• Hem
  • Crescent Elgot: Test, Recension & Omdöme

Crescent Elgot: Test, Recension & Omdöme

Senaste Uppdaterad: 19/07/2023

Sammanfattning Av Crescent Elgot

Crescent Elgot 20S är den perfekta elcykeln för dem som söker en modern och anpassningsbar SUV-cykel. Med en kraftfull Shimano 6100-motor och 5-växlad drivlina är den perfekt för pendlare och äventyr på grusvägar och skogsstigar. Dess komfortfunktioner inkluderar mjuka 60 mm däck med punkteringsskydd och en stel monoshockgaffel med dämpning för att minimera vibrationer. Cykeln erbjuder också en avslappnad och sportig look med bekväm geometri, justerbar styrstam och sadel för optimal ergonomi. Med förberedda pakethållare och integrerad belysning är den redo för vardagsutmaningar och extra packning. Den är också utrustad med modern teknik, starka hydrauliska bromsar och ett batteri på 400 Wh som kan laddas både på och utanför cykeln. Crescent Elgot 20S är perfekt för dem som vill ha en pålitlig, anpassningsbar och mångsidig SUV-cykel för både stad och äventyr.

Fördelar

- Diskret och snygg design med skyddat batteri
- Extremt robust cykel med premiumdäck
- Ergonomisk form som gör att man sitter bekvämt och högt upp
- Smidig pakethållare

Nackdelar

- Lite dyrare alternativ

Vår Ranking Av Crescent Elgot

Värde/Pris:

7.7

Motorprestation:

8.5

Batteri:

8.2

Körkänsla:

9.0

Hållbarhet:

9.2

Vårt Betyg:

8.52

Motor & Batteri


Motor:

Shimano STEPS

Motorplacering:

Mittmotor

Motoreffekt:

250 Watt

Topphastighet:

25 km/h

60 km

Övriga Specifikationer


Växelreglage:

Shimano Nexus 5

Antal växlar:

5 st

24 kg

Kön:

Herr

Välkomna till vårt djuplodande test av Crescent Elgot 20S, en elcykel som sätter en ny standard för mångsidighet och prestanda inom elcykelmarknaden.

Crescent Elgot 20S, fylld till bredden med modern teknik och kvalitetsspecifikationer som Shimano 6100-motor och 5-växlad drivlina, är den ultimata SUV-cykeln designad för den aktiva pendling- och äventyrsälskaren som söker både bekvämlighet och kraft för alla typer av väglag.

Så spänn fast cykelhjälmen och förbered dig för en fartfylld rundtur i Crescent Elgot 20S värld.

Motorns Slagkraft och Växling

När det kommer till prestandan av Crescent Elgots motor och växelsystem, befinner vi oss på en nivå som både imponerar och överträffar förväntningarna. Kopplat till en kraftfull Shimano STEPS motor, levererar Crescent Elgot en imponerande 250 Watt effekt som gör cykelturen både smidig och effektiv. Denna motor kapar toppfarter på upp till 25 km/h, vilket betyder att du enkelt och behagligt kan komma fram till din destination.

Men det tar inte slut där. Även växelsystemet, med Shimano Nexus 5, skapar en sömlös och mjuk körning som ger denna elcykel en extra fördel. Med fem växlar att välja mellan, kan man lätt anpassa färden efter terräng och personlig komfort.

Under vårt omfattande test fick Crescent Elgots motorsystem en stjärnpoäng på 8.5 av 10. Detta kvantitativa värde bär vittnesbörd om kvaliteten på motorns prestationer, där 8.0 betraktas som relativt bra och 9.0 som väldigt bra. Kort sagt, Crescent Elgot levererar enastående prestanda som kan tillfredsställa även den mest krävande cyklist!

Batteriet

En av de mest avgörande aspekterna av en elcykel är dess batteri. Lyckligtvis, Crescent Elgot spottar verkligen inte när det kommer till batteriets prestanda. Denna robusta elcykel drivs av ett mittmotorbatteri med en kapacitet på 36V 11.6Ah – 417Wh. Vad betyder allt detta? Enkelt uttryckt, detta är ett batteri som håller farten uppe för en rutt på upp till 60 km!

Det här är särskilt intressant för de som planerar längre utflykter eller cykelturer till jobbet utan rädsla för att batteriet ska ladda ur. En annan fördel med den här elcykeln är att batteriet kan laddas smidigt mellan användningstillfällen. Med andra ord, du behöver inte oroa dig för oförutsedda avbrott i din färd.

I vårt test, gjorde dessa starka prestanda att vi gav Crescent Elgots batteri en stark 8.2 av 10. Detta markerar den som en elcykel med pålitligt batteriliv och effektivitet över alla grunder. Ännu en anledning till att Crescent Elgot toppar våran lista över bästa elcyklar på marknaden just nu!

Bekvämlighet & Körupplevelse

När det kommer till bekvämlighet och körupplevelse, lämnar Crescent Elgot verkligen inget att önska. Trots sin relativt ””tunga”” stavning på skalan vid 24kg, har den inte dragit kort på smidighet och lätthet. Med sina 27.5″” hjul skapar den en balanserad och stabil cykelupplevelse, vilket för oss cyklister är en mycket viktig faktor.

Undrar du kanske hur Elgot presterar på bekämlighetsfronten? Låt oss snabbt avslöja: på vår 10-stegs skala får Crescent Elgot en imponerande poäng på 9, vilket gör den nästintill perfekt. Men låt oss djupdyka i vad detta egentligen betyder.

Att cykla på Crescent Elgot känns mer som en dröm än ett enkelt pendlingsalternativ. Med sina robusta herrcykels egenskaper, levererar den en körglädje och komfort som sällan ses i denna prisklass. Känslan av stolen när du sätter dig för att börja din färd är överraskande behaglig och komfortabel. Växlingar är sömlösa och lätta att hantera, vilket gör din körning till en riktigt trevlig upplevelse, särskilt på långa sträckor.

Det här är med andra ord en elcykel som inte bara tar dig vart du vill ta vägen, utan gör det på ett bekvämt och roligt sätt. Crescent Elgot visar att elcyklar kan vara mycket mer än bara ett sätt att komma från punkt A till B – de kan förvandla din färd till något du formligen längtar efter. Med sin bekvämlighet och utmärkta körupplevelse, förtjänar denna elcykel sin plats i rampljuset.

Kvalitet och Hållbarhet

Med Crescent Elgot elcykeln får du exceptionellt, högkvalitativt utförande. Denna cykel är inte bara estetiskt tilltalande, den är även byggd för att hålla länge. Vi bedömde dess bygg kvalitet och hållbarhet till hela 9.2 på en skala från 1 till 10. Och tro oss, det är verkligen inte illa.

Ett ursprung som sträcker sig tillbaka till 1896, har gång på gång försäkrat oss om Crescent’s förmåga att leverera. Elgot-modellen lyckas kongenialt bevisa varför märket alltid återaktiveras i dialogen om pålitlighet och kvalitet. Med behörig precision och noggrannhet, erbjuder Elgot en stadig konstruktion för att motstå slitage under både stadskörningar och landsvägar. Varje komponent, från den elektriska drivlinan till den optimerade ramen, och allt däremellan, är präglat av kvalitet.

Det här är definitivt ingen elcykel som kommer att lämna dig strandad mitt i ingenstans. Oavsett om du cyklar till och från jobbet, eller tar en söndagstur, kommer Crescent Elgot att hänga med dig genom miles och miles av cykelturer, utan att tappa sin ursprungliga glans.

Prisvärde

I elcykelvärlden kommer prislappen ofta med vissa förväntningar. Men hos Crescent Elgot välter de rejält denna förväntan. Med en prislapp under 40000 kr ger denna värde-elcykel definitivt mycket bang-for-buck. På vår pris-till-värde skala slog Elgot 7.7 av 10 möjliga poäng. Det kanske inte ligger direkt i topp, men den är konkurrenskraftig och väl värd att överväga.

Det utmärkta priset på Crescent Elgot förefaller nästan osannolikt för den överlägsna kvalitet och prestanda du får. Från motor till bromssystemet, drivlinan och ramens hållbarhet, finns det mycket att älska och uppskatta. Och allt det här – för ett lovligt pris under 40000 kr.

Crescent Elgot

Select Dynamic field

Andra Recensioner Av Elcyklar: