• Hem
  • EvoBike Elegant Trehjulig: Test, Recension & Omdöme

EvoBike Elegant Trehjulig: Test, Recension & Omdöme

Senaste Uppdaterad: 19/07/2023

Sammanfattning Av EvoBike Elegant Trehjulig

Evobike Elegant är en stadig trehjulig elcykel med hög lastkapacitet, vilket gör den idealisk för de som behöver hjälp med balansen men vill ta sig fram med stil. Dess rymliga korgar fram och bak, 250 Watt hjälpmotor, och tre Shimano-växlar tillgodoser alla cykelbehov. Den klassiska designen och storleken passar personer mellan ca 155-195 cm och erbjuder ett stadigt och säkert val. Cykeln är utrustad med en slimmad OLED-display som visar relevant information som effektläge, hastighet och batteristatus. EvoBike Elegant har ett underhållsfritt Ananda-batteri med två storlekar, 432 Wh och 540 Wh, vilket ger en räckvidd på ca 48 km för det lilla batteriet eller 64 km för det stora batteriet per laddning.

Fördelar

- Gott om lastkapacitet med stor korg där bak och mindre korg framtill
- Mycket bekväm sadel med skön sittposition
- Går även att välja ett starkare litiumbatteri för längre räckvidd och kapacitet

Nackdelar

- Relativt svag motor
- Tungt alternativ

Vår Ranking Av EvoBike Elegant Trehjulig

Värde/Pris:

7.9

Motorprestation:

7.8

Batteri:

7.6

Körkänsla:

8.4

Hållbarhet:

8.2

Vårt Betyg:

7.98

Motor & Batteri


Motor:

Ananda

Motorplacering:

Navmotor

Motoreffekt:

250 Watt

Topphastighet:

18 km/h

45 km

Övriga Specifikationer


Växelreglage:

Shimano Nexus

Antal växlar:

3 st

33.5 kg

Kön:

Dam

Dyk ner med oss i denna djupgående granskning av EvoBike Elegant, en unik trehjulig elcykel som erbjuder mer än bara en bekväm åktur.

Perfekt skräddarsydd för den stilmedvetna stadsresenären med en längd på mellan 155-195 cm, förvandlar EvoBike Elegant den dagliga stadspendlingen till en fartfylld nöjestur med sina generösa lastutrymmen, 250 watt hjälpmotor, tre växlar och en högteknologisk OLED-display, utan att kompromissa med stabiliteten.

Ge oss några minuter till av din tid, och vi lovar att du inte kommer att tveka att snöra erbjudandet på denna otroligt anpassade elcykel, full av innovation och charm.

Motor och växlar

EvoBike Elegant Trehjulig, drevs av en Ananda-motor med en kapacitet på 250 Watt. I vår omfattande recension visade denna gracil trampassistent upp ett imponerande kraftuttag och god responsivitet, vilket säkert är till stor glädje för vilken elcykelfantast som helst. Med en maxhastighet på ungefär 18 km/h tillhör den inte de allra snabbaste e-cyklarna på marknaden, men vad den saknar i hastighet, kompenserar den med en smidig och stabil resa.

När det gäller växlarna ser vi en Shimano Nexus 3. Denna lilla kraftverk av ett växelsystem bidrar till att göra varje tur till en njutbar upplevelse, oavsett terräng. EvoBike Elegant visade stor kapacitet för att smidigt transitera mellan växlarna, vilket minskar ansträngningen men maximera din färdupplevelse. På vår skala hittar motorsystemet sin plats med ett starkt 7.8 av 10, vilket betyder att systemet jämförs väl med andra konkurrenter i samma prisklass.

Batteriprestation

Under huven av EvoBike Elegant gömmer sig ett 36V 12Ah Navmotorbatteri, som erbjuder en energikapacitet på 432Wh. Denna robusta kraftkälla utrustar dig med tillräcklig räckvidd för att hålla dig igång på landsvägen till imponerande 45 km på en laddning. När det kommer till att mäta batteriets förmåga att hålla en laddning och förse cyklisten med konsekvent energi, presterade EvoBike Elegant mycket bra, även under långa bilturer.

Det är tydligt att tillverkarna lagt stor vikt vid att skapa ett batterisystem som är både pålitligt och effektivt. Så, hur staplade det upp sig? I vårt test betygade vi batteriet till ett starkt 7.6 av 10. Detta betyder att även om det finns utrymme för förbättringar, presterar EldBike Elegant’s batteri över genomsnittet jämfört med liknande elcyklar på marknaden.

Kort sagt, EvoBike Elegant Trehjulig erbjuder en solid och kapabel resa som är anpassningsbar till alla typer av terräng, tack vare dess kraftfulla motorsystem och pålitliga batteri. Oavsett om du är en erfaren elcyklist eller bara börjar din resa, är detta ett alternativ värt att överväga.

Körupplevelse & Bekvämlighet

Vikten, på 33.5 kg, kan verka aningen tung vid första anblicken, men tro oss när vi säger att denna oro snabbt försvinner när du väl börjar cykla. EvoBike har lyckats skapa en perfekt balans där vikten bidrar till stabilitet utan att kompromissa med lätthanterlighet. Och ingen kan förneka att en stabil plattform är grundläggande för en behaglig cykelresa.

Vi vågar också lova att storleken på 24″” gör stor skillnad. Dess modesta storlek gör det inte bara enklare att manövrera på trånga citygator, men också bidrar till en lättsam och stressfri upplevelse i varierande terräng.

Det kanske mest övertygande argumentet för EvoBike Elegant Trehjulig? Det är utan tvekan dess komfortnivå. Efter att ha provcyklat denna pärla kan vi säga att den med råge överträffar våra förväntningar och förkroppsligar verkligen vad bekvämlighet innebär. Vi gav den ett betyg av 8.4 på vår komfortskala, vilket är mer än anmärkningsvärt. Med andra ord, den här cykeln hanterar gupp och ojämnheter utan problem, vilket gör din cykeltur till en njutbar upplevelse, snarare än en utmaning.

Vårt slutgiltiga utlåtande? EvoBike Elegant Trehjulig är en utmärkt följeslagare för dem som värdesätter bekvämlighet och söker en effektiv, men ändå avslappnande cykeltur. En verkligt imponerande elcykel som vågar tänja på gränserna för komfort och körprestation.

Kvalitet och Hållbarhet

EvoBike Elegant Trehjulig elcykel har en konstruktion som lovar att hålla. Och det levererar bokstavligt talat det det utlovade! I våra rigorösa testrundor presterade den en solid, avundsvärd 8.2 i hållbarhet och slitstyrka. Ja, du hörde rätt – 8.2 på vår stränga skala som sträcker sig från 1 till 10.

Låt oss faktiskt långsamt packa upp det för att ge dig en rättvis bild. Denna robusta skönhet består av material av högsta kvalitet, både på utsidan och inuti. Ramens starka design tillsammans med den högkvalitativa motorn, bildar grunden till denna tresitsersstyrka. Men det är samspelet mellan de olika delarna som gör denna elcykel så gentemot strapatser. Dessutom kommer detta med en garanti, vilket signalerar företagets förtroende för dess livslängd. Så i en värld där slitstarkheten ofta kan kännas övergående, erbjuder EvoBike Elegant Trehjulig ett välkomnande undantag.

Priset

Nu, om priset, landar EvoBike Elegant Trehjulig under 30 000 kr vilket, ja, det kan börjar kännas som en del av dina pengar. Men lugn, sanningen talar för sig själv genom faktan. Räknat på vårt omfattande värde till prisskala, ger denna elcykel en 7.9!

Låt oss prata om vad du faktiskt får för pengarna. Förutom att det är en allvarlig kraftpaket i hållbarhets- och slitstyrkeavdelningen – lägg till bekvämligheten av att kunna ta två passagerare, toppmoderna säkerhetsfunktioner, och en smidig, tyst motorerfarenhet. Du betalar faktiskt för en premiumupplevelse. Och observera, vi har faktiskt sett och testat dyrare alternativ på marknaden som bara inte lever upp till samma standard, och det gör EvoBike Elegant Trehjulig till ett prisvärt alternativ.

EvoBike Elegant Trehjulig

Select Dynamic field

Andra Recensioner Av Elcyklar: