• Hem
  • Stålhästen Prima Steps: Test, Recension & Omdöme

Stålhästen Prima Steps: Test, Recension & Omdöme

Senaste Uppdaterad: 19/07/2023

Sammanfattning Av Stålhästen Prima Steps

Prima Step är en attraktiv och kraftfull elcykel som drivs av ett mittmotorsystem från Shimano Steps, vilket ger utmärkt cykelkänsla och kraft. Denna cykel, som är utrustad med ett 418 Wh batteri, erbjuder en enkel acceleration upp till 25 km/h och har en räckvidd på upp till 70 km per laddning. Batteriet är elegant gömt i en aluminiumlåda på pakethållaren, är löstagbart och tar 4-6 timmar att ladda fullt via ett vanligt vägguttag. Cykeln har en centralt placerad och avtagbar display som tillhandahåller all nödvändig information. Ytterligare funktioner inkluderar 7 inbyggda Shimano Nexus växlar, stora komfortabla punkteringssäkra däck, en aluminiumram, lackade stänkskärmar, ett fotstöd, en ringklocka och reflexer. Prima Steps är perfekt för dem som vill ha en stilfull, stark och bekväm elcykel.

Fördelar

- Mycket bekväm med mjuk och fjädrad sadel
- Snygg klassisk design
- Bra kedjeskydd för användning året runt

Nackdelar

- Inte särskilt effektiv i uppförsbackar

Vår Ranking Av Stålhästen Prima Steps

Värde/Pris:

8.2

Motorprestation:

7.8

Batteri:

8.0

Körkänsla:

8.6

Hållbarhet:

8.2

Vårt Betyg:

8.16

Motor & Batteri


Motor:

Shimano Steps

Motorplacering:

Mittmotor

Motoreffekt:

250 Watt

Topphastighet:

25 km/h

70 km

Övriga Specifikationer


Växelreglage:

Shimano Nexus

Antal växlar:

7 st

24 kg

Kön:

Dam

Välkommen till vår grundliga recension av elcykeln Stålhästen Prima Steps, där vi tar djupet i den givande körglädjen som denna e-cykel erbjuder.

Stålhästen Prima Steps är en stilig och robust elcykel, med en Shimano Steps mittmotor och med ett batteri som räcker upp till 70 km, vilket gör den perfekt för både långa äventyr och dagliga pendlingar.

Häng med oss nu när vi tar en närmare titt på detta mästerverk på två hjul – en upplevelse du inte vill missa!

Prestationer – Motorsystem och växlar

När vi satte oss ner och analyserade Stålhästen Prima Steps, ryckte Shimano Steps-motorn vår uppmärksamhet genast. Med sin starka kraft på 250 Watt, klarade den av att nå en maximal hastighet på 25 km/h, vilket gjorde att vi kunde susa fram snabbt och smidigt genom stadens gator. Denna eleganta elcykel är utrustad med en högkvalitativ Shimano Nexus växel med 7 lägen, vilket gav vår tur en extra kick och fördelaktig dynamik.

Från vår analys fick motorsystemet en övergripande betygskala av 7.8. Detta ger ett starkt intyg om Stålhästen Prima Steps framstående prestanda. Siffran, även om den ligger under 8.0, är ganska imponerande och antyder att denna elcykel är mer än kapabel att ta dig från punkt A till B effektivt och bekvämt. Med tanke på den hårda konkurrensen på marknaden, kan man lugnt säga att Stålhästen Prima Steps inte gör någon besviken när det gäller motor och växlar.

Prestationer – Batteri

En annan höjdpunkt för Stålhästen Prima Steps att inte glömma är dess effektiva batteriprestanda. Cykeln drivs av ett 36V 11,6Ah – 418Wh mittmotorbatteri, vilket möjliggör en räckvidd på upp till 70 km. Detta är i sig en stark prestanda och visar att Stålhästens Prima Steps klarar av att ta sin förare på längre turer utan att batteriet tar slut.

I vårt test märkte vi att batteriet presterade utmärkt, därför ger vi det en stark 8 av 10 i betyg. Detta är ett klart intyg om att Stålhästen Prima Steps är en elcykel som du kan lita på när det kommer till batteriets livslängd och kapacitet. Utöver dess imponerande räckvidd erbjuder batteriet också en stabil strömförsörjning, säkerställande att varje färd blir en sval bris. Så om du letar efter en elcykel med stark batteriprestanda, är Stålhästen Prima Steps definitivt värt att överväga.

Körupplevelse & Bekvämlighet

När du svänger upp benet för första gången och tar plats på Stålhästen Prima Steps, får du snabbt en förståelse för varför elcyklar är framtiden. Steget in med en vikt på 24 kg, utformad specifikt för damcyklister och med ett hjulavstånd på 28 tum, Prima Steps tar bekvämlighet och körupplevelse till en ny nivå.

Här sitter du upprätt, lika bekväm som i din favoritfåtölj, men med frisk luft i ansiktet och en frihetskänsla under hjulen. Den här elcykeln gör så att alla cykelturer känns som en njutning, oavsett om det är till jobbet, affären eller bara för att få lite frisk luft.

Sittställningen och den dämpade sadeln suddar ut skillnaden mellan guppiga grusvägar och stadens släta asfalt. Det faller sig naturligt att man sjunker ner i sadeln, redo för äventyr. Och äventyr kan du definitivt få på denna elcykel. Med en körupplevelse som scorear en häpnadsväckande 8,6 på skalan, så vet du att Stålhästen Prima Steps inte är något ordinärt.

På vår skala från 1-10 anses en siffra som når över 8.0 vara mer än bara ’bra’. En 8,6 är en signal för omedelbar beundran – det är en utfästelse och försäkran om att detta inte bara är en cykel, utan en upplevelse utöver det vanliga. Och vi är övertygade om att du kommer att hålla med om att Stålhästen Prima Steps är en fantastik kompanjon på vägen, oavsett vart du är på väg.

Det är vår åsikt att Stålhästen Prima Steps erbjuder en körupplevelse som överträffar de flesta, en körupplevelse som både är bekväm och njutbar. Vi är glada att kunna rekommendera denna elcykel för alla som vill ha det bästa av två världar: bekvämligheten av att sitta i en fåtölj och glädjen av att känna vinden i håret på en cykeltur.

Kvalitet och Hållbarhet

Stålhästen Prima Steps, med sin robusta hållbarhet och kvalitetskonstruktion, är lika pålitlig som den är charmerande. Vårt kvalitetstest på denna elcykel gav den imponerande 8.2 av 10 – ett genuint erkännande av dess gedigna kvalitet och slitstyrka över tid. Med en stadig ram och handplockade komponenter är Prima Steps byggd för att stå emot tidens tand.

Konstruktionens robusthet kan kännas i varje del, från hjulen till handtagen, och bekräftar att hållbarhet verkligen varit en central tanke hos producenterna. Vi körde intensiva testcykler och cykeln klappade inte ihop. Den befäster sin position som en hållbar elcykel, står jämte de bästa inom branschen och visar att kvalitet verkligen går hand i hand med hållbarhet.

Pris och Värde

Samtidigt, låt oss prata om elefanten i rummet – priset. Kostar mindre än 25000 kr, är Stålhästen Prima Steps en av de mest prisvärda elcyklarna på marknaden. Men trots att den är mer budgetvänlig, gör den inga avkall på kvaliteten. Tvärtom lever den verkligen upp till sitt namn och erbjuder enastående värde för pengarna.

Vår kvantitativa utvärdering av priset mot värdet gav också den en stark 8.2 av 10, vilket understryker dess utmärkta balans mellan kvalitet och kostnad. Den erbjuder allt en premium elcykel bör ha-minus den höga kostnaden vilket gör den till ett förmånligt val för alla som önskar en smidig, hållbar, och tillförlitlig elcykel utan att tömma plånboken. Med detta sagt, Stålhästen Prima Steps erbjuder mer än bara besparingar; den levererar verkligt värde.

Stålhästen Prima Steps

Select Dynamic field

Andra Recensioner Av Elcyklar: