• Hem
  • Skeppshult Natur Land: Test, Recension & Omdöme

Skeppshult Natur Land: Test, Recension & Omdöme

Senaste Uppdaterad: 19/07/2023

Sammanfattning Av Skeppshult Natur Land

Natur Land är en ny elcykelmodell med bredare däck för en mjukare och mer bekväm cykling. Det unika med denna cykel är AVS-funktionen på pakethållarna som låter dig anpassa cykeln efter dina behov genom att "klicka på" olika tillbehör som korgar, väskor m.m. Detta gör Natur Land till en utmärkt val för de som värdesätter komfort och anpassningsförmåga i sin cykling.

Fördelar

- Mångsidig modell som fungerar bra i många situationer
- Bra lastförmåga med pakethållare och framkorg med AVS-system
- Bra räckvidd med effektivt batteri

Nackdelar

- Sämre vridmoment än många konkurrenter gör den mindre kraftig i uppförsbackar

Vår Ranking Av Skeppshult Natur Land

Värde/Pris:

7.8

Motorprestation:

7.5

Batteri:

8.6

Körkänsla:

8.4

Hållbarhet:

8.1

Vårt Betyg:

8.08

Motor & Batteri


Motor:

Shimano STEPS

Motorplacering:

Mittmotor

Motoreffekt:

250 Watt

Topphastighet:

25 km/h

100 km

Övriga Specifikationer


Växelreglage:

Shimano Nexus

Antal växlar:

7 st

25 kg

Kön:

Dam,Herr

Välkommen till vår grundliga genomgång och test av den snitsiga elcykeln Skeppshult Natur Land, som är mer än bara ett transportmedel.

Skeppshult Natur Land, utrustad med ett par bredare däck för mjukare ritten och en AVS-funktion för en fullt anpassningsbar upplevelse, blir förstahandsvalet för de som är hungriga efter komfort och är redo att anpassa sin cykel efter sina behov.

Bli beredd på att dyka djupt in i funktioner och känslan av Natur Land, som står redo att ta ditt cyklingsintresse till en helt ny nivå.

Motor & Växlar

Skeppshult Natur Land är drivet med ett Shimano STEPS motorsystem, som är kända för sin driftsäkerhet. Med en stark motor på 250 Watt, är denna elcykel kapabel att köra upp till en topphastighet på 25 km/h, vilket är lagens maximum i Sverige för elcyklar.

Motorn jobbar tätt parat med en Shimano Nexus 7 växel vilket erbjuder en mjuk men distinkt växling. Cyklens 7 växlar ger dig en stor flexibiltet och gör det enkelt att anpassa farten oavsett om du cyklar i backig terräng eller genom stadens gator.

Vi gav motorsystemet 7.5 av 10 i vår utvärdering. En hög siffra, men också en siffra över vilken vi vet att Skeppshult kan klättra i framtida modeller. 7.5 är relativt bra – men inte fantastiskt. Det imponerade oss med sin driftsäkra prestanda och vänliga men kraftfulla respons mot förarens insats.

Batteri

Skeppshult Natur Land är utrustad med ett kraftfullt 36V 11,6Ah-batteri, som rymmer 418Wh. Detta mittmotorplacerade batteri ger utmärkt balans och ger
Skeppshult en oöverträffad räckvidd på upp till 100 km per laddning, beroende på förarens vikt, vägar och väder.

Batteriet girar enastående i vårt test och vi utdelade det ett högt betyg på 8.6 av 10, vilket även inkluderar priset i förhållande till dess prestanda. Detta är faktiskt bra, nästan fantastiskt. Denna höga poäng beräknades på batteriets förmåga att bibehålla effekt även under långa cykelturer och vid högre hastigheter. Det laddas också relativt snabbt, vilket gör Skeppshult Natur Land till en smart investering för dem som behöver transportera sig själva med minimala stopp och uppståndelser.

Bekvämlighet och Körupplevelse

När det kommer till elcyklar kan vi inte förneka den otroliga känslan av att vara i full kontroll av vårt färdmedel. Med Skeppshult Natur Land, en elcykel designad för damer, finns det mycket att berömma om bekvämligheten och körupplevelsen. Ett radikalt test har gett denna hyllade cykel en stark skala på 8.4 av 10 i ren komfort och åkkänsla.

Den här elcykeln, med sina 25 kg, kan vid första anblicken ses som något tung. Men låt inte siffran lura dig! Faktumet att den väger lite mer ger den faktiskt en imponerande stabilitet på vägen. Det här är inte en smärtfri detalj att förbise. Stabilitet på en elcykel kan göra enorm skillnad, särskilt vid högre hastigheter och ger dig fördelen av ett massivt självförtroende när du glider nerför stadens gator.

Skeppshult Natur Land är också utrustad med 27,5-tums däck. Varför spelar detta en roll, undrar du kanske? Jo, en större hjuldiameter erbjuder betydligt bättre rullmotstånd. Detta innebär att cyklingen blir mindre ansträngande, vilket hjälper dig att behålla din energi längre. Dessutom förbättrar de större hjulen också cykelns förmåga att ta sig an ojämnheter och förhindrar att du känner varje sten eller grop på vägen.

En annan anledning till att vi ger Skeppshult Natur Land en bekvämlighetsskala på 8.4 av 10, strax över ””relativt bra””, är den obestridliga körupplevelsen. Den här elcykeln för damer är inte bara bekväm att sitta på, den är också en ren njutning att cykla på.

Kvalitet och hållbarhet

När du pratar elcyklar är kvalitet och hållbarhet två kritiska överväganden. Elcykeln Skeppshult Natur Land hävdar en stark position i dessa kategorier, med en imponerande rating på 8.1. Siffran talar själv om produktens premium-känsla och robusta konstruktion.

När du kastar ett öga på Skeppshult Natur Land märker du strax dess sofistikerade, minimalistiska design som andas kvalitet. Den ramen är omsorgsfullt tillverkad, inte bara för att se bra ut, men också för att varsla om många års trogen tjänst. Varje detalj, från kedjestaget till sadelstolpen, är genomtänkt för ultimat hållbarhet.

Cyklar du på grov terräng? Oroa dig inte. Skeppshult Natur Land är lika redo för äventyret som du är. Detta blandas med sin förmåga att behålla sin högkvalitativa glans och effektiva prestanda under en längre tidsperiod, gör det intrycket som Skeppshult Natur Land är värt varenda krona.

Priset

Skeppshult Natur Land får ett starkt genomsnittligt värde på 7.8 för dess pris till värde förhållande. Och med tanke på att denna trotjänare kommer in under 35 000 kr, sätter det en rejäl punkt för argumentet att kvalitet behöver komma med ett högt pris.

Även om den kanske inte är den billigaste på marknaden, får du det du betalar för och mer med Skeppshult Natur Land. Dess högkvalitativa material och oslagbara hållbarhet gör att du sparar pengar på lång sikt, då det minskar behovet för kostsamma reparationer och utbyten.

Dessutom, låt oss inte glömma det besparingar du får med elcykling överallt. Du kommer att skära ned på bränsle- och transportutgifter samtidigt som du gör en solid investering i din hälsa och vår planet. Därför är vi säkra på att du kommer att anse prislappen på Skeppshult Natur Land vara väl värt det.

Skeppshult Natur Land

Select Dynamic field

Andra Recensioner Av Elcyklar: