• Hem
  • Kelkart Fat Tire Elcykel: Test, Recension & Omdöme

Kelkart Fat Tire Elcykel: Test, Recension & Omdöme

Senaste Uppdaterad: 19/07/2023

Sammanfattning Av Kelkart Fat Tire Elcykel

Denna kraftfulla elcykel erbjuder tre arbetslägen: pedalassistans, helt elektrisk drift och manuell, för att ge en flexibel körupplevelse och har en räckvidd på upp till 40-45 km i assistansläget. Cykeln är utrustad med ett 48V 25Ah avtagbart litiumjonbatteri, en 7-växlad växellåda, 20 x 4,0 tum fettdäck, vattentät LCD-skärm, LED-strålkastare, hydrauliskt bromssystem och justerbart säte. Dess unika dubbelt stötdämpningssystem, med en höghållfast kolstål framgaffel, bidrar till en bekvämare resa genom att minska stötar. Med ett år garanti på ramen och sex månaders garanti på batterier och motor, levereras cykeln delvis monterad och behöver bara enkel montering för att vara redo att använda. Denna cykel passar bra för dem som söker flexibilitet och komfort i sin resa.

Fördelar

- Högkvalitativ konstruktion med bra hållbarhet
- Mycket kraftfullt batteri och motor som tillåter en hög hastighet
- Tjocka däck med fantastisk greppförmåga i terräng

Nackdelar

- Den mindre hjulstorleken gör det till ett mindre effektivt alternativ för pendling
- Tungt alternativ

Vår Ranking Av Kelkart Fat Tire Elcykel

Värde/Pris:

8.2

Motorprestation:

8.8

Batteri:

8.2

Körkänsla:

8.1

Hållbarhet:

7.8

Vårt Betyg:

8.22

Motor & Batteri


Motor:

Yamaha

Motorplacering:

Mittmotor

Motoreffekt:

500 Watt

Topphastighet:

45 km/h

50 km

Övriga Specifikationer


Växelreglage:

Shimano Professional

Antal växlar:

25 st

37 kg

Kön:

Herr

Välkommen till vår detaljerade recension där vi kommer ta en djup dykning in i den exceptionellt mångsidiga Kelkart Fat Tire elcykeln och testa den från alla möjliga vinklar.

Med tre körstilar, en imponerande räckvidd och robust konstruktion, är denna elcykel som klippt och skuren för äventyrliga själar som värderar flexibilitet och komfort utan att tumma på prestanda, tack vare bland annat dess 7-växlade växellåda, 20-tums fettdäck och inbyggda LCD-skärm.

Om du är nyfiken på att resa elektriskt med hög komfort och prestanda, eller kanske bara vill utöka dina transportalternativ, missa då inte vår fullständiga genomgång av denna revolutionerande elcykel.

Motor & Växelreglage

Med hjälp av en robust Yamaha-motor på 500 Watt är denna elcykel utrustad för att leverera styrka och kraft utan att tveka. Under våra tester visade denna skönhet upp till en toppfart på imponerande 45 km/h – en hastighet som får vinden att fladdra i ditt hår och pulsen att öka. Kraftig, men tyst – detta är resultatet av åratal av ingenjörskunskaper från Yamaha.

Om vi bryter ned prestationen ytterligare, är elmotorcyklar av kvalitet inte bara om råstyrka. Nyckeln till en riktigt exemplarisk cykeltur ligger i de finjusterade detaljerna, såsom växlingssystemet. Med sitt Shimano Professional-växlingssystem – en trovärdig aktör på marknaden med 25 växlar – låter Kelkart Fat Tire Elcykel dig glida genom terrängen utan minsta möda. Denna elcykel gör verkligen allt den kan för att leverera en smidig och tillfredsställande upplevelse.

Vid utvärdering av dessa förmågor upplevde vi en stark prestation med Kelkart Fat Tire, vilken vi betygsatte till en 8.8 av 10 på vår prestationskala – gott över det ””relativt bra””-området.

Batteri

Från dess motor ska vi nu gå över till hjärtat av elcykeln – batteriet. En av de mest kritiska komponenterna i någon elcykel, ger 48V 25Ah – 700Wh batteriet dig kraft när du behöver den mest. Med en mittmotor konstruktion, kommer din Kelkart Fat Tire Elcykel att skicka den energi du behöver, precis när du behöver den. Och om du undrar över dess uthållighet? En enskild laddning kan räcka för upp till 50 km, så att du kan njuta av din resa utan att ständigt titta på batterimätaren.

Testade vi det? Absolut! Vid slutet av vårt test, gav vi batteriet en 8.2 av 10 på vår prestationskala. Trots all kraft och varaktighet, finns det alltid plats för förbättringar och vi är säkra på att vi kommer att se det i framtida modeller. Även med detta betyg så är Kelkart Fat Tire Elcykel en solid presterare när det gäller batterilivslängd och effektivitet.

Hållbarhet & Kvalitet

När vi först fick syn på den robusta Kelkart Fat Tire Elcykeln, var vi redo att ge allt för att testa den ordentligt och bedöma varje aspekt av körupplevelsen. Vi hoppade på, justerade hjälmarna och kastade oss in i den pulserande upplevelsen av urban cykling, för att ge dig den ärligaste recensionen du kan hitta.

Med sina 37 kg och 20″” hjul fäste den här herrmodellen vår uppmärksamhet direkt. Den kanske inte är den lättaste elcykeln på marknaden, men var försäkrade om att dess vikt är väl avvägd med suverän stabilitet och mäktig körupplevelse. Större hjul betyder bättre fäste och mer komfort, och självklart, en mer svängande cykeltur.

Efter att ha tillbringat flera timmar i sadeln kan vi konstatera att bekvämligheten med Fat Tire cykeln är mycket gjennomtänkt. Från det bekväma cykelsätet till det ergonomiska handtaget, varje komponent bidrar till en behaglig körupplevelse.

Vi har kvantifierat bekvämligheten med ett imponerande värde på 8,1. I vår bok innebär detta att denna Fat Tire elcykel ligger i topp när det gäller att vara en behaglig färdkamrat. Det är inte i absolut toppfacket där sällsynta 9:or skimrar, men det är definitivt i mycket bra område, och långt över medel.

Sammanfattningsvis, om du letar efter en elcykel som erbjuder stabilitet och bekvämlighet, låt inte dessa 37 kilon eller 20″” hjulen avskräcka dig. Kelkart Fat Tire Elcykel lovar en körglädje som lever upp till förväntningarna, belönar dig med komfort och stabilitet som är svår att hitta på den ruttna stadsgatan. Den är värd varenda gram på dess robusta ram och erbjuder en oöverträffad upplevelse för stadscyklisten. Så varför vänta? Ge det en chans, och vi är säkra på att du kommer att njuta av varje ögonblick i sadeln.

Hållbarhet & Kvalitet

När det kommer till kvalitet på elcyklar, ta inte sakerna för givet – och det är där Kelkart Fat Tire Elcykel verkligen skiner igenom skönheten i sin konstruktion. Med en hållbarhet och slitstyrka som imponerade stort under vår noggranna testprocess, gick denna elcykel utan tvekan över det genomsnittliga resultatet på vårt 10-punkts system.

Med en hållbarhetsscore på 7.8, vilket är snäppet under ett relativt bra ””8″”, ger Kelkart Fat Tire Elcykel oss en solid grund att röra sig på. Visst, det kan alltid finnas förbättringar här och där – vilken cykel är perfekt efter allt? Men kvaliteten är verkligen där. Så nästa gång du tar en tur på denna robusta pärla, kan du känna dig trygg i vetskapen om att den är byggd för att hålla, i regn eller solsken, i berg eller dal.

Värde för dina Pengar

Kommer vi nu till frågan om priset? Ja, vi gör det. Och bra nyheter – Kelkart Fat Tire Elcykel kommer med ett leende på läpparna och ingen större åverkan på din plånbok. Den ligger bekvämt under 25 000 kr, vilket kan verka högt för nybörjaren, men för den välbevandrade elcykelentusiasten, är detta ett riktigt bra fynd.

Lägg till det faktum att dens prisvärde, baserat på vårt kvantitativa värderingssystem, kommer till en stilig 8,2. Det är inte bara ””relativt bra””, det är mycket bra. För vad du får för dina pengar, är det nästan en rån. Med Kelkart Fat Tire Elcykel får du mer än bara valuta för pengarna, du får också en reskamrat som kommer att hålla mil efter mil. Så ta en titt på prislappen, men tänk också på vad du får för den sista kronan. Den här elcykeln är varje öre värd.

Kelkart Fat Tire Elcykel

Select Dynamic field

Andra Recensioner Av Elcyklar: