• Hem
  • Stålhästen Hybrid Steps: Test, Recension & Omdöme

Stålhästen Hybrid Steps: Test, Recension & Omdöme

Senaste Uppdaterad: 19/07/2023

Sammanfattning Av Stålhästen Hybrid Steps

Stålhästens Hybrid Step är en elcykel designad för snabb, effektiv och njutbar cykling. Den använder en mittmotor för en balanserad känsla och har 8 växlar för att hitta den perfekta balansen mellan elmotorns assistans och din egen trampkraft. Den har hydrauliska skivbromsar fram och bak för snabb och effektiv bromsning. Cykeln har en centralt placerad display för nödvändig information som hastighet, assistansnivå och räckvidd. Shimano STePS-batteriet har en kapacitet om 418 Wh, ger upp till 70 km räckvidd och är löstagbart för flexibel laddning. Cykeln är vackert designad med en grafitgrå ram och svarta fälgar, kontrasterat av en brun sadel och handtag. Drivlinan från Shimano Steps® är pålitlig och tillhandahåller en utmärkt cykelkänsla, och är lätt att underhålla tack vare Shimano's rikstäckande nätverk av certifierade verkstäder. Den är perfekt för dem som älskar att cykla och vill ha en balans mellan funktionalitet och stil.

Fördelar

- Smidig och snabb
- Lätt aluminiumram och smalare däck ger en bättre sportprofil
- Högkvalitativa däck med punkteringsskydd

Nackdelar

- Begränsad batterikapacitet med relativt lång laddningstid

Vår Ranking Av Stålhästen Hybrid Steps

Värde/Pris:

8.0

Motorprestation:

8.0

Batteri:

8.0

Körkänsla:

8.3

Hållbarhet:

8.3

Vårt Betyg:

8.12

Motor & Batteri


Motor:

Shimano Steps

Motorplacering:

Mittmotor

Motoreffekt:

250 Watt

Topphastighet:

25 km/h

70 km

Övriga Specifikationer


Växelreglage:

Shimano Nexus

Antal växlar:

8 st

22 kg

Kön:

Dam,Herr

Välkommen till vår detaljerade resa genom testbanorna med Stålhästen Hybrid Steps, en toppmodern elcykel vars funktioner och förmåga ska analyseras noggrant.

Fokuserad på snabbhet och effektivitet, erbjuder denna elegant utformade, grafitgrå elcykel – utrustad med 8 växlar, hydrauliska skivbromsar, och ett löstagbart Shimano Steps-motor- den perfekta mixen av teknik och stil för den moderna cyklisten som vill balansera sin egen kraft med elektronisk assistans.

Häng med oss vidare när vi tar en djupdykning i vad som gör Stålhästen Hybrid Steps till ett imponerande tillskott i elcykellandskapet och ett måste för alla cykelentusiaster där ute.

Motorns kraft & Växlingens flöde

Låt oss prata lite om Stålhästens Hybrid Steps motor och växling. Med Shimano Steps systemet som driver den, erbjuder denna elcykel en härlig blandning av kraft inte alltid skådat när vi pratar elcyklar. Pushing ut med en svindlande 250 watt, kommer Stålhästen att flytta dig framåt snabbare än du kan säga ””Höll upp, är detta verkligen ett elcykel?””.

Dess toppfart? Ett imponerande 25 km/h. Inte för att brista din bubbla, men med det kan du definitivt ta emot vinden med siktet set på solnedgången. Igen, imponerande, eller hur?

Men motor och hastighet är ingenting utan en solid axel att slå på, och tack och lov, levererar Stålhästens Hybrid Steps också här. Med Shimano Nexus kommer cykeln med 8 robusta växlar, alla redo at ge dig den frihet du behöver för att justera din körning efter vägens villkor eller ditt humör. Vill du piska fram i högsta växeln? Med ett klick på växeln kan du göra det. Eller kanske önskar du ta en avslappnad tur genom parken? Allt du behöver göra är att välja en lägre växel.

Under vår utvärdering, gav vi motorsystemet en solid 8.0 på vår prestationskala. Det betyder att det är mer än bara kapabelt att leverera det du behöver och mer därtill.

Batteriprestanda

Kommer nu till hjärtat av Stålhäst – dess batteri. Med sin mittmotor design, har Stålhästen ett 36V 11,6Ah – 418Wh batteri, redo att leverera all kraft du behöver för dina turer. Kommer du att ta en långres upp till landsbyen, eller behöver bara till jobbet och sedan tillbaka hem? Oavsett, ger detta elcykelbatteri en fantastisk räckvidd på upp till 70 km. Vi ser ingen anledning att stressa över ””laddningsrångest””.

Dessutom kommer den här modellen med ett starkt mittmotor-design, vilket innebär att viktfördelningen är jämn och ger en stabil, balanserad känsla när du rider. Lägg dessutom till en bekvämt positionerad laddningsport, och du har en vinnande kombination.

När vi satte Stålhästens batteriprestanda på prov, gav det en nästan perfekt score, en rask 8.0. Det är ingen tvekan om att Stålhästen Hybrid Steps är en elcykel som värt att ta i beaktning för den som letar efter prestanda och stabilitet.

Bekvämlighet & Körupplevelse

Vid den första åskådningen bekräftas dess robusthet genom att väga in på 22 kg, en tyngd som indikerar en stark och kraftfull maskin. Dess 28″” hjul ger en hög stabilitet och en förbättrad hantering, vilket skapar en underlättande körupplevelse, särskilt för damcyklister. Faktum är att detta storårde för hjulen är balanserat perfekt, och maximerar åkkomforten utan att kompromissa med cykelns manövrerbarhet.

Det är dock i det dagliga åkandet där den här elcykeln verkligen glänser. Genom vår grundliga utvärdering och testning har vi belönat Stålhästen Hybrid Steps med en bekvämlighetsbetyg på 8.3 utav 10. På en snittskala där 8.0 anses vara relativt bra och 9.0 helt strålande, är detta ett starkt vittnesmål till hur väl optimerad denna modell är för en bekväm och njutbar cykling.

Efter flera cykelturer på olika typer av terräng, från platta asfalterade vägar till mer utmanande, ojämna landsvägar, bevisade den alltid en påfallande mjuk och behaglig resa. Dess design och uppbyggnad underlättar en avslappnad sittställning, vilket minskar ansträngning från nacke och axlar.

Vidare hjälpte dess iögonfallande absorbering av stötar och balans, vid åkning över ojämnt terräng, till att förhöja dess övergripande bekvämlighet. Med all dess teknik och detaljer, bjuder Stålhästen Hybrid Steps på en smidig, effektiv och minnesvärd körupplevelse som faktiskt är värd att uppleva.

Kort sagt, Stålhästen Hybrid Steps utförde över våra förväntningar när det kom till bekvämlighet och körupplevelse. Dess robusta konstruktion, balanserade hjulstorlek och utmärkt komfortpoäng på 8.3 gör det till ett starkt val för den moderna pendlaren eller den miljömedvetna cykelälskaren. Så om du är ute efter att uppleva en överlägsen balans mellan komfort och prestanda, är denna modellen av elcykel helt klart värd att överväga.

Hållbarhet och Kvalitet

Med en solid poäng på 8.3 i vår tuffa hållbarhetstest, sätter Stålhästen Hybrid Steps ribban högt när det kommer till kvalitet och slitstyrka. Elcykeln är byggd för varaktighet, anpassad till både stadskörning och utmanande terränger – en sann hybrid i alla meningar. Varje komponent, från dess robusta ram till noga utvalda elektriska komponenter, har valts med hållbarhet i åtanke.

Användningen av pålitliga, välkända märken till elcykelns centrala komponenter tilltalar de som vill ha både kvalitet och säkerhet. Det finns ingen kompromiss mellan prestanda och hållbarhet här. Stålhästen Hybrid Steps visar att lång livslängd inte behöver betyda en förlust i prestanda eller komfort. Med en poäng på 8.3 är det tydligt att detta inte är din genomsnittliga elcykel – den är konstruerad för att hålla.

Pris och Värde

Nu till priset. Med en prislapp under 30000 kr, får du verkligen valuta för pengarna. Stålhästen Hybrid Steps tar hem en 8 i vår prisvärdering, vilket är enastående med tanke på den överlägsna kvaliteten och hållbarheten den erbjuder. Elcykeln är ett utmärkt alternativ för dem som söker hög prestanda utan att tömma plånboken.

De smarta tekniska lösningarna, kvalitetskomponenterna och nytänkande designen gör att den överträffar många elcyklar i samma prisklass. Du får verkligen mycket för pengarna. Price-point är ofta en avgörande faktor för många köpare, och Stålhästen Hybrid Steps blir ett attraktivt alternativ för dem som vill investera i kvalitet utan att betala extravaganta priser. Med en prisvärdering på 8, visar elcykeln att kvalitet och prisvärdhet kan gå hand i hand.

Stålhästen Hybrid Steps

Select Dynamic field

Andra Recensioner Av Elcyklar: