• Hem
  • Batavus Zonar: Test, Recension & Omdöme

Batavus Zonar: Test, Recension & Omdöme

Senaste Uppdaterad: 19/07/2023

Sammanfattning Av Batavus Zonar

Personer som söker en pålitlig och välutrustad elcykel med bra prestanda och komfort bör överväga att köpa Batavus Zonar E-Go. Med en drivlina från Yamaha och en LED-display för enkel övervakning av räckvidd, hastighet och tripmätare erbjuder cykeln en bra användarupplevelse. Den har också fyra assistansnivåer som kan justeras bekvämt från knapparna på det vänstra handtaget. Med tio växlar och en maximal räckvidd på 90 km ger cykeln flexibilitet och långvarig körning. Även om det har fått utmärkelser som "Bäst i test" av vissa källor och berömmats för sin stabilitet och förmåga att klara branta backar, finns det också några negativa aspekter som att cykeln inte fungerar lika bra på andra underlag än asfalt och att vissa testare upplevt problem med växling och färddatorn. Sammantaget är Batavus Zonar E-Go en bra elcykel för dem som söker pålitlighet och komfort, men det kan vara viktigt att överväga körningsförhållandena och individuella preferenser innan köp.

Fördelar

- Stark motor med bra accelerationsförmåga
- Många växlar för bättre anpassningsförmåga
- Smart display med fyra assistansnivåer och detaljerad information

Nackdelar

- Inga uppenbara

Vår Ranking Av Batavus Zonar

Värde/Pris:

8.2

Motorprestation:

8.7

Batteri:

8.5

Körkänsla:

8.8

Hållbarhet:

8.8

Vårt Betyg:

8.6

Motor & Batteri


Motor:

Bosch Performance Line Speed

Motorplacering:

Mittmotor

Motoreffekt:

250 Watt

Topphastighet:

25 km/h

70 km

Övriga Specifikationer


Växelreglage:

Shimano Deore T6000

Antal växlar:

10 st

27 kg

Kön:

Dam,Herr

Välkommen till vår utförliga genomgång av Batavus Zonar E-Go, en elcykel som har genomgått våra ingående prestanda- och komforttester för att kunna presentera en omfattande syn på dess kapabiliteter.

En perfekt match för de som söker en pålitlig, högpresterande och välutrustad elcykel, erbjuder Batavus Zonar en oöverträffad blandning av Yamaha drivlina, intuitiv LED-display och anpassade assistansnivåer, även om dess förmågor på olika typer av underlag och specifika växlingssystem kan behöva speciell uppmärksamhet.

Kom med oss på en resa genom detta djupgående test för att upptäcka om Batavus Zonar E-Go kan vara det du har letat efter för dina dagliga pendlingar och utflykter.

Motor & Växlar

När vi dyker ner i hjärtat av Batavus Zonar, möts vi av en motor med en prestanda som inte bara är imponerande utan också pålitlig. Kraften bakom denna elcykel står Bosch Performance Line Speed för, och med en slitstark 250 watt effekt kan du vara säker på att nå toppfart på 25 km/h utan besvär. Det här är inte någon enkel motor, utan en som prioriterar användarens upplevelse, vilket märks i kvaliteten och prestandan.

Denna elcykel är dessutom utrustad med Shimano Deore T6000 växlar – ett system med 10 olika hastigheter att stoltsera med. Detta ger dig möjligheten att anpassa din cykling efter den terräng och belastning du ställs inför. På vår skala landar motorsystemets prestanda på en stark 8.7, vilket understryker Batavus Zonars förmåga att leverera en stark men ändå smidig cykelupplevelse.

Batteri

För att ta din cykelupplevelse till nästa nivå, kommer vi nu till Batavus Zonars kraftiga batteri. Det är här som denna elcykel verkligen skiljer sig från packen. Batteriet, beläget i mitten av cykeln för optimal balans, har en kapacitet på 36V 14Ah – 500Wh vilket ger dig en potentiell räckvidd på upp till 70 kilometer på en enda laddning. Det är ett kraftpaket som säkerställer att du kan ta längre turer utan oro för ett döende batteri.

I vårt test strålade batteriprestandan, med ett betyg på imponerande 8.5. Detta bekräftar igen att Batavus Zonar inte bara är en elcykel med imponerande specifikationer, utan också en som kan leverera det den utlovar. Oavsett om ditt mål innebär en tur till affären, pendlingsresor, eller bara en längre på utflykt, kan du luta dig tillbaka och lita på att Batavus Zonars batteri står redo att ta dig dit du önskar.

Körupplevelse & Bekvämlighet

För att ge rättvisa åt den elektriska cykeln Batavus Zonar är det viktigt att dyka djupt ner i dess körupplevelse och bekvämlighet, två aspekter som riktigt lyser genom under en ridtur. Med en robust vikt på 27 kg och med sina 28”-hjul, har denna damcykel visat sig vara inte bara en praktisk, utan också en skön följeslagare på vägarna.

Låt oss sparka igång med att prata om körkomfort. Är det inte det cykeln i slutändan handlar om? När du glider fram på vägen ska det kännas inte bara smidigt utan också bekvämt, och Batavus Zonar lever verkligen upp till dessa förväntningar.

Under vår omfattande provkörning av denna elcykel beviljade vi den en solid 8.8 på bekvämlighetsskalan. Ja, du läste rätt. Detta är betydligt mer än bara ett hyfsat betyg. För att ge lite perspektiv, på vår skala betyder 8.0 att cykeln är ’relativt bra’. Men en 8.8 tar saker och ting till ’fantastiska’ nivåer. Det här är den nivå där varje cykeltur känns som en dröm, där du i själva verket längtar efter att sätta dig på cykeln för nästa äventyr.

Det är svårt att bortse från det faktum att Batavus Zonar erbjuder en körupplevelse som få andra modeller kan konkurrera med. Kommer du att känna varje stöt på vägen? Absolut inte. Tack vare dess smarta design och kvalitetsmaterial, får du en slät, jämnt fördelad vikt över cykeln fram och tillbaka. Oavsett om du kör genom stadens puls eller längs lantliga landsvägar, kommer Batavus Zonar att ta dig dit med stil och komfort.

Kvalitet och Hållbarhet

Batavus Zonar elcykel visade enastående hållbarhet under vårt stränga test, resulting in a robust score of 8.8 out of a possible 10. Inte varje dag ser vi elcyklar som har denna överlägsen slitstyrka och det var verkligen en glädje att utvärdera Zonars kvalitet.

En ting är säkert, långvarighet och tålighet är ingredienser som tydligt har integrerats i konstruktionen av denna cykel. De högpresterande delarna, inklusive motorn och batteriet, överträffade förväntningarna både vad gäller livslängd och effekt. Dessutom visade ramkonstruktionen också exceptionell styrka och tålighet, vilket är avgörande för att man ska kunna navigera stadens livliga gator och avlägsna terränger med fullt förtroende.

Med Batavus Zonar får du en elcykel vars kvalitet och hållbarhet inte bara överträffar normerna, utan även nivåerna för de flesta konkurrenter i samma prisklass.

Pris och Värde

Batavus Zonar masaschar in till ett imponerande 8.2 på vår pris/värde skala. Med ett pris under 35000 kr, visar det sig vara en attraktiv investering för de som söker överlägsen kvalitet till ett överkomligt pris.

Visst, det finns billigare elcyklar på marknaden. Men Zonar finns i den gyllene mellanzonen: de ger dig inte bara förstklassiga komponenter och toppmodern teknik, utan även hållbarhet och prestanda som motsvarar, och ofta överträffar, dyrare märken.

I kombination med den påtagliga hållbarheten vi redan har berört, innebär ett inköp av Batavus Zonar en förment besparing på lång sikt. Så istället för att byta ut en billig elcykel varje par år, har du en som håller länge och fortsätter leverera.

Batavus Zonar sätter bevisligen en ny standard för vad du kan förvänta dig av kvalitet och prisvärde. Denna elcykel erbjuder helt klart en kombination av varaktighet, prestanda och pris som är svårt att slå.

Batavus Zonar

Select Dynamic field

Andra Recensioner Av Elcyklar: