• Hem
  • Merida eBig.Tour 475: Test, Recension & Omdöme

Merida eBig.Tour 475: Test, Recension & Omdöme

Senaste Uppdaterad: 19/07/2023

Sammanfattning Av Merida eBig.Tour 475

Merida eBig Tour 475 EG är en robust och pålitlig elcykel utformad för att hantera krävande terräng. Trots dess stora vikt erbjuder den en stark och tålig konstruktion med kvalitetskomponenter. Även om den kanske inte är idealisk för stadspendling, är den utmärkt för de som vill ha långa, äventyrliga åkturer, som kustcykling under helger. Trots dess höga kostnad, erbjuder denna cykel en kombination av storlek, styrka och roligt åkande.

Fördelar

- Högkvalitativ konstruktion med fantastisk hållbarhet
- Stora kraftiga däck som klarar bra terräng
- Mångsidig design som klarar sig i många olika situationer
- Kraftig motor med bra acceleration

Nackdelar

- Relativt stor och tung i förhållande till många andra

Vår Ranking Av Merida eBig.Tour 475

Värde/Pris:

7.5

Motorprestation:

9.1

Batteri:

9.2

Körkänsla:

8.4

Hållbarhet:

8.8

Vårt Betyg:

8.6

Motor & Batteri


Motor:

Shimano EP8

Motorplacering:

Mittmotor

Motoreffekt:

250 Watt

Topphastighet:

25 km/h

60 km

Övriga Specifikationer


Växelreglage:

Shimano Altus

Antal växlar:

10 st

28 kg

Kön:

Unisex

Välkommen till vår djuplodande recension, där vi sätter Merida eBig.Tour 475 på prov, en elcykel som verkligen står ut ur mängden.

Med sin kombination av robusthet och elegans, riktar sig denna terrängtåliga e-cykel speciellt till de äventyrslystna som ser fram emot att navigera tuffa landskap snarare än att pendla dagligen i staden.

Häng med oss när vi avslöjar vad denna mäktiga best väcker som gör den till en fantastisk val för långa, äventyrliga turer, trots den saftiga prislappen.

Motor och Växlar

Nästa stopp på vår turné är Merida eBig.Tour 475’s motor och växel prestanda. Och om du frågar oss, det här är en del av cykeln som verkligen talar volymer. Driven av den mycket respekterade Shimano EP8, på 250 watt, har denna elcykel en maxhastighet på 25 km/h. Det kanske inte låter så mycket för er hastighetsfanatiker där ute, men varje pedalrörelse i upp till 25 km/h kommer med en överväldigande mjukhet och lättan.

Vad gäller växelpaketet, utrustad med Shimano Altus, sticker det ut i mängden. Med sina 10 växlar, ger det en avsevärd bredd av inställningsmöjligheter, perfekt för dem som gillar att ha kontroll över sina körinställningar. Med hjälp av detta system, kommer du att flyga upp branta kullar lika enkelt som du glider ner längs dem. Så, hur bra är verkligen detta system? Vi bedömer det till solid, hårresande 9.1 på vår tillförlitlighetsskala. Det är ett värde som skriker ””välbyggt””, vilket inte är förvånande med tanke på Shimano’s omtalade rykte.

Batteriprestanda

Låt oss nu prata lite om hjärtat av varje elcykel – batteriet. Merida eBig.Tour 475 använder ett mittmotor-batteri med 36V och en mäktig 20Ah kapacitet. Med andra ord, kraften av en riktig 750Wh. Om du är på jakt efter en långvarig ritt, ser det inte mycket bättre ut än så här. 60 km på en enda laddning är inget att fnysa åt.

Men, storlek är inte allt. Vi vet alla att tillförlitlighet betyder lika mycket. Lyckligtvis lever detta batteri upp till förväntningarna. I vårt test, presterade det exceptionellt väl med en nästan oförändrad prestanda även efter flera timmar på väg. Dess hållbarhet och tillförlitlighet forskräcker inte alls. Vi bedömer det till ett mycket imponerande 9.2 – vilket innebär att eBig.Tour 475 inte bara tar dig dit du vill, den försäkrar också att du kommer hem igen. Inget tvivel om det, Merida har skapat en batterimal!

Bekvämlighet & Körupplevelse

Att glida fram på en Merida eBig.Tour 475 är verkligen en upplevelse att njuta av. Tänk på att vi pratar om en elcykel som väger in på 28 kg och som präglar marken med sina stora 29″”-hjul. Med en unisex-design, kan denna cykel verkligen tilltala alla utanför de traditionella gränserna.

Nästan så pass att du kan glömma bort att du faktiskt rör dig framåt – det är verkligen den typen av körupplevelse du får med denna mästare på två hjul. Det omtänksamma konstruktionsarbetet skapar en känsla av rörelse och balans som är svår att överträffa.

Men hur står det sig när det kommer till bekvämlighet? Vi vet alla att den viktigaste delen sker i sadeln, inte sant? Och här, mina vänner, sker magin. Under vårt omfattande test, gav vi Merida eBig.Tour 475 en bekvämlighetsvärdering på 8.4. Detta betyder att den här sicklingen inte bara levererar på att vara rolig att köra, utan också på att hålla dig komfortabel under hela turen.

Ett värde av 8.4 kanske låter inom det över genomsnittliga spannet, och det stämmer. Den landar precis ovanför ””relativt bra””, men sjunker inte riktigt till ””väldigt bra””. Men låt inte siffrorna lura dig; elcykeln i fråga ger en bekvämlighet bortom siffror. Den ligger bekvämt under kroppen, erbjuder en mjukåkande upplevelse, och tillfredsställer samtidigt det inre behovet av litet äventyr varje gång du beger dig ut på vägen.

Kvalitet och Hållbarhet

Merida eBig.Tour 475 gjorde ett solidt avtryck när vi satt den under vårt ingående test. Med en imponerande poäng på 8.8 av 10 i vårt hårdföra hållbarhetstest, visade denna elcykel upp en kvalitet och tillförlitlighet som är svår att ignorera.

Med en kraftfull konstruktion som klarar av de mest utmanande terrängerna utan att tappa put, eBig.Tour 475 ger en ny definition till ordet ‘hållbar’. Den absolut högklassiga avvägningen mellan vikt och slitstyrka gör att denna trotjänare kan stå pall för det mesta. Den lätta konstruktionen erbjuder ändå robusthet, och kan leva igenom hundratals cykelturer utan att visa de minsta tecken på att ge upp.

När vi alltså säger att Merida eBig.Tour 475 har fått ett betyg på 8.8, borde du veta att varje decimalpunkt förtjänades med blod, svett och terräng. I jämförelse till andra elcyklar på marknaden, så håller denna givetvis sina löften med den unika kombinationen av hållbarhet, kvalitet och prestanda.

Prisvärdhet

När det kommer till att hitta en elcykel som känns lika generös i kvalitet som den är snäll mot plånboken, är Merida eBig.Tour 475 svaret. Den slår in under 50,000 kr märket med gott om värde för pengarna. Ungefär som att äta en gourmetmåltid för priset av en snabbmatsmåltid, får du ett överflöd av fördelar med denna elcykel.

Baserat på vårt värdringssystem har denna modell fått en gedigen 7.5 på skala av 1-10 när det gäller prisvärdhet. Det här är inte bara en elcykel, det är en investering i ditt dagliga liv, din hälsa och din miljö. Låt inte priset skrämma dig. Med tanke på dess slitstyrka, hållbarhet och vad den erbjuder, är det faktum att du kan få allt detta till ett pris under 50,000 kr, inget mindre än ett kap.

I en värld där priset ofta motsvarar kvaliteten, är det uppfriskande att hitta undantag som Merida eBig.Tour 475. Vi är verkligen imponerade och vi är säkra på att du också kommer vara det.

Merida eBig.Tour 475

Select Dynamic field

Andra Recensioner Av Elcyklar: