• Hem
  • Momas Jason Urban: Test, Recension & Omdöme

Momas Jason Urban: Test, Recension & Omdöme

Senaste Uppdaterad: 19/07/2023

Sammanfattning Av Momas Jason Urban

Momas Jason Urban+ är en hybrid-elcykel, utrustad för en bekväm och justerbar körställning med brett styre, vilket gör den mångsidig för både stads- och långdistanskörning. Dess breda däck bidrar till komfort och förmågan att hantera sämre underlag, men enklare framdämpare kan begränsa den på skumpiga vägar. Med åtta utanpåliggande växlar kan den starka motorn enkelt hantera de flesta förhållanden, även om de inte är optimala för intensiv vintercykling. Dessutom erbjuder Momas Jason Urban+ en realistisk räckvidd på upp till 100 km, vilket bekräftades under testkörningar i varmt väder på lägsta effektinställning.

Fördelar

- Mångsidig design som fungerar bar i olika tillfällen
- Möjlighet till motoroptimering för bättre energisparning och hastighetsökning med 10 % (lagligt)
- Kraftig motor och batteri för långa åkturer

Nackdelar

- Växlarna kan vara lite problematiska när man växlar manuellt

Vår Ranking Av Momas Jason Urban

Värde/Pris:

9.0

Motorprestation:

8.8

Batteri:

8.7

Körkänsla:

8.2

Hållbarhet:

8.4

Vårt Betyg:

8.62

Motor & Batteri


Motor:

Bewo

Motorplacering:

Mittmotor

Motoreffekt:

250 Watt

Topphastighet:

25 km/h

85 km

Övriga Specifikationer


Växelreglage:

Shimano Altus

Antal växlar:

8 st

25 kg

Kön:

Dam

Välkommen till vår djupgående recension, där vi satt Momas Jason Urban+ elcykel under luppen för att verkligen sätta den på prov.

Som en mångsidig hybrid-elcykel excellerar Momas Jason Urban+ inom både stads- och långdistanskörning, tack vare sin bekväma och justerbara körställning, brett styre samt dess kraftfulla motor och imponerande räckvidd på hela 100 km, vilket gör den idealisk för den urbana pendlaren eller långdistanscyklisten.

Häng med oss nu när vi dyker ner i detaljerna och upptäcker varför Momas Jason Urban+ kan vara den perfekta åkturen för just dig.

Motor & Växelreglage

Körkraften på Momas Jason Urban gör den till en verklig prestandamaskin. Utrustad med en Bewo-motor på 250 Watt klarar denna cykel att röra sig i hastigheter upp till 25 km/h utan problem. Glöm slitningar eller stamningar när du far fram emot ditt mål – det här är ett fordon utformat för att resa smidigt och effektivt.

Men det slutar inte där. Tack vare Shimano Altus-8-växeln blir det ingen tung färd, oavsett lutningar eller landskap. Varje växling är mjuk som smör och stark nog att ge rätt drivkraft när du behöver den. På vår tio-punkts skala får den här väloljade motor-växelkombon ett värde av 8.8, vilket markerar en uppseendeväckande överträffning av ljusår förbi bara ”bra”.

Batteri

När vi vänder uppmärksamheten mot batteriet märker vi direkt att Momas har levererat även här. Med sitt imponerande mittmotorbatteri på 36V 14Ah – 540Wh, levererar denna elektriska cykel en icke-slöseraktig räckvidd på hela 85 km på bara en laddning.

Den bemästrar långa resor genom staden med lättvindig tillförlitlighet och kraftöverskott. Skulle energin börja tryta, kräver detta batteri ingen hel evighet att ladda upp för ett nytt äventyr. Med andra ord uttrycker batteriet samma imponerande insatser som motor och växlar, och tar hem ett solitt betyg på 8.7 på vår kvantitativa skala.

Bekvämlighet & Körupplevelse

Från första stund du sätter foten på pedalerna, känner du hur tunga dessa 25 kg faktiskt är. Men låt inte siffran skrämma dig, ty när det kommer till dessa sorts elcyklar är lite extra vikt ofta synonymt med robusthet och långvarig prestanda. Bara du lirar upp fart överträffar de 25 kg sina aningar med ett framträdande drag, kompletterat av den intensiva kraft som kommer från cyklens elmotor.

Chassits konfiguration är i formatet 28” och cykeln har en damsadel. Det kanske inte låter som något utöver det vanliga, men dessa egenskaper erbjuder en körupplevelse som är näst intill obeskrivlig. En smidig bearbetning av varje kurva på vägen, varje grusväg, varje sned spång – oavsett var du väljer att cykla, hjälper dessa detaljer till att skapa en sublim cykelpromenad.

Nu, låt oss verkligen gräva ner våra hjul i kärnfrågan: bekvämlighet. Här har vi verkligen något att jubla över. Under våra rigorösa tester av Momas Jason Urban, gav vi en stark 8.2 poäng av möjliga 10 när det kommer till bekvämlighet. En solid siffra, som visar att detta verkligen är en cykel för långa, njutbara resor. Du kanske funderar på vad som lämnar utrymme för förbättring? Här skulle vi säga att vi är glada över den höga poängen, men vi håller alltid ögonen öppna för ännu bättre bekvämlighetsmetoder.

Kvalitet & Hållbarhet

Momas Jason Urban är ett perfekt exemplar när det kommer till kvalitet och hållbarhet. Under vårt noggranna test erhöll den välspäckade cykeln så högt som ett 8.4 i betyg på vår 10-gradiga skala. Med andra ord; Momas Jason Urban är mer än bara relativt bra – den är övertygande.

Cykelns konstruktion bar tydliga tecken på kvalitet, med robusta material och noggranna detaljer som förstärkte hela cyklingupplevelsen. Den tålde alla vägar, var det sedan slingrande cykelbanor, tuffa off-road sträckor eller rent allmän stadscykling. Du kan lita på att Momas Jason Urban inte gör dig besviken på hållbarhetsfronten – Den eklarade sig herre över slitstyrka och överlevde våra tester med framgång, trots de test scenarion vi utsatte den för.

Pris

Priset på denna e-cykel kan vara det som får din gröna energirika hjärta att hoppa av glädje. Momas Jason Urban har ett pris under 25000 kr, men får ändå 9 på vår skala när det gäller prisvärdhet – kvalitet och prestanda för pengarna, så att säga.

Denna siffra inte bara antyder, men tydligt anger att denna elcykel erbjuder övervägande mycket för de pengar du investerar i den. Att säkerställa transport av hög kvalitet, förnybar energi och samtidigt inte spränga banken är en balansakt; och det är i denna balans Momas Jason Urban lyser starkast. Med tanke på cykelns prestanda, dess robusta konstruktion och dess slående förnybara effektivitet ger prislappen på under 25000 kr ett förbluffande värde för pengarna.

Momas Jason Urban

Select Dynamic field

Andra Recensioner Av Elcyklar: