• Hem
  • Batavus Luca: Test, Recension & Omdöme

Batavus Luca: Test, Recension & Omdöme

Senaste Uppdaterad: 19/07/2023

Sammanfattning Av Batavus Luca

Batavus Luca-elcykeln är perfekt för dem som söker en pålitlig och bekymmersfri vardagscykel för stadskörning året runt. Med sin robusta konstruktion, stora cykelkorg och låsbara styrstolpe erbjuder den gott om lastmöjligheter och stabilitet. Den är också utrustad med en inkapslad drivlina och heltäckande kedjeskydd för att skydda mot smuts och vinterförhållanden. Även om den är något tyngre än vissa modeller ger den en naturlig cykelkänsla och förväntas vara hållbar vid rätt skötsel. Batavus Luca är en pålitlig och långvarig följeslagare för dem som cyklar flitigt i stadsmiljön oavsett väderförhållanden.

Fördelar

- Extremt stabil konstruktion
- Byggd för vintercykling med rejält kedjeskydd för drivlinan
- Starka bromsar både fram och bak
- Gott om lastmöjligheter med både pakethållare och cykelkorg

Nackdelar

- Motorn är inte särskilt stark i förhållande till cykeln

Vår Ranking Av Batavus Luca

Värde/Pris:

8.2

Motorprestation:

7.7

Batteri:

8.4

Körkänsla:

8.8

Hållbarhet:

8.8

Vårt Betyg:

8.38

Motor & Batteri


Motor:

Bosch Active Line

Motorplacering:

Mittmotor

Motoreffekt:

250 Watt

Topphastighet:

25 km/h

70 km

Övriga Specifikationer


Växelreglage:

Shimano Nexus 7

Antal växlar:

7 st

28 kg

Kön:

Dam

Välkommen till vår djupgående recension av Batavus Luca elcykeln, ett verkligt test och utvärdering av en av marknadens mest robusta stadscyklar. Det här är inte bara en elcykel, det är en vardagsräddare, särskilt framtagen för den aktiva stadsbon – tillförlitlig, fullmatad med användbara funktioner, och byggd för att tåla både tung belastning och all slags väder.

Så häng med oss när vi tar en närmare titt på Batavus Luca, och upptäcker varför den kan vara just den elcykeln du har letat efter för dina dagliga stadsturer.

Motor & Växlar

Låt oss kika lite närmare på hjärtat av Batavus Luca, nämligen dess motor- och växellådssystem. Detta e-cykelmästerverk är utrustat med det välrenommerade Bosch Active Line motorsystemet, som levererar med sina 250 Watt en stark och stabil prestanda. Med en toppfart på 25 km/h kommer du utan problem navigera genom stadens rusningstrafik med ett leende på läpparna.

Tack vare Shimano Nexus 7 växellådan med sina smidiga 7 växlar, får du en mjuk och behaglig cykelupplevelse, oavsett terräng. Under vårt omfattande test märkte vi omedelbart att harmonin mellan motor och växlar var något alldeles extra, vilket avspeglades i det höga kvantitativa värdet av 7.7. Konsensus? Batavus Luca presterar bra, riktigt bra.

Batteri

Från motor och växlar tar vi oss vidare till batteriprestandan på Batavus Luca. Batteriet är en absolut styrka för denna elcykel, ett 36V 11Ah – 400Wh mittmotorbatteri som ger dig den kraft du behöver för längre resor. Med en oöverträffad räckvidd på upp till 70 km, är nyckelordet här frihet – friheten att utforska utan gränser. Vårt kvantitativa värde på 8.4 från vårt batteritest, indikerar tydligt att Batavus Luca’s batteri håller måttet och mer därtill. Om du är ute efter en elcykel med lång batteritid som klarar av dina dagliga pendlingar och äventyr, då är Batavus Luca en utmärkt kandidat.

Körupplevelse & Bekvämlighet

Varje elcykelälskare vet hur viktigt det är med både komfort och funktion. Batavus Luca sticker ut på båda dessa punkter! Denna snygga modell väger in på 28 kilo, något som å ena sidan gör den robust och stadig, men å andra sidan tillräckligt lätt för att vara lättmanövrerad även i snygga 28 tum. Designad specifikt för damer, erbjuder den en exceptionell körupplevelse genom att balansera vikt och storlek på ett optimala sätt.

När det gäller att ranka Lucas komfort under vår provkörning, kommer det inte som en överraskning att den fick ett imponerande 8.8 av 10 i vår testskala. Just denna siffra talar volymer om denna elcykels förmåga att leverera på komforten, vilket kan hänföras till den omtänksamma utformningen och exceptionellt mjuka stötdämpningen.

Vår cykeltur var inte bara behaglig, utan även extra smidig. Den tilltalande storleken på 28 tum bidrog till en dynamisk och lätthanterlig körupplevelse, vilket gör att Batavus Luca sticker ut bland dam-elcyklar. Man behöver inte offra stil för funktionalitet, och det är just det mantra som verkar ha guidat Batavus när de skapade denna modell.

Kvalitet och hållbarhet

Batavus Luca elcykel imponerar genast genom sin suveräna byggkvalitet. Vår elcykeltest uppmätte en imponerande kvalitets- och hållbarhetsfaktor på 8.8 – klart högre än genomsnittet. Och tro mig, vi var glada att ge den poängen.

En av dess mest framträdande egenskaper är dess otroliga men välbalanserade konstruktion. Den starka aluminiumramen och det robusta framhjulet ger denna elcykel extra årdföring mot slitage och tuffa vägförhållanden. Den står emot de typiska slitagefaktorerna som vi alla vet är ohälsosamma för de flesta cyklar. Oavsett om du cyklar på asfalterade vägar eller steniga stigar, sitter Luca fortsatt stabilt under pedalerna, vilket bara ökar förtroendet för markägarens tuffa huskonstruktion.

Men låt oss inte glömma komponenterna. Batavus Luca packar in kvalitet på insidan lika mycket som på utsidan. Motor, växlingssystem, bromssystem – varje komponent är utformad för att hålla riktigt länge. Det finns inte en enda tvivel om att denna elcykel har konstruerats för att hålla tiden ut.

Prisvärde

Lyckligtvis liknar Batavus Luca kvalitet även dess prissättning. Prisad under 35000 kr, rankar vi högt dess pris-värde-förhållande till 8.2 på vår skala. Och det är här Batavus Luca elcykel verkligen skiner.

Priset kan initialt kännas lite dyrt för vissa, men när du tar i beaktande den fantastiska hållbarheten och de högkvalitativa delarna, börjar det hela förvandlas till mer av ett fynd. I likhet med att investera i en hållbar framtida, innebär denna elcykel en tidig utbetalning för årtionden av tillförlitlig service.

Luca är helt enkelt en perfekt mix av pris och prestanda. Så om du är ute efter en elcykel som erbjuder både formidabel hållbarhet och bra värde för pengarna, ska du definitivt överväga Batavus Luca. För om vi får säga det själva – pengarna är mer än väl investerade.

Batavus Luca

Select Dynamic field

Andra Recensioner Av Elcyklar: