• Hem
  • Batavus Fier 2: Test, Recension & Omdöme

Batavus Fier 2: Test, Recension & Omdöme

Senaste Uppdaterad: 19/07/2023

Sammanfattning Av Batavus Fier 2

Batavus Fier-2 är perfekt för de som behöver en pålitlig och lättmanövrerad elcykel för stadskörning och transporter. Med sin stabila balans, lastningsmöjligheter för upp till tre barn och den kraftfulla BOSCH-motorn erbjuder den en bekväm och effektiv cykelupplevelse. Dessutom kommer den med praktiska funktioner som en justerbar sadelstolpe och enkel växeljustering. Batavus 2-hjuliga elcykeln är det perfekta valet för att ta sig fram tryggt och smidigt i stadsmiljön.

Fördelar

- Kraftfull och hållbar konstruktion
- Stort lastutrymme som får plats med upp till tre barn
- Extremt bra balans och körupplevelse tack vare den låga tyngdpunkten
- Tydliga och förinställda körljus för bättre synlighet i stadsmiljö

Nackdelar

- Dyrt alternativ

Vår Ranking Av Batavus Fier 2

Värde/Pris:

7.7

Motorprestation:

8.0

Batteri:

8.0

Körkänsla:

9.0

Hållbarhet:

8.9

Vårt Betyg:

8.32

Motor & Batteri


Motor:

Bosch Cargo Line Cx

Motorplacering:

Mittmotor

Motoreffekt:

250 Watt

Topphastighet:

25 km/h

80 km

Övriga Specifikationer


Växelreglage:

Enviolo Twist Pro 3300

Antal växlar:

4 st

62 kg

20"/26"

Kön:

Unisex

Välkomna till denna bakom kulisserna-titt på den högt presterande elcykeln Batavus Fier 2, där vi genomgår varje detalj i ett djupgående och noggrant test. För alla som letar efter en pålitlig, lättmanövrerad elcykel speciellt utformad för stadskörning och transporter, med stabila lastningsfunktioner och högpresterande BOSCH-motor, är Batavus Fier-2 ett ypperligt val.

Fortsätt läsa för att upptäcka varför denna elcykel kan revolutionera ditt dagliga pendlande och förändra hur du ser på stadsresor.

Motor

När det kommer till prestanda är Batavus Fier 2’s motor och växelsystem något som imponerar. Med dess Bosch Cargo Line Cx motor ger den stadiga 250 watt och rullar i en trevlig toppfart på 25 km/h. Denna mäktiga motor är härligt felfri när man trampar igång, vilket ger en oöverträffad känsla av kontroll och frihet. Blandad med Enviolo Twist Pro 3300 växel, erbjuder Batavus Fier 2 en smidig och intuitiv körning. Med ett betyg på 8 skulle man med rätta kunna förvänta sig ett kvalitetsväxelsystem, och i det fallet levererar Batavus Fier 2 faktiskt. Dessa 4 växlar låter dig komfortabelt kryssa genom stad och landsbygd med minimal ansträngning.

Batteri

Och när vi pratar om Batavus Fier 2 kan vi inte hoppa över dess kraftfulla batteriuppsättning. Med ett mittmotorbatteri på 36V 13.8Ah – 500Wh levererar den en fantastisk distans på upp till 80 km. Detta betyder, oavsett om du är på en långdistansäventyr eller på en kort cykeltur till mataffären, har du allt batteriliv som du kan behöva. Med ett betyg på 8 i vårt test, visar det bara hur oerhört pålitligt detta batterisystem är. Dessutom, om det kanske skulle bli lägre än vad du önskar, gör mittmotordesignen det till en enkel uppgift att byta ut batteriet.

Batavus Fier 2 är överlägsen och kombinerar motor- och batterieffektivitet för en enastående elcykelupplevelse. Med dess robusta motor och pålitliga batteriliv, erbjuder den balans mellan prestanda och effektivitet som alla cyklister längtar efter. Vilken bättre sätt att utforska det öppna vägen, och göra det på ett grönare, mer hållbart sätt?

Körupplevelse & Bekvämlighet

Körupplevelsen med Batavus Fier 2 är bokstavligen som att dansa på molnen. Med en vikt på bara 62 kg är denna elcykel ett mästerverk inom enkelhet och smidighet. Hennes 20″”/26″” däck passar verkligen både dam- och herrcyklister, och bjuder upp till en graciös och smidig åktur över såväl stadsterräng som lite mer utmanande landskap.

När vi kommer till bekvämlighet, sätter Batavus Fier 2 guldstandarden. Under våra tester bedömde vi den på en skala från 1 till 10, där 10 är max. Resultatet? En stark 9 överbevisade oss direkt! Den bekvämlighet och känsla som denna elcykel erbjuder är nästan bortom ord. Utformning och design har fått lika mycket uppmärksamhet som tekniska specifikationer vilket gör att du efter långa stunder i sadeln fortfarande känner dig fräsch som en fjäril i vinden.

Batavus Fier 2:s ramkonstruktion sprider sig mjukt under dig vilket skänker en naturlig lätthet vid varje pedaltryck. Det känns inte bara bra, det känns rätt. Du blir ett med cykeln på ett sätt som få andra elcyklar vi testat har lyckats åstadkomma. Detta, i kombination med dess lätta unisex-struktur, gör varje körning till en genomgående njutbar och bekväm upplevelse.

Kvalitet och Hållbarhet

När det kommer till kvalitet och hållbarhet för Batavus Fier 2 har vi identifierat en stark framtoning på 8.9 av de högsta 10. Detta kommer knappast som en överraskning, med tanke på Batavus’ rykte att förse marknaden med högkvalitativa elcyklar. Det robusta chassit på Fier 2 bevisar denna punkt på ett uppseendeväckande sätt. Cykelns komponenter verkar verkligen utformade för att tåla tiden, med en förmåga att effektivt absorbera stötar, motstå korrosion och klara av vägens oberäkneliga element.

Dessutom utstrålar elcykeln en tillförtnad pålitlighet som är särskilt uppskattad av urban pendlare och långdistanscyklister. Om du är trött på elcyklar som knakar och knorrar efter endast några få månaders användning, kan Batavus Fier 2 visa sig vara frisk fläkt. Med en hållbarhetsnivå som långt överträffar genomsnittet är Fier 2 inte bara byggd för att se bra ut – den är skapad för att vara din trofasta tvåhjuling för kommande år.

På en hållbarhetsskala där 8.0 anses vara relativt bra och 9.0 väldigt bra, sätter Fier 2 standarden högt för andra elcyklar att följa.

Prisvärdhet av Batavus Fier 2

För de som möjligen känner oro inför prislappen, som ligger under 60000 kr, låt oss ta en titt på Batavus Fier 2 ur ett värde-perspektiv. I vårt omfattande tracking-system har denna elcykel gett oss ett starkt intryck med 7.7 av 10.

För en elcykel av hög kvalitet som Fier 2, med dess överlägsna hållbarhet och prestanda, kommer priset att vid första anblick verka hög. Men ser vi till dess långvariga livslängd och hängivena service, kommer du snabbt att förstå att en initial investering i Fier 2 kan ända upp i att bli en lönsam affär.

Med tanke på dagens avgaskrav och behovet av bekväma transportmedel, kan Fier 2 vara just det alternativet du har letat efter. Denna elcykel erbjuder imponerande värde för pengarna, långt ifrån de ofta kortlivade och underpresterande budgetalternativen. På en prisvärdskala från 1-10, där 8.0 anses vara relativt bra, och 9.0 är väldigt bra har Fier 2 verkligen cementerat sin position som en värdig investering.

Batavus Fier 2

Select Dynamic field

Andra Recensioner Av Elcyklar: