• Hem
  • Avelo Petit: Test, Recension & Omdöme

Avelo Petit: Test, Recension & Omdöme

Senaste Uppdaterad: 19/07/2023

Sammanfattning Av Avelo Petit

AVELO Petit-elcykeln är perfekt för barn som vill ha en tuff och pålitlig elhybridcykel. Med en räckvidd på upp till 50 km och mekaniska skivbromsar både fram och bak erbjuder den både långa äventyr och säkerhet. Denna barncykel av hög kvalitet levereras med 7 växlar från Shimano och 24" MTB-däck, vilket gör den idealisk för användning på asfalt, grus och stigar. AVELO Petit är den optimala hybridelcykeln för barn och ger dem möjlighet att utforska och njuta av cykelturer tillsammans med familjen.

Fördelar

- Mycket lätt och smidig att använda
- Mekaniska skivbromsar fram och bak med bra responsivitet
- Bra räckvidd med stabilt batteri
- Utrustad med MTB-däck för bättre greppförmåga

Nackdelar

- Inga stänkskydd fram eller bak

Vår Ranking Av Avelo Petit

Värde/Pris:

8.8

Motorprestation:

8.2

Batteri:

8.1

Körkänsla:

8.4

Hållbarhet:

8.2

Vårt Betyg:

8.34

Motor & Batteri


Motor:

Ananda

Motorplacering:

Navmotor

Motoreffekt:

250 Watt

Topphastighet:

25 km/h

50 km

Övriga Specifikationer


Växelreglage:

Shimano RD-TZ500-GS

Antal växlar:

7 st

20 kg

Kön:

Barn

Välkommen till vår senaste recension där vi djupdyker i och utforskar alla aspekter av den elektriska hybridcykeln AVELO Petit. AVELO Petit, en robust hybrid elcykel med 24 tum MTB-däck och 7 Shimano-växlar, är den perfekta cykelkamraten för barn som älskar äventyr både på asfalterade vägar och stigar, med en imponerande räckvidd på upp till 50 kilometer och mekaniska skivbromsar för en säker körupplevelse.

Håll dig kvar för att utforska mer om denna kraftfulla och spännande cykel som kommer att förvandla ditt barns cykelturer till oförglömliga äventyr.

Motor & Växlar

När vi dyker in i hur Avelo Petits motor och växlar ger prestanda, börjar vi med att notera dess kraftfulla Ananda-motor på 250 watt. Motorstyrkan är avgörande när det gäller elcyklar, och Avelo Petit erbjuder en solid prestation som toppar vid 25 km/h.

Även om hastigheten kan låta som en sekundär faktor, är det ändå viktigt att belysa hur snabbt du kan känna vinden mot ditt ansikte med denna cykel. Den balanserar perfekt mellan fart och effektivitet, vilket säkerställer att du får ut så mycket som möjligt av korta eller långa turer.

För att inte tala om Shimano RD-TZ500-GS 7-växeln. Shimano är kända för sin kvalitet inom cykelbranschen, och Avelo Petit följer trenden och erbjuder smidiga övergångar mellan växlar och långvarig prestanda. På grund av det höga betyget på 8.2 under vårt test, kan vi bekräfta att motorsystemet fungerar mycket bra. Summan av dessa egenskaper gör färden både mycket bekväm och effektiv.

Batteri

När vi riktar in oss på batteriet på Avelo Petit, märker vi att lika mycket omsorg har ägnats här. Batteriet på 36V 12Ah – 432Wh levereras med en navmotor, en av de mest populära lösningarna inom elcykelbranschen. Denna kombination främjar en jämn, kraftfull prestanda och erbjuder en imponerande körsträcka på upp till 50 km på en enda laddning. Tänk på alla de fantastiska platser du kan utforska!

Vi noterar också att batteriets prestanda uppmättes till ett starkt 8.1 under vårt test. Det betyder att trots omfattande användning och olika väderförhållanden, levererade Avelo Petit batteriet stadigt och pålitligt, vilket gav en oroad körsträcka långt över genomsnittet.

Körupplevelse & Bekvämlighet

Avelo Petit elcykeln packar verkligen ett slag för sin lilla storlek. Med stram design och en vikt på bara 20 kg är detta favoriten för barn. Det behöver inte vara svårt att hitta den perfekta elcykeln för mindre personer och barn. Avelo Petit, en 24″” modell, gör det enkelt.

När det kommer till körupplevelsen skär Avelo Petit genom ljudet. Den bibehåller en stadig och smidig körupplevelse som får dig att glömma att den bara väger 20 kg. Tack vare dess konstruktion och finess, har körupplevelsen väckt beundran bland unga cyklister. Känslan är spänstig och pålitlig, vilket gör att både barn och unga vuxna känner sig säkra och bekväma.

Nu går vi till den viktigaste delen, bekvämligheten. På vår skala från 1-10, gav vi Avelo Petit en solid 8.4, vilket är ganska imponerande. Med tanke på att 8 är ett relativt högt betyg och 9 är fantastiskt, säger 8.4 mycket om Avelo Petit. Manikyren kan inte göras rättvisa med bara ord – komforten du känner när du rider den här juvelen är verkligen ovärderlig.

Kvalitet och hållbarhet

När vi kommer till ämnet kvalitet och hållbarhet, visar Avelo Petit häftigt sin styrka. Med en gedigen konstruktionskvalitet som har betygsatt 8.2 på vår tio-punktsskala, kan du vara försäkrad att detta inte är en elcykel som ger vika lätt. För att måla en tydligare bild, det här betyget är väl över genomsnittet, vilket indikerar att Petit verkligen står ut i skaran.

Så vad säger detta om hållbarheten? Det främsta svaret är – lång löptid. Under våra tester observerade vi att både ramen och de elektroniska komponenterna ihärdigt stod upp mot sträporna. Den solida konstruktionen innebär att oavsett hur tuff din dagliga rutt är, står Avelo Petit upp för utmaningen. Du behöver inte oroa dig för slitage – den är byggd för att hålla.

Prisvärdhet

Med ett pris under 15000 kr kan din första reaktion vara stickerchock. Men låt oss sätta saker och ting i perspektiv. I vår värdering av prisvärdhet, har vi gett Avelo Petit en stark 8.8 poäng. Det kan verka vara motsägelsefullt, men när du dyker ner i detaljerna, är sanningen tydlig – Avelo Petit erbjuder mer än utmärkt kvalitet och hållbarhet för sin prislapp.

I en värld där elcyklar regelmässigt kostar tusentals kronor mer, tar Avelo Petit steget att erbjuda en förstklassig upplevelse till ett måttligt pris. Den utmärkta balansen mellan pris och prestanda gör den till ett oemotståndligt val, både för den budgetmedvetna konsumenten och den kräsna entusiasten. Köper du Avelo Petit, investerar du inte bara i en elcykel, men i en tillförlitlig partner för dina dagliga resor – en investering värd varje krona.

Avelo Petit

Select Dynamic field

Andra Recensioner Av Elcyklar: