• Hem
  • Scott Sub Active eRide: Test, Recension & Omdöme

Scott Sub Active eRide: Test, Recension & Omdöme

Senaste Uppdaterad: 19/07/2023

Sammanfattning Av Scott Sub Active eRide

Scott Sub Active eRide är en välutrustad och otroligt mångsidig elcykel, perfekt för både stadsresor och enklare skogsstigar. Den robusta aluminiumramen, med intern kabeldragning och anpassad geometri, ger både enkel hantering och god översikt över trafiken. Motorn från Bosch levererar en pålitlig kraft som kompletteras av ett integrerat 400 Wh batteri, allt styrt via en tydlig Purion-display. Kombinerat med en 9-växlad Shimano-drivlina, hydrauliska skivbromsar, en dämpad framgaffel från Suntour och 50 mm breda däck, erbjuder denna elcykel hög komfort och effektivitet. Dessutom följer den svensk standard för elcyklar med en maxhastighet på 25 km/h och maxeffekt på 250W.

Fördelar

- Stabil och lättkörd konstruktion
- Smidiga växlar som inte krånglar
- Bekväm sittposition som enkelt kan justeras
- Mångsidig stadscykel med diskret deisgn

Nackdelar

- Motorn är inte den starkaste, kan ha problem i viss uppförsbackar

Vår Ranking Av Scott Sub Active eRide

Värde/Pris:

7.6

Motorprestation:

8.0

Batteri:

8.2

Körkänsla:

8.4

Hållbarhet:

8.8

Vårt Betyg:

8.2

Motor & Batteri


Motor:

Bosch

Motorplacering:

Mittmotor

Motoreffekt:

250 Watt

Topphastighet:

25 km/h

60 km

Övriga Specifikationer


Växelreglage:

Shimano Alivio

Antal växlar:

9 st

28 kg

Kön:

Unisex

Vår djupgående recension av Scott Sub Active eRide lovar att ge dig insikten du behöver för att göra ett välgrundat val av elcykel.

Scott Sub Active eRide, med sin robusta aluminiumram, kraftiga Bosch-motor och anpassade växelsystem, passar utmärkt både för daglig pendling i staden och lätta äventyr på skogsstigar.

Fortsätt att läsa för att upptäcka varför denna otroligt mångsidiga och svensknormerade elcykel kan vara just den tvåhjuling du letat efter.

Motor och växlar

Med en lång tradition av kvalitet och innovation står Bosch starkt bakom Scott Sub Active eRide’s hjärta – dess motor. Denna robusta 250 Watt-motor, när den paras ihop med den täta och pålitliga Shimano Alivio 9-växlade växellådan, levererar en oerhört effektiv kraftöverföring – perfekt för urban pendlingscykling vid maxhastigheter upp till 25 km/h. Det är ganska klar att Scott inte har kompromissat med prestanda.

All denna hårdvara arbetar tillsammans för att ge dig en mjuk, problemfri cykelupplevelse vare sig du kör upp eller nerför backarna. Vårt team var imponerade och gav en stark 8.0 i betyg för motorsystemet, vilket endast understryker den överlägsna prestandan.

Batteriprestanda

Vi kan inte prata om en elektrisk cykel utan att inkludera dess livskraft – batteriet. Scott Sub Active eRide använder en stark 36V, 13.8Ah eller 400Wh mittmotorbatteri som hämtar ström från varje pedaltramp för att maximera din räckvidd upp till 60 km på en enda laddning. Detta imponerande batteri är snabbt laddat och redo att ta dig längre på ditt nästa äventyr.

Vårt testteam gav batteriprestandan ett starkt betyg på 8.2 vilket bevisar att denna cykel inte bara är kul att köra, utan också har uthålligheten för de längre resorna. I slutet av dagen, vad mer kan du begära?

Bekvämlighet & Körupplevelse

När vi sätter oss i sadeln på Scott Sub Active eRide känner vi direkt hur imponerande bekväm den är för varje cykeltur. Dra gärna nytta av dess 28”-däckstorlek, särskilt utformade för både män och kvinnor, vilket gör den till en perfekt unisex elcykel på marknaden. Men det är dess vikt och hur det påverkar körupplevelsen som verkligen gör skillnad.

Kommer in på nätt 28 kg, trots sin robusta ram och mäktiga motor, känns den här cykeln allt annat än klumpig. Tack vare en skicklig balans mellan vikt och design, kan Scott Sub Active eRide hanteras smidigt och enkelt, som att dansa genom rushtrafik eller slingra sig längs vindlande landsvägar.

När vi bedömde bekvämligheten och körupplevelsen på Scott Sub Active eRide placerade vi den högt på vår bekvämlighetsskala, med ett häpnadsväckande värde på 8.4 av 10. Ja, den är precis lika skön att rida av som det låter! Den ligger väl över genomsnittet när det gäller att erbjuda ett smidigt och bekvämt åk, vilket i stora drag bidrar till en behaglig och avkopplande cykeltur.

Vi tror att Scott Sub Active eRide inte bara erbjuder prestanda och kvalitet, utan också en högklassig körupplevelse som förbättrar din vardagliga cykling. Allt från att pendla till och från jobbet till de längre, äventyrliga fritidsresorna, blir både smidigare och mycket roligare ombord på denna elcykel. Få elcyklar formar sig så väl efter förarens behov som denna pärla. Var och en som är ute efter en smidig, bekväm och bekväm elcykelupplevelse bör definitivt ha Scott Sub Active eRide på sin radar.

Kvalitet och hållbarhet

Vårt test visar på att Scott Sub Active eRide elcykel levereras med en omsorgsfullt konstruerad design och en hållbarhet som kan stå emot tidens tand – vilket får oss till att betygsätta den med det höga kvantitativa värdet 8.8. Pålitligheten i dess aftonfärgade metallegeringsram kunde inte vara förbisedd. Varje sydd söm och polerat hörn vittnar om dess premium byggkvalitet som strävar efter absolut slitstyrka.

Vår cykeltur på både släta vägar och steniga terränger visade att denna elcykel sällan tappade sitt grepp eller kontroll, vilket är ett tydligt bevis på dess hållbara karaktär. Trots att det kan ses som en tungviktare i elcykelvärlden, har dess överlägsna hållbarhet den fantastiska förmågan att skapa en jämn och förlåtande cykeltur på de mest svåråtkomliga vägarna. Därför, om kvalitet och hållbarhet är på toppen av din önskelista, skulle du bli få möta återhållsamhet hos Scott Sub Active eRide.

Prisvärdhet

När det gäller priset, i under 35000 kr kategorin, placerar vi Scott Sub Active eRide något lägre på vår skala med ett kvantitativt värde på 7.6. Medan det inte är den mest prisvärda elcykeln på marknaden, får du mycket för pengarna. Räknat på den tekniska expertis, detaljrikedom och hållbarhet som denna elcykel erbjuder, håller den en hög värdestandpunkt.

För den miljömedvetna stadsbrukaren, är varje krona investerad i Scott Sub Active eRide en återspegling av önskemålet att integrera hållbarhet, prestanda och stil i den dagliga pendlingsrutinen. Visst, det är en högre investering än din genomsnittliga elcykel, men för de extra kvalitetsfunktioner och den långvariga hållbarheten, tycker vi att priset är välförsvarat.

Sammanfattningsvis, Scott Sub Active eRide imponerar på många plan. Det är en toppspelare på hållbarhet och byggkvalitet samtidigt som det kräver en något högre investering. Men, om du är redo att satsa, kommer denna elcykel med stolthet att leverera dagens samtal om cyklande välgörande och hållbara livsstil.

Scott Sub Active eRide

Select Dynamic field

Andra Recensioner Av Elcyklar: