• Hem
  • Tribike Boxter: Test, Recension & Omdöme

Tribike Boxter: Test, Recension & Omdöme

Senaste Uppdaterad: 19/07/2023

Sammanfattning Av Tribike Boxter

Triobike Boxter Air är en prisvärd och säker lastcykel, designad för stadsrörlighet. Den är utrustad med en pålitlig Bafang M400-motor, som erbjuder ett vridmoment på 80 Nm, är tyst och enkel att ladda. Dess aluminiumram och bakre fotbroms gör cykeln lätt att hantera. Den har en vattentät display för att övervaka batterinivå, avstånd, hastighet och motorassistans. Modellen inkluderar också en Shimano Nexus 5, optimerad för lastcyklar, och uppfyller standarden EN 15194. Den kommer med en tvåårsgaranti och kan individualiseras med originaltillbehör från Triobike. Denna lastcykel är utmärkt för stadspendlare som söker ett ekonomiskt och tillförlitligt transportalternativ.

Fördelar

- Mycket stabil och säker cykling
- Starka bromsar
- Stort lastutrymme med plats för många personer (280 liter)

Nackdelar

- Lite dyrare modell

Vår Ranking Av Tribike Boxter

Värde/Pris:

7.3

Motorprestation:

8.0

Batteri:

8.0

Körkänsla:

8.5

Hållbarhet:

8.7

Vårt Betyg:

8.1

Motor & Batteri


Motor:

Bafang

Motorplacering:

Mittmotor

Motoreffekt:

250 Watt

Topphastighet:

25 km/h

40 km

Övriga Specifikationer


Växelreglage:

Shimano Nexus

Antal växlar:

5 st

42 kg

Kön:

Unisex

Välkommen till vår grundliga granskning av elcykeln Tribike Boxster, där vi dyker djupt in i funktioner, kvalitet och prestanda för denna särskilda modell.

Tribike Boxster Air, en prisvärd och säker lastcykel utrustad med en pålitlig Bafang M400-motor, är perfekt för den urban pendlaren som letar efter ett stabilt, ekonomiskt och tillförlitligt sätt att navigera i staden.

Fortsätt läsa, för vi ska avslöja varför denna elcykel kunde vara den grönaste, mest kostnadseffektiva lösningen på dina resbehov.

Motor & Växelreglage

När vi först satte oss bakom styret på Tribike Boxter var det svårt att inte dra en suck av uppskattning. Detta eftersom denna mäktiga elcykel är utrustad med en pålitlig Bafang-motor på 250W, och även kombinerar en robust kropp med kraftfull prestanda. Uppskattas främst av de som verkligen uppskattar extrafarten, denna pärla av en elektrisk cykel kommer smidigt att ta dig upp till kungliga 25 km/h.

Motorprestandan drog definitivt nytta av det smidiga Shimano Nexus 5-växelsystemet. Det erbjöd ett jämnt växlingsintervall, som gör att du kan anpassa din hastighet med precision. Oavsett om du trampar igenom stadens rusningstrafik eller tar en lugn åktur i parken, säkerställer Tribike Boxter att din resa är så enkel och intuitiv som möjligt. Vi blev så pass imponerade av dess lätthanterade kraft att vi gav den en solid 8/10 i vår motorprestandaevaluering. Det är inte varje dag vi kommer över en elcykel som förenar prestanda och användarvänlighet så exemplariskt.

Batteri

När vi sedan skiftade fokus till elcykelns batteri, fortsatte Tribike Boxter att överträffa våra förväntningar. Den plockar poäng inte bara på motorfronten, men levererar också när det gäller att hålla dig igång tack vare dess mittmotorbatteri med en kapacitet på 43V 14Ah – 450Wh. Utan att kompromissa med hastighet eller kraft, detta batteri låter dig gå hela vägen upp till en avståndsradie på 40 km innan du behöver fylla på energi.

Detta betyder att du har friheten att njuta av längre resor utan konstant oro över hur långt batteriet kan ta dig. I våra tester av batteriprestanda, fick Tribike Boxter ännu en stark 8/10 för dess förmåga att leverera många kilometers körning på en enda laddning.

Körupplevelse

I ljuset av den ständigt växande världen av elcyklar, seglar Tribike Boxter i med en imponerande vikt av bara 42 kg. Denna killerfunktion gör Boxter både bekväm och lätthanterlig, vilket gör den passande oavsett kön tack vare dess unisex-design.

Körupplevelsen med Tribike Boxter är ganska en verklig höjdpunkt. Även om du kanske känner att dess lätta vikt på 42 kg kan innebära en kompromiss på dess stabilitet, är det helt enkelt inte fallet. Kombinationen av högkvalitativa komponenter och designgeni gör att du känner att du har full kontroll i varje kurva. Det lägger en extra krydda till körupplevelsen som gör att du vill utforska mer på din elcykel.

När det gäller hjulstorleken erbjuder dessa robusta 26-tums varianter ett stadigt grepp och en smidig resa. Oavsett om du korsar stadsgator eller slingrar dig fram längs landsvägarna, ger dessa hjul dig den säkerhet du behöver för att plocka upp farten.

När man pratar om Boxter’s bekvämlighet, upplevde vi en utmärkt 8.5 i vårt bekvämlighetstest. Den behändiga konstruktionen, ergonomiska utformningen och det fjädrande stödet belönar cyklisten med en mjuk, behaglig körning. En poäng på 8.5 betyder att Boxter ligger långt över genomsnittet, vilket inte alltid är lätt att uppnå på elcykelmarknaden.

Hållbarhet & Kvalitet

På Tribike Boxter hittar du innovation och kvalitet som omfattas av en superbt byggd ram och välbalanserade komponenter. Det fängslande med denna elcykel är att dess robusthet håller för all sorts terräng, från känsliga lervägar till klippiga upphöjningar.

Vi gav Tribike Boxter betyget 8.7 på vår skala för hållbarhet och slitstyrka, vilket är imponerande högt. Det svävar över ””relativt bra”” markeringen och landar närmare ””väldigt bra””. Och låt oss berätta, det har tjänat det betyget väl. Varje del av den verkar vara utformad med omsorg, från de starka och högkvalitativa metallkomponenterna till däcken som verkar vara immuna mot slitage. Denna elcykel är konstruerad för att hålla och den levererar på det löftet i varje tänkbar aspekt.

Pris & Värde

När det kommer till priset, faller Tribike Boxter under 80,000 kr märket. I jämförelse med andra elcyklar på marknaden får du mycket bang för dina bucks här – men det är inte helt perfekt.

Vi har värderat Boxter’s prisvärde till 7.3, vilket är ””relativt bra””, men kanske inte så bra som du skulle vilja. Trots sin höga hållbarhet och fantastiska prestanda, är prislappen fortfarande ganska saftig. Men låt oss vara klara, du betalar för kvalitet och det ligger ett definitivt värde i den varaktighet och driftsäkerhet som denna modell från Tribike erbjuder.

Så, om du är i färd med att göra en investering i din cykelpendling eller weekendäventyr, är Tribike Boxter med dess imponerande hållbarhetsbetyg och acceptabel prispoäng definitivt ett alternativ att hålla ett öga på.

Tribike Boxter

Select Dynamic field

Andra Recensioner Av Elcyklar: