• Hem
  • Momas Ultimate Carbon: Test, Recension & Omdöme

Momas Ultimate Carbon: Test, Recension & Omdöme

Senaste Uppdaterad: 19/07/2023

Sammanfattning Av Momas Ultimate Carbon

Denna elcykel är utformad för seriösa cyklister, med ett kraftfullt integrerat system från Bafang som möjliggör längre, snabbare och brantare turer. Dess Bafang MMG520-motor producerar ett vridmoment på 95 Nm, och tack vare det stora 36V 20Ah - 720Wh batteriet kan cykeln nå en räckvidd på upp till 140 kilometer. Kvalitetskomponenter inkluderar Continental Mountain King-däck, en Carbon T700-ram, Shimano-växlar och Shimano altus hydrauliska skivbromsar, samt en dämpargaffel med 100 mm vandring. Denna cykel är lämplig för kvalitetsmedvetna cyklister.

Fördelar

- Extremt kraftfull motor med hela 95 Nm vridmoment vilket ger snabb acceleration och kraft i uppförsbackar
- Extremt kraftfullt batteri
- Kraftiga hydrauliska skivbromsar
- Går att få motoroptimering för att gå upp till 40 km/h

Nackdelar

- Stor och lite svårhanterad modell

Vår Ranking Av Momas Ultimate Carbon

Värde/Pris:

7.5

Motorprestation:

9.3

Batteri:

9.4

Körkänsla:

8.4

Hållbarhet:

8.8

Vårt Betyg:

8.68

Motor & Batteri


Motor:

Bafang

Motorplacering:

Mittmotor

Motoreffekt:

250 Watt

Topphastighet:

25 km/h

110 km

Övriga Specifikationer


Växelreglage:

Shimano Deore

Antal växlar:

10 st

28 kg

Kön:

Unisex

Välkommen till vår gedigna genomgång och test av den framstående elcykeln Momas Ultimate Carbon, som garanterat kommer att fascinera alla elcykel-entusiaster.

Med sitt kraftfulla Bafang-system och förstklassiga komponenter, såsom Shimano-växlar och hydrauliska skivbromsar, är denna elektroniska terrängcykel idealisk för seriösa cyklister som vill ha kvalitet, prestanda och en stötande 140 kilometers räckvidd på sina äventyrliga turer.

Fortsätt gärna att läsa för att fördjupa dig i vår omfattande analys, där vi tar fram alla unika fördelar med denna fantastiska elcykel – du kommer inte att bli besviken.

Motor och Växelprestation

Momas Ultimate Carbon elcykel kommer kraftfullt utrustad med en Bafang-motor på 250 Watt, utrustad för att ge hastigheter upp till 25 km/h. Den symboliserar det perfekta sambandet mellan prestanda och effektivitet, vilket för oss, inom testgruppen, kändes som en rusig åktur i fritt fall. Naturligtvis, skulle vi inte kunna tala om den här imponerande hjälpkraften utan att nämna Shimano Deore 10-växlarna, som erbjuder briljant kontroll och smidig övergång mellan olika körmönster.

Till synes liten, men kraftfull, påminner Bafang-motorn oss om det gamla ordspråket att ””storleken inte alltid spelar roll””. Detta system levererade ett imponerande resultat av 9.3 på vår prestandaskala. I sammanhanget är 8.0 relativt bra och 9.0 är redan uppe i den högsta klassen, vilket gör denna motor till en överpresterare i vårt test.

Batteriets prestanda

Elcyklar och deras batterilivslängd går hand i hand. Resten av cyklar-hemvärlden håller andan och väntar på att se hur långt Momas Ultimate Carbon med dess 36V 20Ah – 720Wh mittmotorns batteri kan ta den. Svaret, häpnadsväckande 110 kilometers räckvidd på en enda laddning!

Det finns alltid bekymmer kring batteriets hållbarhet, men i detta fall klarade Momas sig med bravur. Vårt omfattande test av cykelns uthållighet gav den ett imponerande 9.4 i sitt kvalitativa värde där 8.0 skulle ha varit ganska bra och 9.0 betecknas som utmärkt kvalitét. Motorernas och batteriets samverkan resulterar i att Momas Ultimate Carbon är brilljant och standariserar nivån för batteriprestanda inom elcykelvärlden.

Bekvämlighet & Körupplevelse

När man utforskar bekvämligheten och körupplevelsen av Momas Ultimate Carbon elcykel kan man inte undgå att märka den beundransvärda balansen av innovativ design och prestanda. Denna elcykel, som väger 28 kg och har 29″” hjul, utstrålar en förförisk blandning av styrka och smidighet, passande för både män och kvinnor tack vare dess unisex-design.

Körupplevelsen med Momas Ultimate Carbon går det inte att förbise. Det första du kommer märka är hur lätt den tar sig fram, trots sin imponerande vikt. De 28 kg ger cykeln en stabil och trygg känsla, vilket skapar en körupplevelse full av självförtroende. Men det är också viktigt att påpeka att i jämförelsen med andra elcyklar i samma klass kan vikten vara en utmaning för vissa under längre cykelturer.

De 29″” hjulen adderar till den glidande körupplevelsen. De vara effektivt på olika terrängtyper och är starka nog att kunna hantera både stad och landsbygd. De ger en mjuk körupplevelse som komplimenterar cykelns övergripande komfort och hanterbarhet.

När det gäller bekvämligheten ogillar vi den ideén att sätta en exakt siffra på det, eftersom de varierar från person till person. Men om vi skulle, skulle vi ge den 8.4 på vår bekvämlighetsskala. Det här erbjuder ett ganska bra kvantitativt värde över hur bekväm Momas Ultimate Carbon är att köra. Det är mycket nära att vara ””väldigt bra””, och för oss indikerade det att den sanna styrkan i Momas Ultimate Carbon ligger i hur bekväm den är att använda regelbundet.

Slutligen kan vi säga att Momas Ultimate Carbon är mer än bara en elcykel. Det är en partner för ditt dagliga pendlande, din fritidstur i parken eller ditt äventyr ut på landet. Med sin konsekventa bekvämlighet och imponerande körupplevelse, levererar den en cykelupplevelse som sällan ses i den moderna elcykelvärlden.

Kvalitet och Hållbarhet

Hoppa ombord på Momas Ultimate Carbon och upplev vad sann kvalitet och robusthet innebär. Med en otrolig score på 8.8 när det kommer till kvalitet och slitstyrka, kommer den här pärlan till elcykel att tåla svettiga pendlingssessioner och krävande terräng lika bra.

Momas Ultimate Carbon skriker kvalitet, rakt från den strömlinjeformade kolfiberramen till de punkteringsresistenta däcken. Inte nog med att den ser proffsig ut, våra ingående tester har visat att detta inte är något enkelt skal – det finns mycket substans under den glänsande ytan. Till att börja med är ramen ovanligt robust, bestående av högkvalitativt kolfiber som inte bara är lätt utan även maximalt hållbart. Utrustad med pålitliga hydrauliska skivbromsar och komponenter av toppklass, överträffar denna elcykel verkligen förväntningarna.

På en skala från 1 till 10, landar Ultimate Carbon på en stark 8.8. Det är inte vanligt att se denna nivå av kvalitet och hållbarhet, särskilt inte i en marknad där tillverkare ofta kompromissar kvalitet för kostnadseffektivitet.

Prisvärde

Nu till det känsliga ämnet – prislappen. Är Momas Ultimate Carbon värd dess pris som sträcker sig under 40 000 kr? Vår kvantitativa analys ger den en 7.5, vilket är ett beundransvärt värde.

Ingen kan förneka – investering i ett kvalitets e-bike som Momas Ultimate Carbon kräver betydande ekonomiskt åtagande. Men om du söker långsiktig värde och pålitlighet, så är denna elcykel definitivt värd att överväga.

Det skapar en lyxig men ändå pålitlig upplevelse, vilket säkerställer att varje krona du spenderar ger dig optimal nytta. Dess hållbarhet betyder att du i långa loppet kommer att spendera mindre på underhåll och reparationer. Och med tanke på dess prestanda och förmåga till att stå emot tidens tand, blir det tydligt att detta inte bara är en cykel – det är en investering i enkelt och bekvämt resande i många år framöver.

Momas Ultimate Carbon kanske inte vinner priset för det mest inköpsvänliga alternativet. Men, på en skala av 1 till 10, ger vi det absolut en 7.5 för sitt prisvärde. Ett högt betyg som bekräftar att kvalitet kommer med sitt pris, men det är en kostnad som belönar dig i form av enastående prestanda och slitstyrka.

Momas Ultimate Carbon

Select Dynamic field

Andra Recensioner Av Elcyklar: