• Hem
  • Scott Sub Tour eRide 30: Test, Recension & Omdöme

Scott Sub Tour eRide 30: Test, Recension & Omdöme

Senaste Uppdaterad: 19/07/2023

Sammanfattning Av Scott Sub Tour eRide 30

Scott Sub Tour eRide 30 är en kraftfull elcykel utmärkt för stadstrafik men har likheter med offroad-cyklar tack vare sin robusta ram och stora däck. Ramens form och en lägre monterad stång mellan sadel och styre gör den bekväm att använda för ärenden. Med ett starkt 500w-batteri klarar den enkelt backiga terränger utan att behöva hoppa av. Cykeln erbjuder realtidsinformation på styret om motorns kraft och återstående batteriladdning, vilket gör det lätt att avgöra om det finns tillräckligt med batterikraft för dina behov. Notera att denna cykel är designad för män.

Fördelar

- Kraftfull och hållbar ram
- Stark motor som klarar uppförsbackar bra
- Snyggt integrerat LED-belysning och reflexer för optimal synlighet i trafik
- Stilren design

Nackdelar

- Relativt tung och otymplig

Vår Ranking Av Scott Sub Tour eRide 30

Värde/Pris:

7.9

Motorprestation:

8.4

Batteri:

8.4

Körkänsla:

8.3

Hållbarhet:

8.8

Vårt Betyg:

8.36

Motor & Batteri


Motor:

Bosch Active Plus

Motorplacering:

Mittmotor

Motoreffekt:

250 Watt

Topphastighet:

25 km/h

70 km

Övriga Specifikationer


Växelreglage:

Shimano Alivio

Antal växlar:

9 st

28 kg

Kön:

Unisex,Dam,Herr

Välkommen till vår djupgående recension där vi ställer Scott Sub Tour eRide 30, en hybrid elcykel med stor kraft och massivt batteri, på prov.

Idealisk för stadspendlaren med ett öga för äventyr, är denna herrelcykel utrustad med en tålig ram, grövre däck och ett starkt 500W batteri; och dess smarta, realtidsinformation på styret underlättar kontroll av motorkraft och batteriliv.

Fortsätt att läsa för att ta reda på om denna balans mellan stadscykelns smidighet och terrängcykelns styrka gör Scott Sub Tour eRide 30 till det perfekta alternativet för din nästa färd.

Motor och Växlar

Med en lika kraftfull som effektiv motor – Bosch Active Plus (250 Watt och 25 km/h) – kan Scott Sub Tour eRide 30 enkelt bemästra stadens gator och äventyrliga terräng. Den sammansvetsade kombinationen av dess dynamiska motor och Shimano Alivio 9-växelsystem gör det möjligt att cykla med en anmärkningsvärd lätthet och flexibilitet, oavsett förekommande vägförhållanden.

I vårt test nådde denna elcykel en prestandapoäng på 8,4, vilket är nästintill utmärkt på vår skala. Det talas om dess förmåga att leverera konsekvent och pålitlig motorkraft och hastighet oavsett terräng, vilket gör Scott Sub Tour eRide 30 till ett pålitligt val för såväl stads- som landsvägsresor. Dess pålitliga Shimano-växelsystem garanterar även en mjuk övergång för exakta växelbyten, vilket optimerar din cykling.

Batteriprestanda

Ett starkt hjärta pumpar inuti Scott Sub Tour eRide 30, utrustad med ett 36V 14Ah – 500Wh mittmotor-batteri. Denna betydande kraftkälla gör att du kan färdas hela 70 km på en laddning, vilken ger fantastisk frihet för både dagliga pendlingar och längre aventyrsfärder.

Detta batteri uppnår också en strålande 8,4 poäng i vårt test, vilket visar att den här elcykeln fullkomligt lever upp till sitt löfte. Minimera bekymmer över batteriets livslängd och njut av dina resor med förtroende att Scott Sub Tour eRide 30 kan fortsätta resan med dig.

Körupplevelse & Bekvämlighet

Låt oss dyka ned i hjärtat av vår recension – köregenskaperna och bekvämligheten av Scott Sub Tour eRide 30. Denna fantastiska elcykel, som väger in på 28 kg och utrustad med 28”-hjul, är skapad för att erbjuda en andlöst smidig körupplevelse för alla typer av cyklister, oavsett kön.

Den första gången du kliver upp på sadeln, kommer du att märka att dess vikt har optimalt fördelats för att maximera manövrerbarheten utan att kompromissa om stabiliteten. Du kommer att kunna svänga och navigera utan problem, även om det är din första gång att cykla på en elcykel. Dess 28”-hjul erbjuder en perfekt balans mellan komfort och prestanda. Större hjul ger mindre rullmotstånd, vilket passar för längre turer, och lägre lufttryck minskar studs vilket gör din cykeltur mjukare.

Vi testade Scott Sub Tour eRide 30 under olika förhållanden – blandat terräng, uppförsbackar, nedförsbackar och platta vägar, och vi fann att det levererar fantastiskt på alla dessa fronter. Trots sin robusta struktur, var körupplevelsen långt ifrån något annat utan dess viktfördelning och hjulstorlek bidrog till en mjukare och mycket bekvämare resa.

Hurär det med själva känslan av bekvämlighet under cykelturen, kanske du undrar? Låt oss säga att på en skala från 1 till 10, där 8.0 är relativt bra och 9.0 är väldigt bra, ja då landade Scott Sub Tour eRide 30 på en stark 8.3. Det är inte bara en siffra – det är en reflektion av den komfort vi upplevde under vårt test.

Den sofistikerade designen och punktliga prestandan gör totalkombinationen av Scott Sub Tour eRide 30 som ett paket att räkna med för komfortälskande cyklister. Den motsvarar definitivt sina löften om bekvämlighet och ger dig fördelen att utforska staden på hjul. Med andra ord, en fröjd att cykla på!

Kvalitet och Hållbarhet

När det kommer till kvalitet och hållbarhet, sätter Scott Sub Tour eRide 30 en hög standard med ett skickligt utförande som landar en solid 8.8 på vår testskala. Ett resultat som enkelt placerar cykeln bland de mest pålitliga inom elcykelbranschen. Långt ifrån att bara vara ytlig skönhet, parar den här cykeln utseendet med prestanda som är byggd för att hålla.

Cykelramen är robust konstruerad för att tåla både den stress som råder i stadens puls, och de mindre förutsägbara utmaningar som terrängcykling innebär. Här har man lyckats slå en balans mellan styrka och vikt, vilket ger en cykel som känns både stabil och behändig. Varje komponent, ända ner till skruvar och muttrar, är utformad för att klara av slitage och hålla längre. Det visar att Scott Sub Tour eRide 30 är mer än bara en tillfällig bekantskap, den är en investering för många år av lista cykling fram emot.

Prisuppskattning

En avgörande faktor för alla stora investeringar är självklart priset. När det gäller Scott Sub Tour eRide 30, kommer prislappen under 35000 kr att kanske överraska vissa. På vår värdeskala för pris-värde landar den här modellen på en beundransvärd 7.9. Detta är ett starkt argument för att cykeln erbjuder utsökt värde till ett rimligt pris.

Recensioner av elcyklar tittar ofta på kostnader för initialt köp, men en viktig faktor att beakta är de minskade driftskostnaderna i jämförelse med bilen eller kollektivtrafiken. Dessutom står Scott Sub Tour eRide 30 för en långvarig lägsta kostnadsprincip tack vare dess hållbarhet, vilket ytterligare förstärker dess värde.

I slutändan beslutar priset på Scotts e-cykel att kvalitet och hållbarhet behöver inte kosta skjortan. Även om det inte är det billigaste alternativet på marknaden, visar detta värde att det absolut är en prislapp som matchar cykelns värde, både nu och i framtiden.

Scott Sub Tour eRide 30

Select Dynamic field

Andra Recensioner Av Elcyklar: