• Hem
  • Monark e-Nytan: Test, Recension & Omdöme

Monark e-Nytan: Test, Recension & Omdöme

Senaste Uppdaterad: 19/07/2023

Sammanfattning Av Monark e-Nytan

Monark e-Nytan är en modern elcykel med en retro estetik som passar bra för vardagscykling i staden. Cykeln kombinerar en aluminiumram med klassisk design, tyst och effektiv Shimano Steps E5000 mittmotor, och stålskärmar för att skapa en balans mellan modern teknologi och tidlös charm. Den är utrustad med pakethållare fram och bak, som har AVS-snabbkoppling för väskor och korgar, vilket gör den till en praktisk laståsna för vardagliga behov. Trots brist på centralstöd står den stadigt på sidostödet, vilket underlättar lastning. Med en upprätt sittställning och inkapslad navväxel, är Nytan ett utmärkt val för stadscykling, särskilt under vinterväglag. Om den öppna ramen inte passar, erbjuder Monark liknande modeller med högt ramrör.

Fördelar

- Klassisk och snygg design
- Bekväm sittposition och sadel
- Bra lastmöjligheter både bak och fram
- Bra allroundprestation

Nackdelar

- Inte det starkaste batteriet

Vår Ranking Av Monark e-Nytan

Värde/Pris:

8.0

Motorprestation:

8.2

Batteri:

7.8

Körkänsla:

8.6

Hållbarhet:

8.1

Vårt Betyg:

8.14

Motor & Batteri


Motor:

EGOING

Motorplacering:

Mittmotor

Motoreffekt:

250 Watt

Topphastighet:

25 km/h

60 km

Övriga Specifikationer


Växelreglage:

Shimano

Antal växlar:

7 st

23 kg

Kön:

Dam

Välkommen till vår utförliga testrecension av den särskilda pärlan i elcykelvärlden, Monark e-Nytan, där vi granskar varje komponent noggrant och kritiskt.

Inkapslad i retro estetik, är den här elcykeln perfekt för stadsbruk, och med sin bekväma sittställning kombinerad med effektiv Shimano Steps E5000 mittmotor och praktiska packmöjligheter, tjänar den väl den moderna urbanisten som värderar en förening av elegans och funktion.

Vi garanterar att ni kommer lära er mer om varför Monark e-Nytan är det självklara valet för stilmedvetna cyklister när ni dyker djupare in i vår omfattande recension, så häng med oss för en detaljerad tur genom dess prestanda.

Motorns prestanda och växlingssystem

Monark e-Nytan drivs av den etablerade motortillverkaren EGOING. Med sina 250 Watt levererar denna elcykel möjlig maximal hastighet upp till 25 km/h, mer än tillräckligt för din dagliga pendlingsrutt. Vad än vägen har att erbjuda, kan du lita på att denna kraft kommer att hålla dig i rörelse, men det är inte allt.

Shimano’s 7-växelssystem, perfekt integrerat med e-Nytan, gör cykling på denna nytänkande EL cykel till en njutning. Oavsett om du cyklar i uppförsbacke eller på platta vägar, har varje växel varit konsekvent exakt och enkel att växla, vilket förbättrar din totala cyklingupplevelse. På vår testskala fick motorsystemet ett imponerande betyg på 8.2, vilket bevisar att det presterar bra över förväntan.

Batteriets prestanda

e-Nytan kommer utrustad med ett kraftfullt 36V, 11,6Ah – 417Wh mittmotor-batteri. Det är mer än tillräckligt för att driva dig igenom även den längsta pendlingsresan, och ger dig en körsträcka på upp till 60 km, allt från en enda laddning! Det ger denna elcykel den länge efterlängtade friheten att köra längdistans med minimalt störningsmoment.

Vårt testresultat för batteriet visade sig vara något under de höga förväntningarna som ramverket ställer in, men fortfarande var det enastående prestanda. Med en testscore på 7.8 av max 10, visar det att batteriet står upp bra mot konkurrensen. Det kanske inte är det bästa på marknaden, men det ger Monark e-Nytan en solid och pålitlig drivkraft, något som du kan räkna med i skiftande väder och över olika terränger.

Så, oavsett om du är på jakt efter en by att pendla till jobbet, eller bara vill utforska grannskapet, erbjuder Monark e-Nytan en pålitlig prestanda för alla dina cykelbehov.
Elcykeln Monark e-Nytan ger engagemang på ett helt nytt nivå med sin enastående körupplevelse. Denna elcykel för damer, som väger in på 23 kg, är byggd med en robust och samtidigt smidig struktur. De 28-tum stora däcken ger gott om stabilitet och grepp, samtidigt som de möjliggör en lätthanterlig och bekväm flödesförmåga.

Bekvämlighet & Körupplevelse

Nu låt oss dyka ner i hur det känns att verkligen cykla på e-Nytan. Enligt vårt omfattande test gav vi denna karamell av en elcykel ett solidt 8.6 på vår bekvämlighetsscala. För att sätta detta i perspektiv, är 8.0 redan en relativt hög poäng – det innebär att den uppfyller mer än bara grunderna. Så en 8.6? Det innebär att du får en riktig smidig tur.

Så vad gör e-Nytan så bekväm att cykla? Tja, först och främst, absorberar de robusta 28-tumsdäcken otroligt bra de ojämna ytor du kan stöta på under dina äventyr. Sedan, tack vare sin stabila, men lätta vikt på 23 kg, kommer du märka att accelerationen är mjuk, vilket bana väg för en jämn och njutbar upplevelse.

Kvalitet & Hållbarhet

Först och främst, låt oss dyka ner i kvalitet och hållbarhet. Monark e-Nytan elcykel överaskade oss med ett sammanlagt värde på 8,1 på vår skala för hållbarhet och slitstyrka, vilket placerar den i kategorin ””relativt bra””. Det är inte bara tillverkad med premiummaterial, men den uppvisade en robust konstruktion och utomordentligt slitstarka komponenter under hela vår testningsprocess.

Dess robusta ram och design har förmågan att stå emot både tuffa stigar och hårda väderförhållanden, vilket låter dig cykla oavsett säsong. Den går inte sönder i första taget och det faktum att den klarat sig med så höga poäng på vår hållbarhetsskala ger oss nöjda, om inte enorma förväntningar för framtida cyklar i detta segment.

Pris

Nu, låt oss bryta ner frågan om pris kontra värde. Med en prislapp under 30 000 kr, skickar Monark e-Nytan ut starka signaler om kvalitet och värde. Med tanke på dess prestanda och slittålighet får den en solid 8 på vår skala för värde för pengarna. Det stämmer, det är kanske inte den billigaste elcykeln på marknaden, men du får definitivt vad du betalar för.

Det är ett förnuftigt, investeringsvärt inköp som kommer att hålla längre och leverera snabb, pålitlig service. Så, om du är en ekonomiskt medveten cyklist som också uppskattar hållbar konstruktion och effektiv prestanda, kommer Monark e-Nytan elcykel att överträffa dina förväntningar utan att tömma plånboken.

Monark e-Nytan

Select Dynamic field

Andra Recensioner Av Elcyklar: