• Hem
  • Giant Explore E+ 1 STA: Test, Recension & Omdöme

Giant Explore E+ 1 STA: Test, Recension & Omdöme

Senaste Uppdaterad: 19/07/2023

Sammanfattning Av Giant Explore E+ 1 STA

Explore E+ 1 STA är en hybrid-elcykel utrustad med en vevmonterad Yamaha SyncDrive Sport-motor på en ALUXX aluminiumram för bekväm hantering och mjuk acceleration i olika terränger. Den har en navigerbar display för vägledning och är utrustad med en dämpargaffel, ett ergonomiskt säte, ett pålitligt Shimano-växelsystem och praktiska tillägg som stänkskärmar, lyktor, pakethållare och cykelstöd. Denna elcykel gör cykling roligare och möjliggör längre turer än tidigare, vilket gör den lämplig för äventyrliga cyklister.

Fördelar

- Mycket starkt batteri med extremt lång räckvidd
- Stark men mycket lätt ram
- Pålitlig och driftsäker motor
- Slitstarka däck

Nackdelar

- Lite dyrt alternativ

Vår Ranking Av Giant Explore E+ 1 STA

Värde/Pris:

7.6

Motorprestation:

8.3

Batteri:

9.5

Körkänsla:

8.2

Hållbarhet:

8.6

Vårt Betyg:

8.44

Motor & Batteri


Motor:

SyncDrive Sport

Motorplacering:

Mittmotor

Motoreffekt:

250 Watt

Topphastighet:

25 km/h

190 km

Övriga Specifikationer


Växelreglage:

Shimano Deore

Antal växlar:

10 st

23 kg

Kön:

Unisex

Välkommen till vår ingående recension av Giant Explore E+ 1 STA, där vi dyker ner riktigt djupt i de skiftande funktionerna av denna högpresterande elcykel.

Giant Explore E+ 1 STA, en kraftfull hybrid-elcykel med en ALUXX-aluminiumram och en Yamaha SyncDrive Sport-motor, är bäst lämpad för äventyrslystna cyklister som vill ta sig ut på längre turer och upptäcka ny terräng med hjälp av sin navigerbara display och robusta tillbehör.

Så spänn fast hjälmen och häng med oss ​​under vår resor med Giant Explore E+ 1 STA, där vi utforskar om denna elcykel verkligen har kraften att ta ditt cykeläventyr till nästa nivå.

Motor & Växlar

Eldjuret i hjärtat av Giant Explore E+ 1 STA är dess imponerande SyncDrive Sport-motor, ett kraftpaket med 250 Watt, som sätter fart på cykeln upp till hela 25 km/h. Tillsammans med Shimano Deore 10-gear-systemet får du en sömlös uppstigning upp för branta backar eller en snabb acceleration på platta vägar. En stark prestanda som stjärnigt genererade en 8.3 på vår skalor från 1-10, där 8.0 betyder relativt bra. I praktiken betyder detta att Giant Explore E+ 1 STA erbjuder en motor som jämnt och stadigt levererar kraft, perfekt både för en lugn söndagstur eller för mer krävande äventyr på obanade stigar.

Men en kraftig motor är bara halva hjärtat i en elcykel – livslängd och kapacitet hos batteriet är guld värt för att hålla hjulen igång. Giant Explore E+ 1 STA skräder inte heller några ord här, mittmotor-konstruktionen parat med ett 36V 20Ah – 625Wh batteri ger dig hela 190 km av ren, obegränsad frihet. Under vårt rigourösa test uppvisade batteriet ett uthålligt liv som kan hålla hela dagen, vilket belönade batteriet med en strålande 9.5! Ett värde som lämnar många konkurrerande elcyklar i sitt damm. Med Giant Explore E+ 1 STA kan du räkna med att uppleva längre resor, mer äventyr och mindre urladdade batterier.

Den kombinerade prestationen av Giants SyncDrive Sport-motor och det stora batteriet ger verkligen Explore E+ 1 STA kanten som en pålitlig elcykel för både urbana pendlare och weekend-äventyrare. Med solid kraft, snabba växlar och ett batteriliv utan motstycke är denna cykel byggd för att hålla, oavsett resans längd.

Bekvämlighet & Körupplevelse

Okej, du har spanat in Giant Explore E+ 1 STA och är sugen på att ta reda på mer om hur det egentligen kanske vara att cykla på en? Oroa dig inte, vi har all information du söker här. Känn dig förberedd att hoppa rakt in i recensionens upplevelseavsnitt där vi utvärderar den omtalade elcykelns bekvämlighet, hanterbarhet och känsla på vägarna.

För att börja ska vi nämna något du säkert redan blickat på: vikten. Med en imponerande låg vikt på 23 kg, kliver denna toppklassiga elcykel i ringen väsentligt lättare än många av sina konkurrenter. Även om det kanske kan tyckas trivialt, gör dessa kilon en storm av skillnad när du är ute och kör. Föreställ dig själv komma ut från en snabb stopp vid trafikljuset, eller kanske navigera genom tighta stadsstråk. Giant Explore E+ 1 STA beter sig otroligt smidigt, vilket också kan kopplas till dess lätta vikt.

Nu, låt oss snacka om tums storlek. Med dess 28” hjul, trevar denna cykel smidigt och enkelt över en myriad av terränger – oavsett om det är ojämna gator i staden eller mjuka gångvägar i parken. Den ger en härlig stadfasthet på vägen utan att offra dess förmåga att glatt svänga runt hörn.

Och den bästa delen? Giant Explore E+ 1 STA är en unisex cykel. Ja, det stämmer- denna pärla är utformad för att passa alla kära tvåhjulsälskare oavsett kön, vilket gör resan ännu mer tillgänglig och välkomnande.

Spänningen byggs upp och du frågar dig nu säkert: ””Men hur bekväm är den egentligen att cykla?”” Efter att ha provkört denna skönhet kan vi stolt erkänna att den överträffar förväntningarna. I en skala från 1 till 10 trampar Giant Explore E+ 1 STA in med en lysande 8.2 i komfortvärdering. Ståendes högre än genomsnittet, levererar den en jämn, bekant men ändå spännande åktur oavsett duration. Så oavsett om du ska pendla till jobbet, utforska stadsdelens gator eller kanske gå på en lång, avkopplande tur precis när solen går ner, kommer du garanterat trivas till fullo med denna cykel.

Hoppas att du nu har en tydligare bild av vad du kan förvänta dig av Giant Explore E+ 1 STA. Glöm inte, det handlar om att hitta den perfekta balansen mellan prestanda, bekvämlighet och stil. Och i vårt expertåsikt?, Giant Explore E+ 1 STA lyckas pricka alla rätt. Glöm inte att hålla utkik för mer detaljerad information om alla dess imponerande funktioner i fortsättningsdelen av vår recension.

Hållbarhet & Kvalitet

Vid en första anblick av Giant Explore E+ 1 STA, kan man intuitivt känna att detta är en elcykel som verkligen står för kvalitet. Men låt mig nu dyka lite djupare in i detaljerna och gå igenom de faktiska siffrorna. Vårt test utfördes noggrant med tanke på slitstyrka, hållbarhet och materialval.

Dessa resultat baseras på vår fältprovning, där vi låter elcykeln uthärda och hantera ett stort antal utmaningar. Cykeln svarade vasst och med obeveklig tålighet, det direkt kopplade till hur konstruktionen var genomförd. Giant Explore E+ 1 STA landade på ett resultat av 8.6, vilket översatt till enklare ordalag betraktas som imponerande på vår skala. Funktionerna behöll sin prestanda, det solida ramverket visade minimalt tecken på slitage och komponenterna kändes pålitliga långt efter intensiva provkörningar. På hållbarhets- och kvalitetsfronten får Giant Explore E+ 1 STA alltså höga betyg. Denna elcykel kan verkligen ta ett ordentligt stryk och fortsätta tuffa på dag ut och dag in.

Pris

Vad gäller pris, betalar du för det du får när du köper en Giant Explore E+ 1 STA. Med en prislapp under 40000 kr, kan initiala tanken vara att det ligger lite högt. Men om du tittar närmare på vad du faktiskt får för priset, börjar siffran te sig ganska rimlig. Enligt vårt sätt att mäta pris gentemot värde, skala vi priset till 7.6. Varför inte full pott? Jo, även om priset är högt, är det i paritet med den höga kvaliteten och hållbarheten av denna cykel. Men visst, kostnaden kan fortfarande vara en börda för vissa.

Även om Giant Explore E+ 1 STA klastrat in som något dyrare, är det viktigt att tänka på att med kvalitet kommer kostnad. Och när du adderar den enastående hållbarheten i ekvationen, blir den högre prislappen mer lättförståelig. Denna cykel är inte en billig engångsinvestering, utan en långvarig följeslagare i din vardag.

Giant Explore E+ 1 STA

Select Dynamic field

Andra Recensioner Av Elcyklar: