• Hem
  • Sensa Travel Power: Test, Recension & Omdöme

Sensa Travel Power: Test, Recension & Omdöme

Senaste Uppdaterad: 19/07/2023

Sammanfattning Av Sensa Travel Power

Sensa Travel Power V10 är en kraftfull, sportig el-turcykel från Nederländerna, känd för sin agilitet, snabbhet och suveräna styrningsbeteende. Den kombinerar Sensa's expertis från träningscyklar med en lätt och styv ram med sportig geometri, och en kraftfull Shimano Steps E-7000 mittmotor, vilket resulterar i en mycket vägstabil elcykel med smidig och väl avvägd acceleration. Med en behaglig och något aktiv sittställning, passar denna cykel perfekt för dig som söker en sportig el-hybridcykel för pendling till jobbet eller cykling genom landsbygden. Med Travel Power V10 kan du enkelt och smidigt ta dig fram på asfalten, oavsett om det gäller daglig pendling eller längre turer.

Fördelar

- Lätt och smidig körning
- Modulära hydrauliska skivbromsar är otroligt effektiv
- Bra räckvidd som fungerar bra under längre sträckor

Nackdelar

- Avsaknaden av fjädring gör den mindre användbar på tuff terräng

Vår Ranking Av Sensa Travel Power

Värde/Pris:

7.9

Motorprestation:

8.2

Batteri:

8.4

Körkänsla:

8.1

Hållbarhet:

8.2

Vårt Betyg:

8.16

Motor & Batteri


Motor:

Shimano STEPS

Motorplacering:

Mittmotor

Motoreffekt:

250 Watt

Topphastighet:

25 km/h

75 km

Övriga Specifikationer


Växelreglage:

Shimano Deore

Antal växlar:

10 st

22 kg

Kön:

Unisex

Låt oss dyka ner i en omfattande granskning av elcykelns innovation per se, nämligen Sensa Travel Power V10 – en konsekvent sammanvävd mix av prestanda och elegans som skapar böljor i världen av cykling.

Med sin sportiga natur, kraftfulla Shimano Steps E-7000 mittmotor och konstruerad för suveränt väghållning, vore Travel Power V10 det självklara valet för entusiastiska pendlare och äventyrliga landsvägscyklister.

Så häng med oss, för i denna recension kommer vi att ge dig allt du behöver veta för att avgöra om Sensa’s nederländska teknik är värdig din tid och investering.

Motor & Växelreglage

Sensa Travel Power imponerar väl på testbanan med sin Shimano STEPS motor. Med sina 250 watt och en topphastighet på 25 km/h, slår den inte några fartrekord, men det får man heller inte förvänta sig från en modell inriktad på komfort och hållbarhet istället för ren prestanda. Trots det, var motorns prestanda något av en överraskning, med sin kontinuerliga och responsiva kraftleverans, vilket gör dina cykelturer mindre ansträngande och mer njutbara.

Ett annat välkommet inslag i Travel Power är dess Shimano Deore växelsystem. Med 10 växlar till ditt förfogande, får du ett brett spektrum av hastigheter att välja mellan, vilket gör cykeln perfect för varierande terräng och olika vägförhållanden. I vår kvantitativa testning gav vi motorsystemet 8.2, ett starkt betyg som bevisar att Sensa har bemästrat konsten att balansera prestation med praktikalitet.

Batteri

När det gäller elcyklar, hjälper ett starkt batteri dig verkligen att gå längre och Sensa Travel Power skiner starkt här. Med en mittmotor på 36V, en batterikapacitet på 14Ah och 504Wh, får du rikligt med kraft för att ta dig långt på alla dina äventyr. Under ideala förhållanden har Travel Power en räckvidd upp till imponerande 75 km, vilket i praktiken innebär färre laddningsintervaller och mer tid på vägen.

Vårt testresultat gav batteriet 8.4, vilket inte bara är ett tecken på dess långvariga prestanda, men även speglar Sensa’s hängivenhet till att skapa elcyklar som klarar av strapatserna som kommer med regelbunden användning och konstant rörelse. Sammanfattningsvis, Sensa Travel Power lovar ett batteri som håller laddningen, varje gång.

Körupplevelse & Bekvämlighet

Den elektriska cykeln vi talar om här, Sensa Travel Power, är en unisex-elcykel som imponerar med en särdeles angenäm körupplevelse. Tack vare dess innovativa design och eftertanke om båda könen, erbjuder den total flexibilitet och användarvänlighet. Visst, med sina 22 kilogram är den lite tyngre än genomsnitts elcykeln, men glöm inte att det kommer med fördelen av en robust och stabil konstruktion.

Räkna uppifrån och neråt, och du kommer snabbt att fatta varför vi är så förtjusta i den här cykeln: 28-tums hjulen gör all skillnad i världen när det kommer till en len och förlåtande körupplevelse. Förresten, dessa mäktiga hjul fungerar inte bara som en gungfri kudde över ojämn terräng, utan de ger även elcykeln ett lägre rullmotstånd, vilket i sin tur översätter till mer effektiv energianvändning.

När vi nu pratar om komforten vid att vara i sadeln, så levererar Sensa Travel Power mer än bara det grundläggande. Under vår prövning av cykeln, hamnade den på en stark 8.1 på vår tiogradiga bekvämlighetsskala. Detta värde reflekterar faktiskt topprestanda inom elcykelbranschen, där 8.0 räknas som ””relativt bra”” och 9.0 rankas som ””väldigt bra””. Så när du får tag på en Sensa Travel Power, vet du att du köper en bit av äkta njutning i sadeln.

Kvalitet & Hållbarhet

Måste vi prata om Sensa Travel Power, så finns det mycket att säga, men låt oss börja med dess kvalitet och hållbarhet. I vår rigorösa testprocess fick den ett imponerande betyg på 8.2 på en 10-punkts hållbarhetsskala. Detta pekar mot att Sensa Travel Power verkligen är en topp-spelare när det gäller hållbarhet.

Med sin robusta konstruktion och noggrant utprövade material, har denna elcykel visat att den kan hålla mot hårda väderförhållanden och vardagligt slitage. Tänk ojämna grusvägar och steniga trails, Sensa Travel Power skakar bara av det. Förutom hållbarheten, är kvaliteten i toppklass. Det som slår en vid första anblicken, är den slanka men rejäla ramen och de högkvalitativa komponenterna, som tillsammans ger en stabil och säker känsla när du är på cykeln. Kort sagt, den är byggd för att hålla och det gör den verkligen.

Pris

Kommer vi till priset, ligger Sensa Travel Power under 30000 kr vilket inte är ont, tänk på all den toppnivå-prestanda du får för pengarna. Enligt vår bedömning tar den en stark 7.9 på vår pris-värde skala. Ja, det finns billigare alternativ där ute men det är viktigt att komma ihåg vad du faktiskt får för pengarna.

För den summan får du en elcykel med kompromisslös kvalitet, utomordentlig hållbarhet, och en rad finesser som verkligen gör den värd sitt pris. Dessutom är drift- och underhållskostnaderna minimala för denna modell, vilket är ett extra plus i kanten. Överväger du allt detta, kan du helt enkelt inte ignorera det otroliga värdet som Sensa Travel Power erbjuder.

Så det jag säger är: sätt inte bara prislappen i fokus, utan se hellre till vad du får för dina hårt förvärvade pengar. Och i det avseendet, skriker Sensa Travel Power verkligen att den är värd vartenda öre.

Sensa Travel Power

Select Dynamic field

Andra Recensioner Av Elcyklar: