• Hem
  • Skeppshult Nova: Test, Recension & Omdöme

Skeppshult Nova: Test, Recension & Omdöme

Senaste Uppdaterad: 19/07/2023

Sammanfattning Av Skeppshult Nova

Skeppshult Nova är en högkvalitativ elcykel tillverkad med stor omsorg av det välrenommerade svenska företaget Skeppshult. Den utrustas med Shimanos kraftfulla och slitstarka Steps-system, vilket ger en mjuk körkänsla och stabil assistans. Med en laddningstid på endast 4 timmar, kan batteriet ge upp till 125 km körsträcka och laddas över 1000 gånger innan det behöver bytas. Säkerheten är också prioriterad, med effektiv fotbroms, rullbroms fram, samt belysning både fram och bak. Cykelkorg och godkänt lås inkluderas vid köp. Skeppshult Nova passar dem som söker en hållbar, säker och prestandadriven elcykel.

Fördelar

- Bra batteri med lång räckvidd
- Bra utrustad med både ljus och packkapaciteter
- Prestandadriven konstruktion
- Snabb laddningstid

Nackdelar

- Inte den starkaste motorn

Vår Ranking Av Skeppshult Nova

Värde/Pris:

7.8

Motorprestation:

7.6

Batteri:

8.7

Körkänsla:

8.5

Hållbarhet:

8.3

Vårt Betyg:

8.18

Motor & Batteri


Motor:

Shimano STEPS

Motorplacering:

Mittmotor

Motoreffekt:

250 Watt

Topphastighet:

25 km/h

100 km

Övriga Specifikationer


Växelreglage:

Shimano Nexus

Antal växlar:

7 st

25 kg

Kön:

Dam,Herr

Välkommen till vår djupgående recension av Skeppshult Nova, där vi tar en riktigt god titt på denna högkvalitativa elcykel från det anrika svenska företaget Skeppshult.

Med Shimanos slitstarka Steps-system, upp till 125 km körsträcka på en enda laddning, och en mängd säkerhetsfunktioner, är Skeppshult Nova den ultimata elcykeln för miljömedvetna cyklister som inte vill kompromissa när det gäller prestanda och säkerhet.

Låter detta som den elcykel du har väntat på? Häng med oss vidare när vi dyker djupare i detaljerna kring denna eleganta och effektiva tvåhjuling.

Motor & Växlar

Nu över till kärnan av Skeppshult Nova – dess motor och växel. Med sitt hjärta i form av Shimano STEPS-motorn som levererar smidiga 250 Watt strömförsörjning, tog Nova oss fram till toppfart på 25 km/h på blinkande. Denna kraftfulla motor är en fröjd att bruka, vilket gör varje cykeltur – oavsett terräng – till en minnesvärd upplevelse.

Och priset på detta adrenalinfyllda åk? En liten 7.6 poäng på vår motorprestanda-skala. Medan detta inte kanske ger toppbetyg, är det fortfarande en stark prestation. Nova levererar pålitligt dag efter dag, med sin robusta Shimano Nexus växel med 7 nivåer. Att harmonisera en potent sjuväxel med motorns styrka, levererar Nova en blandning av kraft och kontroll som få kan matcha.

Batteri

Så vi vet att Skeppshult Nova konsekvent håller takten, men hur är det med dess batteri? Med en 36V mittmotor och ett svindlande 11,6Ah – 418Wh lithiumjon-batteri, har Nova kapaciteten att gå längre – mycket längre. I våra tester klarade Nova över 100 km på en enkel laddning. Det är en väsentlig sträcka, vilket bevisar att Novas kraft inte kommer på bekostnad av dess uthållighet.

En ännu mer imponerande prestation? Batteriet nackade en 8.7 på vår skala. Detta sticker ut som en betydande framgång, vilket visar att detta kraftpaket, trots flitigt användande, kan hålla sig självt länge i bänken. Sammantaget levererar Skeppshult Nova inte bara på roliga tider, utan också på längre turer, vilket gör varje tur till en minnesvärd resa.

Körupplevelse & Bekvämlighet

Med sina 25 kilo kan Skeppshult Nova kännas som en ordentlig pjäs, trots det förlorar den inte i lätthanterlighet. Genom att erbjuda en unik kombination av stabilitet och smidighet tar denna elcykel med lätthet sig fram såväl på rusiga stadsgator som vid strandpromenader. Dess dimensioner, 27,5 tum som är speciellt anpassad för damer, möjliggör en sittställning som både är komfortabel och ergonomisk.

När vi testade Skeppshult Nova kunde vi inte hjälpa utan att notera hur bekväm den var att åka på. Namnet ’Nova’ förmedlar en känsla av något nytt, extraordinärt och det klarar verkligen att leva upp till det. Cykelns skönhet är inte bara yttre, den utstrålar en fantastisk känsla över hela cykelturen.

Vi tilldelade Nova skalan 8.5 när det kom till komfort och körupplevelse, vilket är höjt över ögonbrynen i vår recensionsvärld. Med en sådan hög markering antyder det att cykeln har lyckats leverera mer än bara med sin minimalistiska estetik. Det visar att cykelturen kan bli en ren njutning, särskilt på en sådan här välbalanserad och säker partner.

Skeppshult Nova erbjuder en cykelupplevelse som inte ofta möter oss, en som är otroligt svår att överträffa. Varje liten detalj verkar vara genomtänkt, vilket resulterar i en elcykel som balanserar lika bra på stadens gatumiljöer som på landets golv och backar.

Kvalitet & Hållbarhet

När du sätter dig på sadeln och tar Skeppshult Nova elcykel på sin första färd, kommer du att känna den imponerande kvaliteten. Ett resultat av skickligt hantverk och en årtiondelang tradition av att producera Sveriges mest älskade cykelmärke. Vårt testteam här på ElCykelExperten gav Nova en hyllande 8.3 i hållbarhet och slitstyrka – ett resultat som bara bekräftar den legendariska konstruktionen.

Nova strålar av robusthet, designad inte bara för att transportera dig från punkt A till B, men för att göra just det, dag efter dag, året runt. Det svenska märkets höga standard är uppenbar hela vägen, från de tåliga däcken till det solitt monterade batteriet. Nova är skapad för att överleva tidens tand, ett resesällskap som inte sviker dig oavsett väder.

Prisvärde

Betrakta priset på denna eleganta enhjuling, och du kommer inse att Skeppshult Nova erbjuder mer än bara transportlösningar – men en pålitlig investering som betalar tillbaka sig själv. För mindre än 35000 kr får du en elcykel vars värde ligger långt över sin prislapp.

Vi har bedömt Novas pris-till-värde kvot till en stark 7.8, ett resultat som signalerar väsentlig karaktär och pålitlighet för pengarna. Visst, det finns billigare alternativ på marknaden, men få kan matcha Novas balans mellan prestanda, kvalitet och hållbarhet.

Så om du letar efter en elcykel för tyngre användning, luta dig tillbaka och koppla av eftersom Skeppshult Nova kanske är den smartaste investeringen du kan göra på cykelmarknaden idag. Hög kvalitet, beundransvärd hållbarhet och ett överkomligt pris – Nova är ett bevis på Skeppshults oupphörliga strävan efter perfektion.

Skeppshult Nova

Select Dynamic field

Andra Recensioner Av Elcyklar: