• Hem
  • Crescent Elly: Test, Recension & Omdöme

Crescent Elly: Test, Recension & Omdöme

Senaste Uppdaterad: 19/07/2023

Sammanfattning Av Crescent Elly

Crescent Elly är den perfekta elcykeln för dem som vill ha en bekväm och sportig hybridcykelupplevelse. Med en aluminiumram och avslappnad geometri ger den en bekväm åktur. Crescent's egetutvecklade EGOING-system ger automatisk effekt utan extra ansträngning - motorn svarar på ditt pedaltryck. Med åtta växlar från Shimano, skärmar, ramlås, belysning och stöd är Elly fullt utrustad. Den tydliga LCD-displayen på styret visar effektläge, hastighet och batterinivå. Batteriet är snyggt integrerat i en skålning på undersidan av ramröret. Elly blev även utsedd till "Bäst i test" av Aftonbladet. Den är perfekt för pendling och kan anpassas till ett mer intensivt träningspass genom att justera motorstyrkan. Crescent Elly är idealisk för dem som söker både komfort och prestanda i en elcykel.

Fördelar

- Pigg motor med bra accelerationsförmåga
- Tydlig display som visar värdefull information som hastighet, laddnivå och mer
- Sportig geometri som fungerar bra för mer motionspass

Nackdelar

- Sämre kedjeskydd än många andra modeller

Vår Ranking Av Crescent Elly

Värde/Pris:

8.3

Motorprestation:

8.5

Batteri:

8.3

Körkänsla:

8.6

Hållbarhet:

8.6

Vårt Betyg:

8.46

Motor & Batteri


Motor:

EGOING

Motorplacering:

Mittmotor

Motoreffekt:

250 Watt

Topphastighet:

25 km/h

70 km

Övriga Specifikationer


Växelreglage:

Shimano Nexus 8

Antal växlar:

8 st

21 kg

Kön:

Dam

Välkommen till vår ingående recension av Crescent Elly, där varje aspekt av denna sportiga och bekväma hybrid-elcykel kommer att testas grundligt och utan kompromisser.

Crescent Elly är en förstklassig elcykel som erbjuder en aluminiumram, innovativt EGOING-system och en mängd extra funktioner – en perfekt följeslagare för pendlaren som också uppskattar höga prestanda och flexibilitet under intensiva träningspass.

Missa inte vår detaljerade genomgång för att få reda på varför Crescent Elly inte bara har korats till ””Bäst i test””, utan även ansetts vara en av de mest anpassningsbara hybrid-elcyklarna på marknaden.

Prestation – Motor & Växlar

Den prestandasäkra motorn på Crescent Elly elcykel från EGOING gör vägen till en smidig resa. Denna driftiga kompis kommer med hela 250 Watt i effekt, säkerställandes en toppfart på 25 km/h. De snabba växlarna, Shimano Nexus 8, erbjuder otroliga 8 hastighetsalternativ. Perfekt för varierande väglag och perfekt för dig med höga krav på anpassningsförmåga och effektivitet.

Under vårt test befann vi att Crescent Elly belönade oss med överlägsen kontroll och därmed lämnade oss med en stark känsla av förtroende. Vårt utvärderingsteam gav den en hög poäng på 8.5 av 10, vilket betecknar ett starkt motorsystem som verkligt levererar. Så om du värdesätter fin balans mellan snabbhet och stabilitet, kommer Elly’s motor och växelsystem bli din bästa vän på vägen.

Batteriprestanda

Elly’s starka batteriprestandamatchar perfekt det imponerande motorsystemet. Bestående av en mittmotor är batteriet 36V 11.6Ah – 418Wh; vilket lovar en saftig räckvidd på hela 70 km. Detta är idealiskt för dig som vill ha möjligheten att köra långa sträckor utan att behöva oroa sig för att ladda batteriet under resan.

Vid vår granskning presterade batteriet konsekvent väl vilket säkrade en smidig och avbrutningsfri träningsrunda. Gång på gång, levererade den ett bestämt och konsekvent kraftflöde, vilket med säkerhet bidrog till dess undantagsvis höga vitsord på 8.3 av 10 av vårt expertteam.

När det gäller att maximera körsträcken, är det Elly’s batteri du vill ha till hands. Denna pärla till elcykel kommer leverera kraft och pålitlighet i varje pedaltryck. Med Crescent Elly, dina pendlingar, träningsrundor eller söndagscykelturer går från bra till bättre, varenda gång!
När det kommer till en av de viktigaste aspekterna av elcyklar – körupplevelsen – så glänser

Bekvämlighet & Körupplevelse

Crescent Elly i sitt egna, unika ljus. Att placera sig med en vikt på 21 kg, landar den mitt i spektrumet för elcyklarnas viktklass och trots detta, uppvisar Elly en förvånansvärt fin balans. Precis som de estetiskt tilltalande linjerna på dess 28-tums ram, flödar färden med denna damcykel sömlöst och utan ansträngning.

Stunden då du tar steget upp på cykeln och sätter pedalerna i rörelse, börjar en erfarenhet som varken känns klumpig eller bylsig, trots cykelns robusta konstruktion. Snarare möts du av en lätthet och smidighet som får Elly att kännas som en förlängning av din egen kropp. Och oavsett om du är på väg till jobbet, till affären, eller bara en rofylld tur runt staden, visar Crescent Elly upp en slående effektivitet.

Vad vi verkligen älskar med denna elcykel, är dess oväntade bekvämlighet. Under våra tester gav vi Crescent Elly ett imponerande betyg på 8,6 av 10. Så varför en 8.6 och inte en 10? Det enda vi kan nämna är en viss hårdhet i sadeln efter flera timmars cykling, men detta är ganska förväntat och kan lösas med en anpassad sadel. Allt som allt står Crescent Elly starkt när det gäller kvalitet och hållbarhet.

Kvalitet & Hållbarhet: Crescent Elly Elcykel

Den svenska tillverkaren Crescent har verkligen åstadkommit ett mästerverk med sin Elly elcykel. I vårt omfattande test gav denna tvåhjuliga mirakelmaskin oss en välgjord blandning av lätthanterlighet, komfort och robusthet. Med ett välbehövligt kvalitetsbetyg på 8,6, speglar detta resultat en mycket imponerande konstruktion för detta pris.

Säkerheten känns alltid i tjänst hos Crescent Elly. Ramen är stadig, med ingen av de vickande vibrationer som du ibland märker hos konkurrenternas modeller. Funktionerna är pålitliga, och när vi skickade ut Elly i vårt tuffa slittest, återvände den utan en skråma.

Så varför en 8.6 och inte en 10? Det enda vi kan nämna är en viss hårdhet i sadeln efter flera timmars cykling, men detta är ganska förväntat och kan lösas med en anpassad sadel. Allt som allt står Crescent Elly starkt när det gäller kvalitet och hållbarhet.

Pris

När det kommer till pris, är Crescent Ellys sättning på under 30000 kr ett värdigt erbjudande. Vi gav det ett prisvärdighetsbetyg på 8,3 vilket signalerar mycket god värde för priset.

Faktum är att Elly ger dig en hel del elcykel för dina pengar. Från den spänstiga accelarationen till de smarta funktionerna, som till exempel det intuitiva, användarvänliga gränssnittet på styret, erbjuder Elly en rad kvalitativa aspekter som vanligtvis bara hittas på dyrare elcyklar.

Absolut, det finns billigare elcyklar där ute. Men de kan inte erbjuda samma robusthet, körglädje och tillförlitlighet som Crescent Elly. Därför anser vi att denna elcykel ger ett utmärkt värde för priset. Den genomarbetade designen, prestandan, hållbarheten och komforten, gör Crescent Elly till en fantastisk investering för de som vill njuta av alla fördelar med en elcykel utan att betala en förmögenhet.

Crescent Elly

Select Dynamic field

Andra Recensioner Av Elcyklar: