• Hem
  • Superior EL MTB EXF: Test, Recension & Omdöme

Superior EL MTB EXF: Test, Recension & Omdöme

Senaste Uppdaterad: 19/07/2023

Sammanfattning Av Superior EL MTB EXF

Superior eXF 8089 är en kraftfull och dynamisk eMTB, optimal för den som vill ha en kvick, uthållig cykel med imponerande framkomlighet över alla typer av underlag. Dess spänstiga design och generösa slaglängder ger en smidig färd över terräng, medan dess robusta aluminiumram, integrerade batteri och avancerade länkage ger stabilitet och styrka. Utrustad med marknadsledande Shimano STePS (EP8) drivsystem, en 11-växlad drivlina från Shimano (Deore), samt robusta 29-tums hjul med breda däck, levererar denna elcykel prestanda och effektivitet. Dess luftgaffel och bakre dämpare från RockShox hanterar ojämnheter och ger kontroll oavsett terräng. Dessutom erbjuder den effektiva hydrauliska skivbromsar för konsekvent prestanda i alla väder. Denna cykel passar särskilt väl för äventyrslystna cyklister som söker en nöjesmaskin med klättringsvillighet och hög framkomlighet.

Fördelar

- Kraftfull motor för bästa prestanda i terräng
- Breda och greppvänliga däck
- Starkt batteri med lång räckvidd
- Snygg och modern design

Nackdelar

- Dyrt alternativ sett till konkurrerande MTBN-modelle

Vår Ranking Av Superior EL MTB EXF

Värde/Pris:

7.4

Motorprestation:

8.4

Batteri:

8.5

Körkänsla:

8.1

Hållbarhet:

8.8

Vårt Betyg:

8.24

Motor & Batteri


Motor:

Shimano Steps

Motorplacering:

Mittmotor

Motoreffekt:

250 Watt

Topphastighet:

25 km/h

90 km

Övriga Specifikationer


Växelreglage:

Shimano Deore

Antal växlar:

11 st

25 kg

Kön:

Unisex

Välkommen till vår djupgående granskning av Superior EL MTB EXF, en elcykel som testas omfattande i både laboratorium och terräng för att verifiera dess påstådda prestanda.

Denna recension tar sig an Superior eXF 8089, en kraftfull eMTB med marknadsledande teknik, inte minst för den äventyrslystne cyklisten som kräver både smidighet och framkomlighet över olika underlag samtidigt som den mjuka Rockshox-fjädringen absorberar terrängens utmaningar.

Motor & Växlar

Nu börjar den riktiga resan när vi sätter Superior EL MTB EXF elcykeln på prov genom att undersöka dess motor och växelsystem. Fabriken har utrustat denna skönhet med den alltid pålitliga Shimano Steps motorn. Detta 250 Watt kraftpaket knackar på porten till hitintills ouppnådda hastigheter, med en topphastighet på 25 km/timmen. En sådan prestanda drar inte bara till sig uppmärksamhet men förkläder också Kraften som dessa elcyklar innehar.

Men vad skulle ett bra motorsystem vara utan sin nära vän, växelsystemet? Vi har här Shimano Deare 11-växlar som balanserar effekt och hastighet på ett häpnadsväckande sätt. Möjligheten att finjustera hastigheten är en generös fördel för både promenadcyklister och långdistansryttare. Under vårt test hittade vi motorsystemet utförs på en bra 8.4 på en skala av 10. Vilket enligt oss förtjänar ett skådespeleri. Detta är ett system som levererar, och det gör det med en kraft som är svår att slå.

Batteri

Nu, låt oss flytta vår uppmärksamhet till hjärtat av denna elcykel – batteriet. Tyst men kraftigt ligger ett 504Wh 36V 14Ah batteri i mittmotorn, och väntar på att frigöra sin förmåga. För den dagliga pendlaren kan detta batteri vara precis vad du behöver för att nå jobbet, shoppa eller bara utforska staden med en räckvidd på upp till 90 km. Vårt test visar att batteriet presterar på en hög nivå, och landar en solid 8.5 på vår skala av 1 till 10. Vilket innebär att detta batteriet inte bara följer med på dansen, utan ofta leder den.

Körupplevlse

Superior EL MTB EXF är ett tungviktarmästare i elcykelvärlden, med sina 25 kg. Du kanske tänker, är mer vikt inte något negativt? Ofta kan det vara så, men i åkarenheten av en elcykel, ger ytterligare tyngd faktiskt en mycket stabilare känsla på banan – och precis det serverar vår Superior.

Utöver det, ger den 29-tums ramstorleken en oöverträffad bekvämlighet, både för män och kvinnor. Denna unisex design garanterar att alla kan njuta av denna trampassisterade maskin, oavsett kön eller ålder. Den höga och breda ramen gör varje tur till en smidig resa, över såväl kuperad terräng som stadsmiljöer.

Går vi vidare till det mest spännande, hur Superior EL MTB EXF presterar på åkomforten, så kan vi inte undgå att bli imponerade. Vi uppskattade den särskilt till 8.1 på vår skala. Du kanske undrar, vad betyder det exakt? Låt mig förtydliga. På vår testskala, där 8.0 redan är ganska hårt att nå, framstår 8.1 som en stark poäng för Superior. Det innebär att under vår testperiod, upplevde vi cyklingen på denna maskin som oerhört bekväm.

I korthet, med dess imponerande vikt och storlek levererar Superior EL MTB EXF en riktigt bekant körupplevelse, med stor stabilitet och bekvämlighet för alla användare. Att den sedan lyckades klättra över den svåra 8.0-barriären i vår komforttest visar bara att den verkligen förtjänar alla lovord den fått.

Hållbarhet & Kvalitet

När det kommer till robusthet och hållbarhet, imponerar Superior EL MTB EXF verkligen med sin konstruktionens kvalitet, scorar en stark 8.8 på vår skala. Detta e-bike, designat för att kunna tackla både urbane landskap och utmanande terränger, utstrålar genomtänkt ingenjörskonst och topp-prestation.

Framtagen med ett robust aluminiumram och utrustat med SHIMANO’s pålitliga komponenter, är den här mountainbiken byggd för att klara av påfrestningarna av daglig pendling och intensiva terräng-sessions. Dess hållbarhet lyser igenom i varje detalj, från de tåliga däcken till det snyggt tillverkade styret. De moderna skivbromsarna erbjuder driftsäker inbromsning i alla slags väder, vilket med stor klarhet visar de långa tankarna bakom, och satsningen på kampanjens säkerhet.

Den här elcykeln får extra poäng även för sitt integrerade 504 Wh-batteri. Från framkomlighet i uphill tracks till åtkomlighet i downtown gator, är Superior’s EL MTB EXF konsekvent stark och hållbar.

Pris & Värde

Och nu till frågan om priset. Med ett pris under 55000 kr, ger Superior EL MTB EXF dig ett rejält smäll för pengarna. På vår pris-till-värde skala får den en 7.4 vilket pekar mot en sämre investering i förhållande till många andra budgetmodeller på marknaden.

Ett pris under 55000 kr för en sådan kompetent och tålig elcykel som denna är en bedrift. Med sin kvalitativa konstruktion, modern teknik och SHIMANO-komponenter, är den här cykeln ett premieval för den medvetna och pris-sensitive konsumenten. Även om den inte är den billigaste på marknaden, ger dess hållbarhet och prestanda cyklisten väsentligt värde som i längden rättfärdigar detta pris.

Superior EL MTB EXF

Select Dynamic field

Andra Recensioner Av Elcyklar: