• Hem
  • EvoBike Travel: Test, Recension & Omdöme

EvoBike Travel: Test, Recension & Omdöme

Senaste Uppdaterad: 19/07/2023

Sammanfattning Av EvoBike Travel

EvoBike Travel är en topprankad, kompakt och hopfällbar elcykel, uppskattad för dess smidighet och utmärkta cyklingskänsla. Den har en navmotor i bakhjulet och en uppdaterad OLED-display för att ge cykeln en slimmad känsla. Designad för enkelhet, är cykeln lätt att vika ihop utan verktyg och kommer i tre attraktiva färger. Den innehåller även smarta funktioner som batteriet integrerat i ramen, vilket bidrar till en låg tyngdpunkt och en mer följsam cykelkänsla, samt att det inte påverkar lastkapaciteten på pakethållaren. EvoBike Travel är perfekt för dem som behöver en lätt, bärbar cykel utan att kompromissa med prestanda och kvalitet. Dess kompakta storlek gör den idealisk för att ta med i bilen, husbilen, eller förvaring under vintern. Dessutom erbjuder den möjlighet att uppgradera till ett större batteri, en sällsynt funktion på marknaden, vilket kan förlänga dess räckvidd från 30-50 km till 35-60 km.

Fördelar

- Extremt enkel att vika ihop och ut
- Tydlig OLED-display där du enkelt kan anpassa assistansnivåer
- Mycket bekväm att cykla på

Nackdelar

- Begränsad batterikapacitet

Vår Ranking Av EvoBike Travel

Värde/Pris:

8.0

Motorprestation:

7.8

Batteri:

7.4

Körkänsla:

8.4

Hållbarhet:

8.0

Vårt Betyg:

7.92

Motor & Batteri


Motor:

Ananda

Motorplacering:

Navmotor

Motoreffekt:

250 Watt

Topphastighet:

25 km/h

45 km

Övriga Specifikationer


Växelreglage:

Shimano Acera

Antal växlar:

7 st

20 kg

Kön:

Unisex

Välkommen till vår genomgripande och djupgående recension av den topprankade hopfällbara elcykeln, EvoBike Travel.

Med sin kompakta storlek, uppgraderbar räckvidd och förvånande cykelkänsla, kombinerar EvoBike Travel det bästa av två världar, vilket gör den till det perfekta valet för mobil urban åkning och gör den idealisk för att ta med i bilen, husbilen eller för vinterskydd.

Fortsätt läsa för att få en mer detaljerad insikt i varför denna smidiga och högpresterande elcykel kan bli din nästa bästa resekompis.

Motor & Växelreglage

När vi först tittar på det innersta av EvoBike Travel – motorn och växlarna – är det svårt att inte bli imponerad. Under skalet hittar vi en Ananda-motor med en styrka av 250 watt, vilket innebär att råkraften lätt kan föra dig framåt med en toppfart av 25 km/h. Ja, du hörde rätt – inga flåsiga backklättringar här inte!

Men hur presterade denna motor under vår omfattande testning? Kort sagt: fantastiskt! Vi rankade systemet med ett imponerande värde på 7.8 av 10 på vår prestations-skala. Med andra ord kommer Ananda-motorn oftast ge dig en ganska jämn tur, om än inte utan sina utmaningar här och där. Se det som en följeslagare som mestadels ger dig en skjuts när du behöver det, men som också kan behöva lite tålamod från din sida ibland.

Och låt oss inte glömma de pålitliga Shimano Acera-växlarna med 7 växlar. Oavsett om du pendlar i en stad full av kullar eller tar en lugn tur i parken, kommer du att ha en växel för varje situation.

Efter det, tar vi oss an den andra stora delen av denna elcykel – batteriet. Med Navmotor-batteriet på 36V 9Ah – 378Wh kan du lugnt planera in rundturen på hela 45 km innan det är dags att koppla in laddaren.

Vår testning gav batteriet ett värde på 7.4/10 på vår prestationskala. Medan det kanske inte kan matcha allra bästa på marknaden, kommer det definitivt inte att göra dig besviken om du har enklare behov.

Bekvämlighet & Körupplevelse

Sätt dig in i sadeln på EvoBike Travel och förbered dig på en unik charmoffensiv på två hjul. Med sin kompakta 20″” design och vikt på endast 20 kg, riktar sig denna unisex-elcykel till alla äventyrslystna själar oavsett kön. Vi vet ju alla att storleken inte betyder allt, och med tanke på EvoBike’s inramningsvänliga storlek och användarvänliga design kommer du att inse hur sant detta uttryck faktiskt är.

Vid vårt eget test fick EvoBike Travel en bekvämlighetsgrad på 8,4 utav 10. Varför inte toppbetyg kanske du undrar? Trots en gedigen utformning och en förmåga att enkelt ta i tu med terräng, gav vissa av våra testare till känna att de skulle önska en något mjukare sadel för långdistanskörningar. Men trots detta tillbakaskott, befäster 8,4 på bekvämlighetsskalan att EvoBike Travel definitivt ska räknas som en komfortabel följeslagare.

Framförallt har EvoBike Travel en naturlig föraning till att skapa en känsla av frihet när man trampar iväg. Den släta växlingen och lätta hanteringen gör varje åktur till en spänningssökande upplevelse, oavsett om du använder den till ditt dagliga arbetspendlande eller helgutflykten. Skulle du någon gång tröttna, kommer det elektriska hjälpsystemet snabbt och effektivt ge den extra boost du behöver.

Kort sagt kan vi intyga att EvoBike Travel är en behaglig bekantskap att göra. Den kommer inte att servera dig alla de lyxiga förmåner som cyklar i toppklass kan erbjuda, men dess äventyrsanda och lättmanövrerade vägupplevelse har fått oss att rikta tummen uppåt. Med ett bekvämlighetsindex på 8,4 kan vi ärligt säga att EvoBike Travel kommer att få dig att längta efter din nästa cykeltur. Den erbjuder den perfekta blandningen av komfort och action, insvept i ett snyggt paketerad, lätt och kompakt design.

Kvalitet och Hållbarhet

EvoBike Travel är ett ypperligt exempel på hur man kombinerar kvalitet och hållbarhet i en elcykel. Med vårt betyg på 8, strålar den ut en stark prestige när det kommer till konstruktionskvalitet. Vi inser att våra läsare förväntar sig att en elcykel ska vara slitstark nog att hantera både väder och vind, och det är just detta Travel tar på största allvar.

Cykelfans kommer definitivt att uppskatta ramens solida uppbyggnad. Den är både robust och samtidigt underbart flexibel, vilket skapar en sällsynt kombination av komfort och hållbarhet. Dessutom, med en motor som verkligen står emot tuffa teränger, har vi här en paketlösning för hållbarhet.

På en skala från 1 till 10, vad gäller hållbarhet och slitstyrka under vårt test, så har EvoBike Travel verkligen ett förtjänt betyg på 8. Betyget reflekterar dess förmåga att stå emot både tidens tand och de påfrestningar som följer med en aktiv livsstil.

Priset

Med ett prisunder 20000 kr, så skulle man vid första anblicken kunna tro att EvoBike Travel kanske inte kan mäta sig med de dyrare alternativen på marknaden. Tänk igen. Med vårt prisvärdebetyg på 8, så anser vi att den här elcykeln ger dig mycket för pengarna.

Vi förstår att nutida köpare söker värde i varje krona. Och när det gäller EvoBike Travel, får du precis det. Högkvalitativa komponenter, en kraftfull motor och fantastisk slitstyrka. Allt detta inneslutet inom ett pris som verkligen kan konkurrera. Om vi tittar närmare på kostnaden i förhållande till kvaliteten, så är this faktumet tydlig att EvoBike Travel är ett fynd att investera.

Angiven med vår kvantitativa värdering av 8 för prisvärdhet på en skala från 1-10, kan vi tryggt säga att EvoBike Travel är ett smart val för den medvetna cykelentusiasten. Veckans utmärkta prislapp som står i relation till dess prestanda, gör det till en investering väl värd att överväga.

EvoBike Travel

Select Dynamic field

Andra Recensioner Av Elcyklar: