• Hem
  • VidaXL Elcykel: Test, Recension & Omdöme

VidaXL Elcykel: Test, Recension & Omdöme

Senaste Uppdaterad: 19/07/2023

Sammanfattning Av VidaXL Elcykel

Denna ihopfällbara elcykel är lätt, kompakt och lätt att transportera, vilket gör den idealisk för människor som har begränsat utrymme eller ofta behöver flytta sin cykel. Den är utrustad med en 250 W motor, som tillåter hastigheter upp till 25 km/h, och ett högkvalitativt litiumjonbatteri som ger en körsträcka på 50-60 km med PAS. Cykelns ram, styre och hjul är gjorda av en hållbar aluminiumlegering, medan sadelhöjden och styrets höjd är justerbara. Dessutom inkluderar den en LED-display, tre hastighetsnivåer, en V-broms frambroms, en trumbroms bakbroms, och en hopfällbar sadelstång med upphängning.

Fördelar

- Mycket billigt alternativ
- Enkel och snabb att fälla ihop och ta ut
- Relativt hållbar konstruktion

Nackdelar

- Svag motor

Vår Ranking Av VidaXL Elcykel

Värde/Pris:

8.4

Motorprestation:

7.7

Batteri:

7.6

Körkänsla:

8.0

Hållbarhet:

8.0

Vårt Betyg:

7.94

Motor & Batteri


Motor:

Egen

Motorplacering:

Mittmotor

Motoreffekt:

250 Watt

Topphastighet:

25 km/h

40 km

Övriga Specifikationer


Växelreglage:

Egen

Antal växlar:

3 st

24 kg

Kön:

Unisex

Välkomna till vår omfattande recension där vi testkör och analyserar VidaXL Elcykel, en av marknadens hetaste elcyklar för tillfället. VidaXL är en kompakt och ihopfällbar elcykel med robust aluminiumkonstruktion, topppresterande 250 W motor och ett högkvalitativt litiumjonbatteri, vilket gör den perfekt för de med begränsat utrymme och behov av praktisk transport.

När du läser vidare, kommer du att upptäcka allt som denna fantastiska e-cykel har att erbjuda och varför den kanske är din nästa smarta investering.

Motor & Växlar

När det kommer till möjligheten att göra de mest utmanande terrängerna till en enkel söndagsrunda, glider VidaXL Elcykel in med en helt okej motor. Under huven gömmer sig en egenproducerad 250 Watt-motor, som proffsigt hanterar snabba accelerationer och kan ta dig upp till 25 km/h på några få sekunder.

För att ge dig ännu mer kontroll över din upplevelse, har VidaXL klämt in 3 egenproducerade växlar rakt under dina fingertoppar. Detta system gör det enkelt för dig att skräddarsy din färd, oavsett om du kör uppför, nerför eller på platten. Under vårt utförda test gav vi dess motorprestanda en stark 7.7 av 10. I jämförelse med sin konkurrens, kan den inte klaga över detta resultat. Det är sant att det finns mer kraftfullare alternativ på marknaden, men med tanke på priset ger VidaXL dig otrolig valuta för pengarna.

Batteri

Nu ska vi dyka ner i de laddade detaljerna, batteriet. Med en mittmotor på 24V och ett 8Ah-batteri har VidaXL en total energiförbrukning på 300 Wh. Detta har visat sig vara tillräckligt för att kunna ta dig en helt orörd sträcka på 40 km, vilket är djupt imponerande för ett fordon i denna klass. Under vårt rigorösa test gav vi energisystemet en stark bedömning på 7.6 av 10. Även om vi verkligen skulle ha älskat att batteriet skulle ha varit något mer hållbart, kan vi fortfarande uppskatta hur pålitligt det är. Trots att det inte möter kraven för en 8.0 rankning, ligger det tätt intill och utmärker sig som ett starkt, pålitligt alternativ som med enkelhet kan hantera de flesta av dina turer.

När allt kommer omkring, visar VidaXL Elcykeln upp en stark prestanda i både motorns kraft och batteriets uthållighet, och erbjuder en prisvärd och överlägsen körupplevelse. Med dessa komponenter på plats, kräver den respekt på gatorna och en tydlig plats i din inköpslista.
Att varva upp VidaXL Elcykel ger genast en tyngdkänsla man inte kan förbise. Ät 24 kg är den byggd för stabilitet, underlättande för de som inte är vana vid lättvikterscyklar. Dess robusta utformning och välbalanserade struktur tjänar inte bara som en påminnelse om dess kvalitet utan ger också ett lugnande förtroende när man ger sig ut på vägarna.

Bekvämlighet & Körkänsla

Cykeln passar för alla, med sin unisex-design och dess 20-tums hjulstorlek. Dessa attributer gör den till en idealisk val för alla, oberoende av kön eller cykelfärdighet. Den bjuder upp till en bekväm, förlåtande resa som lämpar sig för såväl stadspendlare som weekendäventyrare.

Sen övergår vi till det faktiska körturet. Vi tilldelade det en solid 8 av 10, vilket återspeglar de behagliga känslorna vi fick under testerna. VidaXL Elcykel levererar en otroligt mjuk, nästan smörig, rullning på både flacka ytor och kulliga terränger. Den responsiva kraftaggregatet adderar till glädjen att känna vinden mot ansiktet utan att kämpa med hastigheten. Det är som att ha en stillsam paddeltur på en borstad gyllene sjö, i all sin lugna prakt. Du behåller kontrollen, men med ett extra stråk av bekvämlighet.

Kvalitet och hållbarhet

Med en imponerande 8 av 10 inom kvalitet och hållbarhetsindikatorn, gör VidaXL Elcykel ett solitt avtryck på elcykelmarknaden. Snarare än att bara flyga förbi, så är den här cykeln konstruerad för att tåla tidens tand. Och det börjar med dess robusta ram – en slitstark följeslagare genom potthål, grusvägar och till och med dina mest vågade äventyr.

Detta är en elcykel som känns rejäl. Den står emot dagligt slitage med en otrolig enhetlighet, vilket gör den till ett pålitligt val för de outtröttliga pendlarna bland oss. Så börja planera för din pendling genom regn, skruva upp din reslust för natten och sfär fram på den offentliga cykelbanan med självförtroende. Med VidaXL Elcykel i din ägo, är här inga bekymmer på horisonten, bara ren, obesvärad elsycling njutning.

Pris och värdeförhållande

De sista viktiga punkterna att tänka på när det kommer till VidaXL Elcykel är priset och värdet det ger. Med ett pris under 15000 kr, kan den först verka lite dyr för de budgetmedvetna bland oss. Men låt oss dyka djupare ner.

Har man VidaXL Elcykeln som sin vägkamrat, får man enastående prestanda och robusthet, vilket ger cykeln en intressant vinst i värdeförhållandet, 8.4 av 10. Det handlar inte bara om tillfälligt pris utan det långvariga värdet av din investering. Den här cykeln ger just det – en solid följeslagare för ditt dagliga pendlande och äventyrsbundna helger. Med tanke på dess högkvalitativa komponenter och hållbar design, gör priset verkligen rättvisa med tanke på vad man får för pengarna.

Så, om du frågar oss, är VidaXL Elcykel en investering väl värd att överväga. Börja äventyr, släpp lös din äventyrsanda. Med VidaXL, pumpas elcykelkörningen upp till en hel ny nivå.

VidaXL Elcykel

Select Dynamic field

Andra Recensioner Av Elcyklar: