• Hem
  • Skeppshult Favorit: Test, Recension & Omdöme

Skeppshult Favorit: Test, Recension & Omdöme

Senaste Uppdaterad: 19/07/2023

Sammanfattning Av Skeppshult Favorit

Skeppshult Favorit är en elcykel som kombinerar klassisk design med modern eldrift, utrustad med Shimanos minsta mittmotor och en minimalistisk lysdiodpanel istället för en stor display. Cykeln har en retrokänsla med sin stålstomme, men kommer med moderna funktioner som 7 växlar, batteriljus, pakethållare med klick-in-fäste och skivbroms fram. Den saknar dock dämpning och har en upprätt sittställning, vilket gör den mer lämplig som stadscykel snarare än för långdistanscykling. Trots detta kan den klara upp till 150 km på eco-läge. Skeppshult Favorit passar äldre cyklister som värdesätter en enkel, bekväm och funktionell elcykel över tekniska detaljer och sportiga prestanda. Den finns tillgänglig i både herr- och dammodell, och det finns en snarlik modell kallad Stil El, utrustad med en kraftigare E6110 motor.

Fördelar

- Tystgående och pålitlig motor som kan styras via en mobilapp
- Bra lastmöjligheter med ordentlig pakethållare och korg
- Lång räckvidd

Nackdelar

- Svag i uppförsbackar

Vår Ranking Av Skeppshult Favorit

Värde/Pris:

8.0

Motorprestation:

7.5

Batteri:

8.8

Körkänsla:

8.4

Hållbarhet:

8.0

Vårt Betyg:

8.14

Motor & Batteri


Motor:

Shimano STEPS

Motorplacering:

Mittmotor

Motoreffekt:

250 Watt

Topphastighet:

25 km/h

100 km

Övriga Specifikationer


Växelreglage:

Shimano Nexus

Antal växlar:

7 st

25 kg

Kön:

Dam,Herr

Välkommen till vår djupgående recension av Skeppshult Favorit, en elcykel som har testats från sadel till pedal för att ge dig en fullständig blick bakom styret.

En stilfull kombination av gammeldags charm och modern teknik, Skeppshult Favorit presenterar sig som en ”urban essential”, ideal för den äldre och stilmedvetna cyklisten som vill pendla i staden med enkelhet och komfort.

Motor & Växlar

Denna recension fortsätter med en djupdykning i Skeppshult Favorits hjärtat, nämligen dess banbrytande motor och växelsystem. Elcykeln är utrustad med en Shimano STEPS motor som packar en skön 250 Watts kraft. Den har en topphastighet på 25 km/h, vilket ligger i linje med vad de flesta elcyklister förväntar sig. Hastigheten i kombination med smidigheten i Shimano Nexus 7-växelssystemet gör den här elektrisk cykeln till en dröm att köra i varierande terränger och i olika väderförhållanden.

Under vårt test fick Skeppshults motor och växelsystem ett värde på 7.5, vilket närmar sig den högre änden av vår skala. Med andra ord, det är ett robust och tillförlitligt system, men det finns vissa områden som har utrymme för förbättring, vilket hindrar det från att nå upp till toppbetyg.

Batteri

Vill du spendera mer tid ute på vägarna och mindre tid hängande över laddstationen? Då kommer du att älska Skeppshult Favorits batterilivslängd! Utformad med en Mittmotor på 36V 11,6Ah, har detta batteri en kapacitet på 418Wh, vilket kan få dig att resa upp till 100 km på en enda laddning! För utomhusentusiaster som letar efter en lång livslängd i sina elcyklar, kommer denna modell att bli din nya favorit.

Baserat på vårt test fick batteriet imponerande 8.8 av 10 på vår ranking. Den särskilda kraft och effektivitet i detta batteri gör det möjligt att tackla långa resor utan oro även om de naturliga utmaningarna som kommer med längre resor som växlande terräng och vindförhållanden.

Bekvämlighet & Körupplevelse

Att ta första steget och sätta sig på den glänsande Skeppshult Favorit är som att kliva in i en helt ny värld av elektriska cyklar. Lätt, styv och kraftfull med sina 25 kg, ger denna 28-tums damcykel en enastående känsla av stabilitet och kontroll. Den kan prövas och utmanas på både vägar och stigar och levererar alltid konsekvent prestanda.

Att cyklar kommer i olika former och storlekar är inte en nyhet för någon. Men sällan möter vi en elcykel som Skeppshult Favorit, en cykel som inte bara uppfyller sina löften på papperet, utan även förvånar när man faktiskt sitter på den. Körupplevelsen är oändligt smidig – du känner varje växling och motorns kraft och effektivitet gör cykelturen till en lättnad snarare än en belastning.

På vår bekvämlighetsskala, där vi mäter och betygsätter cykelns allmänna skönhet att rida på mellan 1 till 10, klämmer Skeppshult Favorit fast sig med en imponerande 8.4. Detta värde är väl över medianlinjen, vilket betyder att designen, konstruktionen och val av material alla samarbetar för att erbjuda en cykelupplevelse av premiumkvalitet. Passningen och känslan av cykeln skänker körkomfort som få kan matcha, vilket ger dig lust att fortsätta pedala timme efter timme.

Kvalitet och hållbarhet

När vi pratar om Skeppshult Favorit, kan vi verkligen säga att denna elcykel inte bara lever upp till dess namn, utan överträffar det. Den hållbarheten och slitstyrkan denna tvåhjuliga skönhet belönar dess användare med är verkligen att betrakta som imponerande. Under vår intensiva och noggranna testning levererade modellen en fantastisk slitstyrka, vilket kört den väl förtjänta positionen som en ’top-runner’ i sin kategori.

Från sadel till styre, varje del av Skeppshult Favorit uppvisar strålglans av en produkt som är ämnad att hålla och tillgodose dina resbehov i lång tid framöver. Oavsett om det gäller daglig pendlare eller helgturister, har dess robusta konstruktion och utmärkta byggstandard lovats att ge en poetisk kombination av pålitlighet och effektivitet. Det är därför inte förvånande att vi ger den en stark 8.0 på vår hållbarhetsskala, vilket representerar det höga värdet som den här underbara cykeln tillför till dess ägare.

Pris

När det kommer till prisvärdhet, sätter Skeppshult Favorit en häftig standard. Om du letar efter en pålitlig elcykel med snabb start, laddningstid och en blytung hållbarhet, då är Skeppshult Favorit varmt rekommenderad. Och bäst av allt, för de fördelar och bekvämligheter det ger, kan du ta hem den för mindre än 30000 kr!

Vi rankar Skeppshult Favorits prisvärdhet som en 8.0 på vår skala. Även om den kanske inte är billigaste alternativet där ute, erbjuder den definitivt ett imponerande värde för pengarna. När vi räknar in dess slitstyrka och hållbarhet, är det en investering som kommer att betala sig själv över tid. Med Skeppshult Favorit skulle du få mycket mer än vad du betalar för.

Effektiv, pålitlig, prisvärd och robust: Skeppshult Favorit levererar på alla punkter utan att spräcka budgeten. Kort sagt, en prisvärd kompis som är redo att bli din följeslagare på vägen!

Skeppshult Favorit

Select Dynamic field

Andra Recensioner Av Elcyklar: