• Hem
  • Momas F2 Fatbike: Test, Recension & Omdöme

Momas F2 Fatbike: Test, Recension & Omdöme

Senaste Uppdaterad: 19/07/2023

Sammanfattning Av Momas F2 Fatbike

F2 Fatbike är en elektrisk fatbike utrustad med central Bafangmotor, Shimano skivbromsar och Shimanoväxlar samt ett Samsung 36V, 11Ah-batteri. Den har en standardmotor på 250W, men finns också med en 350W motor med topphastighet på 40 km/h (25 km/h med spärr). Den mittmonterade motorn, som anses vara det bästa motorsystemet för elcyklar, ger en optimal hastighet hela tiden och en bekväm cykelupplevelse. Cykeln kommer med en elektronisk display som visar hastighet, batterinivå och distans. Denna kraftfulla cykel kan ta dig till de flesta platser och rekommenderas att utrustas med ett TWOC-ljudhorn för extra säkerhet.

Fördelar

- Mycket kraftiga och breda däck för maximalt grepp
- Kraftig motor med starkt vridmoment för att ta dig upp för alla branta backar
- Finns även med extra stark motor och högre topphastighet

Nackdelar

- Sätet är inte särskilt bekvämt att sitta på under en längre tid

Vår Ranking Av Momas F2 Fatbike

Värde/Pris:

8.2

Motorprestation:

8.2

Batteri:

8.0

Körkänsla:

8.0

Hållbarhet:

8.5

Vårt Betyg:

8.18

Motor & Batteri


Motor:

Bafang

Motorplacering:

Mittmotor

Motoreffekt:

350 Watt

Topphastighet:

40 km/h

50 km

Övriga Specifikationer


Växelreglage:

Shimano

Antal växlar:

10 st

25 kg

Kön:

Herr

Välkommen till vår omfattande recension där vi går i djupet med vår senaste testkörning — Momas F2 Fatbike, en dynamisk elcykel menas för alla äventyrssökande.

Vare sig du är nybörjare eller härdad cyklist kommer du att uppskatta F2 Fatbike, en robust elcykel utrustad med en central Bafangmotor, Shimano skivbromsar och växlar, samt ett Samsung 36V, 11Ah-batteri, som på grund av sin topphastighet på 40 km/tim och innovativa teknologi, är skapad för att erbjuda en oöverträffad och händelserik cykelupplevelse.

Stanna inte vid bara en förhandstitt, fortsätt läsa för att verkligen förstå varför denna elcykel är teamets nya favorit!

Motor & Växelreglage

Börja med dess puls, dess livskraft – och ja, vi talar om motor- och växelsystemet. Momas F2 Fatbike är beväpnat med en Bafang-motor på 350 watt, vilket gör det möjligt att zooma bort på en toppfart av 40 km/h. Kombinerat med ett Shimano 10-växelsystem, får du en e-cykelupplevelse som varken är för mild eller för vild – utan bara rätt. I vårt rigorösa test utförde motorsystemet med en kvantitativ poäng på 8.2 på en skala från 1 till 10. Med andra ord, denna el-cykel presterade inte bara bra, den överträffade förväntningarna. Och låt oss inte glömma att motorskraft och töjbarhet är centrala i loppet mot mästerskap i el-cykelvärlden.

Batteri

Nu, till batteriets prestanda, en vital aspekt av alla elcyklar. Detta beror på att batteriet inte bara påverkar hur långt du kan färdas, utan också hur kraftfull din cykel kan vara. För att säkerställa prestanda och pålitlighet är Momas F2 Fatbike utrustad med en mittmotor som drar kraft från ett 36V 11Ah – 350Wh-batteri. Och ja, du gissa rätt; det bär dig på resor upp till 50 km, vilket är en härlig sträcka för livliga stadsutflykter eller lugna landsvägsinfarter. Vi gav batteriets prestanda 8 av 10 i vårt test. Detta betyder att det presterade upp till märket med måttlig till hög användning, blåste vinden åt rätt håll för de flesta testryttare.

Men det stannar inte där. Eftersom prestanda och långvarig uthållighet går hand i hand, ger Momas F2 Fatbike ett starkt case för att vara en av de topprankade e-cyklarna på marknaden idag.
Att montera på en Momas F2 Fatbike är uppenbart från första start att du kör en tungviktare. Med sina 25 kg, kan denna elcykel verka en aning tungstartad till en början. Och ärligt talat, kommer den aldrig att vara din första val om din cykeltur innebär en massiv mängd av hissnande, bergig terräng. Men göra ingen tabbe, vikten kommer med skäl.

Körupplevelse & Bekvämlighet

Vänd för ett ögonblick till cykelns proportioner – den breda 26-tums däcken och den robusta herrramen, du kommer att börja fatta var den extra vikten kommer ifrån. Och trots dess robusta uppbyggnad, är Momas särskilt utformad för att ge dig en jämn körupplevelse och god komfort. Det är här Momas verkligen briljerar och börjar överträffa de ””ljusviktare”” konkurrenterna.

Nu, låt oss tala om bekvämplighet. När vi gav Momas F2 Fatbike en provkörning för att bedöma hur bekväm och trevlig den var att cykla på, gav vi den en solid 8 på vår skala. Se dig inte lurad av cykelns robusta utseende, den erbjuder en överraskande bekymmersfri och behaglig körupplevelse. Vare sig du navigerar genom stadens gator eller utforskar landsbygdens sidospår, fortsätter Momas att leverera en jämn och stabil cykeltur.

Sammanfattningsvis visade vår provkörning av Momas F2 Fatbike att även om du kanske behöver göra vissa anpassningar för den extra vikten, kommer du att tycka att det är otroligt bekvämt att cykla på denna elcykel. Det är en resa som du kommer att uppskatta för dess komfort och stabilitet. Och vem vet? Du kan till och med börja uppskatta den extra vikten – det ger ju trots allt cykeln en robust känsla.

Hållbarhet & Kvalitet

Dyk nu direkt in i den felfria formgivning och kvalitet detta underverk på två hjul, Momas F2 Fatbike erbjuder. Med en 8.5 i slitstark hållbarhet på vår testskala är den inte bara ””hållbar”” – den tar standarden till en ny nivå. Elcykelns stomme visade sig motstå allt från regniga stadsrundor till tuff terräng. Den robusta konstruktionen, förstärkt av det robusta fatbiketrammet, visade till och med sina konkurrenter hur man håller ihop längs den bumpiga vägen som är det dagliga pendlingslivet. Dess effektiva design och konstruktion gör den till en elcykel som står emot tidens tand.

Pris & Värde

Vidare till pris, får Momas F2 Fatbike inte bara höga betyg för hållbarhet, utan är också en fördelaktig investering för din plånbok. Nu kommer ni tänka, ””Gör en elcykel på under 30000 kr verkligen jobbet?””. Med en prisvärdhetspoäng på 8.2 kommer du bli förvånad över hur mycket funktioner och förmåner du får för dina pengar. Trots sin prisvänlighet är Momas F2 inte sparsam på finess eller prestanda.

Med denna elcykel investerar du i pålitliga komponenter, utmärkt hållbarhet och de smidiga funktioner som gör cykling till en fröjd. Det är sannerligen en elcykel som erbjuder valuta för pengarna. Men glöm inte, väl investerade pengar i hållbarhet sparar mer i det långa loppet. Så när du överväger Momas F2, tänk på det som ett långsiktigt investeringsval som kommer att betala sig med varje pedaltramp.

Momas F2 Fatbike

Select Dynamic field

Andra Recensioner Av Elcyklar: