ecoride Flexer Fold H-3

Vår Ranking Av Ecoride HS Flexer Fold H-9

Värde/Pris:

8.0

Motorprestation:

7.9

Batteri:

8.2

Körkänsla:

8.4

Hållbarhet:

8.2

Vårt Betyg:

8.14

Motor & Batteri


Motor:

Shimano Steps

Motorplacering:

Mittmotor

Motoreffekt:

250 Watt

Topphastighet:

25 km/h

70 km

Övriga Specifikationer


Växelreglage:

Shimano Nexus

Antal växlar:

9 st

23 kg

Kön:

Unisex

Välkommen till vår noggranna recension av EcoRide Flexer HS Fold M-9 20, en elcykel vars prestanda och funktioner vi kommer att utforska detaljerat.

Det är en kraftfull, kompakt och vikbar elcykel med urbana vibbar, utrustad med en mittmonterad Shimano-motor och ett batteri med hög kapacitet, idealisk för den dagliga pendlaren eller den trångbodda stadsbon som söker en praktisk cykel med ett robust paketeringssystem.

Fortsätt att läsa för att få reda på mer om varför denna elcykel kanske är den perfekta partnern för dina dagliga äventyr.

Motor & Växlar

Elcykeln Ecoride HS Flexer Fold H-9 har verkligen visat sina färger när det gäller motorprestanda. Med sitt Shimano Steps-motorsystem som pumpar ut en solid 250 Watt, har denna lilla yeti överraskat oss med sin anmärkningsvärd förmåga att hålla en stadig hastighet på 25 km/h, utan att bryta en svett.

Glöm bilden av en klumpig klumpkvarn till motor. Shimano Steps levererar ett tillförürlitligt arbete, smidigt integrerad med en 9-växlad Shimano Nexus-växlingsmekanism för att ge en kraftfull uppsjö av fartregleringsalternativ. Har du någonsin varit på en springcykel upp en brant backe? Orolig för att hjärtat ska hoppa ur bröstet? Med denna cykels effektalstring på toppen av krön, kommer du inte att behöva oroa dig för det på samma sätt igen.

Utifrån vårt test, märkte vi dock att det fanns en viss rumsförbättring. Ecoride HS Flexer Fold H-9 kommer inte att blåsa dig ur vattnet, men den presterar solidt. Vårt kvantitativa värde på 7,9 för motorsystemet illustrerar detta. Med tanke på att 8,0 är relativt bra, sticker denna cykel ut som ett nästan utmärkt alternativ i sin klass, men den når inte riktigt toppnivåerna för yttersta tillfredsställelse.

Batteri

När vi flyttar till batteriets prestanda, låter Ecoride HS Flexer Fold H-9 oss igen se dess värde. Med sin mittmotor och ett 36V 11.6Ah – 418Wh batteri, får du mer än tillräckligt ström att klämma ut en ansenlig körlängd på 70 km. Detta är inte bara praktiskt för långa resor, det ger också en ny dimension av bekymmersfria el-cykling för kortare turer.

Det finns en säkerhet i att aldrig oroa sig för att batteriet ska ta slut när du är ute och cyklar. Och ja, denna kraftenhet skickar ut kräm ordentligt. Från vårt test fick batteriet ett kvantitativt värde på 8.2 – något över genomsnittet och nära till väldigt bra. Du kan tydligt räkna med detta batteri för att bibehålla dina behov och begära lite mer.

Bekvämlighet & Körupplevelse

Denna bärbara elcykel, konstruerad med svåröverträffad precision, väger 23 kg – en perfekt balans mellan robusthet och smidighet. Dess 20-tums hjul är utformade för en rad olika terrengtyper, vilket gör den till en perfekt följeslagare för dina urbana äventyr. Dessutom är det en ren unisex modell, vilket innebär att den välkomnar alla typer av ryttare med öppna armar, oavsett kön.

Nu när vi har granskat statistiken, låt oss rikta in oss på vår upplevelse. Med ett övergripande bekvämlighetsvärde på 8,4, överträffar Ecoride HS Flexer Fold H-9 förväntningarna. Den här poängen, ganska nära fantasin om perfektion, återspeglar essensen av en behaglig körning. När vi ökade farten, drogs vi till den smidiga övergången mellan olika styrstyrkor. Kraften vi kände vi kunde framkalla var samtidigt respektinducerande och återhållsam. Med andra ord – en perfekt blandning av kraft och kontroll.

Sist men inte minst, lät denna elcykel oss uppleva komforten av en sömlös resa. Ögonblicken vi spenderade ombord på Ecoride HS Flexer Fold H-9 var vänliga mot vår kropp. Det är inte alltid man stöter på en elcykel som behandlar komfort och träning med samma entusiasm.

Hållbarhet & Kvalitet

Om du är ute efter ett hållbart alternativ till pendling, är Ecoride HS Flexer Fold H-9 elkcykel en proposition att beakta. Att ta ett steg in i världen av denna elcykel innebär en anpassning till både innovation och hållbarhet i en bekvämt hopfällbar design.

När vi talar om kvalitet och hållbarhet, utmärker Ecoride HS Flexer sig utan tvekan. Med ett robust betyg på 8.2, ger den här elcykeln mycket förtroende när det gäller byggkvalitet. Detta betyg reflekterar dess imponerande robusta konstruktion och dess förmåga att motstå slitage villigt. Denna elcykel är gjord för att hålla, ett faktum som man snabbt upptäcker medan man manövrerar sig på urbana och lantliga terraäng. Drivlinans kvalitet tillför ytterligare till dess totala robusthet. Så, om du funderar på att investera i en elcykel som levererar på pålitlighet, skulle Ecoride HS Flexer Fold H-9 vara ett utmärkt alternativ.

Pris

Att sätta pris på en elcykel kanske inte är det lättaste. Men när vi tittar på Ecoride HS Flexer Fold H-9 och dess pris på under 25000 kr, är presentationen ganska stark. Vi tildelade priset på denna maskin ett högt betyg på 8, vilket reflekterar dess utmärkta värde för pengarna. För det priset får du en solid, hållbar och anpassningsbar elcykel som gör din dagliga pendling smidig och effektiv. Dessutom, med tanke på den stickerpriset av andra elcyklar på marknaden, är Ecoride HS Flexer Fold H-9 ett mer än överkomligt alternativ för den genomsnittlige konsumenten.

Kort sagt, om du är redo att anpassa dig till en grönare livsstil med något som är prisvärt och samtidigt möter dina förväntningar på hållbarhet och kvalitet, är Ecoride HS Flexer Fold H-9 en elcykel värd att överväga.

Ecoride HS Flexer Fold H-9

Select Dynamic field

Andra Recensioner Av Elcyklar: