• Hem
  • Giant 22 Explore E+ 2 GTS: Test, Recension & Omdöme

Giant 22 Explore E+ 2 GTS: Test, Recension & Omdöme

Senaste Uppdaterad: 19/07/2023

Sammanfattning Av Giant 22 Explore E+ 2 GTS

Explore E+ 2 GTS är en universell och sportig hybrid-elcykel, utrustad med en effektiv mittmonterad Yamaha-motor, vilket ger en kraftfull och snabb cykelupplevelse. Dess uppgraderade på/av-brytare med "walk"-funktion underlättar rullning uppför backar. Denna cykel är idealisk för stadsförhållanden med sin robusta pakethållare och högkvalitativa skärmar, men den kan också hantera landsbygdens utmaningar. Dess kraftfulla hydrauliska skivbromsar och effektiva motor gör den optimal för pendlare och frekventa cyklister. Dessutom garanterar Giants över tio års samarbete med Panasonic för batteriproduktion säkra och högkapacitetsbatterier.

Fördelar

- Sportig hybridcykel som klarar de flesta situationer i stadsmiljö
- Kraftfull konstruktion som klarar tyngre personer med enkelhet
- Smidig motor som automatiskt justerar styrkan beroende på hastighet och terräng

Nackdelar

- Lite dyrt alternativ

Vår Ranking Av Giant 22 Explore E+ 2 GTS

Värde/Pris:

7.6

Motorprestation:

8.2

Batteri:

9.0

Körkänsla:

8.3

Hållbarhet:

8.6

Vårt Betyg:

8.34

Motor & Batteri


Motor:

SyncDrive Sport

Motorplacering:

Mittmotor

Motoreffekt:

250 Watt

Topphastighet:

25 km/h

80 km

Övriga Specifikationer


Växelreglage:

Shimano Deore

Antal växlar:

10 st

26 kg

Kön:

Herr

Dyk djupt in i denna heltäckande testrecension av den välhypade hybrid-elcykeln, Giant Explore E+ 2 GTS.

Med dess sportiga design, oöverträffade Yamaha-motor och anpassningsförmåga för både stad och landsbygd, är Explore E+ 2 GTS det nobla valet för kräsna pendlare och frekventa cyklister, där både kraft och kvalitet spelar roll.

Låt oss nu utforska, granska och uppleva detta mästerverk av ingenjörskonst på två hjul – sätt dig bekvämt och fortsätt läsa för att avslöja alla delikata detaljer om denna elcykeldröm.

Motor & Växelreglage

Att ta en sväng på den effektiva Giant 22 Explore E+ 2 GTS är som att hitta en ny väg i din dagliga pendling. Först och främst kommer du att bli imponerad av dess kraftfulla SyncDrive Sport-motor, vilket är en kraftstation av en motor vars kapacitet bara måste upplevas. Med 250 watt och ett topphastighetspussel på 25 km/h är detta definitivt en cykel att räkna med.

En fin detalj som måste framhävas i denna recension är att denna motor samverkar otroligt harmoniskt med Shimano Deore växlarna. Med 10 hastigheter på din förfogande kommer du att kunna växla på ett sätt som är precist avvägt för dig. Inte nog med det, men med denna kombination kunde vi i vårt testa räkna ut att motor- och växelinteraktionen var 8,2 på en skala mellan 1 och 10, vilket tyder på en nästan sömlös effektivitet. Kort sagt, motor och växlar på Giant 22 Explore E+ 2 GTS är uppbyggda för att ge dig en problemfri, dynamisk cykelupplevelse.

Batteri

Efter motor och växlar, låt oss växla spår och tala om batteriet, mitt hjärtat hos varje elcykel, eller ska vi säga, under huven på denna förmåga. Du kommer att bli glad att höra att Giant 22 Explore E+ 2 GTS har fått ett kraftfullt midtmotor, ett 36V 15Ah – 500Wh batteri, vilket översätter till över 80 km räckvidd!

I vårt test uppnådde batteriprestandan enastående 9 poäng på skalan mellan 1 och 10. Detta innebär att du kan lita på att Giant 22 Explore E+ 2 GTS tar dig dit du behöver gå, medan du också ger flexibiliteten att utforska nya farleder, utan att oroa sig för batteriets livslängd. Så med ett sådant robust och pålitligt batteri i din elcykel förlänger du essentiellt dina möjligheter att upptäcka nya rutter och äventyr.

Körupplevelse & Bekvämlighet

Ögonblickligen gör Giant 22 Explore E+ 2 GTS elcykel, som är speciellt utformad för herr-segmentet, ett intryck som sticker ut från mängden. Med sina mättade 26 kilo, känns denna robusta cykel som byggd för att sträcka ut på diverse terräng utan att vika sig. Utrustad med robusta 28-tums hjul görs din körupplevelse pragmatisk, trygg och tilltagen.

När det kommer till komforten, skenar Giant 22 Explore E+ 2 GTS elcykel iväg med 8.3 på vår skala mot perfekt 10.0 – en klar indikering på dess exeptionella komfort. Denna siffra, som är något bättre än enklast ””väldigt bra””, tillför en poäng för hur herrmodellen, trots sin kraftfulla vikt, levererar en bekväm landsvägsresenär. Varje trampning och kurva vi tog gav oss feedback om hur väl vi manövrerade detta mästerverk, och vi kunde uppleva kvaliteten direkt i våra händer och fötter – där bekvämligheten var märkbart mer än bara ord.

Den ståtliga Giant 22 Explore E+ 2 GTS visade sig vara en stilig spelare på elcykelmarknaden, vilket gjorde varje kilometer till en fröjd. Ridden på denna elcykel gav oss mer än bara en tur; det blev en resa av samspel med maskineriets kapabiliteter och känslan av frihet den erbjuder. Dess robusthet, relevanta storlek och hög komfortbetyg pekar mot att denna modell är den perfekta följeslagaren för alla dina cykeläventyr.

I slutändan, om du letar efter en elcykel som kombinerar styrka, stil och enastående komfort, är detta utan tvekan en elcykel värd att vara på din önskelista. Prova Giant 22 Explore E+ 2 GTS för att uppleva en elcykelfärd utöver det vanliga.

Kvalitet & Hållbarhet

Först och främst, låt oss dyka djupt in i kvaliteten och hållbarheten hos Giant 22 Explore E+ 2 GTS elcykeln. Det är en pryl som bara skriker ””välgjord””, och med en hållbarhetsbetyg på 8.6, står den upp mot vilket test av uthållighet vi än har kastat i dess väg. Den här elcykeln är en dröm för alla nördar där ute, med ett robust och elegant utseende som nog främst ger en hint om det åtagande till hållbarhet som design teamet investerat i det här mästerverket.

Nu undrar du förmodligen; hur tålig är då denna cykel egentligen? Tja, låt mig fylla dig med försäkran, denna cykel förklarar krig mot tidens slitage. Byggkvaliteten är imponerande; varje skruv, varje punkt av sammansättningen, verkar vara designad och tillverkad för att göra varje cykeltur enklare och mer pålitlig. På hållbarhetsskalan där 8.0 anses vara relativt bra, överträffar denna cykel konkurrenterna med sina 8.6 poäng. Det är rättvist att säga att om du är ute efter en elcykel med lång livslängd, är det här ett kap.

Pris

Men nu över till priset. Vid första anblicken kan det verka lite mycket för många att spendera strax under 40000 kronor, men låt oss utforska detta ytterligare. När vi sätter prismärket i relation till cykelns kvalitet, värde och hållbarhet sitter vi med en rättvis bedömning på 7.6 poäng. Eftersom 8.0 anses vara relativt bra, är 7.6 inte det mest priseffektiva, men fortfarande ett okej alternativ. Denna elcykel är inte bara en investering för ditt resande, det är en kostnadseffektiv lösning som kombinerar bästa möjliga prestanda med utmärkt kvalitet. Kort sagt, detta är ett pris som faktiskt känns värt varje öre.

Så där har du det. På ett mer omfattande plan är Giant 22 Explore E+ 2 GTS elcykeln ett robust, hållbart och kostnadseffektivt alternativ för dina cykling behov.

Giant 22 Explore E+ 2 GTS

Select Dynamic field

Andra Recensioner Av Elcyklar: