• Hem
  • Giant 22 Explore E+ 3 STA: Test, Recension & Omdöme

Giant 22 Explore E+ 3 STA: Test, Recension & Omdöme

Senaste Uppdaterad: 19/07/2023

Sammanfattning Av Giant 22 Explore E+ 3 STA

Explore E+ är en mångsidig elcykel utrustad med skärmar, pakethållare, lampor och en dämpargaffel från SR Suntour. Cykeln har slitstarka däck som gör den lika lämplig för stads- som för grusvägar. Cykeln drivs av en SyncDrive Yamaha-motor, som skapats genom samarbete mellan Yamaha och Giant, vilket ger en synkroniserad och smidig cykelupplevelse. Motorn har smart assistansteknik och sensorer som anpassar sig efter föraren och terrängen. Cykeln har en lättanvänd styrenhet och en tydlig färgdisplay som visar all nödvändig information. Cykeln är även utrustad med ett MIK-kompatibelt system för lätt montering av sidoväskor, korgar och väskor på pakethållaren. Denna cykel passar bra för dem som söker en kompetent elcykel för en mångsidig användning.

Fördelar

- Mångsidig användning med kraftig motor och batteri
- Hög komfort med påkostade detaljer
- Avancerad och smart motorfunktionalitet för optimal assistans

Nackdelar

- Lite dyrt alternativ

Vår Ranking Av Giant 22 Explore E+ 3 STA

Värde/Pris:

7.8

Motorprestation:

8.1

Batteri:

9.2

Körkänsla:

8.5

Hållbarhet:

8.6

Vårt Betyg:

8.44

Motor & Batteri


Motor:

SyncDrive Sport

Motorplacering:

Mittmotor

Motoreffekt:

250 Watt

Topphastighet:

25 km/h

100 km

Övriga Specifikationer


Växelreglage:

Shimano Deore

Antal växlar:

10 st

23 kg

Kön:

Unisex

Välkommen till vår djupgående recension där vi sätter den mångsidiga Giant 22 Explore E+ 3 STA under luppen, en elcykel som förvandlar varje cykeltur till ett äventyr.

Med sina robusta däck, pakethållare, skärmar samt en SyncDrive Yamaha-motor, är Explore E+ den idealiska följeslagaren för dig som älskar att navigera både genom stadens gator och grusiga landsvägar med enkelhet.

Nu ska vi dyka ned i varje detalj för att ge dig allt du behöver veta om denna elcykel och varför den kanske är den nästa att parkera i ditt garage.

Motor & Växelreglage

Att begripa prestandan hos Giant’s 22 Explore E+ 3 STA cykel kräver en djupdykning i dess motor och växlar. Drivkraften bakom denna e-bike är SyncDrive Sport-motorn. Bestående av 250 Watt och toppgräns på 25 km/h, har den perfekt mängd kraft för de mest aventyrslustiga cyklisterna. Vår utvärdering av motorsystemet landar på en beundransvärd 8,1 av maximal 10. Med andra ord, det presterar inte endast bra, det gör mer än så, och klipper genom stigningarna utan ansträngning.

Shimano Deore-växlarna, med sitt 10-delade, gör det lätt att hantera varje terräng. Att hitta rätt växel för varje enskild situation, från branta uppstigningar till halsbrytande utforkörningar, är ett sant nöje. Tillsammans ger SyncDrive Sport-motorn och Shimano Deore-växlarna denna elcykel ett fantastiskt kraftigt och reaktivt system.

Batteri

Nu, låt oss prata om hjärtat av cykeln – batteriet. Detta vidunder gör sig verkligen förtjänt av sin position. Med en mittmotor, skryter denna elcykel med ett 36V 15Ah – 500Wh batteri. Vi ska inte glömma att nämna dess räckvidd på upp till 100 km, vilket gör den till det perfekta valet för de som älskar långa, äventyrliga resor. Vårt batteritest resulterade i en imponerande 9,2 av 10. Vare sig du bokstavligt talat ska korsa städer eller bara köra runt bland lokala sevärdheter kommer du att ha mer än tillräckligt med juice för att hålla dig körande.

Överlag, om du letar efter en solid prestation med rätt blandning av kraft, uthållighet och effektivitet, kan Giant’s 22 Explore E+ 3 STA vara det idealiska valet för dig. Med en imponerande motor och ett kraftfullt batteri, kommer den säkert leverera på varje ritt.

Bekvämlighet & Cykelupplevelse

Det finns en speciell sorts magi i att svepa fram längs stadsbanorna med den kraftfulla och eleganta Giant 22 Explore E+ 3 STA. Oavsett om du är en rutinerad cyklist eller om du bara njuter av en lugn tur till butiken, tar denna högkvalitativa elcykel din körupplevelse till en helt ny nivå.

Med sin generösa vikt på 23 kg, balanseras cykeln snyggt för en stadig och säker resa. Dessutom, dess 28-tums däck hjälper till att skapa en flexibel och responsiv upplevelse, även när du navigerar genom trånga stadsmiljöer. Och på tal om universell användning, denna unisex elcykel är designad för att passa alla, vilket gör att varje tur känns bekväm, beprövad, och säker.

Giant 22 Explore E+ 3 STA lyfter fram det bästa av modern cykelteknologi, och inramar det på ett sätt som gör det tillgängligt för alla. Från sin smidiga hantering till dess effektiva motor, behöver du bara knäppa på pedalen för att märka vad denna elcykel har att erbjuda.

När det kommer till bekvämlighet, poängterar Giant 22 Explore E+ 3 STA verkligen. Faktum är, i våra noggranna tester gav vi denna modell en komfortpoäng på 8.5 av 10. Med tanke på att vi anser att 8.0 redan är avsevärt bra, är 8.5 inget annat än utmärkt. Varje detalj, från sadeln till pedalerna, till det otroligt jämna stödet från motorn, går samman för att skapa en cykeltur som verkligen är guden för komforten på två hjul.

Hållbarhet och kvalitet

Åk en mil i pedalerna av Giant 22 Explore E+ 3 STA och några saker börjar verkligen att sticka ut. Det är mer än en fråga om snygg design – vi diskuterar kvalitet här, och det här märket imponerar. Cykelns hypnotiserande karaktäristiska espresso-bruna finish och slående blyertsgrå accenter ger bilden av en elcykel som inte bara körs snabbt, men håller länge. Åk med oss i vår utforskning av dess hållbarhet och slitstyrka, lite mer i djupled.

En kvanitativ skattning av 8,6 av 10 förevigar bilden av en elcykel med toppklassig konstruktion. Det här är inte bara ditt genomsnittliga e-fordon. Den imponerar med sin förmåga att inte bara klara dagliga turer, men den klarar också den allra tuffaste terrängen vilket tyder på utmärkt slitstyrka. Oavsett om du enkelt glider genom stadens gator eller tar dig fram längs grusbelagda stigar fortsätter denna elcykel leverera en fantastisk prestanda. Känsla? Kontrollerad, solid och förtroendeingivande.

Prisvärdhet

Vänd oss nu till det ofta knepiga ämnet för prissättning. Vår vän, Giant 22 Explore E+ 3 STA, dyker upp under taket på 35000 kr. Det tål att upprepa att för ett e-fordon av denna kvalitet och hållbarhet, detta priset känns som en intressant deal.

Vårt värde för pengarna betyg? En ansenlig 7,8 utav 10. Detta är en elcykel som kanske inte kommer att övertyga de mest budgetmedvetna bland oss, men inse detta: den extraordinära prestanda och oprördande hållbarhet som Giant 22 Explore E+ 3 STA erbjuder inför e-cyklingens framtid är svåra att ignorera. För de som söker en pålitlig partner för både arbetspendling och helgutflykter, betalar detta pris sig självt flera gånger om i det långa loppet. Sammanfattningsvis? Hög värde, rättvis investering.

Giant 22 Explore E+ 3 STA

Select Dynamic field

Andra Recensioner Av Elcyklar: