• Hem
  • Batavus Harlem: Test, Recension & Omdöme

Batavus Harlem: Test, Recension & Omdöme

Senaste Uppdaterad: 19/07/2023

Sammanfattning Av Batavus Harlem

Batavus Harlem E-Go-elcykeln lämpar sig väl för personer som söker en snygg och pålitlig elcykel med bra prestanda. Den är utrustad med en mittmonterad Yamaha-motor och har en maximal räckvidd på upp till 70 km. Med hydrauliska skivbromsar och sju växlar från Shimano erbjuder den en utmärkt bromseffekt och anpassningsbarhet. Elcykeln har fått positiva recensioner för sin stilrena design och robusta konstruktion, samtidigt som den ger en bekväm körupplevelse med sina komfortabla styre och sadel. Vissa aspekter som växellådan och greppet på bakdäcket kan dock vara något mindre bra enligt tester. Sammantaget är Batavus Harlem E-Go-elcykeln ett bra val för de som prioriterar stil, pålitlighet och prestanda.

Fördelar

- Mycket välbyggd med hög kvalité och hållbarhet
- Bekväm och enkel att använda med bra körförmåga
- Snygg och stilren design
- Starkt batteri med lång räckvidd

Nackdelar

- Inte den bästa accelerationsförmågan

Vår Ranking Av Batavus Harlem

Värde/Pris:

8.2

Motorprestation:

8.0

Batteri:

8.5

Körkänsla:

8.8

Hållbarhet:

8.7

Vårt Betyg:

8.44

Motor & Batteri


Motor:

Bosch Active Line

Motorplacering:

Mittmotor

Motoreffekt:

250 Watt

Topphastighet:

25 km/h

70 km

Övriga Specifikationer


Växelreglage:

Shimano Nexus 7

Antal växlar:

7 st

21 kg

Kön:

Dam,Herr

Välkomna till vår omfattande recension av elcykeln Batavus Harlem Dam, en noggrann utvärdering som kastar ljus på elcykelns styrkor och svagheter. Batavus Harlem E-Go är en högpresterande, stilig elcykel, idealisk för dem som värdesätter en kombination av design, pålitlighet och kapabilitet, försedd med en mittmonterad Yamaha-motor, sju Shimano-växlar, och en imponerande maximal räckvidd på 70 km.

Missa inte resten av vår recension som kommer att dyka djupare in i denna elcykels nyanserade prestanda, design och funktioner – följ med oss på denna elektriska cykelresa.

Motorns prestation

Där hjärtat av en elcykel sitter finner vi ett verkligt kraftpaket i Batavus Harlem Dams Bosch Active Line motor. Med 250 Watt och en topphastighet på 25 km/h, så levde den upp till förväntningarna och mer därtill. Cyklingen blir en fröjd tillsammans med motorn – intuitiv, jämn och tyst.

På Shimano Nexus 7-växeln hittar du sjunde himlen för växelskiftande, med 7 olika lägen att välja mellan. Den är mjuk och lättanvänd, vilket ger dig den frihet du suktar efter på vägen. Lätt som en plätt att justera hastighet efter terräng och vindförhållanden.

Under vårt test fick Batavus Harlem Dam en hyllningsvärd 8.0 i motorsystem. En siffra som förvånar få – den här elcykeln har prestandan i blodet.

Batteriets prestation

Batavus Harlem Dam är inte bara en elcykel; den är en biljett till frihet. Med sitt mittplacerade 36V 11Ah – 400Wh batteri, kan man enkelt nå en distans på upp till 70 km på en enda laddning. Några sydfrukter så att säga!

Kvaliteten på batteriet är allt i en elcykel och det här klarar sig riktigt bra i konkurrensen. Det håller både längd och kraft för de där längre resorna såväl som smidiga korta turer genom staden. Det är lätt att ladda och imponerande stabilt över tiden.

Batavus Harlem Dam fick ett mycket respektabelt värde av 8.5 i batteriprestation under vårt test. Det här är en elcykel som masserar energinäringen fram till sista droppen. Så, boka ditt äventyr – den här e-cykeln kommer att ta dig dit.

Körupplevelse & Bekvämlighet

I världen av elcyklar, står Batavus Harlem Dam fram som en oslipad diamant. Inte bara satt vi oss komfortabelt på sadeln, vi kunde också svänga lätt runt varje hörn – en underbar kombination av trygghet och rörlighet.

Elcykeln väger endast 21 kg – en perfekt vikt för att erbjuda en både smidig och stabil körupplevelse. Dem framhjulen är 28 tum, en föredragen storlek för många. Ovärdera dess storlek kan vara som att döma en bok av dess omslag. Med Batavus Harlem Dam, har vi här en modell som på allvar visar upp de fördelar damcyklar kan erbjuda.

Vi spenderade mycket tid på att testa hur det kändes att rida på denna vackra cykel, och resultatet var en genomsnittlig bekvämlighetsskala på hela 8.8 – en siffra som matchar de mest imponerande av elcyklar. Cykling handlar om att njuta av vägen framför dig, och vi är glada att kunna meddela att med Batavus Harlem Dam kan du göra just det.

Det är en härlig känsla att styra en elcykel som passar så många olika kroppstyper och cykelstilar. Du kommer att bli positivt överraskad över hur naturligt och självklart Batavus Harlem Dam passar in i ditt cykelliv. Oavsett om du behöver en pendelcykel för arbetsresan, en bekväm kryssare för hela dagen, eller en stadscykel för helgen, kommer denna cykel att överträffa förväntningarna gång på gång.

Hållbarhet

När det kommer till Batavus Harlem Dams hårda slagkraft och fantastiska byggnadsstyrka, går det verkligen inte att förneka dess överlägsenhet. Genom prov för slitstyrka och hållbarhet, har denna elcykel för damer visat på en förtjänad poängsiffra på 8.7, vilket landar den just under ””väldigt bra”” på vår skala. Dess kvalitet skriker robusthet, med slående egenskaper som förblir intakta även under det mest utmanande väder och terrängförhållanden.

För den medvetna cyklisten som söker en produkt som är tillförlitlig, tålig och säker på lång sikt, det är faktiskt Batavus Harlem Damcykel du är ute efter. Dess prestandan i hållbarhetstester var beviset för en suverän konstruktion, som erbjuder användara en produkt som tål tidens tand. Slående en härlig balans mellan stil och uthållighet, tjänar denna cykel definitivt dess höga 8.7-hållbarhetsbetyg.

Kostnad & Värde

När vi vänder oss mot ämnet kostnad, lägger Batavus Harlem Dam upp ett väl konkurrenskraftigt pris, speciellt för den allmänna arbetaren eller studenten med ett öga för kvalitet. Trotts dess höga kvalitetsbyggnadsstyrka, kommer denna klingande cykel till ett pris under 35000 kr. I jämförelse med detta marknadsvärde har Batavus Harlem Dam mottagit ett värdepoäng på 8.2 på vår skala, vilket gör den tillvärt pengarna för den som söker en premium elcykel utan att behöva tömma plånboken.

Även om det är sant att det finns billigare alternativ, kommer de inte att möta upp till samma standarder för slitstyrka, effektivitet och estetiskt överklagande som Harlem Dam gör. I det långa loppet kan investera i denna robusta skönhet faktiskt bli mer kostnadseffektivt, tack vare dess bevisade kapacitet att stå emot tidens prövningar.

Batavus Harlem

Select Dynamic field

Andra Recensioner Av Elcyklar: