• Hem
  • Ecoride Ambassador M-5 E6: Test, Recension & Omdöme

Ecoride Ambassador M-5 E6: Test, Recension & Omdöme

Senaste Uppdaterad: 19/07/2023

Sammanfattning Av Ecoride Ambassador M-5 E6

Ecorides premiumcykel Ambassador AXS M-5 E6, utrustad med en stark mittmotor, erbjuder robust prestanda, speciellt i branta backar. Den har en tyst elmotor och en väl skyddad Shimano Nexus navväxel med fem utväxlingar. Trots att den är en elcykel känns den lättrampad när elen tar slut. Den är idealisk för året-runt cyklister som dagligen kör sträckor på 1-2 mil, och den starka motorn hjälper till med svåra backar och motvind. Som tillverkat av det välkända Göteborgsföretaget Ecoride, som har över 15 års erfarenhet och ett brett nätverk av butiker och samarbetspartners, får du snabb service om något skulle börja krångla.

Fördelar

- Pålitligt motorsystem
- Lång körsträcka med effektivt batteri
- Rejäl och stabil cykelkorg och pakethållare

Nackdelar

- Inte den bästa åkkomforten

Vår Ranking Av Ecoride Ambassador M-5 E6

Värde/Pris:

7.9

Motorprestation:

8.1

Batteri:

8.5

Körkänsla:

8.0

Hållbarhet:

8.2

Vårt Betyg:

8.14

Motor & Batteri


Motor:

Shimano Steps

Motorplacering:

Mittmotor

Motoreffekt:

250 Watt

Topphastighet:

25 km/h

80 km

Övriga Specifikationer


Växelreglage:

Shimano Nexus

Antal växlar:

5 st

23 kg

Kön:

Dam

Välkomna till vår djupdykande recension där vi tar Ecoride Ambassador AXS M-5 E6 för en tur för att testa varje aspekt, från prestanda till detaljer.

Den här robusta premiumcykel från Ecoride, med sin starka mittmotor och väl skyddade Shimano Nexus navväxel, syftar till att främja bekvämlighet och prestanda för cyklister som kör dagliga sträckor på 1-2 mil året runt, särskilt de som stöter på svåra backar och motvind.

Häng med när vi sätter detta mästerverk, från det väletablerade Göteborgsföretaget Ecoride, på prov och avslöjar om denna elcykel är den perfekta följeslagaren på dina dagliga pendlingsturer.

Motor & Växelreglage

Om du kikar på hjärtat av Ecoride Ambassador M-5 E6, kommer du snabbt stöta på dess pålitliga drivlina – Shimano Steps-systemet. Detta system styrs av en kraftfull motor på 250 watt som gränsar till maxhastigheten på 25 km/h enligt EU-regler. Utan att det låter överdrivet, kan jag med säkerhet säga att detta är en motor som levererar och den övergår konsekvent förväntningarna, utan att någonsin kompromissa med användarens komfort.

Om vi går över till växellådan, och Ecoride skönheten är utrustad med Shimano Nexus, ett 5-växlat system som är lika robust som de kommer. Dess prestanda under vårt test var exemplariskt, vilket levererade en jämn och intuitiv cyklingupplevelse. På vår skala från 1 till 10, vi utvärderade motorsystemet till 8.1. När 8.0 anses relativt bra och 9.0 som väldigt bra, ligger denna kraftpaket till elcykel på en respektfull plats – där den rättvist förtjänar sin ställning.

Batteri

Med ett mittmotorbatteri på 36 V, 11.6 Ah och 418 Wh, är den här cykeln klippt och skuren för långa distanser. Tänk så långt som bortom 80 kilometer, och detta nästintill toppar konkurrenterna. Under vårt test upplevde vi inga signifikanta problem med batteriprestandan. Autonomi och laddningstid var precis som förväntat. Med tanke på alla dessa aspekter, belönade vi batteriprestanda en stark 8.5/10.

Så, ja, Ecoride Ambassador M-5 E6 är ingen dussincyklistns elcykel. Det är en produkt som speglar sin majestät i både kraft och livslängd och imponerar med briljanta resultat.

Så, om du är på jakt efter en pedalassistans elcykel som inte bara ser bra ut, utan också levererar när det räknas, kan du säkert överväga att välkomna denna Ecoride skönhet i ditt garage. Du kommer inte bli besviken!

Körupplevelse & Bekvämlighet

Vi skiftar nu fokus till en av de mest avgörande aspekterna av en elcykel, nämligen bekvämligheten och körupplevelsen. I vår omsorgsfulla testkörning av Ecoride Ambassador M-5 E6, fann vi dess körupplevelse extra trevlig, vilket gav en förtjusande förmåga att glida fram på stadens gator.

Först och främst, denna dammodell av Ecoride M-5 E6, väger den in på 23 kg, vilket kan verka tungt vid första anblicken. Men det är viktigt att notera att dess vikt ger en robust stabilitet som du uppskattar när du tar snäva svängar eller bromsar hårt.

Tillsätter vi dess stolthet, de 28-tums hjulen, till ekvationen, ja, då får vi en fantastisk rideupplevelse. Större hjul bidrar till lägre rullmotstånd vilket ger en mjukare färd, främst under stadskörning. Tack vare dessa egenskaper, och inte att förglömma den sköna sadeln också, erbjuder Ambassador M-5 en körkänsla att minnas.

Men hur bekväm var Ecoride M-5 E6 i praktiken, kanske du undrar? På vår bekvämlighetsskala, där 1 är svårsittig och 10 är som en soffa på hjul, kan vi gladeligen dela ut en solid 8 till denna elcykel. Den kombinerar mångsidighet med komfort, vilket gör varje cykelresa till en ren njutning.

Kvalitet och Hållbarhet

Ecoride Ambassador M-5 E6 är en elcykel som verkligen får dig att uppskatta en robust och beständig design. Med ett kvalitetsbetyg på 8.2 på vår strävan-efter-hållbarhet och slitstyrke skala uppfyller denna sensationella elcykel de krav som högt ställda cyklister sätter. Detta framstår tydligt när du kliver upp på sadeln och rullar iväg, du känner kvalitetsnivån på en gång. En omsorgsfull och intelligent arbetsdesign är här uppenbar, vilket ger en slående knivskarp hållbarhet.

Ramen är robust nog att på ett förtrollande sätt absorbera skakningar från de mest otämjade vägbanorna, och komponenterna har valts ut och sammanfogats med en närmast hypnotisk noggrannhet för att säkerställa en lång livslängd. Om vi ta en närmare titt på det, med ett betyg som ligger precis över 8.0 som redan är ett gott betyg, kommer Ecoride M-5 E6 inte bara uppfylla dina förväntningar, den kommer att överträffa dem.

Priset

Vi kommer nu över till en aspekt som de flesta potentiella köpare granskar noga; priset. Står Ecoride Ambassador M-5 E6 upp till dess prislapp? Den kan vara prissatt under 35000 kr, vilket är rimligt men långt ifrån optimalt.

Det är en elcykel som är generöst utrustad med komponenter av hög kvalitet, som garanterar oöverträffad prestanda och pålitlighet – vilket i sin tur innebär långa promenader med minimalt underhåll. De ekonomiska fördelarna med det minimala underhållet och de många åren av pålitlig service gör det till ett värdsäkert alternativ i det långa loppet. Så, medan 7.9 kanske inte ger ha-begäret som ett 9.0-betyg skulle, är det utan tvekan ett klart tecken på att Ecoride Ambassador M-5 E6 erbjuder mycket värde för dina hårt förvärvade kronor.

Ecoride Ambassador M-5 E6

Select Dynamic field

Andra Recensioner Av Elcyklar: