• Hem
  • Scott Axis eRide Evo Tour Herr: Test, Recension & Omdöme

Scott Axis eRide Evo Tour Herr: Test, Recension & Omdöme

Senaste Uppdaterad: 19/07/2023

Sammanfattning Av Scott Axis eRide Evo Tour Herr

SCOTT Axis eRIDE Evo är en unik elcykel som blandar egenskaperna hos en trekkingcykel med fördelarna hos en mountainbike, vilket gör den till en mångsidig cykel för både vardagsbruk och äventyrliga turer. Den kraftfulla Bosch Performance-motorn, tillsammans med det integrerade 750Wh-batteriet och breda 2,25" Schwalbe G-One-däck, gör den redo för olika terränger. Den heldämpade ramen med 120mm fjädringsväg, justerbar via TwinLoc-tekniken, erbjuder en smidig och anpassningsbar körupplevelse. Cykeln är utrustad med alla vardagliga behov som bagagehållare, belysning och stänkskärmar. Trots att den saknar en teleskopisk sadelstolpe, är den utrustad med pålitliga -växlar och kraftfulla Shimano BR-MT520-fyrkolvs-bromsar, vilket bidrar till både dess prestanda och säkerhet.

Fördelar

- Högkvalitativ konstruktion med påkostade komponenter
- Mångsidig design som klarar alla olika underlag
- Mycket kraftfullt batteri

Nackdelar

- Dyrt alterantiv

Vår Ranking Av Scott Axis eRide Evo Tour Herr

Värde/Pris:

7.3

Motorprestation:

8.7

Batteri:

8.5

Körkänsla:

8.6

Hållbarhet:

9.0

Vårt Betyg:

8.42

Motor & Batteri


Motor:

Bosch Performance

Motorplacering:

Mittmotor

Motoreffekt:

250 Watt

Topphastighet:

25 km/h

85 km

Övriga Specifikationer


Växelreglage:

Shimano Deore

Antal växlar:

11 st

28 kg

Kön:

Unisex

Vi ska nu kasta oss in i en djupgående recension av Scott Axis eRIDE Evo Tour Herr, en elcykel som vi har utsatt för en omfattande provkörning.

Vid första anblick är denna elcykel en perfekt hybrid mellan en trekkings- och mountainbike, laddad med kraft från Bosch Performance-motorn och sitt integrerade 750Wh-batteri, och är därmed en idealisk följeslagare för den äventyrslystna urbana ryttaren som älskar både daglig pendlingscykling och utmanande terrängutflykter.

Så låt oss ta en närmare titt och se varför detta kanske är just din drömcykel – läs vidare och dyk ner i den elektriska världen av otroliga prestanda och mångsidig användning som Scott Axis eRIDE Evo Tour Herr erbjuder.

Motor och växlar

Hoppingräv och dansande raket – det här är vad du kommer att tänka på när du sätter dig på Scott Axis eRide Evo Tour Herre. Med en kraftfull maskin som drivs av 250 Watt Bosch Performance motor, leder denna elcykel elcykelpacken i urbana asfaltjungler och landsvägar. Scott Axis tar utmaningen om att kombinera prestanda och hållbarhet på allvar. Och vet du vad? Det gör jobbet fantastiskt.

Denna drivmotor hjälper dig att nå en hastighet av 25 km/h med lättanvända Shimano Deore växlar. Uttryckt i siffror, vi gav denna motorväxelskombination ett massivt 8.7 av 10 i vårt test – och det är inte en scoring vi ger lättvindigt! Betyder det att den är perfekt? Nej, sällan något är. Men det innebär att du har ett slitstarkt, responsivt motorsystem som kommer att göra mer än bara snurra hjulen.

Batteriprestanda

Kommer den att klara sträckan? Fråga dig det – och Scott Axis eRide Evo har svaret. Med sitt 36V 20Ah batteri med 750Wh kapacitet, marscherar denna elcykel inte bara på de tuffaste terrängen, den håller också i längden. 85 km att vara exakt. Det är som att färdas från Stockholm till Uppsala på bara en laddning!

Och nej, vi sätter inte bara siffror på saker. Vi genomförde seriösa prestandatest på denna elcykel. Resultatet? Ett stadigt, imponerande 8.5 av 10. Den här batteridrivna hästen kommer inte att svika mitt i kampen. Så att fråga igen: kommer det att klara av sträckan? Med Axis eRide Evo – varje gång.

Körupplevelse & Bekvämlighet

Och nu över till den spännande delen – den faktiska körupplevelsen med Scott Axis eRide Evo Tour Herr. Klockar in på imponerande 28 kg och med maffiga 29″” hjul, passar denna modell perfekt för både män och kvinnor, med dess unisex-design. Och trots sin stadiga struktur och tyngd, blir den aldrig svår att hantera, tack vare den smarta eldriften.

På det skala vi använder för att utvärdera bekvämligheten hos de elcyklar vi diggar in på, är 8.0 ansedda som ganska komfortabla och 9.0 verkligen exceptionellt bekväma. Så när vi ger Scott Axis eRide Evo Tour Herr ett överraskande högt värde av 8,6, låt oss förklara vad det faktiskt innebär.

Först och främst, anslutar din kropp på ett naturligt sätt till cykeln. Själva cykelramen ger den styrka du förväntar sig av en cykel i den här viktklassen, men tillsammans med dess avancerade stötdämpningssystem, ger den en otroligt smidig och bekväm körning. Speciellt på långa cykelturer, noterade vi att trotts cykelns tyngd var tröttheten mindre.

Med en skön sitsposition och en allmänt bekväm geometri, var körupplevelsen med Scott Axis eRide suverän. Elcykeln svarar snabbt och exakt vid varje pedaltryck, vilket stärkte vår körupplevelse exponentiellt. Motorljudet var diskret och skapade inte någon störning.

Ja, att vi registrerade cykelns bekvämlighet till 8,6 är ingen slump. Scott Axis eRide Evo Tour Herr ger en exceptionellt bekväm och tillfredsställande körupplevelse. Oavsett om du är på en lång tur över landsbygden, eller bara på ett snabbt ärende i staden, kommer denna enastående elcykel att lever upp till dina förväntningar.

Kvalitet & Hållbarhet

När det kommer till kvalitet och hållbarhet, är Scott Axis eRide Evo Tour Herr en riktig vinnare inom segmentet elcyklar. Vår bedömning landar på en imponerande siffra om 9 på vår 10-gradiga skala. Detta innebär att den når överväldigande höjder vad gäller beständighet hos konstruktion och motståndskraft mot slitage, där 8.0 är redan på gränsen till utmärkt.

Denna elcykel visar alltså upp enastående kvalitet, tydligt märkbar i dess slitstarka materialval och robusta konstruktion. Den tycks vara lika redo för både en fartfylld färd ner för hektiska gator likväl som en lugn tur på vindlande landsvägar, vilket säkerställer att du har en cykel som inte bara kommer att hålla, utan även garantera dig en pålitlig färd, oavsett väder och terräng.

Pris

När vi sedan navigerar oss vidare in på prislappen för denna elcykel, betingar en hastig blick på summan omedelbart en chock för de billiga publiken. Priset för Scott Axis eRide Evo Tour Herr ligger nämligen lite under 60000 kr, vilket kan få en och annan att tveka. Men låt oss inte rusa till snabba slutsatser. När vi granskar priset utifrån vad du faktiskt får för dessa pengar, så får det angivna värdet 7.3 på vår skala att framstå som ganska rimligt.

Detta innebär att elcykeln prisas på ett sätt som, medan inte direkt ett kap, erbjuder ett acceptabelt värde för de pengar du investerar. Om du tittar närmare på den höga kvalitet, hållbarhet och avancerade tekniken som denna elcykel kommer med, blir det tydligt att priset, trots sin storlek, är väl motiverat. Känslan av välbefinnande och oberoende som denna moderna och kraftfulla elcykel ger, gör varje spenderad krona värd det för den rätta cyklisten.

Scott Axis eRide Evo Tour Herr

Select Dynamic field

Andra Recensioner Av Elcyklar: