• Hem
  • Skeppshult Pro: Test, Recension & Omdöme

Skeppshult Pro: Test, Recension & Omdöme

Senaste Uppdaterad: 19/07/2023

Sammanfattning Av Skeppshult Pro

Skeppshult Pro EL är en snabb och sportig elcykel med hög kvalitet och kraftfull eldrift. Cykeln kombinerar en högkvalitativ och lätt stålram från svenska SSAB med ett kraftfullt drivpaket från Shimano. Den erbjuder en dynamisk körkänsla tack vare en mittmonterad elmotor och ett batteri som ger upp till 150 km i räckvidd. Dessutom inkluderar den fem elektroniska/automatiska växlar, kraftfulla skivbromsar, och ett hjulset med aluminiumfälgar och greppsäkra däck. Generös utrustning inkluderar också en ställbar styrstam, LED-belysning och flera andra högklassiga komponenter. Detta gör Skeppshult Pro EL till en idealisk cykel för dig som söker snabbhet, funktionalitet, och hållbarhet för flera decennier framåt.

Fördelar

- Robust och hållbar konstruktion
- Stilren och modern design
- Starkare och mer pålitlig motor än andra modeller från Skeppshult

Nackdelar

- Dyrt alternativ

Vår Ranking Av Skeppshult Pro

Värde/Pris:

7.5

Motorprestation:

8.2

Batteri:

8.6

Körkänsla:

8.4

Hållbarhet:

8.5

Vårt Betyg:

8.24

Motor & Batteri


Motor:

Shimano STEPS

Motorplacering:

Mittmotor

Motoreffekt:

250 Watt

Topphastighet:

25 km/h

100 km

Övriga Specifikationer


Växelreglage:

Shimano Nexus

Antal växlar:

5 st

25 kg

Kön:

Dam,Herr

Välkommen till vår djupgående recension där vi sätter Skeppshult Pro EL, en omtyckt elcykel, på prov.

Allt ifrån användarvänlighet till tekniska specifikationer, Skeppshult Pro EL är en oöverträffad kombination av raffinerad svensk design och japansk elmotorkraft, vilket gör den perfekt för både den urbana pendlaren och helgcyklisten som kräver prestanda och högkvalitativa komponenter.

Motor & Växlar

Med en inkörsport till Shimano’s dynamiska STEPS system, erbjuder Skeppshult Pro verkligen en outtröttlig resa. Med sina 250 Watt och en topphastighet på 25 km/h kan du kryssa runt i stan eller susa längs landsvägen utan att missa ett slag. Och det är här som Skeppshult Pro verkligen etsar sig in i minnet. Den levererar en skön kraft som består hela vägen, tack vare det befintliga motorsystemet.

Shimano Nexus växelsystem, med sina fem växlar, gav oss ett smidigt och enkelt sätt att växla mellan olika hastigheter. Det spelar ingen roll om du vill ta det lugnt på en solig söndag eller skynda på vägen till jobbet på en stressig måndag, Skeppshult Pro är redo att anpassa sig efter dina behov.

I vårt test får motorsystemet i Skeppshult Pro en rejäl 8.2 på skalan. Det är mer än bara anständigt. Det säkerställer att du som förare får en säker, driftsäker och svårslagen cykelupplevelse. Om du letar efter en elcykel som håller rytmen, erbjuder Skeppshult Pro en resa som du inte kommer att glömma.

Batteri

När det gäller Skeppshult Pro’s batteri, har du verkligen något att se fram emot. Med en mittmotor på 36V 11,6Ah – 418Wh kan du förvänta dig en räckvidd upp till imponerande 100 km. Det betyder att du inte behöver oroa dig för att bli strandad på vägen. Istället kan du luta dig tillbaka och njuta av din resa, oavsett om det är en kort tur till butiken eller en längre pendling till jobbet.

I vårt test skötte batteriet sig exemplariskt och uppnådde en hyllvärd score på 8.6! Det bekräftar att batteriet inte bara ger dig en lång körsträcka, utan också håller sin laddning på ett pålitligt sätt. Med Skeppshult Pro kan du hålla hjulen rullande, även när andra cyklar ger upp.

Bekvämlighet & Körupplevelse

På våra tramp genom testbanan visade Skeppshult Pro elektrisk damcykel inga tecken på att vika ner. Trots sin imponerande vikt på 25 kg, glider den 27,5″” cykeln fram på vägen med mjukhet och precision som garanterar en fantastisk körupplevelse.

En viktig faktor för vår bedömning var cykelns bekvämlighet. Vi har testat otaliga elcyklar och vet att en bullrig motor, en osäker körkänsla eller en obekväm sadel kan förvandla även den mest efterlängtade cykelturen till ett tråkigt äventyr. Efter att ha kört cirka femtio kilometer på allt från backiga landsbygdsvägar till stimmiga stadsgator kan vi med säkerhet säga att Skeppshult Pro erbjuder en behaglig och bekväm upplevelse. I vår bok får denna dam-elcykel ett väl förtjänt 8,4 av 10 på bekvämlighetsskalan.

Tro nu inte att bekvämligheten på något sätt minskar cykelns prestanda. Skeppshult Pro visar sig vara en stark spelare även när det gäller hastighet. Den känns alltid stabil, oavsett hastighet eller terräng, vilket ger en känsla av säkerhet som inte går att ignorera. Om du letar efter en elcykel som kombinerar komfort med prestanda, kan vi varmt rekommendera Skeppshult Pro.

Hållbarhet och Kvalitet

Gör dig redo att stuva ombord på en resa i stil och komfort med Skeppshult Pro. Hållbarheten av denna elcykel är inget att rynka på näsan åt. Med en solid åtta och en halv utav tio, sträcker sig Skeppshult Pro ovanför och bortom, vilket ger cyklister en robust och långlivad upplevelse. Vad betyder det här i klartext? Tja, kom att tänka på det som din trogna följeslagare på vägen; den som bevisar dig trogen, oavsett vilken terräng du väljer att erövra.

Skeppshult Pro erbjuder inte bara en byggkvalitet som sätter den i framkant, utan imponerar också med en designvariation och teknisk precision som gör den överlägsen i elcykelvärlden. Från den dammbeständiga kroppen till den smidiga svängradie, från dess skräddarsydda cykelfunktioner till dess intuitiva kontrollmekanismer, har varje aspekt byggts med en hållbarhet som låter dig åka säkert, smidigt och självsäkert.

Pris och Värde

Att köpa en elcykel är en investering, och när den elcykeln är Skeppshult Pro, kan du vara säker på att du spenderar dina pengar på rätt sätt. Med ett pris under 40,000 kr, svarar Skeppshult Pro mot alla förväntningar och erbjuder ett värde som slår ut konkurrenterna. Inget undantag här, det satt på en stark 7.5 i vårt pris-värde-test.

För detta pris får du en högpresterande elcykel som kombinerar komfort, hållbarhet och expertteknik. Är det inte fantastiskt att veta att du inte behöver tömma kassan för att äga en pärla som Skeppshult Pro? Vi tror det är med förtjusning att bekräfta att pris och värde går hand i hand när det gäller den här elcykeln.

Skeppshult Pro

Select Dynamic field

Andra Recensioner Av Elcyklar: