• Hem
  • Avelo Tourmalet: Test, Recension & Omdöme

Avelo Tourmalet: Test, Recension & Omdöme

Senaste Uppdaterad: 19/07/2023

Sammanfattning Av Avelo Tourmalet

AVELO Tourmalet-elcykeln är perfekt för dem som vill ha en mångsidig elcykel som kan hantera olika underlag som asfalt, grus och stigar. Med hydrauliska skivbromsar och 7 växlar från Shimano erbjuder den både säkerhet och anpassningsbarhet. Dess stora Samsungbatteri på 540 Wh ger en imponerande räckvidd på upp till 50-65 km, vilket gör den idealisk för längre turer. AVELO Tourmalet är en prisvärd elcykel som passar bra för både stadsmiljöer och mer äventyrliga terränger. För de som är nya på elcyklar är det en perfekt modell att börja med, med dess pålitliga drift och användarvänliga funktioner.

Fördelar

- Kraftfullt och pålitlig batteri med bra räckvidd (och elektrisk display)
- Driftsäker och pålitlig modell
- Klarar av olika underlag extremt bra tack vare rejäla däck

Nackdelar

- Inga stänkskydd varken fram eller bak
- Lite dyrare modell i jämförelse med andra Avelo-modeller

Vår Ranking Av Avelo Tourmalet

Värde/Pris:

8.6

Motorprestation:

8.1

Batteri:

8.4

Körkänsla:

8.3

Hållbarhet:

8.1

Vårt Betyg:

8.3

Motor & Batteri


Motor:

Ananda

Motorplacering:

Navmotor

Motoreffekt:

250 Watt

Topphastighet:

25 km/h

65 km

Övriga Specifikationer


Växelreglage:

Shimano RD-TZ500-GS

Antal växlar:

7 st

25 kg

Kön:

Herr

I detta test recenserar AVELO Tourmalet, en av de mest spännande elcykeln på marknaden idag. AVELO Tourmalet är den mångsidiga och prisvärda elcykeln designad för att tackla alltifrån stadskörning till landvägar och stigar, vilket gör den till en perfekt följeslagare för både elcykelentusiaster och nybörjare.

Så sätt dig ner och gör dig redo för en resa genom en fullständig recension som lovar att vara lika unik och spännande som en cykeltur på den allsidiga AVELO Tourmalet.

Motor & Växlar

En viktig detalj som vi alla är nyfikna på är hur väl motorn och växelsystemet presterar på en elcykel. Vår testkörning med Avelo Tourmalet spelade direkt på det här kortet. Med en kraftfull Ananda motor på 250 watt, uppfyllde cykeln lösningen på hastighetskraven som många cykelälskare ställer. När du trampar på detta underverk till fordon, kan du smidigt nå topphastigheten på 25 km/h, en bedrift inte alla elcyklar kan skryta med.

Avelo Tourmalet’s växlingssystem, utrustat med ett shimano RD-TZ500-GS, 7-växlat system, är bland de bästa vi har hanterat. Byte mellan växlarna är sömlöst, vilket ger överlägsen kontroll och smidighet, speciellt på kuperad terräng. På vår skala från 1-10 fick motorsystemet och växlarna en imponerande rating på 8.1. Det kan inte klassas som det bästa vi har sett, men det är definitivt nära toppen.

Batteripresentation

Gå inte vilse i tekniska specifikationer utan att notera en annan stjärnprestationspunkt – batteriet. Denna elcykel kommer med en 36V 15Ah – 540Wh navmotor som har kapacitet att hålla din färd levande under en seriös distans av 65 km. Det fantastiska med batteriet är inte bara dess uthållighet, men också dess prestanda under hela cykelturen.

I vårt grundliga test, var tid och tid igen Avelo Tourmalets batteri en pålitlig energikälla, en vital del i att leverera en fantastisk cykelupplevelse. Om det är en dagstur eller en pendling till jobbet, håller detta batteri ryggen fri och ger en anmärkningsvärd hjälpande hand när du behöver den.

Baserad på vår utvärdering, var batteriprestandan en klar vinnare med en hög rating på 8.4 på vår skala. Även med höga krav på långvarig prestanda, håller Avelo Tourmalets batteri takten med förtroende och styrka. Hela resan blir smidig och njutbar, återspeglad i vårt höga betyg på batteriets pålitlighet och prestanda.

Körupplevelse & Bekvämlighet

Kliva först ombord på Avelo Tourmalet elcykeln, inser du genast att det här handlar om en annan typ av cykeltur. Med sina 25 kg och 27,5″” däck, är denna herrecykel robust och stadig, men samtidigt smidig och flexibel.

Under vårt test av denna sensationella elcykel, har vi satt cykelkomforten i starkt fokus. Och Tourmalet levererade – som på rails. Rätt upp på topplistan i vårt cykelcomfort-index landade cykeln starkt på en hög 8,3 av 10. Det är värt att nämna att på vår skala representerar ett värde runt 8,0 en relativt bra cykelupplevelse, medan en siffra närmare 9,0 verkligen betyder att vi hamnat i den absoluta toppen.

Men vad innebär det härliga betyget 8,3 i praktiken? Jo, detta innebär att Tourmalet glider fram lätt och ledigt på både stadens stressande asfalt och landsvägens inbjudande grus. Känslan när man svävar över trottoarkanter och gupp är fantastisk, det mjuka svaret från fjädringen gör varje tur till en njutning. Inte nog med det, handtag och sadel är dessutom utformade för att ge optimal bekvämlighet under längre turer – ingen mer värk i rygg och handleder.

Oavsett om du ska till jobbet, bort till vänner på andra sidan staden, eller helt enkelt njuta av en ledig helgtur på någon härlig cykelväg, kommer Tourmalet att ge dig en körupplevelse utöver det vanliga. Dess fantastiska cykelkomfort gör att du ser fram emot varje tur med ett leende.

Hållbarhet och Kvalitet

Med ett imponerande värde på 8,1, skapar den här elcykeln definitivt förhöjda förväntningar när det kommer till hållbarhet och slitstyrka. Om vi dyker ner i de tekniska detaljerna, är det lätt att inse att denna elcykel, känd som Avelo Tourmalet, inte är någon dussinvara när det gäller kvaliteten på utförandet.

Efter noggranna tester kan vi säga att denna elcykel är skapad på ett sätt som innebär att den klarar av att tas ut på en lång tur, även på tuffare terräng, utan några bekymmer. Den robusta konstruktionen och de högkvalitativa delarna samverkar för att hålla den här cykeln på vägen, oavsett vad du än bjuder den på. Med prestandan och hållbarheten i ett och samma paket, är Avelo Tourmalet inte bara skapad för att klara av belastning, utan också för att var länge. Den som uppskattar kvalitet i varje del av sin elcykel, kommer att finna att Avelo Tourmalet levererar mer än förväntat.

Prisvärdhet och Värde

Med ett pris under 20,000 kr är Avelo Tourmalet definitivt i vägkanten när det gäller prisvärdhet inom marknaden för elcyklar. Vårt prisvärdeindex, baserat på kostnad jämfört med vad du får i form av prestanda och hållbarhet, landar på mer än lovande 8.6.

Givet alla dess finesser och robusta konstruktion, uppvisar Avelo Tourmalet ett faktiskt värde som övergår en vanlig elcykel. Inkluderat i priset får man en hållbar konstruktion, pålitlig prestanda och tillräckliga kvalitetskomponenter för att rättfärdiga kostnaden. Amen till det.

Om du letar efter en elcykel som går längre, presterar bättre och kostar mindre än de flesta andra på marknaden, kan Avelo Tourmalet mycket väl vara svaret på dina böner. Med dess berömda balans mellan pris och kvalitet, är det en investering för långtidsbruk, svår att matcha för dess konkurrenter.

Avelo Tourmalet

Select Dynamic field

Andra Recensioner Av Elcyklar: