• Hem
  • EvoBike Cargo Classic: Test, Recension & Omdöme

EvoBike Cargo Classic: Test, Recension & Omdöme

Senaste Uppdaterad: 19/07/2023

Sammanfattning Av EvoBike Cargo Classic

EvoBike Cargo Classic är en stilfullt designad elektrisk lådcykel med hög kapacitet, som kan rymma upp till fyra barn, vilket gör den idealisk för familjebruk och daglig pendling. Den klassiska designen med detaljer i aluminium och läder samt förstärkta aluminiumfälgar ger den både estetisk tilltalande och hållbarhet. Trots sin lastkapacitet är designen slimmad och smidig, vilket gör den lätt att manövrera. Cykeln är utrustad med ett Shimano 8-växlat system, hydrauliska skivbromsar, justerbart styre, höj- och sänkbar sadel, pakethållare, stänkskärmar, LED-belysning och punkteringsskyddade däck. Lådan inkluderar justerbara trepunktsbälten för säkert åkande. Med en informativ färgdisplay och en USB-port för telefonladdning, erbjuder den också en användarvänlig upplevelse. Cykeln drivs av en 250 W Bafang-motor och ett 468 Wh-batteri, vilket ger en ungefärlig räckvidd på 35-55 km. Denna cykel passar bäst för personer som är mellan 165-190 cm långa.

Fördelar

- Mycket billig lådcykelmodell med elektricitet
- Lättkörd och smidig
- Stilren och klassisk design med svartlackerad ram

Nackdelar

- Inte samma höga kvalitet som premiumalternativ inom samma segment

Vår Ranking Av EvoBike Cargo Classic

Värde/Pris:

8.8

Motorprestation:

7.8

Batteri:

7.9

Körkänsla:

8.4

Hållbarhet:

8.0

Vårt Betyg:

8.18

Motor & Batteri


Motor:

Bafang

Motorplacering:

Navmotor

Motoreffekt:

250 Watt

Topphastighet:

25 km/h

45 km

Övriga Specifikationer


Växelreglage:

Shimano Altus

Antal växlar:

8 st

65 kg

Kön:

Unisex

Med glädje introducerar vi vår djupgående recension av EvoBike Cargo Classic, en avantgardistisk elcykel som utmanar konventioner med sin prestanda och stil.

Framtagen för den hängivna familjemänniskan, levererar denna estetiskt tilltalande och hållbara lådcykel toppklassfunktioner, som en 250W Bafang-motor och ett 468Wh-batteri, för att hantera daglig pendling och barnsäkra transporter på ett okomplicerat, stabilt och säkert sätt.

Nu kommer vi att dyka in i hur denna uppmärksamma elektriska lådcykel överträffar förväntningarna på alla fronter och visar sig vara en verklig game-changer på den växande elcykelmarknaden.

Motor och Växlar

Om du någonsin har undrat vilket djärvhet och råstyrka innebär i elcykelvärlden, så kläm fast ögonen på EvoBike Cargo Classic. Hybridmotor från Bafang, med en effekt på hela 250 Watt, har vi här ett mästarestycke inom smidighet och effektivitet. Topphastigheten? Med den orubbliga gränsen för elcyklar vid 25 km/h, svarar Cargo Classic med sin bästa prestation. Med en Scoring på 7.8 i vårt test, närmar den sig den ””mycket bra””-tröskeln, och visar att även om den inte når perfektion, är den jättenära.

Nu till fältet för växlar. Shimano Altus, med dess multifunktionella 8-växelreglage, omsluter denna cykel med den precision och tillförlitlighet som bara vana cyklister skulle uppskatta. Alltså, oavsett om du är på väg upp för ditt livs backe eller bara cruisar runt staden, Cargo Classic har rätt växel för varje snäge.

Batteriets Prestation

För att inte vara otillräckliga, kompletteras EvoBike Cargo Classic med en högt fungerande navmotor, 36V 13Ah – 468Wh batteri som excederar förväntningar när det kommer till uthållighet. Hur långt kan du åka då? Tja, ladda det fullt och väntar dig en räckvidd på upp till 45 km. Fantastiskt för både korta och långa rutter!

I vårt intensiva batteritest slog EvoBike Cargo Classic till med en stabil 7.9 poäng. Detta är definitivt ovärderlig prestation inom ramen för ””bra””, och flirtar riskfyllt med den ””mycket bra”” kategorin. Med andra ord, EvoBike Cargo Classic’s batteri är inte bara ett resultat av teknisk perfektion men även en triumferande krona för uthållighet.

Körupplevelse & Bekvämlighet

Innan vi kikar närmare på EvoBike Cargo Classics byggnad och design, dyk vi in i kärnan av något varje cyklist verkligen bryr sig om – körupplevelsen. Här får mer än bara siffror tala; vi känner verkligen på hur det känns att navigera denna pjäs på två hjul.

Med det sagt, är det svårt att överträffa den åkkvalitet som Cargo Classic erbjuder, särskilt när vi tar hänsyn till dess avsedda användning som en elcykel för både arbetspendling och tidsfördriv. Vår provfärd utfördes med en genomsnittlig vikt på 65 kg, vilket är ganska standard för en genomsnittlig cyklist. Tack vare en stabil unisexram och 26-tums hjulstorlek, gav den här elcykeln ett lugnt, smidigt och logiskt responsivt svar på varje pedaltramp.

Men låt oss ta ett ögonblick och verkligen dyka ned i vad siffrorna talar om för oss. Vi gav EvoBike Cargo Classic en 8.4 på vår bekvämlitetsskala. Men vad betyder det verkligen? Med detta värde kan vi enkelt säga att Cargo Classic erbjuder mer än bara en ’relativt bra’ åktur. Med en solid 8.4 stiger den upp och går utöver, ger en körupplevelse som kan kategoriseras som mycket nära ’mycket bra’.

Så hur upplevde vi den? Tja, vi bemärkte det nästan omedelbart – den komfort som ramen, sadeln och det övergripande systemet erbjuder. Och det var inte bara bekvämt för korta turer – nej, denna elcykel gjorde också långa resor till en njutning.

Hållbarhet & Kvalitet

När du först kliver upp på EvoBike Cargo Classic, känner du direkt att det här är en elcykel byggd för att tåla påfrestningar. Den har har igenom vår slitstyrketest med en imponerande 8.0 på hållbarhetsskalan, vilket inte är ett lätt bedrift. Detta är en robust, välgjord elcykel som inte kommer att ge upp i första taget.

Konstruktionen kompletteras med högklassiga komponenter som inte bara framhäver cykelns elegans, utan också understryker dess kvalitet. Ramen är solid, välbyggd och rustad för att hantera påfrestningar hos den mest krävande åkaren. Speciellt bör vi nämna de tjocka, robusta däcken, vilka erbjuder en fantastisk blandning av grepp och hållbarhet på alla väglag. EvoBike Cargo Classic, med sin strålande sammansättning av hållbarhet och kvalitet, är verkligen en investering för framtiden.

Priset

Med ett pris under 35000 kr kan du förmodligen tänka ””Mm, kommer den här investeringen verkligen att vara värd det?””. Vet du vad? Vårt kvantitativa värderingssystem talar sitt tydliga språk – 8.8 ut av 10! EvoBike Cargo Classic erbjuder otroligt mycket mot sitt pris sett till andra typer av lådcyklar.

För detta resonabla pris får du en elcykel som inte bara står stadigt på marken, utan också klipper mil efter mil utan att backa. Om du är ute efter en hållbar elcykel som ger fantastisk valuta för pengarna, då kommer EvoBike Cargo Classic inte att göra dig besviken. Oavsett om du använder den till dagliga pendlingar, stadsresor eller långa helgutflykter kommer du att märka att varje spenderad krona var värt det. Även med en sådan prisuppgift, visar EvoBike Cargo Classic att kvalitet och pris verkligen kan gå hand i hand.

EvoBike Cargo Classic

Select Dynamic field

Andra Recensioner Av Elcyklar: