• Hem
  • Avelo Lourdes: Test, Recension & Omdöme

Avelo Lourdes: Test, Recension & Omdöme

Senaste Uppdaterad: 19/07/2023

Sammanfattning Av Avelo Lourdes

AVELO Lourdes är perfekt för personer som lever i stadsområden och cyklar mycket. Med en räckvidd på upp till 50-65 km kan den enkelt hantera dagliga pendlingar och kortare turer i staden. Med två olika ramstorlekar finns det alternativ för olika kroppstyper. Elcykeln är utrustad med en kraftfull Ananda HUB-motor, vilket ger pålitlig prestanda. Den levereras också med komplett stöd, fram- och bakskärmar samt pakethållare för praktisk användning. AVELO-elcykeln är lätthanterlig och har flera funktioner som underlättar cyklingen, inklusive promenadläge och cykelstöd. För de som söker en pålitlig och bekväm elcykel för stadslivet till ett förmånligt pris, är AVELO-serien ett utmärkt val.

Fördelar

- Lätt och smidig att köra
- Finns i två olika ramstorlekar för mindre och större personer
- Bra räckvidd
- Smidig pakethållare

Nackdelar

- Inte den starkaste motorn

Vår Ranking Av Avelo Lourdes

Värde/Pris:

8.8

Motorprestation:

8.0

Batteri:

8.3

Körkänsla:

8.3

Hållbarhet:

7.8

Vårt Betyg:

8.24

Motor & Batteri


Motor:

Ananda

Motorplacering:

Navmotor

Motoreffekt:

250 Watt

Topphastighet:

25 km/h

65 km

Övriga Specifikationer


Växelreglage:

Shimano RD-TZ500-GS

Antal växlar:

7 st

24 kg

Kön:

Herr

Välkommen till vår omfattande recension där vi dyker djupt ner i prestanda och specifikationer på den mycket omtyckta elcykeln – AVELO Lourdes. Optimerad för stadscyklister som söker bekvämlighet och pålitlighet, erbjuder AVELO Lourdes en kombination av räckvidd, kraft och användarvänliga funktioner med sin Ananda HUB-motor, pakethållare och promenadvänliga inställningar, vilket gör den perfekt för dagliga pendlingar och stadsäventyr av alla slag.

Häng med oss vidare och upptäck varför denna elcykel kanske är det smartaste köpet du kan göra för att revolutionera din resa genom storstadens jungel.

Motor och växlar

Avelo Lourdes sviker inte när det kommer till motorprestanda och växlingseffektivitet. Utstyrd med en effektstark Ananda-motor på 250 Watt, sätter denna elcykel standarden för hur en stabil och jämn resa ska kännas. Vid full kapacitet når den en topphastighet på hela 25 km/h, vilket ger dig friheten att komma fram snabbare än du kanske trott var möjligt.

Motorstyrkan kompletteras väl av det sömlösa Shimano RD-TZ500-GS växelsystemet. Är du någon som värdesätter smidighet och flexibilitet? Då kommer du definitivt att uppskatta de upp till 7 olika hastighetsinställningarna. Dessa går att justera efter din egen preferens och terrängens förutsättningar, vilket ger Avelo Lourdes en solid grund i mångsidighet.

Detta e-bike presterade riktigt bra i vårt omfattande test och fick en stark 8,0 i värdering. Inte helt perfekt alltså, men med tanke på alla dess funktioner och kapabiliteter, är det en imponerande prestation som försätter Avelo Lourdes i den övre delen av skalan.

Batteriprestanda

När det gäller batteriets prestanda går Avelo Lourdes verkligen inte att ignorera. Med en uppbyggnad baserad på en Navmotor och en 36V 12Ah – 432Wh batterikapacitet, positionerar cykeln sig skickligt bland elcyklar med lång batterilivslängd. Hur långt kan du då tänkas komma på en laddning? Håll i hatten – du kan förvänta dig en bländande räckvidd på upp till 65 kilometer.

I våra omfattande tester stod Avelo Lourdes ut för sitt batteri. På vår bedömingsskala fick batteriet en imponerande 8,3 – vilket markerar ett klart överlag högt värde. Detta innebär att du kan lita på att Avelo Lourdes kommer att hålla dig igång under lång tid på vägen, oavsett dina mål för äventyret. Med andra ord – cykeln är klar, när du är klar.

Körupplevelse & Bekvämlighet

En av de första saker som du kommer märka med denna cykel är dess vikt. På trots av att den väger in på hela 27.5 kg, har den en imponerande körupplevelse. Oroa dig inte för att få svetten att strömma, Lourdes tar hand om allt det tunga lyftet så att du kan njuta av din tur utan att känna det tunga motståndet.

När det kommer till bekvämlighet kan vi direkt se hur Avelo Lourdes cykeln har integrerat noggrant designade komponenter som passar in i sitt 27.5″” hjulstorlek. Denna specifika storlek hjul ger en mjuk och stadig upplevelse, och gör det möjligt att både hantera brokiga vägar och stadsgator med lätthet.

Så hur bra var det att cykla på den? Vårt test illustrerar att bekvämligheten definitivt briljerar. På en skala från 1-10, där 8.0 är relativt bra och 9.0 är väldigt bra, gav vi Avelo Lourdes herrcykeln en solid 8.3. Och tro mig, när vi säger 8.3, tänk dig ett mjukt, sömlöst segel genom staden, utan rädsla för ojämna vägytor eller branta backar. Kombinera detta med den känsla av frihet som ett el-assisterat kicks ger, och du har en riktigt bekväm körupplevelse.

Kort sagt, Avelo Lourdes för damer och herrar levererar verkligen när det gäller bekvämlighet och körupplevelse. Det är en elcykel som inte bara gör resan enklare, utan även roligare. Så, om du letar efter en cykel som skänker komfort och prestanda i en stilren förpackning, kan Avelo Lourdes mycket väl vara cykeln för dig.

Kvalitet och Hållbarhet

Få saker kan mäta sig med Avelo Lourdes elcykel när det kommer till kvalité och hållbarhet på marknaden – något som våra grundliga tester klart illustrerar. Med en robusthetsskattning på 8,1 av 10 gör inte cykeln mer än att imponera stort på oss.

Det här är en elcykel som inte bara är perfekt balanserad i sin konstruktion, utan som verkligen tar hem poängen när det gäller hållbarhet. Trots att vi utsatte Avelo Lourdes för en omfattande mängd slitage under våra tester, visade elcykeln en imponerande motståndskraft. Den tapperheten, rakt igenom elementens härdning, allt från slitstarka vägar till enkel vardagsanvändning, är något som både vi, och vi tror att du, kommer uppskatta.

Direkt ur lådan utstrålar Avelo Lourdes en robust och högkvalitativ känsla. Både ram och komponenter är av utmärkt kvalité och det är solklart att det här är ett fordon byggt för att hålla.

Kort sagt, trots sina något äventyrligt valda komponenter, står Avelo Lourdes stadigt i stormen och tacklar utmaningen med en helikopters försiktiga precision och en fyrhjulings otröttliga hållbarhet. På en hållbarhetsskala med maxpoäng på 10, ger vi en solid 8,1 till Avelo Lourdes.

Prisvärde

Vad gäller prisvärdhet? HA! Låt oss bara säga att Avelo Lourdes är en klippa i terrängen av elcyklar. Med en prisvärdering på 8,8 av 10, stiger denna elcykel strålande över konkurrenterna.

För mindre än 15 000 kr, kommer du svårt att hitta en bättre deal. Avelo Lourdes är en tydlig vinnare med tanke på de avancerade funktionerna, kraften och hållbarheten den erbjuder för priset. Den är säkert ingen billig investering, men för vad den ger, och det långa livet den förutspår, känns det verkligen som att det är en affär du inte vill missa.

Utöver att vara en utmärkt elcykel, är Lourdes också en mästare i att balansera sitt pris med sitt värde. Den dyrbara upplevelsen, komforten och hållbarheten överväger definitivt den initiala kostnaden. På vår prisvärdhetsskala toppar vi den med en fantastiskt hög siffra på 8,8.

Kort sagt, Avelo Lourdes är mer än bara en elcykel – det är en kraftfull, hållbar investering som ger enastående värde för priset. Och om vi får säga det – det är en riktig ””bang for the buck””!

Avelo Lourdes

Select Dynamic field

Andra Recensioner Av Elcyklar: