• Hem
  • Crescent Elder: Test, Recension & Omdöme

Crescent Elder: Test, Recension & Omdöme

Senaste Uppdaterad: 19/07/2023

Sammanfattning Av Crescent Elder

Crescent Elder är den perfekta elcykeln för dem som vill ha en pålitlig och välutrustad cykel för daglig användning. Med en tioväxlad Shimano-växelreglage, hydrauliska skivbromsar och låsbar framgaffel erbjuder den en smidig och säker körupplevelse. Dessutom har den ett praktiskt pakethållare och en inbyggd USB-port. Crescent Elder rankas som bäst i test av PriceRunner och hyllas för sin fantastiska körglädje och väl fungerande elassistans. Det enda negativa är den svårbegripliga färddatorn och högljudda växlar. Sammantaget är Crescent Elder en pålitlig och välutrustad elcykel för bekväm och pålitlig daglig pendling.

Fördelar

- Kraftfulla hydrauliska bromsar
- Högkvalitativ konstruktion med mycket bra hållbarhet
- Bekväm att cykla med, både med och utan elassistans
- Möjlighet att ladda enheter via USB-port

Nackdelar

- Relativt lång laddningstid

Vår Ranking Av Crescent Elder

Värde/Pris:

8.0

Motorprestation:

8.2

Batteri:

8.2

Körkänsla:

8.6

Hållbarhet:

8.9

Vårt Betyg:

8.38

Motor & Batteri


Motor:

Shimano STEPS

Motorplacering:

Mittmotor

Motoreffekt:

250 Watt

Topphastighet:

25 km/h

75 km

Övriga Specifikationer


Växelreglage:

Shimano Deore T6000

Antal växlar:

10 st

23 kg

Kön:

Herr

Välkomna till vår detaljerade genomgång och test av den prisbelönta elcykeln Crescent Elder, en elcykel som blir mer än bara ett transportmedel.

Crescent Elder skiljer ut sig som en pålitlig förstahandsval för personer som eftersträvar en bekymmersfri pendling varje dag, tack vare sin avancerade utrustning och ovärderliga tillägg som en tioväxlad Shimano växel, hydrauliska skivbromsar och USB-port, trots att dess färddator och högljudda växlar kan vara några hårda punkter för vissa.

Stanna kvar och fördjupa dig i vår recension för att upptäcka om Crescent Elder faktiskt lever upp till sitt rykte som en bäst i test-elcykel som kombinerar komfort och funktion på ett imponerande sätt.

Motor & Växelsystem

Det är dags att slå oss ner för en närmare titt på Cresent Elders vitala prestanda, nämligen dess motor och växlar. Med en Shimano STEPS-motor, skräddarsydd för att leverera en stabil effekt på 250 watt samt en topphastighet på 25 km/h, har denna elcykel potential att transportera dig med lätthet och snabbhet oavsett terräng. Men låt oss inte glömma bort dess växelsystem, Shimano Deore T6000 med 10 växlar, vilket ger en slående balans mellan prestanda och kontroll.

I vårt rigorösa testprestanda presterade detta motor- och växelsystem utomordentligt bra, och fick ett välbehövligt kvantitativt värde på 8.2. Det är en stark indikation på att Cresent Elders hjärta pulserar så självklart att det har blivit en tungviktare bland de bästa elcyklarna på marknaden idag. Med andra ord, prestandan är inte bara bra – den är utmärkt!

Batteri

Å andra sidan kommer vi nu att skifta vårt fokus till batteriet. Med ett mittmonterat 36V 11.6Ah – 504Wh-batteri är Crescent Elder ganska stolt över sina trumfkort när det gäller räckvidd. Batteriet bjuder på en förvånansvärt kraftfull prestanda, och ger dig möjlighet att utforska upp till 75 km på en enda laddning. Så vare sig du planerar att pendla till jobbet eller ge dig ut på en långutflykt, kommer denna cykel inte att svika.

Men hur står sig detta batteri i vår stränga testmiljö? Det briljerade faktiskt lika bra som dess motorsystem och fick en lika imponerande 8.2 i vår skala. Räckvidden är inte bara tillräcklig – den är mer än tillfredsställande och ger en behaglig känsla av frihet och oberoende.

Körupplevelse & Bekvämlighet

Hoppa upp på sadeln av Crescent Elders elcykel och förbered dig på en körupplevelse utöver det vanliga. Den här herrcykeln, med en ram på 28 tum, är inte bara en fröjd för ögat, utan även extremt bekväm att rida på. Låt oss djupdyka in i en mer detaljerad utvärdering!

Det första du kommer att märka när du tar din första tur på Crescent Elder är hur nästa obemärkt dess vikt på 23 kg blir. Trots att den kanske ligger i den tyngre änden av spektrumet, lyckas denna elcykel för herrar leverera en oklanderligt smidig körupplevelse. De subtila, men effektiva trampassistenterna, gör att ingen cykeltur kommer kännas för lång eller ansträngande. I stället blir varje utomhusaventyr en ren fröjd!

Det är dock bekvämligheten som verkligen får Crescent Elder att skina. Vårt interna testteam gav den solida 8.6 poäng av 10 när det gällde ren komfort. Den välstoppade sadeln, den optimala sittpositionen och den lätta styrningen bidrar alla till en otroligt välgjort, genomtänkt och framförallt bekväm cykel. En poäng över 8.0 är inte dåligt alls, men Crescent Elder märkbart utklassar flera konkurrenter genom att skala uppåt till 8.6.

Att sitta på en elcykel bör inte bara vara praktiskt och tidsbesparande, det bör också vara njutbart. Crescent Elder uppnår just detta och kombinerar effektivitet med nöje. Resultatet blir en körupplevelse som gör varje resa till en exklusiv åktur.

Kvalitet och Hållbarhet

Crescent Elder är ingen ordinär elcykel. Denna robusta och välbyggda maskin ger ett starkt intryck av riktigt hantverk. Dess kvalitet är inte bara synlig utan känns i varje detalj, från ramen till tramporna. Därför ger vi Crescent Elder ett anmärkningsvärt högt kvalitetsvärde på 8.9 av 10 efter vår grundliga testning.

Dess hållbarhet är toppklass. Crescent Elders mekanik har visat sig vara tålmodig i ansiktet på både hård terräng och väderets nycker. Är du ute efter en elcykel som inte bara fungerar tillfredsställande men som även håller för längden, är valmöjligheten uppenbar. Med en betygsättning på 8.9, kan du lita på att Crescent Elder kommer kämpa genom både vind, regn och snö för att leverera en komfortabel och säker tur varje gång.

Prisvärdhet

Crescent Elder kommer under ett prisav 35000 kr. Kan det låta mycket på ett första intryck? Ja. Men när du sätter detta i relation till den kvalitet och hållbarhet den erbjuder, blir prislappen lättare att förstå och acceptera. Vi kan betygsätta värdet utifrån pris till en stark 8 av 10.

Med tanke på den långsiktiga investering som en elcykel innebär, en investering i både din hälsa och miljön, kan vi lugnt säga att en Crescent Elder är prisvärd. Eller för att säga det på ett annat sätt – denna pålitliga kompanjon tjänar vartenda öre.

Crescent Elder

Select Dynamic field

Andra Recensioner Av Elcyklar: